اروپادر جایگاهی نیست كه از تهران انتقاد كند

وزیر خارجه با اشاره به سفر وزیر خارجه آلمان به تهران و وظایف اعضای باقیمانده در برجام گفت: اروپایی‌ها در موقعیتی نیستند كه از تهران انتقاد كنند

1398/03/19
|
12:51
|



به گزارش خبرگزاری صدا و سیما محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه صبح امروز در مراسمی با عنوان "ماموریت من" با موضوع تحریم و خروج یكجانبه آمریكا از برجام در خصوص سفر قریب الوقوع مقامات خارجی به تهران اظهار داشت: به نظر من سفر نخست وزیر ژاپن و وزیر امور خارجه آلمان و همچنین سفر آقای روحانی به بیشكك و دوشنبه كه در آن فرصت دیدار با رهبران این دو كشور را فراهم می‌آورد فرصتی برای جمهوری اسلامی ایران در جهت تبیین سیاست‌های خود، آینده پیش‌رو و همچنین پیدا كردن راه حل برای برخورد با سیاست‌هایی كه همه دنیا را هدف قرار داده‌است، فراهم می‌آورد.
وی در خصوص مذاكرات فردای هیات آلمانی و ایرانی و این سوال كه آیا آلمان جوابی برای بدعهدی‌های اروپا خواهد داشت یا خیر، گفت: اروپایی‌ها در موقعیتی نیستند كه از ایران حتی در حوزه‌هایی كه به برجام ربطی ندارد، انتقاد كنند. سیاست‌های غرب در منطقه ما جز خسارت چیزی نداشته است. برخی كشور‌ها مثل آلمان فروش تسلیحات به عربستان برای بمباران مردم یمن را متوقف كردند.
ظریف افزود: وظیفه‌ای كه اروپایی‌ها و بقیه اعضای برجام دارند این است كه شرایط روابط اقتصادی ایران عادی سازی شود و این‌ها باید بگویند تا به حال چقدر این موضوع عادی شده است.
وزیر امور خارجه تصریح كرد: در برجام اقدام مهم نیست بلكه این نتیجه است كه مهم است. اینكه گفته شود ما تلاش كردیم و نشد، خُب ما هم می‌توانیم از این به بعد تلاش كنیم و نشود.
وی در خصوص ضرب الاجلی كه ایران برای اروپایی‌ها تعیین كرده است، افزود: ما برنامه خود را اعلام كردیم گفتیم در 60 روز اول این اقدام را انجام می‌دهیم و در 60 روز بعدی اقدامات دیگری را و بعد هم برای اقدامات بعدی تصمیم خواهیم گرفت.
ظریف خاطرنشان كرد: آن‌ها می‌توانند اگر اقدامی انجام میدهند بر اساس وظایف خودشان باشد و ما هم اقدامات خود را یا متوقف می‌كنیم یا به تناسب اقدامات آن‌ها تصمیم گیری خواهیم داشت.







معنای جنگ اقتصادی، جنگ علیه مردم عادی است
وزیر امور خارجه گفت: رئیس جمهور آمریكا به صراحت اعلام كرد كه وارد جنگ اقتصادی شده و معنای جنگ اقتصادی جنگ علیه مردم عادی است.
محمدجواد ظریف در حاشیه بازدید از مدرسه راهنمایی علامه حلی شماره سه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در شرایطی كه دولت آمریكا از یك طرف فشار‌ها را افزایش می‌دهد و از سوی دیگر ادعای تمایل به مذاكره دارد جمهوری اسلامی ایران نگرش خود و واقعیت‌ها را برای دنیا بیان می‌كند.
وی افزود: در دنیای امروز نیاز هست در برابر سیاست‌های یكجانبه گرایانه آمریكا و در برابر فشار‌هایی كه امروزه به همه دنیا وارد می‌شود به این رفتار‌های آمریكا پاسخ متناسب بدهیم.
وزیر امور خارجه با اشاره به نحوه رفتار ترامپ با مكزیك اضافه كرد: شما نحوه رفتار با مكزیك را مشاهده كردید حتی ترامپ بعد از امضای توافق نفتا از مكزیك باج خواهی و این كشور را مجبور كرد كه سیاستش را عوض كند.
ظریف ادامه داد: همچنین نوع رفتار و روشی كه آمریكا با دولت چین اتخاذ كرد را دیدید لذا جمهوری اسلامی ایران لازم است در صحنه سیاسی فعال باشد و ما با كشور‌های دوست خود گفتگو می‌كنیم و مسئولیت هایشان را در قبال توافق هسته‌ای و نظام بین الملل توضیح می‌دهیم تا اگر بتوانند اقدامی در زمینه متوقف كردن جنگ اقتصادی داشته باشند.
وزیر امور خارجه گفت:: همانطور كه می‌دانید ما امروز جنگ اقتصادی داریم و ترامپ صراحتا اعلام كرده كه وارد جنگ اقتصادی شده ایم و الان آنچه اتفاق افتاده همان جنگ اقتصادی است.
ظریف اضافه كرد: در جنگ نظامی مشخص است نظامیان وارد جنگ می‌شوند، اما در جنگ اقتصادی معنایش علیه مردم عادی است و باید راهی پیدا كنیم تا این واقعیت‌ها را به دنیا منتقل كنیم.





فشار‌های آمریكا به ایران به علت استیصال آنهاست
وزیر امور خارجه گفت: فشار‌های آمریكا به ایران به علت استیصال آنهاست و آمریكا از موضع ضعف در حال برخورد با ماست.
آقای ظریف افزود: برخی ادعا میكنند نسل جوان به مسائل ملی بی تفاوت هستند، ولی امروز من خط بطلان این موضوع را در مدرسه علامه حلی دیدم. نگرانی‌های شما‌ها را برای اقشار و مناطق آسیب پذیر، ضرورت توانمندسازی علمی كشور و اتخاذ سیاست‌هایی برای مقابله با تحریم‌های آمریكا دیدم كه جای امیدواری بسیاری ایجاد كرد.
وی گفت: ما همه بخشی از جامعه و وامدار این كشور هستیم. مسئولان وامدار مردمی هستند كه با مقاومت خود این قدرت را به ما دادند.
آقای ظریف با بیان اینكه ما متكی به خود هستیم، افزود: ممكن است خطا‌هایی داشته باشیم، ولی مهم این است كه مجبور نیستیم نگرش و سیاست دیگران را اجرایی كنیم.
وزیر امور خارجه تصریح كرد: باید به موضوع علوم انسانی توجه بیشتری كنیم كشور به افراد متعهدی كه علوم انسانی را خوب متوجه شوند بیش از هر چیز دیگری نیازمند است.
وی ادامه داد: ما دو نقش داریم یكی تحلیلگر و دیگری مجری. شما وقتی تحلیل می‌كنید و می‌خواهید به وقایع چارچوبی دهید موظفید آزاد بیندیشید و نباید خودتان را مقید كنید. نباید بگویید وزیر، رئیس جمهور و مدیر به ما دستور دادند و در واقع نباید دچار خودسانسوری در فكر كردن شوید.
دكتر ظریف تاكید كرد: مرحله دوم مرحله عمل است شما بعد از اینكه پیشنهاد خودتان را مطرح كردید و وارد مرحله اجرا شدید، دیگر آنجا باید سیاست را اجرا كنید.
وزیر امور خارجه افزود: همه ما در فكر مجتهدیم و در عمل مقلد هستیم. در اجرا موظفیم یك سیاست را عملی كنیم.
وی گفت: اگر یك سیاست غلط را همه اركان نظام اجرا كنند بهتر از چند سیاستی است. در سال 81 زمانی كه عازم نیویورك بودم رهبری به من فرمودند شما موظف هستید دیدگاه خودتان را حتی اگر در تضاد با سیاست‌های ما هست بگویید.
ظریف ادامه داد: ما امروز در شرایط ضعف نیستیم بلكه در شرایط قدرت هستیم و آمریكا احساس كرده كه خودش و متحدانش در منطقه در موضع ضعف هستند آمریكا در سوریه عراق یمن و لبنان به اهدافش نرسید. چرا اینطور شد؟ به دلیل اینكه مردم سیاست‌های تحمیل گرایانه آمریكا را نپسندیدند.
وی اضافه كرد: استفاده‌ای كه آمریكا از توان اقتصادی خود می‌كند در بلند مدت به ضررش است. روسیه و چین اخیرا تصمیم گرفتند دلار را از مبادلات خود حرف كنند و دیگر كشور‌ها هم آرام آرام این كار را خواهند كرد و اگر این محقق شود مقدار زیادی از قدرت افتصادی آمریكا افول می‌كند.
وزیر امور خارجه افزود: حركت‌های آمریكا به دلیل اشتباهات خودش و انتخاب‌های غلط آنهاست. ما در منطقه با داعش و جبهه النصره و متجاوزین به یمن هم پیمان نشدیم.
ظریف تصریح كرد: این كشور آینده درخشانی دارد، چون انتخاب‌های درستی داریم. فشار‌های آمریكا هم به دلیل استیصال آن‌ها است. آمریكا از موضع ضعف در حال برخورد با ماست. ان‌ها در حال ثابت كردن قانون گریزی خود و اجرای سیاست‌های جنگل هستند.
وی خاطر نشان كرد: باید به مردم خود اعتماد و غرور بدهیم مردم ما مستحق این هستند كه به خود و سیاست‌های خود ببالند. مردم مستحق نیستند كه فكر كنند سرشان كلاه رفته خیر چنین چیزی نشده است.
دكتر ظریف در پایان خاطر نشان كرد: برخی در منطقه فكر می‌كنند اسرائیل می‌تواند با ساخت گنبد آهنین از آن‌ها حفاظت كند اگر اسرائیل توانی داشت از خودش محافظت می‌كرد.



واكنش ظریف به ادعای فتوشاپ بودن توان موشكی ایران: خواهیم دید
وزیر امور خارجه در واكنش به ادعای برایان هوك مشاور امنیت ملی دولت امریكا مبنی بر فتوشاپ بودن توان دفاعی و موشكی جمهوری اسلامی ایران، گفت: خواهیم دید.
محمدجواد ظریف در مدرسه علامه حلی در ویژه برنامه " ماموریت من" در جمع خبرنگاران افزود: سیاست‌های امریكا فقط ایران را هدف قرار نداده بلكه همه كشور‌های دنیا هدف قرار گرفته است.
وی با بیان اینكه كشور‌ها خود را از سیاست‌های یك جانبه امریكا كنار كشیده اند، گریزی به تصمیم چین و روسیه مبنی بر استفاده نكردن از دلار در مبادلات اقتصادی زد و ادامه داد: اكنون زمان خوبی برای همدلی است و اجازه ندهیم امریكا سیاست‌های یك طرفه خود را ادامه دهد.
ظریف در بخش دیگری از صحبت هایش بازدید از مدرسه علامه حلی را بسیار خوب ارزیابی كرد و گفت: بازدید خیلی خوبی بود اینكه دانش آموزان پایه هشتم بتوانند تا این حد فكر كنند و اعتماد به نفس داشته باشند و راجع به برجام بحث كنند و شبیه سازی داشته باشند، برای من بسیار انرژی آفرین و امیدبخش بود.
وی درباره دیدار‌های خود با مقام معظم رهبری ادامه داد: مقام معظم رهبری معتقدند دانش آموزان باید فكر كنند و بیندیشند و رهبری بر كرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها تاكید و به راه حل‌ها و ایده‌های مختلف تاكید دارند، اما در مرحله اجرا همه باید یك سیاست را اجرایی كنیم.
وزیر امورخارجه درباره ادعای یك روزنامه لبنانی مبنی بر آزادی نزار زكا جاسوس امریكایی لبنانی اظهار بی اطلاعی كرد.



اجلاس‌های شانگ‌های و همكاری‌های آسیا فرصتی برای بیان مواضع ایران
وزیر امور خارجه كشورمان در ادامه سخنانش در حاشیه مراسمی با عنوان ماموریت من در مدرسه علامه حلی پیرامون اجلاس شانگ‌های گفت: ما عضو ناظر شانگ‌های هستیم و این اجلاس فرصتی برای ارائه دیدگاه‌های ماست.
ظریف با اشاره به سفر شینزو آبه نخست وزیر ژاپن به ایران اظهار كرد: آقای آبه به عنوان نخست وزیر كشور دوست به ایران سفر می‌كند و ما دیدگاه‌های خود را به او اعلام می‌كنیم.
وزیر امور خارجه تصریح كرد: ترامپ اعلام جنگ اقتصادی كرده است، جنگ اقتصادی مردم عادی را هدف قرار خواهد داد و باید این سیاست متوقف شود. تنها راه حل مشكلات اقتصادی، توقف سیاست جنگ اقتصادی است و ما این موضوع را به صورت خصوصی و عمومی به آبه اعلام كرده ایم.
ظریف افزود: در دیدار با شینزو آبه مباحث دوجانبه هم مطرح خواهد شد و ما دیدگاه‌های وی را با دقت گوش و در مقابل، دیدگاه‌های خودمان را به صورت تفصیلی اعلام خواهیم كرد.
وی خاطرنشان كرد: ما دو اجلاس مهم پیش رو داریم، اجلاس شانگ‌های و اجلاس همكاری‌های آسیا. در هر دو اجلاس، فرصتی برای ارائه دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران فراهم است.

دسترسی سریع