درباره توان بازدارندگی ایران اشتباه محاسباتی نكنید

هشدار یكی از فرماندهان 8 سال دفاع مقدس به دشمن؛ درباره توان بازدارندگی ملت ایران دچار اشتباه محاسباتی نشوید

1398/03/04
|
14:02
|


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ سردار سرلشكر پاسدار غلامعلی رشید در نشست علنی امروز (شنبه، 4 خرداد) مجلس شورای اسلامی به مناسب سالروز فتح خرمشهر به سخنرانی پرداخت و ضمن تبریك روز ملی مقاومت و پایداری مردم شریف دزفول به ملت ایران به برجستگی فتح خرمشهر در مواجهات راهبردی و در شرایط سرنوشت ساز كنونی اشاره كرد و گفت: در آستانه 3 مناسبت مذهبی، تاریخی و سیاسی قرار داریم.

فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) افزود: مناسبت مذهبی ایام ماه مبارك رمضان شهادت حضرت علی (ع) است و مصادف با ایامی است كه برای هر فرد، انسان‌ساز خواهد بود.

وی گفت: مناسبت تاریخی مربوط به 37 سال پیش است كه عملیات فتح‌المبین در 11 اردیبهشت سال 61 آغاز و بعد از 24 شبانه‌روز خرمشهر آزاد شد. ما همیشه باید به یاد داشته باشیم در چه وضعیتی بودیم و خداوند به ما نصرت عطا فرمود و به ملت ایران عزت داد لذا باید به جوانان و فرزندان خود حقیقت جنگ را بگوییم و از روح بزرگ فرماندهان سپاه و ارتش چه شهید و چه زنده تعریف كنیم.

سردار رشید فرماندهی فرماندهان جنگ در فتح خرمشهر را نقطه ساماندهی و رفع التهاب دانست و افزود: با آغاز هر عملیات زمین زیر پای رزمندگان اسلام به لرزه در می‌آمد و هراس به دل دشمن می‌افكند و این فرماندهان جنگ بودند كه حماسه می‌آفریدند و رجز‌های حماسه آمیز می‌خواندند كه باعث می‌شد در معركه جنگ جان‌های به پناه آمده، آرامش یابد.

فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) ستاد كل نیرو‌های مسلح گفت: در رأس همه رزمندگان، حماسه‌ساز تاریخ بزرگ انقلاب اسلامی یعنی حضرت امام (ره) بودند كه می‌فرمود من دست و بازوی كسانی كه بار مبارزه را به دوش می‌كشند می‌بوسم و تعارف هم نمی‌كرد لذا فرماندهان ما از نسل حماسه‌ساز، آرمان‌خواه و مسئول بودند.

وی همچنین به مناسبت سیاسی روز‌های اخیر اشاره كرد و افزود: قرارگیری موقعیت خاص در برابر سیاست‌های زیاده‌خواهانه آمریكایی‌های متجاوز و متحدین آن‌ها یعنی رژیم صهیونیستی و سعودی‌ها مناسبت سیاسی این روز‌ها است كه دشمن ما را مخیر میان بی‌ثباتی و جنگ و یا تسلیم قرار داده است.

برای تصمیم‌گیری در شرایط كنونی باید به تجربیات دفاع مقدس توجه كرد

سردار رشید گفت: برای تصمیم‌گیری علاوه بر رصد تحولات و راهبرد‌های فعلی باید به تجربیات دفاع مقدس نیز توجه كرد چرا كه تجربه دفاع مقدس ناظر بر راهبرد‌هایی است كه باید امروز و آینده مورد توجه باشد و باید نگاه را به گونه‌ای داشت تا بدانیم در چالش‌های كنونی چه اقدامی صورت دهیم.

فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) ستاد كل نیرو‌های مسلح در ادامه با بیان اینكه جنگ بر ملت ایران در شرایطی تحمیل شد كه مسئله اصلی ما ثبات نظام جمهوری اسلامی بعد از وقوع انقلاب بود و آمادگی دفاع را نداشتیم، افزود: اگر در آن روز‌ها درگیر اختلافات سیاسی نبودیم و نیرو‌های مسلح با یكدیگر هماهنگ بودند و این آمادگی را داشتند كه با دشمن مواجه شوند، دشمن جرأت دست درازی به خاك میهن را نمی‌كرد.

وی گفت: ملت ایران با رهبری امام (ره) بر تهدید و تجاوز دشمن غلبه كرد و این دفاع بر پایه باور به انقلاب و جنگ عاشورایی صورت گرفت لذا تمامی این عوامل محاسبات دشمن را تغییر داد كه نشان می‌دهد امروز برای مقابله با توهم دشمن به استفاده از تدبیر و هماهنگی در برابر آن‌ها نیازمندیم.

سردار سرلشكر رشید افزود: مشخصه‌های قدرت بومی ما چیست و برآمده از چه تجربه‌ای است، ما خسارت‌های حاصل از عدم آمادگی و غافلگیری را در آغاز جنگ، امروز به هوشیاری دائمی و برخورداری از آمادگی دفاعی و بازدارنده تبدیل كرده ایم. دوم ما، آسیب پذیری مردم در برابر تهاجم موشكی و هوایی دشمن را به شهر‌ها و مردم بی دفاع به قدرت موشكی و پدافند هوایی تبدیل كرده ایم.

وی گفت: نگرانی و فشار دشمن و بهانه جویی در برابر موشك‌های دقیق و نقطه زن و ناوزن به این دلیل است كه ایران صاحب قدرت موشكی و به صورت مستقل است، بدین معنا كه ایران سیاست‌های دفاعی خود را مستقل از منافع قدرت بیگانه و سلطه گر تعریف می‌كند و در چارچوب منافع ملت ایران و كشور انجام می‌دهد.

فرمانده قرارگاه مركز خاتم الانبیا ستاد كل نیرو‌های مسلح افزود: دشمن از این سیاست‌ها و قدرت تحقق آن نگران است نه حجم و شكل موشك یا شعار‌هایی كه بر آن نوشته می‌شود، كه آن هم مهم است. سوم؛ ما ضعف در برابر دشمن و حملات دشمن به نفتكش‌ها و كشتی‌ها برای صادرات و واردات را با برخورداری از قدرت دریایی به برتری ایران و ضعف تحقیرآمیز دشمن تبدیل كرده ایم.

امروز بحث در مورد امنیت و ثبات در خلیج فارس و تنگه هرمز بدون در نظر گرفتن منافع ملت ایران، از جمله صدور نفت، امكانپذیر نخواهد بود

وی تاكید كرد: امروز بحث در مورد امنیت و ثبات در خلیج فارس و تنگه هرمز بدون در نظر گرفتن منافع ملت ایران، از جمله صدور نفت، امكانپذیر نخواهد بود. به دشمن هشدار می‌دهیم درباره قدرت و اراده ملت ایران، دچار اشتباه در محاسبه نشود كه پرهزینه خواهد بود.

سردار سرلشگر رشید گفت: نكته چهارم؛ ما فقدان پیمان‌های دفاعی و امنیتی را با دیگر كشور‌ها در آغاز جنگ اكنون با پیوند خوردن با ملت‌های منطقه و ایجاد قدرت‌های مردمی و دفاعی ملت‌های منطقه تبدیل كرده ایم و همین امر موجب بازدارندگی برای كشور عزیز ایران در برابر جنگ‌های احتمالی آینده شده است و عصبانیت آمریكایی‌های متجاوز و اسرائیل غاصب از قدرت منطقه‌ای ایران، ناشی از همین تدبیر و استراتژی است كه ایران هر دو مولفه قدرت را برای بازدارندگی در اختیار دارد؛ داشتن نیروی مسلح پرتوان و آماده در درون سرزمین ایران و دوم داشتن قدرت منطقه‌ای كه بر این دو مولفه تمام متفكرین و اندیشمندان نظامی و استراتژیست‌های نظامی برای بازدارندگی از تجاوز خارجی و ممانعت از جنگ صحه می‌گذارند و آن‌ها را امری، ضروری، لازم و حیاتی می‌دانند
فرمانده قرارگاه مركز خاتم الانبیا ستاد كل نیرو‌های مسلح افزود: اهداف و سیاست‌های منطقه‌ای ایران صلح آمیز، ثبات بخش در حمایت از منافع ملت ایران و ملت‌های مظلوم منطقه است. اگر دشمن این سیاست‌های را بر نمی‌تابد، باید هزینه‌های آن را بپردازد و امروز قدرت ایران در منطقه، مركزیت جهان عرب و جهان اسلام را در برابر تهدیدات تروریستی داعش حفظ كرده است.

وی گفت: روزی كه آمریكایی‌های متجاوز با شكست تحقیرآمیز سرزمین حضرت امیرالمومنین (ع) و حضرت سیدالشهدا (ع) را ترك كردند، كدام نیروی مسلح و شجاع و پرتوان بود كه بغداد و دمشق را در برابر داعش حفظ كرد، آن‌هایی كه داعش را به وجود آورده، تقویت و حمایت كردند با وجود اشراف اطلاعاتی كامل از ضربه زدن به داعش خودداری می‌كردند، به این دلیل كه وجود داعش برای بازگشت آمریكایی‌ها به عراق و سوریه و ماندن آن‌ها در منطقه و فشار به كشور‌های اسلامی، بهانه خوبی بوده و هست.

سردار سرلشگر رشید افزود: ما امروز نسبت به ماهیت فشار‌ها و تهدید‌های دشمن باید ادراك روشن و مورد اجماع داشته باشیم، چرا كه پیش از این نیز اشاره كردم كه تجربه دفاع مقدس ناظر بر چه ملاحظات راهبردی است كه برای امروز و آینده ما باید مورد توجه قرار گیرد.

وی گفت: كشوری كه قدرت ندارد، دشمن برای تجاوز به آن ریسك حمله را می‌پذیرد و سرزمین هایش اشغال خواهد شد و باید تن به خواسته‌های دشمن بدهد. حضور اشغالگران دشمن در سرزمین ایران و تصرف بیش از 20 هزار كیلومترمربع به مدت 20 ماه به این دلیل بود كه قدرت دفاعی و تهاجمی لازم را در آغاز جنگ نداشتیم، در غیر این صورت باید دشمن را در نقطه صفر مرزی شكست می‌دادیم و مانع از اشغال سرزمین‌ها می‌شدیم و یا باید بلافاصله مناطق اشغالی را آزاد می‌كردیم.

فرمانده قرارگاه مركز خاتم الانبیا ستاد كل نیرو‌های مسلح افزود: نكته دوم اینكه بدون قدرت نمی‌توان دشمن را دچار عزیمت و ثبات سیاسی را در كشور برقرار كرد. آزادسازی مناطق اشغالی و تعداد اسرای دشمن در دو عملیات بزرگ فتح المبین و بیت المقدس كه در آستانه سالگرد پیروزی آن‌ها هستیم، حاصل برخورداری ایران اسلامی از انسجام و قدرت تهاجمی بود، در غیر این صورت دشمن تا سال‌ها در این مناطق می‌ماند، تا خواسته‌های خود را بر ما تحمیل كند.

وی گفت: نظام مقدس جمهوری اسلامی و نیرو‌های مسلح و حضرت امام خمینی (ره) میان مذاكره و تسلیم شدن به دشمن و یا ایجاد قدرت تهاجمی بر دشمن، دومی را برگزید و به جای تسلیم شدن در برابر دشمن، با تهاجم به دشمن و مقاومت موجب شكست دشمن شد.

سردار سرلشگر رشید افزود: چه درس‌هایی را می‌توانیم از ازادسازی خرمشهر مورد اهمیت قرار دهیم، چرا كه فتح خرمشهر نماد مقاومت و پیروزی بر دشمن متجاوز و اشغالگر است كه بر اثر اراده و انسجام ملی و حضور همه جانبه مردم در صحنه دفاع و خلاقیت و جانفشانی رزمندگان اسلام با عنایت پروردگار حاصل شد.

كسانی كه تمام تاریخ چندصدساله آن‌ها به جنگ و كشتار گذشته است، ما را از جنگ نترسانند

فرمانده قرارگاه مركز خاتم الانبیا ستاد كل نیرو‌های مسلح گفت: كسانی كه تمام تاریخ چندصدساله آن‌ها به جنگ و كشتار گذشته است، ما را از جنگ نترسانند، ما عزت و بزرگی ملت را از درون خون و حماسه به دست آورده ایم و در جهت دفاع از منافع و عزت برای هر وضعیتی آماده هستیم.

وی افزود: ازادسازی خرمشهر برجسته‌ترین پیروزی نظامی ایران در سال دوم جنگ در مرحله آزادسازی مناطق اشغالی بود كه در طی آن خرمشهر به عنوان مهمترین شهر اشغالی ایران و در 8 سال دفاع مقدس با اقتدار قوای نظامی ایران، ارتش، سپاه و بسیج آزاد شد.

سردار سرلشگر رشید تاكید كرد: اكنون بعد از 37 كه از فتح خرمشهر می‌گذرد، این پرسش اساسی مطرح است كه برجستگی این عملیات را در چه امری باید جستجو كرد.

فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) گفت: برای تعیین اهمیت فتح خرمشهر شاخص‌های متفاوتی وجود دارد، اما استفاده از قدرت نظامی در مقایسه با سایر مولفه‌ها از اهمیت بیشتری برخوردار است. باید با تمركز بر قدرت نظامی و كاركرد سیاسی و اجتماعی آن ازادسازی خرمشهر را مورد توجه قرار دهیم.

وی افزود: توجه به درس‌های ازادسازی خرمشهر در مواجهات سرنوشت‌ساز ضرورت دارد. فتح خرمشهر را باید در این شرایط مورد تأمل و بازبینی قرار داد.

سردار رشید با بیان اینكه بر اساس شرایط كنونی و آینده از ابعاد مختلف باید فتح خرمشهر را مورد توجه قرار داد، گفت: باز پس گیری خرمشهر به عنوان آخرین موضوع استراتژیك كه برای فشار به ایران در تصرف دشمن بود، حاصل بازتولید قدرت تهاجمی بود كه امكان آزادسازی خرمشهر را فراهم كرد.

حذف بنی صدر از ساختار قدرت سیاسی سبب ایجاد همگرایی شد

فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) ستاد كل نیرو‌های مسلح افزود: قدرت تهاجمی ایران در مرحله جدید پس از حذف بنی صدر از ساختار قدرت سیاسی با تركیب تمامی مولفه‌های قدرت و ایجاد همگرایی بسیج نیرو‌های مردمی در جنگ صورت گرفت.

وی گفت: اگر آنچه كه موجب فتح خرمشهر شد قبل از جنگ محقق شده بود، یا دشمن را از حمله به ایران بازمی‌داشت و یا اینكه در نقطه صفر مرزی دشمن از نیرو‌های نظامی ما شكست می‌خوردند.

سردار رشید افزود: بازتولید قدرت نظامی نشان داد تنها می‌توان با دارا بودن قدرت از ایران دفاع كرد؛ هم اكنون قدرت بازدارندگی و دفاعی كشور برآمده از 8 سال دفاع مقدس است.

فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) ستاد كل نیرو‌های مسلح گفت: مواجهه با تهدیدات پیش رو در ابعاد سیاسی، اقتصادی، نظامی و روانی نشان می‌دهد كه باید با شناخت از حربه‌های دشمن از تمامی مولفه‌های دفاعی تهاجمی در زمینه‌های مختلف استفاده كرد.

وی افزود: اعتماد به نفس ملی با استفاده از قدرت دفاعی تهاجمی و هوشمندی در هدف‌گذاری ایجاد می‌شود كه بخشی از سرمایه و میراث ملی است و برای برون رفت از شرایط كنونی باید مورد توجه قرار گیرد.

سردار رشید گفت: برتری نظامی میدانی اگر از طریق دیپلماسی و ابزار تفهیم اراده به دشمن تحمیل شود، اهداف ما محقق شده است. محور قدرت ما حضور مردم در صحنه و پایبندی به اعتقادات است كه در این صورت از امداد الهی نیز برخوردار می‌شویم.

انسجام حول محور رهبری و حمایت از دولتمردان؛ لازمه عبور از شرایط كنونی

وی افزود: مردم بدانند نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران فرزندان جان بر كف شما هستند كه همانند سرباز زندگی خود را وقف ثبات كشور كرده‌اند، آنچه ایران از آن برخوردار است سایر كشور‌های مورد حمایت دشمن از آن بی‌بهره هستند.

فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) ستاد كل نیرو‌های مسلح گفت: اقدامات دشمن برای ایجاد بی‌ثباتی در ایران از طریق عملیات روانی، تحریم و اقدامات تهدیدآمیز سیاسی، امنیتی و نظامی است كه در این مرحله باید با انسجام حول محور رهبری و حمایت از دولتمردانمان همانند گذشته برای پیمودن راه دشوار پیش رو برای آینده ایران در كنار هم باشیم.




دسترسی سریع