طرح معامله قرن شكست خورده‌است


­مقاومت ملت فلسطین، همراهی نكردن كشورهای عرب منطقه و اروپایی‌ها و نبود سران كشورها در نشست بحرین، نشان از تحلیل رفتن انرژی و پتانسیل آمریكا در طرح معامله قرن دارد.

1398/04/04
|
08:19
|



به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، حسین حاجی كارشناس مسائل غرب آسیا گفت: تقریبا 70 سال است كه از حیات ننگین رژیم صهیونیستی سپری می‌شود كه در این 70 سال طرح‌های شومی از گفتگو‌های صلح تا گفتگو‌های اقتصادی داشته اند كه هرگز نفعی برای ملت فلسطین نداشته است. همه طرح‌های آمریكا تاكنون كه بر پایه صلح سیاسی استوار بود با شكست مواجه شد تا اینكه آقای ترامپ سیاست سخت و براندازانه‌ای را علیه جبهه مقاومت و آرمان مقدس فلسطین با عنوان طرح معامله قرن عنوان كرد.

او افزود: از 2 سال گذشته به واسطه كوشنر داماد و مشاور ترامپ كه یهودی الاصل است این طرح پایه ریزی شده و در این طرح كه فردا (سه شنبه) كلید می‌خورد طرف مقابل كه فلسطین است حضور ندارد و هیچ رهبری آرمان‌های مردم را رهبری نمی‌كند و این طرح یك طرح آمریكایی- صهیونیستی ضد صلح است. او افزود: بخاطر مقاومت مردم، همراهی نكردن كشور‌های عرب منطقه و اروپایی‌ها و نبود سران كشور‌ها در این نشست چند كشور عربی كوچك در سطح بازرگانان حضور دارند كه این نشان از تحلیل رفتن انرژی و پتانسیل آمریكا در این طرح دارد. كارشناس مسائل غرب آسیا گفت: كنفرانس بین المللی نشست اقتصادی كه قرار بود با سران كشور‌ها تشكیل شود به كارگاه كوچك اقتصادی تبدیل شده است و معامله قرن به واسطه مخالفت كشور‌های منطقه با شكست مواجه خواهد شد.



حاجی گفت: علی رغم سیاست‌هایی كه دولت‌های عربی و آمریكا و محمود عباس داشنند، معامله قرن به همبستگی قرن و اتحاد بی سابقه تبدیل شده است و حضور فلسطینیان در تظاهرات بازگشت بیشتر شد. او گفت: در این طرح بنا نیست دولت مستقل فلسطین به رهبری رهبران فلسطینی تشكیل شود و فقط قرار است در كنار كرانه باختری محدوده‌ای را به فلسطینی‌ها بدهند و تداوم اجاره نشینی آوارگان فلسطینی از جمله سیاست‌های ظالمانه این پیمان است. او گفت:بر اساس این طرح خائنانه 4 و نیم میلیون جمعیت آواره در اردن، فلسطین هرگز نخواهند توانست به كشور خود برگردند و نتوانند كشور مستقلی برای خود داشته باشند.



كارشناس مسائل غرب آسیا گفت: آقای ترامپ با استفاده از ترفند‌های ضد حقوق بشری و مبادله معیشت مردم در مقابل گرفتن آرمان فلسطین به شعار صلح اقتصادی روی آورده است، اما عملا یك جنگ اقتصادی آشكار است. عبدالامیر موسوی كارشناس مسائل غرب آسیا گفت: گفتگوی فلسطینی‌ها و صهیونیست‌ها در زمان روسای جمهور قبلی آمریكا با سیاست آقای ترامپ كاملا متفاوت است. مذاكرات قبل در 35 سال اخیر در ایجاد دو دولت صهیونیست و فلسطین بود كه مرز‌ها نیز مشخص شد. قرار بود یك دولت فلسطینی در مرز‌ها بدون ارتش تشكیل شود، اما در طرح جدید ترامپ دولتی به نام فلسطین وجود نخواهد داشت بلكه یك فلسطین جدید در صحرای سینا و بخشی در كرانه غربی فعلی و بخشی هم در اردن خواهد بود كه به طور كل در این طرح فلسطینیان حق زندگی در سرزمین خودشان را نخواهند داشت و در این طرح قسمتی از سرزمین‌های مصر به فلسطینان فروخته خواهد شد.



او گفت: معامله قرن رویكرد اقتصادی دارد، چون آقای ترامپ تاجر است و همه چیز را از جنبه اقتصادی می‌بیند. كارشناس غرب آسیا در ادامه افزود: آمریكایی‌ها اعلام كرده اند اگر گروه‌های حماس با این طرح همكاری نكنند برخورد نظامی انجام خواهد شد و ترور شخصیت‌های مخالف طرح را نیز شاید به دنبال داشته باشد. موسوی درباره تشكیل جلسه در بحرین گفت: یك دلیل مانور دادن برای عادی سازی روابط صهیونیست‌ها و عرب‌ها در نشست‌های عربهاست، دلیل دیگر این است كه عرب‌ها رژیم صهیونیستی را به عنوان كشور واقعی دوست به رسمیت بشناسند و در مقابل جمهوری اسلامی ایران به عنوان دشمن اصلی جهان عرب شناخته شود.



او گفت: كمپ دیوید و صلح سادات در سال 57 به دنبال نابود كردن فلسطین بودند، اما با پیروزی انقلاب اسلامی ایران تمامی نقشه‌های آن‌ها نقش برآب شد و در این 40 سال چندین طرح ارائه شد از جمله طرح ملك عبدالله با عنوان "طرح سازش" همچنین در اجلاس سران عرب بیروت كه قرار بود در صورت توافق رژیم صهیونیستی و فلسطین روابط كشور‌های عربی با رژیم صهیونستی عادی شود كه با تشكیل حماس و پیروزی‌های لبنان این تلاش‌ها محقق نشد لذا برنامه‌های آمریكا و رژیم صهیونیستی سال‌ها عقب افتاد. او گفت: اجلاس بحرین خیلی عجولانه تشكیل می‌شود و تمركز این اجلاس روی عربستان و امارات است. سیاست ترامپ فقط پول گرفتن است همانطور كه همیشه به كشور‌های عربی می‌گوید باید پول بدهید بنابراین به جز عربستان و امارات هیچ كشوری به فلسطینی‌ها پول نخواهد داد، چون وظیفه حفاظت از فلسطینی‌ها به عهده رژیم صهیونیستی است با پول كشور‌های عربی. تجربه ثابت كرده هیچ وقت سیاست‌های آمریكا محقق نمی‌شود، چون پایداری ملت فلسطین به آرمان‌ها و سرزمینش قابل تصور نیست همچنین وجود محور مقاومت اجازه نخواهد داد كه طرح پیروز شود. ملت بحرین نیز پشتیبان فلسطین هستند و دولت بحرین نیز از نظر مردم و ملت بحرین مردود است كه این مهر شكستی بر سیاست‌های آمریكا و رژیم صهیونیستی خواهد بود.



حسن عابدینی كارشناس و تحلیلگر در ارتباط تلفنی گفت: به نظر می‌رسد یك مثلثی كه شرارت پیشگان در آن نقش دارند، شكل گرفته كه مقابل محور مقاومت صف آرایی كنند. او افزود: یك ضلع آن آمریكا و اروپاست ضلع دیگر رژیم صهیونیستی و سومین ضلع هم ارتجاع عرب است. او گفت: كشور بحرین سالهاست كه نیرو‌های پیاده نظام سعودی آنجا را اشغال كرده اند و مستعمره عربستان است.

عربستان به دلیل پول زیاد و برای حفظ بقای خود این كار را انجام می‌دهد همچنین قولی كه برای مبادره عربی و عادی سازی روابط كشور‌های عربی و رژیم صهیونیست داده شده است.



عابدینی گفت: كوشنر داماد ترامپ، نماینده آمریكا درغرب آسیا و سفیر آمریكا در رژیم صهیونیستی سه نفری هستند كه معمار این طرح شده اند، اما در مقابل سندرز كه نامزد دموكراتهاست همچنین كشور‌های اروپایی از جمله مقامات انگلیسی و آلمان مخالف این طرح هستند. عابدینی گفت: این طرح محقق نخواهد شد، چون به غیر از امارات و اردن كشور‌های دیگر عربی منطقه به صورت علنی با این طرح موافقت نكرده اند. حسن عابدینی در ادامه گفت: رژیم صهیونیستی از سال 1948 قصد كرده فلسطینی‌ها را از سرزمین شان بیرون كند.






دسترسی سریع