سخنگوی شورای نگهبان: اگر وزارت كشور آمادگی و امكانات لازم را با شرط تامین امنیت داشته باشد، شورای نگهبان در برگزاری انتخابات همراهی میكند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، عباسعلی كدخدایی در نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره اعلام آمادگی وزارت كشور برای برگزاری انتخابات الكترونیكی، افزود: تا جایی كه وزارت كشور آمادگی و امكانات لازم را با شرط تامین امنیت داشته باشد، شورای نگهبان همراهی میكند.
وی گفت: هماهنگی خوبی بین شورای نگهبان و وزارت كشور برقرار است و مشكلی وجود ندارد تا هر جایی كه وزارت كشور بتواند پیش برود همراهی میكنیم.
سخنگوی شورای نگهبان افزود: موضوع تایید دستگاهها نیز در بحثهای كارشناسی بررسی میشود.
اختیارات همه نهادها در قانون اساسی مشخص شده است
سخنگوی شورای نگهبان درباره طرح موضوع افزایش اختیارات رئیسجمهور گفت: اگر همه مسئولان در چارچوب اختیارات مشخص شده در قانون اساسی اقدام كنند، گلستان خواهد شد.
عباسعلی كدخدایی در ادامه نشست خبری خود درباره طرح موضوع افزایش اختیارات رئیسجمهور گفت: این موضوع به شورای نگهبان ارتباطی ندارد.
وی افزود: اختیارات همه نهادها در قانون اساسی مشخص شده است لذا اگر همه مسئولان در چارچوب همان اختیارات اقدام كنند، گلستان خواهد شد.
كدخدایی درباره حضور نیروهای بازنشسته در نهادهای اجرایی برخلاف مصوبه قانونی و استعفای برخی از این نیروها برای حضور در انتخابات مجلس تصریح كرد: اگر تخلفی صورت گرفته باشد و به دست ما برسد، بدون شك این موضوع در روند تایید صلاحیت آنها تاثیرگذار خواهد بود.
سخنگوی شورای نگهبان درباره برخی اظهار نظرهای جدید درباره ادعای تقلب در انتخابات سال 88 نیز گفت: ما خیلی نمیتوانیم در این حوزه دخالت كنیم، مملكت ما مملكتی آزاد است هر روز كسی حرفی میزند كه ظاهرا خیلی هم معیاری مبنی بر توهین و افترا و... بودن این اظهارات وجود ندارد، ولی گوش ما این حرفها را نمیشنود.
وی افزود: آنچه مسلم است؛ انتخابات 88سالم بود، اعلام نظر هم شد كه پایان بخش همه این مسائل بود لذا اگر گاهی مطلبی را منتشر میكنیم صرفا جهت تقویت این موضع و آگاه سازی مردم است.
رویكرد ترامپ غیر قابل قبول است
سخنگوی شورای نگهبان رویكرد مدیریتی ترامپ را غیر قابل قبول دانست و گفت: دخالت در سرنوشت ملت ایران هیچ گاه موفق نبوده و با پاسخ محكم مردم رو به رو شده است.
عباسعلی كدخدایی در ادامه نشست خبری در خصوص موضعی كه وی در قبال رئیس جمهور امریكا در شبكه اجتماعی منتشر كرده بود، افزود: این فقط گفته ایران نیست، اگر اظهارنظر سیاسیون داخلی آمریكا را هم نگاه كنید میبینید كه رویكرد مدیریت جدید دونالد ترامپ غیر قابل قبول بوده است.
وی تصریح كرد: در گذشته هم به شكلهای دیگری همین وضعیت را داشته ایم.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: آنچه موجب این موضع گیری میشود؛ پایداری جمهوری اسلامی و مردم ایران بر حقوق خود است، جمهوری اسلامی ایران اعلام كرده كه میخواهد مستقل باشد و مردم نیز میگویند به دنبال حق خود هستیم.
وی ادامه داد: عدهای از گوشه دیگری از دنیا در سرنوشت مردم ما دخالت میكنند كه هیچ گاه این گونه اقدامات موفق نبوده و با پاسخ محكم مردم ما رو به رو شده است.
كدخدایی با اشاره به آنچه هیلاری كلینتون در كتابش درباره ترامپ ذكر كرده است، افزود: ببینید رقبای سیاسی ترامپ در دوران انتخابات درباره وضعیت داخلی وی چه گفته اند؛ فردی كه در داخل كشور چنین روسیاه است طبیعتا در حوزه بینالمللی هم تكلیفش روشن است.
مصوبات شورای نگهبان
علی كدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری مصوبات شورای نگهبان قانون اساسی به شرح زیر را اعلام كرد:
طرح حداكثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی كشور و حمایت از كالای ایرانی كه با اصلاحاتی در جلسه مورخ پانزدهم اردیبهشت ماه یكهزار و سیصد و نود و هشت به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است؛ در جلسه مورخ دوم خرداد 98 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به اصلاحات به عمل آمده مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
طرح اصلاح جزء (1) بند «پ» ماده (60) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب جلسه مورخ بیست و سوم اردیبهشت ماه یكهزار و سیصد و نود و هشت مجلس شورای اسلامی در جلسه مورخ 2 خرداد 98 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت كه مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
لایحه معافیت وزارتخانهها و مؤسسات دولتی از پرداخت هزینههای ثبتی مصوب جلسه مورخ بیست و چهارم اردیبهشت ماه یكهزار و سیصد و نود و هشت مجلس شورای اسلامی در جلسه مورخ 2 خرداد 98 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت كه مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
لایحه موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایهگذاری بین جمهوری اسلامی ایران و دوكنشین اعظم لوكزامبورگ مصوب جلسه مورخ بیست و چهارم اردیبهشت ماه یكهزار و سیصد و نود و هشت مجلس شورای اسلامی در جلسه مورخ 9 خرداد 98 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت كه مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
لایحه حفاظت از خاك كه با اصلاحاتی در جلسه مورخ چهارم خرداد ماه یكهزار و سیصد و نود و هشت به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است؛ در جلسه مورخ 12 خرداد 98 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به اصلاحات به عمل آمده مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
لایحه حمایت از اطفال و نوجوانان كه با اصلاحاتی در جلسه مورخ پانزدهم اردیبهشت ماه یكهزار و سیصد و نود و هشت به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است؛ در جلسه مورخ 2 خرداد 98 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به اصلاحات به عمل آمده بهشرح زیر اعلام نظر میگردد:
1_ در تبصره ماده 9، اطلاق آن در مواردی كه والدین تحفّظ واجب را انجام ندادهاند و صدمه مستند به آنها باشد، خلاف موازین شرع شناخته شد.
2_ علیرغم اصلاح به عمل آمده ایراد بند 5 سابق این شورا همچنان به قوت خود باقی است.
لایحه اصلاح قانون تعیین تكلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی مصوب جلسه مورخ بیست و سوم اردیبهشت ماه یكهزار و سیصد و نود و هشت مجلس شورای اسلامی در جلسه مورخ 2 خرداد 98 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت كه بهشرح زیر اعلام نظر میگردد:
1_ اطلاق اعطای تابعیت، نسبت به مواردی كه خوف بروز مشكلات و مسائل امنیتی وجود داشته باشد خلاف موازین شرع و مغایر بند 5 اصل 3 قانون اساسی شناخته شد.
2_ اطلاق اعطای پروانه اقامت به پدر، نسبت به مواردی كه خوف بروز مشكلات و مسائل امنیتی وجود داشته باشد خلاف موازین شرع و مغایر بند 5 اصل 3 قانون اساسی شناخته شد.
لایحه مدیریت بحران كشور كه با اصلاحاتی در جلسه مورخ بیست و نهم اردیبهشت ماه یكهزار و سیصد و نود و هشت به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است؛ در جلسه مورخ 9 خرداد 98 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به اصلاحات به عمل آمده بهشرح زیر اعلام نظر میگردد:
1_ در ماده 4، بندهای (الف) و (ب) ماده 7، بند (الف) ماده 9 و جزء 1 بند (الف) ماده 12، علیرغم اصلاحات به عمل آمده، از این جهت كه مشخص نیست سندهای مذكور شامل آییننامه نیز میشوند یا خیر، ابهام دارد؛ پس از رفع ابهام اظهارنظر خواهد شد.
2_ در ماده 8، علیرغم اصلاح به عمل آمده، ایراد بند 4-1 سابق این شورا با عنایت به عزل رئیس سازمان توسط وزیر كشور همچنان به قوت خود باقی است.
3_ در بند (ز) ماده 9، علیرغم اصلاح به عمل آمده، ایراد سابق این شورا كماكان به قوت خود باقی است.
4_ ماده 22، مبنیا بر ابهامات مذكور در بند 1، اشكال دارد.
طرح حمایت از مرمت و احیای بافتهای تاریخی - فرهنگی مصوب جلسه مورخ بیست و نهم اردیبهشت ماه یكهزار و سیصد و نود و هشت مجلس شورای اسلامی در جلسه مورخ 12 خرداد 98 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت كه بهشرح زیر اعلام نظر میگردد:
1_ در ماده 2،
1_1_ در بند (الف)، اطلاق تكمیل و تعیین محدوده بافت تاریخی - فرهنگی، توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كشور، مغایر اصل 85 قانون اساسی شناخته شد.
2_1_ در بند (ب)، اطلاق تهیه چهارچوب طرحهای ویژه حفاظت و احیای بافتهای تاریخی - فرهنگی، توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كشور، مغایر اصل 85 قانون اساسی شناخته شد.
2_ تبصره ماده 3، از این جهت كه مشخص نیست آیا شامل مواردی غیر از حقوق مالكانه، مانند موقوفات نیز میشود یا خیر، ابهام دارد؛ پس از رفع ابهام اظهارنظر خواهد شد.
3_ ماده 4، از جهت روشن نبودن اساسنامه سازمان فنی و حرفهای ابهام دارد؛ پس از رفع ابهام اظهارنظر خواهد شد.
طرح اصلاح بند (5) ماده (6) قانون اجرای سیاستهای كلی اصل چهل و چهارم (44) قانون اساسی با اصلاحات و الحاقات بعدی آن كه با اصلاحاتی در جلسه مورخ چهارم خرداد ماه یكهزار و سیصد و نود و هشت به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است؛ در جلسه مورخ 12 خرداد 98 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به اصلاحات به عمل آمده بهشرح زیر اعلام نظر میگردد:
1_ در تبصره 4، علیرغم اصلاحات بهعمل آمده ابهام سابق این شورا كماكان به قوت خود باقی است.
2_ در تبصره 6، علیرغم اصلاح بهعمل آمده ایراد سابق این شورا كماكان به قوت خود باقی است.
تذكر:
_ در تبصره 3، پس از اصلاحات صورت گرفته واژه «محسوب» حذف گردد.
طرح اصلاح مواد (1) و (10) قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی مصوب جلسه مورخ پنجم خرداد ماه یكهزار و سیصد و نود و هشت مجلس شورای اسلامی در جلسه مورخ 22 خرداد 98 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت كه بهشرح زیر اعلام نظر میگردد:
1_ در ماده 1 موضوع الحاق بند 17، از آنجا كه روشن نیست آیا مقصود از این طرح، توسعه احكام قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی به انجمن، جمعیت، اتحادیه و كانون صنفی و خانهها است یا خیر، ابهام دارد؛ پس از رفع ابهام اظهارنظر خواهد شد.
2_ در ماده 2، از آنجا كه مشخص نیست آیا انجمن، جمعیت، اتحادیه و كانون صنفی و انجمن اسلامی باید از كمیسیون ماده 10 مجوز پروانه فعالیت اخذ نماید یا خیر، ابهام دارد؛ پس از رفع ابهام اظهارنظر خواهد شد.
تذكر:
_ در تبصره بند 17، واژه «شامل» به «مشمول» اصلاح گردد.
اساسنامه صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته كه با اصلاحاتی در جلسه مورخ بیست وچهارم بهمن ماه یكهزار و سیصد و نود و هفت به تصویب هیأت وزیران رسیده است؛ در جلسه مورخ 22 خرداد 98 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت كه با توجه به اصلاحات به عمل آمده مغایر با موازین شرع وقانون اساسی شناخته نشد.
اصلاحیه اساسنامه شركتهای برق منطقهای و شركت سهامی مدیریت شبكه برق ایران مصوب جلسه مورخ بیست وهفتم اسفند ماه یكهزار و سیصد و نود و هفت هیأت وزیران در جلسه مورخ 22 خرداد 98 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت كه مغایر با موازین شرع وقانون اساسی شناخته نشد.
اساسنامه شركت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) مصوب جلسه مورخ چهاردهم آذر ماه یكهزار و سیصد و نود و هفت هیأت وزیران در جلسات متعدد شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت كه بهشرح زیر اعلام نظر میگردد:
1_ در ماده 3، واژه «لجستیك» مغایر اصل 15 قانون اساسی شناخته شد.
2_ در ماده 17 و ماده 25 و تبصره 2 آن، شرط «اسلام» و «ایمان» ذكر گردد و الاّ اشكال دارد.
3_ در بند (ث) ماده 31، مشاركت با اشخاص حقیقی و حقوقی نسبت به مواردی كه مشكلات و مسائل امنیتی ایجاد گردد واجد اشكال دارد.
تذكرات:
1_ با عنایت به اینكه اساسنامه ماده 23 ندارد لازم است شماره مواد اصلاح گردد.
2_ بند (چ) ماده 25، واژه «مقابل» حذف گردد.
3_ در بند (الف) ماده 29، «در» حذف گردد.
اساسنامه صندوق توسعه حمل و نقل كشور مصوب جلسه مورخ چهاردهم آذر ماه یكهزار و سیصد و نود و هفت هیأت وزیران در جلسه مورخ 22 خرداد 98 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت كه بهشرح زیر اعلامنظر میگردد:
1_ بند (ژ) ماده 8، از آنجا كه برخی مواد مربوط به مجامع در قانون تجارت مشتمل بر مواد خلاف شرع میباشد لذا این بند خلاف موازین شرع شناخته شد.
2_ در تبصره 2 ماده 10، شرط «وثاقت» و «امانت» ذكر گردد و الاّ اشكال دارد.
ادامه دارد...