آمادگی وزارت كشور برای اختصاصِ زمین دولتی

­ وزیر كشور از آمادگی این وزارتخانه برای واگذاری یك میلیون هكتار زمین دولتی به پیمانكاران مسكن ساز خبر داد

1398/03/19
|
12:55
|



به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما،به نقل از خانه ملت، عبدالرضا رحمانی فضلی در نشست علنی امروز، به ارائه گزارشی از عملكرد این وزارتخانه در حوزه مسكن پرداخت و گفت: حوزه مسكن به عنوان پیش برنده امر اقتصاد و تولید است و ضمن اینكه نسبت به یكی از اولویت‌های جامعه رفع نیاز می‌كند، می‌تواند محرك سایر حوزه‌های اقتصادی نیز باشد.
وزیر كشور در ادامه با بیان اینكه متاسفانه در حال حاضر در حوزه مسكن با عدم تعادل روبه رو هستیم كه موجب ركود مسكن شده است، تصریح كرد: افزایش قیمت مصالح، افزایش قیمت ارز، كاهش ارزش ریال و عدم رقابت و فعالیت در حوزه مسكن با سایر حوزه‌ها در زمینه سوددهی باعث ركود مسكن شده است كه مشكلات آن مستقیما روی دوش مردمی است كه فاقد مسكن هستند.
وی در ادامه با اشاره به اینكه 50 درصد درآمد خانوار صرف مسكن می‌شود كه میزان بالایی است، اظهار داشت: در سال 97 و ابتدای سال 98 با افزایش قیمت مسكن و عدم تعادل در عرضه و تقاضا و همچنین افزایش قیمت مصالح روبه رو بودیم كه اگر ادامه یابد این ركود بیشتر می‌شود.
وزیر كشور در ادامه با اشاره به طرح رئیس جمهور برای مسكن دار شدن مردم، ابراز داشت: طبق این طرح بافت‌های فرسوده باید احیا شوند و در این زمینه، زمین‌های ارزان قیمت و تسهیلات بانكی تخصیص می‌یابد همچنین رئیس مجلس به وزارت كشور توصیه كرد تا از همه ظرفیت‌های قانونی خود در حوزه انسجام دستگاه‌ها برای مسكن دار شدن مردم استفاده كند.
وی به برخی اختیارات وزارت كشور اشاره و بیان كرد: طبق ماده 55 قانون شهرداری‌ها علاوه بر صدور پروانه ساختمانی می‌توانیم در ساخت منازل ارزان قیمت نیز مشاركت كرده و تسهیلات ارزان قیمت بدهیم همچنین شهرداری‌ها موظف هستند برای متقاضیان مسكن تسهیلاتی جهت احداث خانه بدهند.
رحمانی فضلی ادامه داد: همچنین شهرداری‌ها موظف به تهیه فهرستی از اراضی بایر با قابلیت مسكن سازی هستند و باید اعلام كنند تا تسهیلات برای اعطای مجوز قانونی برای واحد‌های فرسوده داده شود همچنین تسهیلات تشویقی در این زمینه در نظر گرفته شده كه براین اساس 50 درصد بخشودگی عوارض و تراكم تشویقی در نظر گرفته شده است.
وزیر كشور اضافه كرد: بنا‌های بالای 30 سال شامل این طرح هستند كه ما برای تشویق مالكان و پیمانكاران در حوزه مالیات نیز مشوق‌هایی در نظر گرفته ایم كه اگر به ما اختیار داده شود می‌توانیم در حوزه رونق مسكن مثمرثمر باشیم.
وی افزود: همچنین بیش از یك میلیون هكتار زمین دولتی در سراسر كشور وجود دارد كه وزارت كشور می‌تواند آن‌ها را در اختیار واحد‌های مسكن ساز قرار دهد، همچنین با ارتباط با وزارت راه می‌توانیم فضا‌های مناسب تری را به مناطقی كه قابلیت ساخت مسكن دارند اضافه كنیم.
وزیر كشور در پایان خاطرنشان كرد: همچنین با اختیاری كه در حوزه توزیع منابع در استان‌ها و شهرستان‌ها داریم آمادگی همكاری با وزارت راه، بنیاد مسكن و پیمانكاران مسكن ساز را داریم.
رئیس مجلس نیز توصیه كرد استانداری‌ها با بنیاد مسكن در این زمینه همكاری كنند.

اخذ مالیات سنگین از خانه‌های خالی
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینكه براساس برنامه ششم توسعه باید حدود یك میلیون مسكن در سال در شهر‌ها و روستا‌ها ساخته شود، گفت: مشكل مسكن به شرط ساخت یك میلیون مسكن در سال حل می‌شود.
علی لاریجانی در نشست علنی امروز (یكشنبه 19 خرداد) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارشی از طرح ملی مسكن با بیان اینكه مسكن یكی از مهمترین مسائلی است كه دولت باید مورد توجه قرار دهد، گفت: در شرایط فعلی باید برای مردم برنامه روشنی در زمینه تهیه مسكن تدارك دید. در حال حاضر یكی از مسائل مهم در حوزه مسكن وجود مسكن‌های زائد است كه براساس آمار مركز پژوهش‌ها 500 هزار واحد مسكونی در تهران و 2 میلیون واحد مسكونی در كشور به صورت اضافه ساخته شده است. البته بخشی از این واحد‌های مسكونی مساكن لوكس هستند كه افراد بی بضاعت و متوسط جامعه توان خرید آن را ندارند كه باید به این موضوع نیز توجه لازم كرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: براساس برنامه ششم توسعه باید حدود 900 هزار واحد مسكن در سال ساخته شود، ولی در سال‌های اخیر این مهم تحقق نیافت و یكی از مسائلی كه به افزایش قیمت مسكن دامن زد، این بود كه در سال‌های گذشته به این مهم توجه نشد.
وی ادامه داد: دولت در مقطع كنونی قصد اجرای قانون برنامه ششم را دارد، در این قانون برای شهر و روستا سقف در نظر گرفته شده كه چقدر مسكن باید در شهر‌ها و روستا‌ها ساخته شود.
لاریجانی با یادآوری اینكه یكی از نكات مورد توجه مركز پژوهش‌های مجلس ساخت مسكن در روستاهاست، افزود: ازدیاد جمعیت در روستا‌ها موجب شده زمین مورد نظر در روستا‌ها برای ساخت مسكن محدود باشد كه بنیاد مسكن باید در این زمینه بازنگری جدی صورت دهد و وزیر كشور نیز باید در این حوزه برای برداشتن محدوده روستا‌ها به استانداران توصیه جدی كنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنابراین این موضوع باید برای روستاییان حل شود تا مسكن موجب مهاجرت روستاییان به شهر‌ها نشود.
لاریجانی ادامه داد: در شهر‌های كوچك و متوسط نیز كه بیش از هزار شهر را شامل می‌شود، زمین برای واگذاری وجود دارد و اگر زمین هم وجود نداشته باشد، محدوده شهر‌ها به كمك این شهر‌های كوچك بیاید تا در این زمینه وزارت كشور می‌تواند كمك‌های مفیدی داشته باشد تا این مشكل از سر راه مردم برداشته شود.
وی تاكید كرد: در شهر‌های بزرگ و كلانشهر‌ها نیز نیاز به شهرك‌های اقماری داریم كه در طرح وزارت مسكن نیز به این موضوع توجه شده است.
رئیس قوه مقننه تصریح كرد: چنانچه این مجموعه راه بیفتد، در چند سال آینده به شرط تولید یك میلیون مسكن در هر سال شاهد خواهیم بود طی چند سال آینده مشكل مسكن در كشور حل خواهد شد.
لاریجانی اضافه كرد: یكی دیگر از مشكلات حوزه مسكن اختصاص وام و تسهیلات است كه در این زمینه تقسیم بندی‌هایی در سطح روستا و شهر صورت گرفت تا در روستا‌ها تا سقف 40 میلیون تومان برای هر نفر، در شهر‌های كوچك و متوسط 60 میلیون و شهر‌های بزرگ 80 میلیون تومان در نظر گرفته شود.
وی تاكید كرد: در حال حاضر افراد پشت نوبت دریافت وام قرار می‌گیرند و میزان تسهیلات مسكن در حال حاضر 8.5 درصد است كه رئیس بانك مركزی قول افزایش سهم تسهیلات مسكن تا 20 درصد را دادند تا گشایشی در زمینه تسهیلات مسكن برای كسانی كه قصد ساخت دارند، صورت گیرد.
رئیس قوه مقننه تاكید كرد: این مجموعه، مجموعه خوبی به نظر می‌رسد به شرط آنكه در حوزه اجرا همه دستگاه‌ها از جمله بنیاد مسكن، جهاد كشاورزی و وزارت راه و شهرسازی یك فكر را دنبال كنند، البته ملاحظاتی نیز در این زمینه وجود دارد كه اخذ مالیات سنگین از خانه‌های خالی یكی از این ملاحظات است.
لاریجانی یادآور شد: در بسیاری از كشور‌ها دولت زمین می‌دهد و انبوه سازان خانه می‌سازند، درصدی را كه مالكیت آن مربوط به دولت می‌شود در اختیار شهرداری‌ها می‌گذارند تا بتوانند اجاره دهند. می‌توان از این امكانات هم در این طرح استفاده شود، اما باید توجه شود كه در این طرح زمین از حالت بورس بازی خارج شود. به این شكل كه وقتی خانه‌هایی ساخته می‌شود اسناد آن به صورت فوری منتقل شود. پس باید زمانی برای نقل و انتقالات در نظر گرفته شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاكید كرد: مجلس و دولت در این زمینه هم صدا هستند و به وزیر راه و شهرسازی تاكید می‌كنم برای شهر‌های اقماری حتما زیرساخت‌های لازم در نظر گرفته شود تا به مانند مسكن مهر فقط خانه ساخته نشود بدون هیچ امكاناتی از جمله مدرسه، مسجد و امكانات رفاهی دیگر.
وی اضافه كرد: كمیسیون عمران مجلس ماموریت دارد مسائل مطرح شده در جلسه امروز را سریعاً پیگیری كند تا مسكن كه یكی از مهمترین موضوعات كشور است، به ویژه برای زوج‌های جوان در زمان معقول و سنجیده‌ای تدارك دیده شود.





نیاز به ساخت 200 هزار واحد مسكن روستایی در سال
رئیس بنیاد مسكن گفت: به 2 میلیون و 358 هزار واحد مسكونی روستایی نیاز داریم كه باید سالانه 200 هزار واحد آن ساخته شود.
علیرضا تابش در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، افزود: وظیفه قانونی ما مسكن و عمران روستاهاست، طبق سرشماری نفوس و مسكن سال 97 تعداد آبادی‌های كشور 62 هزار است كه 39 هزار روستای بالای 20 خانوار، 20 میلیون و 730 هزار نفر از جمعیت كشور را تشكیل می‌دهند و 26 درصد جمعیت كل كشور را شامل می‌شود.
رئیس بنیاد مسكن با بیان اینكه تعداد واحد مسكونی روستایی كشور 5 میلیون و 378 هزار واحد است، تصریح كرد: عملكرد طرح مسكن روستایی از سال 74 تا 84 تنها 200 هزار واحد بود كه این عملكرد در سال 84 به بعد در قالب طرح جامع بهسازی مسكن روستایی با تولید سالانه 200 هزار واحد رشد و توسعه یافت.
وی با اشاره به اینكه هدف از طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسكن روستایی، افزایش تاب آوری سكونتگاه‌های روستایی در برابر سوانح طبیعی است، ادامه داد: اهم اقدامات انجام شده در این بخش شامل ساخت یك میلیون و 692 هزار واحد مسكونی مقاوم در سراسر كشور به غیر از تعداد واحد‌های مسكونی است كه در اثر سیل و حوادث بازسازی شده است.
تابش با تاكید بر اینكه وضعیت مسكن آسیب پذیر در نقطه شروع طرح جامع مسكن 7 درصد بود كه در پایان آن 42.5 درصد مسكن موجود مقاوم شد و افزایش تاب آوری سكونتگاه‌ها عملی گردید، تصریح كرد: قرارداد ساخت یك میلیون و 891 هزار واحد مسكونی بسته شد كه برای آن اعتبار بانكی معادل 16 هزار و 825 میلیارد تومان در قالب تسهیلات در نظر گرفته شد كه رقم قابل توجهی است.
وی با بیان اینكه 169 هزار پایان كار ساخت مسكن روستایی صادر شده است، گفت: از سال 84 تا 98، 403 هزار واحد مسكن روستایی بازسازی شده است كه مجموعا تعداد 2 میلیون و 96 هزار واحد بهسازی و مقاوم سازی شد، این در حالی است كه قبل از سال 84 تنها 187 هزار واحد بازسازی شده بود.
تابش افزود: در توافق 1405 به 5 میلیون و 377 هزار واحد مسكن روستایی نیاز داریم، نسبت كمبود مسكن انباشت شده به خانوار 688 هزار واحد است همچنین نیاز ناشی از افزایش جمعیت طی دوره 10 ساله 95 تا 1405، 95 هزار واحد است كه اگر یك میلیون و 585 هزار واحد را نیز مقاوم سازی كنیم 70 درصد واحد‌های مسكونی مقاوم سازی می‌شود.
رئیس بنیاد مسكن با اشاره به اینكه به 2 میلیون و 358 هزار واحد مسكن روستایی نیاز داریم كه باید سالانه 200 هزار واحد آن ساخته شود، ادامه داد: در سال 97 مصوبه تامین 200 هزار واحد مسكن روستایی صادر و به بانك‌ها ابلاغ شد و تقسیم اعتبارات صورت گرفت.
وی افزود: سقف اعتبار مسكن روستایی 8 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شد، همچنین سقف تسهیلات فردی نیز از 25 میلیون تومان به 45 میلیون تومان افزایش داده شده است.
تابش با بیان اینكه سود تسهیلات مسكن روستایی 5 درصد است و تضمین نامه آن توسط دولت صورت می‌گیرد همچنین سفته زنجیره‌ای نیز تضمین نامه‌ای است كه توسط مردم ارائه می‌شود، گفت: برای 7 هزار واحد مسكن آسیب دیده در سیل تامین اعتبار ابلاغ شده كه شامل 2500 میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه است.
وی همچنین خاطرنشان كرد: طرح هادی در 8 هزار روستا نیاز به بازنگری دارد، با الحاق لكه‌ها از حاشیه طرح به درون آن مشكل كمبود زمین در روستا‌ها برطرف می‌شود.
رئیس بنیاد مسكن در پایان گفت: در زمینه توسعه روستا‌ها نیاز به نشست وجود دارد كه رئیس مجلس دستور داد در كمیسیون عمران مجلس این نشست برگزار شود.

آغاز تعیین سهم هر یك از بانك‌ها برای حمایت از طرح ملی مسكن
رئیس كل بانك مركزی گفت:بانك مسكن به تنهایی نمی‌تواند از تولید مسكن حمایت كند. اقدامات لازم برای تعیین سهم هر یك از بانك‌ها برای پشتیبانی از طرح ملی مسكن، آغاز شده است.
عبدالناصر همتی در نشست علنی امروز (یكشنبه 19 خرداد) مجلس شورای اسلامی درخصوص عملكرد بانك مركزی برای رونق مسكن گفت: مسكن یكی از مهمترین بخش‌های تولید كشور است و با توجه به تاكید بر رونق تولید در سال جاری و ارتباط مسكن با سایر صنایع و میزان اشتغال، بانك مركزی توجه ویژه‌ای به این بخش دارد.
رئیس كل بانك مركزی افزود: با برنامه‌های دولت برای رونق تولید در سال 98 و پشتیبانی مالی شبكه بانكی، شاهد رونق مسكن در سال جاری هستیم.
وی اظهار كرد: اعتباراتی كه نظام بانكی برای ساخت مسكن در سال 97 اختصاص داد، نسبت به سال 96 افزایش صددرصدی داشت، در واقع مجموعه اعتبارات مربوط به ساخت و ساز مسكن در سال 96 در حدود 56 هزار میلیارد بود كه این رقم در سال 97 به 103 هزار میلیارد تومان افزایش پیدا كرد.
همتی با بیان اینكه صنعت ساخت و ساز قدرت جذب منابع مالی زیادی دارد، خاطرنشان كرد: در سال گذشته 13.5 درصد از اعتبارات در بخش مسكن هزینه شد كه امسال این رقم به 20 درصد افزایش می‌یابد.
رئیس كل بانك مركزی ادامه داد: قیمت مسكن مانند سایر كالا‌ها و دارایی‌های جامعه، تحت تاثیر قیمت‌های نسبی قرار گرفته است، در نتیجه تنها علت افزایش قیمت مسكن افزایش تقاضا و كاهش عرضه نیست. البته باید میزان عرضه افزایش یابد تا بازار به تعادل برسد.
این عضو كابینه دولت دوازدهم، با اشاره به دلایل افزایش قیمت مسكن تصریح كرد: افزایش قیمت مسكن به دلیل قیمت‌های نسبی و تمایل مردم به خرید مسكن و حفظ ارزش دارایی‌ها بود، با سیاست‌های اخذ شده برای تثبیت اقتصادی و با اجرایی كردن طرح ملی مسكن و پشتیبانی سیستم بانكی شاهد كنترل قیمت مسكن در سال 98 ه
وی گفت: اواخر سال گذشته شورای پول و اعتبار وام ساخت مسكن را افزایش داد، این وام قابلیت تبدیل شدن به وام خرید را نیز داراست، بدین معنا كه فردی كه این تسهیلات را دریافت می‌كند، می‌تواند آن را به خریدار منتقل كند. این سیاست ابلاغ شده است.
همتی با بیان اینكه وزارت راه و شهرسازی برای تولید 400 هزار واحد مسكونی برنامه ریزی كرده است، توضیح داد: بانك مسكن به تنهایی نمی‌تواند از تولید مسكن حمایت كند. اقدامات لازم برای تعیین سهم هر یك از بانك‌ها برای پشتیبانی از طرح ملی مسكن، آغاز شده است.
رئیس كل بانك مركزی با بیان اینكه سقف تسهیلات وام مسكن در گذشته برای زوجین 100 میلیون تومان بود كه این رقم در حال حاضر به 160 میلیون تومان در شهر‌هایی مانند تهران افزایش یافته، تاكید كرد: سقف وام مسكن 60 درصد افزایش پیدا كرده است كه با پیگیری مجلس و دولت شاهد اتفاقات مهمی در سال 98 در بخش مسكن خواهیم بود.

ایجاد سامانه‌های اجاره داری بازار اجاره بها را كنترل می‌كند
وزیر راه و شهرسازی گفت: در زمینه اجاره بها براساس قانون ساماندهی، ایجاد موسسات اجاره داری كه بتواند به صورت حرفه‌ای بازار را ساماندهی كند، در دستور كار قرار گرفته و از طریق استارت آپ‌ها می‌توانیم رابطه مالك و مستأجر را معنادار سازیم و واسطه گری‌ها را كاهش دهیم تا به قشر مستأجر آسیب كمتری وارد شود.
محمد اسلامی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی درخصوص عملكرد وزارت راه و شهرسازی در زمینه مسكن گفت: در بحث وضعیت مسكن در بدو ورود به وزارتخانه مهمترین اقدام ما روان سازی و ایجاد گشایش در تولید و عرضه آن بود تا بتوانیم تولید مسكن را به جریان پایدار تبدیل كنیم.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینكه مهمترین دغدغه ما این بود كه بتوانیم شرایط را برای خانه اولی‌ها هموار كنیم، ادامه داد: ما باید می‌توانستیم مسكن مهر‌های نیمه تمام را تعیین تكلیف كنیم، در حال حاضر جز مواردی كه دارای مباحث حقوقی و قضایی هستند، همگی تعیین تكلیف شده اند و برخی واحد‌ها فاقد متقاضی هستند.
وی با تاكید بر اینكه توانسته ایم برنامه تولید 400 هزار واحد مسكونی را در سال‌های 98 و 99 در كنار پروژه‌های مسكن مهر در برنامه خود قرار دهیم، عنوان كرد: یكی از شاخص‌های نیاز مسكن میزان ازدواج‌ها است، در سال 97 در حدود 537 هزار ازدواج ثبت شده كه اگر 20 درصد آن توان خرید مسكن داشته باشند، باید برای 80 درصد باقی مانده برنامه ریزی كنیم.
اسلامی گفت: یكی از دو محور برای توانمندسازی ساخت مسكن، فراهم كردن زمین بوده، باید با فراهم كردن شرایط ارائه جواز ساخت مسكن و عرصه زمین، تولید را روان كنیم. فراهم كردن زمین در روستا‌ها و شهر‌ها در دستور كار قرار گرفته و سازمان ملی زمین و مسكن ماموریت یافته تا در جهت پشتیبانی در عرضه زمین اقدام كند.
این عضو دولت دوازدهم با بیان اینكه در شورای عالی شهرسازی و معماری، این سیاست روان سازی شده تا در مكان‌هایی كه زیرساخت‌ها فراهم است و معابر پاسخگو هستند، افزایش تراكم صورت بگیرد و در شهر‌های كوچك كه عرصه زمین كم است در قالب ایجاد شهرك‌ها زمین‌های لازم فراهم شود، گفت: با هماهنگی در شورای پول و اعتبار، تلاش شده منابع مالی كه در اختیار سازندگان قرار می‌گیرد، به خریداران منتقل شود و به این منابع افزایش قابل توجهی داده شود.
وی ادامه داد: تلاش شده تا منابع مالی كه در سال 97، یكصد هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود، افزایش یابد و عدد فرضی سالانه حدود 27 هزار میلیارد تومان را برای پشتیبانی این برنامه كه بتواند 60 درصد مبلغ ساخت را به عنوان معدل قیمت تمام شده در نظر گرفته شده است، تامین كند.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینكه اگر دور تسلسل تحولات قیمت مسكن در بازار را مشاهده كنید، رابطه مستقیمی با تحولات نرخ ارز دارد، گفت: در زمینه اجاره بها براساس قانون ساماندهی، ایجاد موسسات اجاره داری كه بتواند به صورت حرفه‌ای بازار را ساماندهی كند، در دستور كار قرار گرفته و از طریق استارت آپ‌ها می‌توانیم رابطه مالك و مستأجر را معنادار سازیم و واسطه گری‌ها را كاهش دهیم تا به قشر مستأجر آسیب كمتری وارد شود.
وی در پایان با تاكید بر اینكه باید توجه كنیم، التهابات موجود در بازار كه متأثر از تحركات دشمن است، دامن مسكن را نیز گرفته، خاطرنشان كرد: باید با هوشیاری و پایداری با تولید حداقل 500 هزار واحد با این تحركات مقابله كنیم.

مجلس تا حصول نتیجه موضوع مسكن را پیگیری می‌كند
رئیس مجلس شورای اسلامی تأكید كرد: اینكه 50 تا 80 درصد متوسط درآمد افراد برای مسكن هزینه می‌شود غیرمتعادل است.
علی لاریجانی در نشست علنی امروز (یكشنبه، 19 خرداد ماه) مجلس شورای اسلامی، ضمن آرزوی قبولی طاعات و عید سعید فطر گفت: لازم می‌دانم از حركت گسترده و هوشمندانه ملت عزیز ایران در روز قدس سپاسگزاری كنم كه در مقابل دسیسه شیطانی اخیر رژیم صهیونیستی و آمریكا نسبت به سرنوشت ملت فلسطین، غیرت دینی و انقلابی خود را نشان دادند و معامله بزرگ قلابی قرن را به معادله بی‌هویتی رژیم صهیونیستی بدل كردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سا‌ل‌ها پیش رهبری معظم در مسئله فلسطین راه‌حل دقیقی را ارائه و چند روز پیش آن را مجدد طرح كردند و آن وجود آرای ملت فلسطین است كه از چند جزء تشكیل شده است.
وی اظهار داشت: اول در مسئله فلسطین تمام اطراف و سازمان ملل به راه‌حل دموكراتیك همه‌پرسی تن دردهند، دوم همه آوارگان فلسطین به وطن اصلی خود بازگردند، سوم در یك رفراندوم همه فلسطینی‌ها اعم از مسلمان، یهودی و مسیحی نسبت به حكومت آتی خود اعلام نظر كنند و در آخر در حكومت مورد نظر ملت فلسطین كه با آرای اكثریت آن‌ها تشكیل می‌شود نسبت به یهودیان انتقال یافته به این سرزمین تصمیم‌گیری شود.
لاریجانی تأكید كرد: آمریكایی‌ها و رژیم صهیونیستی اگر به دنبال حل مسئله مزمن در منطقه هستند، راه‌حل دموكراتیك این است و اگر دنبال كلاهبرداری سیاسی هستند بدانند با مقاومت قوی در منطقه مواجه هستند، لازم است وزارت امور خارجه این نظریه را در مجامع بین‌المللی دنبال كند.
رئیس دستگاه قانونگذاری كشور با یادآوری بیانات حكیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی در روز 14 خرداد و به مناسبت سالروز رحلت پیشوای بزرگ انقلاب حضرت امام (ره) گفت: این سخنان عمیق، استوار و راهگشای حركت بزرگ ملت در شرایط فعلی بود. ایستادگی و مقاومت هوشمندانه، عاقلانه و شجاعانه و مبتكرانه در ابعاد سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و دیپلماتیك راهبرد دقیقی است كه علاوه بر اینكه طراحی موذیانه دشمن را خنثی می‌كند، به افزایش قدرت ملی مدد می‌رساند.
وی اظهار داشت: توجه به اولویت نخست كشور كه موضوع اقتصادی است و توجه جدی به استقلال اقتصادی، كارآفرینی، تولید ملی و رفع موانع آن مهمترین وظیفه دولت و مجلس است. در این زمینه یكی از موضوعات مسئله مسكن در كشور است كه در بررسی‌های مركز پژوهش‌های مجلس بین 50 تا 80 درصد متوسط درآمد افراد را در برمی گیرد كه این رقم بسیار غیرمتعادل است.
لاریجانی بیان داشت: یكی از روش‌های كاهش قیمت مسكن بیرون كشیدن زمین از بورس‌بازی است و البته داشتن طرح فراگیر در ساخت و ساز مسكن نیز ضروری محسوب می‌شود. یكی از مسائل و چالش‌هایی كه نمایندگان به آن می‌پرداختند همین موضوع بود.
وی افزود: كمیسیون عمران مجلس در این زمینه جلساتی را با مسئولان برگزار كرد و در نهایت در جلسه‌ای با حضور وزیر راه و شهرسازی، رئیس بانك مركزی، رئیس بنیاد مسكن، رئیس مركز پژوهش‌های مجلس و رئیس كمیسیون عمران ابعاد آن بررسی شد و تحقق ایده یك میلیون مسكن در هر سال از سطح روستا تا شهر‌های كوچك، متوسط و بزرگ چگونه می‌تواند انجام پذیرد و نحوه پشتیبانی دولت و تسهیلات بانكی در سطوح مختلف و حجم كلان تسهیلات بانكی در این زمینه مشخص شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: امروز ابعاد آن در این جلسه مطرح و از آرای نمایندگان استفاده خواهد شد، به هر تقدیر این موضوع یكی از مسائل مهم جامعه به مخصوص برای جوانان است كه مجلس روی آن تمركز كرده است و قطعاً تا حصول نتیجه آن پیگیری و نظارت خواهد شد.

لاریجانی در ادامه با اشاره به سخنان اخیر رئیس جمهور فرانسه در دیدار با رئیس جمهور آمریكا گفت: این سخنان تأسف‌آور و ناشیانه بود، اینگونه مطالب از زبان ترامپ بعید نیست و بر او حرجی نیست، اما این مطالب از زبان مكرون هیچ سنخیتی با محتوای مطالبی كه در مذاكرات متعدد حضوری و تلفنی با روحانی رئیس جمهور ایران منتقل كرد نداشت، ظاهراً او با هر كسی ملاقات یا مذاكره دارد مطابق میل او سخن می‌گوید.
وی تأكید كرد: اگر مكرون اینقدر در حل مسائل بین‌المللی و خط و نشان كشیدن برای سایر ملت‌ها متبحر است، بهتر نیست مشكلات داخلی خود را سر و سامان دهد كه اینقدر كشته و زخمی روی دست ملت فرانسه نماند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: از رئیس جمهور عراق كه در كنفرانس اخیر در عربستان با درایت و فهم درست از شرایط منطقه از جایگاه رشید ملت عراق، پرده از مسئله‌سازی سعودی برداشت و از ملت ایران حمایت كرد تشكر می‌كنم همچنین از دولت سوریه در این زمینه سپاسگزار هستم.

آغاز بررسی طرح ملی مسكن در مجلس

جلسه علنی مجلس كار خود را با بررسی گزارش مسئولان ذیربط در مورد طرح ملی مسكن از دقایقی پیش آغاز كرد

جلسه علنی مجلس شورای اسلامی امروز به ریاست دكتر علی لاریجانی نمایندگان آغاز شد. بررسی گزارش مسئولان ذیربط درمورد طرح ملی مسكن دستوركار اصلی جلسه امروز نمایندگان خانه ملت است.
ادامه رسیدگی به گزارش كمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن، گزارش كمیسیون اقتصادی در مورد بررسی لایحه موافقتنامه موقت تشكیل منطقه آزاد تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا و كشور‌های عضو، گزارش كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مورد «عملكرد ایالات متحده آمریكا در حوزه حقوق بشر در سال 1397»، گزارش كمیسیون اقتصادی در مورد بررسی لایحه موافقتنامه همكاری و كمك متقابل اداری در موضوعات گمركی بین گمرك جمهوری اسلامی ایران و اداره كل گمرك جمهوری سوسیالیستی ویتنام، گزارش كمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل (44) قانون اساسی در مورد عملكرد دولت در اجرای ماده (22) قانون برنامه ششم توسعه درباره بهبود وضعیت ایران در شاخص‌های محیط كسب و كار، گزارش كمیسیون اقتصادی در مورد بررسی لایحه اصلاح بند (3) ماده (2) قانون مالیات‌های مستقیم - مصوب 1366 - با اصلاحات بعدی آن و بررسی گزارش كمیسیون اقتصادی در مورد لایحه موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه گذاری بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری عراق از دیگرموارد دستور كار امروز نمایندگان مردم در مجلس است.

دسترسی سریع