اقدامات آمریكا تهدید جدی ثبات در خاورمیانه
رییس جمهور در نشست سران سازمان همكاری شانگهای : اقدامات آمریكا تهدیدی جدی برای ثبات در خاورمیانه است
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از بیشكك؛ رئیس جمهور كشورمان در نوزدهمین اجلاس سران كشورهای عضو سازمان همكاری شانگهای در بیشكك قرقیزستان سخنرانی كرد. روحانی در این نشست گفت: اقدامات آمریكا تهدیدی جدی برای ثبات در خاورمیانه است.
رئیس جمهور كشورمان شب گذشته قرقیزستان را ترك كرد. روحانی برای شركت در اجلاس تعامل و اقدامات اعتمادساز آسیا "سیكا" در صدر هیاتی سیاسی و دیپلماتیك وارد دوشنبه پایتخت تاجیكستان شد.
بدرقه رئیس جمهور كشورمان از قرقیزستان
سخنرانی روحانی در اجلاس سران
اقدامات آمریكا تهدید جدی ثبات در خاورمیانه
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در سخنرانی خود تاكید كرد: تروریسم در انواع مختلف آن، افراطگرایی، یكجانبهگرایی، مداخله كشورهای فرامنطقهای در امور سایر مناطق و دخالت در امور داخلی سایر كشورها ، جامعه بینالمللی را در وضعیتی خطیر قرار داده است، وضعیتی كه میتواند ثبات، امنیت و منافع همه كشورهای جهان را تهدید كند.
Play Video
كد ویدیو دانلود
فیلم اصلی
تصویر و متن كامل سخنرانی دكتر روحانی
آغاز به كار اجلاس سران سازمان همكاری های شانگهای
نوزدهمین نشست سران سازمان همكاری های شانگهای در بیشكك آغاز به كار كرد. الماس بیك آتامبایف رئیس جمهور قرقیزستان در جلسه افتتاحیه نوزدهمین اجلاس سازمان همكاری های شانگهای گفت: سازمان همكاری شانگهای باید در حل و فصل اوضاع افغانستان مشاركت كند.
اقدامات آمریكا تهدید جدی ثبات در خاورمیانه اقدامات آمریكا تهدید جدی ثبات در خاورمیانه اقدامات آمریكا تهدید جدی ثبات در خاورمیانه اقدامات آمریكا تهدید جدی ثبات در خاورمیانه اقدامات آمریكا تهدید جدی ثبات در خاورمیانه اقدامات آمریكا تهدید جدی ثبات در خاورمیانه اقدامات آمریكا تهدید جدی ثبات در خاورمیانه اقدامات آمریكا تهدید جدی ثبات در خاورمیانه اقدامات آمریكا تهدید جدی ثبات در خاورمیانه اقدامات آمریكا تهدید جدی ثبات در خاورمیانه اقدامات آمریكا تهدید جدی ثبات در خاورمیانه اقدامات آمریكا تهدید جدی ثبات در خاورمیانه اقدامات آمریكا تهدید جدی ثبات در خاورمیانه
استقبال از رئیس جمهور كشورمان
الماس بیك آتامبایف رئیس جمهور قرقیزستان از رئیس جمهوری اسلامی ایران استقبال كرد.
آقای روحانی برای شركت در نوزدهمین اجلاس سران كشورهای عضو سازمان همكاری شانگهای به بیشكك پایتخت قرقیزستان سفر كرده است.
اقدامات آمریكا تهدید جدی ثبات در خاورمیانه اقدامات آمریكا تهدید جدی ثبات در خاورمیانه
در حاشیه اجلاس شانگهای
رئیس جمهور كشورمان با همتای روس خود دیدار كرد؛
دكتر روحانی در حاشیه اجلاس سازمان همكاری شانگهای با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه دیدار كرد.
تاكید بر گسترش هر چه بیشتر همكاری ها در زمینه های اقتصادی، سیاسی و امنیتی محور اصلی گفتگوی دو طرف در این دیدار بود.
مشروح خبر
روحانی در دیدار رئیس جمهور چین؛
روابط با چین همواره برای ایران راهبردی بوده و خواهد بود
رئیس جمهور اسلامی ایران امروز در دیدار با رئیس جمهور چین در حاشیه نوزدهمین اجلاس سران كشورهای عضو سازمان همكاری شانگهای در بیشكك قرقیزستان، با ابراز خرسندی از روند اجرای توافقات دو كشور، تاكید كرد: روابط با چین همواره برای ایران راهبردی بوده و خواهد بود.
روحانی گفت: مقاومت ایران و چین در برابر سیاست های آمریكا، به نفع دو كشور و جهان است.
وی با تاكید بر این كه روابط ایران و چین راهبردی است، افزود ایران برای تامین نیازهای چین در زمینه انرژی و همچنین تقویت همكاری ها در همه زمینه های اقتصادی آمادگی دارد.
رئیس جمهور چین نیز در این دیدار با اشاره به مذاكرات مستمر مقامات دو كشور، گفت: پكن روابط با ایران را در مسیر راهبردی پیش خواهد برد و توسعه می دهد.
شی جینپینگ رئیس جمهور چین به همتای ایرانی خود خبر داد كشورش بی توجه به تحولات اوضاع, در پی گسترش روابط با ایران است.
مشروح خبر
دیدار روسای جمهور ایران و افغانستان؛
تاكید روحانی بر ضرورت همكاری برای تقویت ثبات و توسعه افغانستان
حجت الاسلام و المسلمین دكتر حسن روحانی عصر جمعه در حاشیه اجلاس سران سازمان همكاری شانگهای و در دیدار اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان، گفت: امیدوارم كمیسیون مشترك اقتصادی هرچه زودتر تشكیل جلسه دهد و اعضا راههای توسعه و تعمیق بیش از پیش همكاری های دو كشور بویژه در حوزه اقتصادی را تسهیل كنند.
رئیس جمهور كشورمان در بخش دیگری از سخنان خود در مورد موضوعات امنیتی منطقه و نیز كشت مواد مخدر، گفت: آمریكایی ها متاسفانه نشان داده اند تمامی تعهداتشان را زیر پا می گذارند و لذا برای تقویت ثبات و امنیت و توسعه منطقه، بهتر است منطقه را ترك كنند.
دكتر روحانی، مواد مخدر را معضل بزرگی برای منطقه برشمرد و افزود: متاسفانه كشت خشخاش در افغانستان افزایش یافته است و باید با جدیت دولت افغانستان و كمك سازمان های بین المللی برای مبارزه با آن چاره جویی شود.
اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان نیز در این دیدار با تاكید بر اهمیت جایگاه و نقش ایران در منطقه گفت: افغانستان خواهان توسعه همكاری ها با تهران در همه زمینه ها است.
وی تصریح كرد: ما خواهان نقش پررنگ ایران در مذاكرات صلح افغانستان هستیم و موضوع مواد مخدر نیز از جمله موضوعاتی است كه باید در چارچوب مذاكرات دوجانبه و بین المللی پیگیری شود.
رئیس جمهور افغانستان اظهارداشت: تهران و كابل باید با مشاركت یكدیگر علیه قاچاق مواد مخدر، افراط گرایی و تروریسم مبارزه كنند.
اشرف غنی تاكید كرد: هرگز اجازه نخواهیم داد از خاك افغانستان علیه ایران استفاده شود.
اقدامات آمریكا تهدید جدی ثبات در خاورمیانه
دیدار مقام سازمان ملل با ظریف در بیشكك
خانم رزماری دیكارلو معاون سیاسی دبیركل سازمان ملل متحد صبح امروز در بیشكك با محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و در خصوص مهمترین تحولات منطقه ای و بین المللی گفتگو و تبادل نظر كرد.
دیدار رئیس جمهور كشورمان با رئیس جمهور چین
دیدار روسای جمهور چین و قرقیزستان
شی جینپینگ و قاسم توقایف روسای جمهور چین و قزاقستان در حاشیه نشست سازمان همكاری شانگهای دیدار و گفتگو كردند.
شبكه تلویزیونی سی سی تی وی (چین) گزارش داد، شی جینپینگ و توقایف در این دیدار متعهد شدند همكاری های دو كشور را تقویت كنند زیرا این كار به سود مردم چین و قزاقستان و همچنین به سود كل منطقه است.
شی جینپینگ در این دیدار همچنین انتخاب توقایف را به عنوان رئیس جمهور قزاقستان به وی تبریك گفت و بر تمایل خود برای توسعه روابط دوجانبه بین دو كشور تاكید كرد.
بنابراین گزارش، روابط بین چین و قزاقستان طی 27 سال گذشته یعنی از زمان برقراری روابط دیپلماتیك بین دو كشور همواره با فراز و نشیب هایی روبرو بوده است.
دیدار شی جینپینگ با نخست وزیر هند
شی جینپینگ رئیس جمهور چین گفت پكن آماده همكاری با دهلی نو به منظور توسعه روابط بین چین و هند است.
به گزارش شبكه تلویزیونی سی سی تی وی (چین) ، شی جینپینگ این اظهارات را در نشستی با نارندرا مودی نخست وزیر هند در حاشیه اجلاس سازمان همكاری شانگهای در بیشكك پایتخت قرقیزستان بیان كرد.
وی در این دیدار با تبریك به مودی به خاطر انتخاب دوباره وی به عنوان نخست وزیر هند افزود چین و هند تنها اقتصادهای نوظهور جهان هستند كه هر كدام بیش از یك میلیارد نفر جمعیت دارند و هر دو در مرحله ای حساس از توسعه سریع قرار دارند.
شی جینپینگ تصریح كرد همكاری بین چین و هند نه تنها به تقویت و توسعه این دو كشور بلكه به صلح و ثبات و توسعه در آسیا و سراسر جهان كمك خواهد كرد.
وی گفت چین و هند همواره باید كانال های همكاری دو كشور را گسترش دهند.
با حضور رئیس جمهور كشورمان؛
نوزدهمین اجلاس سران سازمان همكاریهای شانگهای
نوزدهمین نشست سران سازمان همكاری شانگهای با حضور رئیس جمهور كشورمان و سران یازده كشور آسیایی در بیشكك پایتخت قرقیزستان برگزار می شود.
در نشست سران كشورهای سازمان همكاری های شانگهای علاوه بر ایران، روسای جمهور روسیه، چین، قزاقستان، تاجیكستان، ازبكستان، هند و پاكستان حضور دارند. بیش از 528 خبرنگار از كشورهای مختلف برای پوشش این نشست حضور یافته اند.
سازمان همكاری شانگهای در سال 2001 با عضویت شش عضو چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیكستان و ازبكستان پایهگذاری شد. این سازمان نهاد بین دولتی است كه برای همكاریهای چندجانبه سیاسی، اقتصادی و امنیتی بنیان گذاشته شد.
چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیكستان، ازبكستان، پاكستان و هند اعضای اصلی و ایران، مغولستان، افغانستان و بلاروس اعضای ناظر این سازمان هستند.
سازمان همكاریهای شانگهای سازمانی برای مقابله با ناتو است و علت اصلی شكل گیری آن مقابله با مداخله احتمالی آمریكا در كشورهای بزرگی چون چین و روسیه یا ایجاد درگیری نظامی در منطقه است.
كشورهای عضو و ناظر سازمان همكاری های شانگهای نه تنها بزرگ ترین توان اقتصادی، نظامی، هستهای و فضایی جهان را دارا هستند، بلكه بیشترین تولیدكننده و مصرف كننده انرژی در جهان نیز به شمار می آیند. كشورهایی كه با بیش از 25.1 میلیون كیلومتر مربع یا یك چهارم سطح خشكیهای زمین ، حدود یك چهارم جمعیت كره زمین را به خود اختصاص داده اند و بزرگترین تولید كنندگان و مصرف كنندگان انرژی هستند.
اعضای این سازمان هم اكنون یك سوم از رشد تولید ناخالص داخلی جهان و 80 درصد از منطقه قلمرو اوراسیا را شامل می شوند و این نهاد بزرگترین سازمان منطقه ای از لحاظ میزان همكاری های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و نظامی است.
فعالیتهای سازمان همكاری های شانگهای:
مبارزه با تروریسم و افراط گرایی در كنار جدایی طلبی، مهمترین شعار و همكاریهای امنیتی در كشورهای آسیای مركزی محور اصلی فعالیتهای اعضای این سازمان است .
اعضای این سازمان در سالهای فعالیتشان پیمانهای امنیتی و نظامی بسیاری را با یكدیگر امضا كردند كه به موجب آن در مقابله با تنشهای نظامی هر یك از اعضا با هم همكاری می كنند.
همكاری های اقتصادی :
امضای توافق نامه ای بین اعضای این سازمان برای توسعه همكاریهای اقتصادی با هدف ایجاد منطقه آزاد تجاری ، اجرای طرح های مشترك در حوزه انرژی ، اكتشاف و استخراج حوزه های هیدروكربنی جدید و استفاده مشترك از منابع آبی و تشكیل شورای مشترك بانكی بین كشورهای عضو سازمان از مهمترین اقدامات اعضای سازمان شانگهای درحوزه همكاری های اقتصادی بوده است .
همكاری های فرهنگی:
همكاریهای فرهنگی بخشی از چارچوب فعالیت سازمان همكاری های شانگهای است. وزیران فرهنگ كشورهای عضو سازمان برای نخستین بار در 12 آوریل 2002 سند همكاری مشترك فرهنگی را در نشست پكن امضا كردند.
برای سرعت بخشیدن به همكاریهای مشترك فرهنگی، اعضای سازمان در سال 2005 جشنواره و نمایشگاه مشتركی در شهر آستانه پایتخت قزاقستان برگزار كردند.
ایران عضو ناظر شانگهای:
جمهوری اسلامی ایران از سال 2005 به عنوان كشور ناظر در نشستهای این سازمان شركت میكند.