یك جمعیت شناس: جمعیت فقط دهان هایی برای خوردن نیست، بلكه دست هایی برای كار كردن و مغزهایی برای فكر كردن هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مشفق با بیان این مطلب در برنامه تیتر امشب شبكه خبر گفت: تغییر و تحولات جمعیتی ریشه تاریخی دارد و سیاست های دولت یك بخش قضیه است، قبلا فرهنگ غالب سنتی بود و اكنون فرهنگ مدرن شده و از طرف دیگر شرایط اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی است كه تحول جمعیتی را متاثر می كند و حتی نگاه جمعیتی متاثر از فرهنگ جهانی است.
او با اشاره به این كه جمعیت، عامل سرمایه انسانی است: جمعیت دهان هایی برای خوردن نیستند بلكه دست هایی هستند برای كار كردن و مغزهایی هستند برای فكر كرد و جمعیت یكی از عوامل قدرت است و جمعیت از مبانی حفظ پرستیژ بین المللی و قدرت كشور است البته جمعیت باكیفیت.
مشفق با اشاره به رابطه معكوس سطع توسعه با نرخ جمعیت گفت: اكنون مهاجرت هم نقش به سزایی در كاهش جمعیت دارد كه باید به آن هم توجه كرد.
این كارشناس گفت: باید بدون شتابزدگی و با گفتمان سازی مسائل جمعیتی را حل كنیم.
علی اكبر محزون مدیركل جمعیت مركز آمار گفت: 27 میلیون نفر نیروی كار داریم (شاغل یا غیر شاغل) بیش از 3 میلیون نفر هم از نیروی كار جوان ما كم شده است.
محزون گفت: میزان رشد جمعیت به 1.4 درصد رسیده است و با این روند در سال 1400 سهم جمعیت بالای 60 سال از مرز 10 درصد عبور خواهد كرد و با همین روند در سال 1430 به 26 درصد خواهد رسید.
مروتی جمعیت شناس نیز با مرور آمار زاد و ولد و روند كاهشی آن گفت: خطر بیخ گوش ماست و مسئولان باید زودتر اقدام كنند، قانون را تصویب كنند و مانع سقط جنین های غیرقانونی شوند و زمینه های ازدواج و فرزندآوری را فراهم سازند.
مروتی گفت: باید فرهنگ سازی كنیم مردم الان بیشتر از 2 فرزند نمی خواهند حتی اگر وضع اقتصادی شان بهتر شود.
خانم اردبیلی آینده پژوه نیز به انواع مشوق های مستقیم و غیر مستقیم برای افزایش زاد و ولد اشاره كرد و گفت: توسعه اثر منفی بر رشد جمعیت دارد ولی ما باید متناسب با گفتمان بومی و تمدن ساز خودمان عمل كنیم و ذهنیت نسل جوان را نسبت به ازدواج و زاد و ولد خوشبین سازیم.