رئیس جمهور: آمریكاییها سرخورده بودند و اخیرا سردرگم هم شده اند، نمیدانند چه باید بكنند؛ كاخ سفید دچار معلولیت ذهنی شده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ آقای روحانی در مراسم رونمایی از پرونده الكترونیك سلامت گفت: احساس میكنیم در هیات حاكمه آمریكا و كاخ سفید سرخوردگی جدید و سردرگمی بزرگی ایجاد شده است، زیرا هر كاری كه میكنند به نتیجه نمیرسد.
رئیس جمهور افزود: آنان توقع داشتند ایران را دو سه ماهه بهم بریزند، اما میبینند مردم هر روز مستحكمتر و مقاومتر با روحیه خلاقانهتر حركت میكنند چنانكه دیدیم به رغم این همه تهدید و تحریم در فروردین كه سیلاب 25 استان را فراگرفت و ما را با مشكلاتی مواجه كرد و حتی آمریكاییها مانع از كمك ایرانیان خارج از كشور به هموطنانشان شدند مردم به صحنه آمدند و به یاری سیل زدگان شتافتند.
آقای روحانی گفت: در پی وقوع این سیلاب ما دچار بیماریهای فراگیر نشدیم این یعنی در خدمات رسانی پزشكی به سیل زدگان كار بزرگی انجام دادیم، زیرا وقتی سیل همه جا را فرامی گیرد ممكن است انواع بیماریها ایجاد شود، اما ما در ارایه خدمات اعم از آب آشامیدنی، غذای مناسب، چادر و مسكن موقت حضور به موقع پزشكان، اقدامات بهداشتی به هنگام و ضدعفونی لازم موفق شدیم.
رئیس جمهور افزود: با این شرایط معلوم است كه سرخورده شده اند، زیرا در هر عرصهای كه جلو میروند به نتیجه نمیرسند، سرخورده بودند اخیرا سردرگم هم شده اند و نمیدانند چه باید بكنند؛ كارهای عجیب و غریب میكنند كارهایی كه هیچ آدم عاقلی در تاریخ سیاسی نمیكند اقلا من چنین كارهایی را یادم نمیآید و اگر هم بوده آنقدر كم است كه در ذهن ما نیست این به علت سردرگمی بزرگ و ناتوانی ذهنی آنان است؛ نمیدانند چه میكنند و هر روز دچار مشكل میشوند.
آقای روحانی همچنین با قدردانی از اقدام سپاه پاسداران در هدف قراردادن پهپاد متجاوز آمریكایی گفت: از نظر نظامی، پهپاد به علت كوچك بودن ساختار سازه، آیرودینامیك بودن و رنگش به آسانی قابل كشف نیست به ویژه آنكه در ارتفاع بیش از 50 تا 60 هزار پایی پرواز میكند و معمولا وقتی وارد فضای سرزمینی كشوری میشود و آن را نقض میكند اگر فرصت باشد یك ساعت بعدش ممكن است با آن مقابله بكند، اما وقتی فضای كشوری را نقض كند و در دقایق اولیه به آن عكس العمل نشان دهد متفاوت است.
رئیس جمهور افزود: این پهپاد آمریكایی از آبهای بین المللی وارد فضای سرزمینی ما شده بود كه به آن دو بار اخطار دادند، اما دیدند كه توجه نمیكند و به كارش ادامه دهد و پس از آن بلافاصله با سامانه داخلی ما منهدم شد اگر پهپاد را با اس 300 میزدیم مهم نبود، اما با سامانهای هدف قرار دادیم كه سامانه، موشك و رادارش ایرانی است به نحوی كه با رادار ایرانی سرچ كردند، با رادار داخلی بلاك شد و با موشك ایرانی هدف قرار دادند كه این كاری عظیم و بزرگ است و كسانی كه از كار نظامی دقیق اطلاع دارند میدانند كه چه كار بزرگی انجام گرفته است.
آقای روحانی گفت: ما دست كسانی كه این صنعت داخلی را در وزارت دفاع ایجاد و دست كسانی را كه در سپاه پاسداران از این ابزار به خوبی استفاده كردند میبوسیم، زیرا كار عظیمی انجام دادند.
رئیس جمهور افزود: نمیخواهم بگویم میخواستیم آمریكا را تحقیر كنیم، زیرا در پی تحقیر كسی نیستیم، اما این اقدام سبب روحیه بزرگی برای ملت شد از این باب كه ما توانمندیهای لازم را داریم.
آقای روحانی گفت: اینكه ما میگوییم صبر راهبردی داریم یعنی صبرمان راهبردی است؛ صبر با ترس فرق دارد ما از آمریكا ترسی نداریم، چطور صبر داریم و ترس نداریم؟ نمونه اش این بود كه متجاوز وارد فضای سرزمینی ما شد و در چند دقیقه آن را منهدم كردیم این قدرت ما را نشان میدهد.
رئیس جمهور افزود: البته صبر ما تا ابتدای خط قرمز ماست؛ مرزهای ما خط قرمز ما تلقی میشود وقتی هواپیما وارد مرزهای ما شد یعنی از خط قرمز ما عبور كرده است و اینجا وظیفه دفاع داریم.
آقای روحانی گفت: آمریكاییها مدتی پس از این رویداد سردرگم شدند؛ پنتاگون، سنتكام و كاخ سفید سردرگمند و در این سردرگمی و سرخوردگیها به اقدامات غیرمعمول و یاوه گویی افتاده اند.
اقدام آمریكا در تحریم رهبر معظم انقلاب وقیحانه است
رئیس جمهور، اقدام دولت آمریكا در تحریم رهبر معظم انقلاب اسلامی را وقیحانه و احمقانه دانست.
آقای روحانی گفت: هیچ حكومتی كه ذرهای خرد و تدبیر داشته باشد نمیآید بالاترین مقام یك كشور آن هم نه فقط مقام سیاسی كه مقامی دینی، اجتماعی و معنوی آن هم نه فردی كه رهبر ایران است بلكه رهبر عاشقان ایران و انقلاب اسلامی، مسلمانان و شیعیان در سراسر جهان است رهبری كه فقط متعلق به ایران نیست بلكه به همه ملتها در لبنان، سوریه، عراق، افغانستان، پاكستان، كویت و همه جا اعم از شیعه و غیرشیعه علاقه مند، عاشق، مقلد و مطیع ایشان هستند؛ یك آدم اینقدر عقلش را از دست بدهد و كار وقیحانهای انجام بدهد كه چه؟ بگوید رهبری یك كشور را میخواهم تحریم كنم؛ كه چی؟ كه به آمریكا نیاید؟!
رئیس جمهور افزود: خوشمزه است، ما آنان را راه نمیدهیم؛ آنان میگویند شما نیایید؛ تحریم برای چه؟ میگویند میخواهند اموال رهبری را تصرف كنند، اموال رهبری یك حسینیه و یك خانه ساده است، رهبران ما كه مثل رهبران بقیه كشورها نیستند كه در حسابهای شخصی شان میلیاردها پول داشته باشند كه بخواهید آن را تحریم، تصرف و مسدود كنید.
اقدام آمریكا در تحریم رهبر انقلاب؛ نشانه خروج دشمن از مسیر عقلانی
وی اقدام آمریكا در تحریمهای اخیر به ویژه تحریم رهبر معظم انقلاب را نشان دهنده رفتار غیرعادی و خروج كامل دشمن از مسیر عقلانی دانست كه روحیه مردم را بالا میبرد.
آقای روحانی با دروغ دانستن ادعای آمریكاییها برای مذاكره با ایران افزود: مگر نمیگویید مذاكره كنید؟ اگر راست میگویید چرا همزمان در پی این هستید كه وزیرخارجه ما را هم تحریم كنید معلوم است كه دروغ میگویید لااقل صبر میكردید تا مدتی دنیا تردید میكرد كه شما راست میگویید یا دروغ؟
رئیس جمهور خطاب به دولتمردان آمریكا گفت: بلافاصله دروغ گویی خودتان را ثابت كردید، شما راست نمیگویید كه در پی مذاكره هستید، زیرا اگر در پی این كار بودید ما كه با شما مذاكره كردیم؛ همین آقای ظریف با تیلرسون وزیرخارجه ترامپ در نیویورك مذاكره كرد.
آقای روحانی افزود: مگر وقتی در 1 + 5 و برجام بودید به طور منظم در كمیتهها با یكدیگر دیدار نمیكردید؟ خودتان نخواستید مذاكره كنید، خودتان بهم زدید، خودتان عهد و پیمانتان را زیرپا گذاشتید، خودتان امضایتان را باطل و اعلام كردید كه اعتبار ندارید و گفتید دنیا به ما اعتماد نكن.
رئیس جمهور گفت: خودتان به جهانیان گفتید ما هر پیمان و امضایی را نقض میكنیم ایا با چنین وضعی ما باید از نو با شما مذاكره كنیم؟
دولت با تمام توان دنبال اجرای برنامه هاست
رئیس جمهور افزود: مردم در تلاشند و در سختی به سر میبرند، ولی دولت با تمام توان به دنبال اجرای برنامه هاست.
آقای روحانی گفت: آمریكا مدعی است كه ما پیمان شكنی كرده ایم كه البته اینگونه نیست و آیا انتظار دارید كه ما از نو با شما مذاكره كنیم؟ شاید در طول تاریخ انقلاب، سابقه نداشته كه وزیر امور خارجه ایران و آمریكا تا این حد با هم حرف زده باشند بطوری كه 17 شبانه روز آن هم در ماه رمضان با هم مذاكره كرده باشند، ما كه اهل مذاكره بودیم در مذاكره هم به نتیجه رسیدیم، اما چه كسی این مذاكرات را به هم زد و به تعهدات خود عمل نكرد؟
وی افزود: تا الان شما میگفتید ما با ملت ایران مشكلی نداریم و مشكل ما با دولت و نظام آن است، اما چرا در حال حاضر ملت ایران را تروریسم مینامید و تمام تحریمها را بر علیه ملت ایران به كار گرفته اید؟
رئیس جمهور گفت: تمام هدف شما به زانو درآوردن ملت و نظام جمهوری اسلامی ایران است، اما سرتان به دیوار خواهد خورد و به هدفتان نخواهید رسید.
آقای روحانی افزود: ملت ما در طول این یك سال و چند ماه مقاومت كردند و دولت هم اقدامات مهمی انجام داده است كه امیدواریم به نتیجه مطلوب برسیم و در حال حاضر كاهش تعهدات را شروع كرده ایم و همین اقداممان عصبانیت آمریكا را به همراه داشته است و ما به مرور زمان از برجام فاصله میگیریم، ولی ما اقدامات درستی را انجام داده ایم كه مردم هم به ما یاری میرسانند.
وی گفت: در ماههای اخیر سرمایه گذاران، كارآفرینان، اقتصاد دانان و مردم در ماههای اخیر تلاش بسیاری را به كار گرفته اند به طوری كه در خرداد تورم به 8 دهم درصد رسید و نسبت به اردیبهشت كاهش داشت.
رئیس جمهور افزود: در حال حاضر مردم در سختی زیادی به سر میبرند، اما تلاش خود را به كار میگیرند و دولت نیز با تمام توان به دنبال اجرای برنامه هاست، به عنوان مثال همین كاری كه امروز انجام میگیرد یعنی سلامت الكترونیك كه برای رفاه حال مردم است.
وی گفت: ان شاءالله همه بخشهای عمومی و دولتی دست به دست هم خواهیم داد و از این مشكلات عبور خواهیم كرد و در مصاف بزرگ تاریخی باوجود همه مشكلات، پیروز خواهیم بود.
رئیس جمهور خواستار برداشتن هزینههای غیر ضرور در بخش بیمه سلامت شد
رئیس جمهور با تقدیر از دست اندركاران این بخش خواستار برداشته شدن هزینههای غیر ضرور در بخش بیمه سلامت شد.
آقای روحانی گفت: باید تلاش شود اگر گوشه و كناری مفاسدی هست جلوی آن گرفته شود و هزینههای غیر ضرور برداشته شود دراین صورت سلامت مردم هم بهتر میشود.
وی افزود: همه این بخشهایی كه در پزشكی برای اگاهی از بیمار به كار میبریم كم و بیش دارای آثار سوئی است یا خواهد داشت و با بحث پزشكی قدیم در زمان بو علی سینا فرق میكند.
آقای روحانی گفت: نظام تشخیصی ما یك اثر ناگواری هم در سلامت فرد میگذارد و ممكن است این اثر به طور كامل رفع شود و ممكن است باقی بماند.
رئیس جمهور افزود: وقتی ما تكرار میكنیم بدون ضرورت یك موردی را در سیستم تشخیص یعنی در واقع سلامت طرف را در معرض خطر قرار میدهیم جایی كه زیاد ضرورتی ندارد.
وی گفت: ممكن است پزشكی به یك آزمایشگاهی اطمینان بیشتر داشته باشد، اما اینها ضرورت ندارد كه آزمایشها تكرار شود به نظر من ممكن است پزشكی لازم بداند كه آزمایش تكرار شود و ممكن است بیماری هم لازم بداند روزی 10 بار سیتی اسكن كند این امر اشكالی ندارد، اما دولت تا چه اندازه و بیمه تا كجا موظف است پیش برود.
رئیس جمهور افزود: آنجا كه ضروری است دولت و بیمه باید پرداخت كند و جایی كه بر مبنای سلیقه بیمار یا پزشك است و ما از لحاظ علمی آن را ضروری نمیدانیم هزینه اش را باید خودشان پرداخت كنند و دولت نباید در اینجا مكلف شود.
وی گفت: اصل مسئله بهداشت و درمان یك موضوع حاكمیتی است و ما نمیتوانیم بگوییم كه مردم اگر بیمار شدند بروند پیش پزشك و به ما ربطی ندارد و دولت وظیفه و رسالتی ندارد و این زندگی شخصی مردم است وظیفه حاكمیت این نیست.
باید تركیب درستی بین طب سنتی و جدید ایجاد شود
رئیس جمهور افزود: پزشكی نو یكی از نعمتهای جدیدی است كه به صورت كاملاً علمی در كشور به خوبی كار خود را انجام میدهد و این به این معنا نیست كه طب سنتی و داروهای گیاهی باید به طور كامل كنار گذاشته شود.
آقای روحانی گفت: با توجه به آثاری كه طب سنتی دارد این طب میتواند مفید هم واقع شود، اما باید حساب شده در این زمینه كار كرد و تركیب درستی بین طب جدید و سنتی درنظر گرفته و استفاده شود.
رئیس جمهور افزود: درحال حاضر مسائل مهمی بر كشور حاكم است كه رأس آنها امنیت، سلامت و آموزش در مقوله سلامت است.
باید به سلامت جسم و روان مردم اهمیت داد
رئیس جمهور گفت: بحث بهداشت و درمان فقط جسم نیست بخشی مربوط به روان است و این دو هم بر هم اثر میگذارند.
آقای روحانی افزود: پزشك غیر از تخصص باید اعتماد بیمار را به خود جلب كند ممكن است گاهی دو پزشك یك تخصص داشته باشند و یكی اعتماد بیمار را به خود جلب كند كه به اصطلاح به او میگویند فلانی پنجه طلایی است و یا دست او شفا دارد.
وی گفت: وقتی بیمار به پزشكی اعتماد میكند این بخشی از درمان است، اما زمانی كه بیمار به پزشك خود اعتماد نمیكند به دنبال پزشك دیگری میرود بنابراین نحوه برخورد پزشك با بیمار بسیار با اهمیت است.
آقای روحانی افزود: در خارج از كشور وقتی بیمار به عمل جراحی نیاز دارد تیم پزشكی هر كدام قبل از جراحی تخصص و شیوه كار خود را برای بیمار شرح میدهند و او را از نگرانی در میآورند كه همه اینها مهم است، چون در رابطه پزشك و بیمار فقط موضوع جسم نیست بخشی مربوط به روح بیمار است.
رئیس جمهور گفت: در مناسبات روزمره برخورد افراد نشان از حال درون آنهاست یعنی اولین علامتی كه از افراد دریافت میكنیم از چهره او مشخص میشود كه او درد و مشكل دارد یا نه؛ پس بسیار مهم است كه مردم را در كشور شاد نگه داریم.
همه در امید دادن به مردم تلاش كنند
رئیس جمهور افزود: این كه گفته میشود سهم بهداشت بالاتر از درمان است كاملا درست است، اما بهداشت مردم وابسته به زندگی با نشاط و امیدواری آنها به آینده است.
آقای روحانی گفت: دستگاهها، صدا و سیما، رسانهها و محافل حقیقی و مجازی باید تلاش كنند تا به مردم امید بدهند.
وی با تاكید بر اینكه نباید در زندگی مردم زیاد مداخله كنیم، افزود: فقط جاهای ضروری و در حد ضرورت قانونی باید در زندگی مردم مداخله كرد.
آقای روحانی با بیان اینكه وقتی هر جا و در هر مسئلهای در زندگی مردم مداخله كنیم همین مداخلهها ضد بهداشتی است، افزود: گاهی اوقات تذكر زیادی مردم را كلافه میكند چرا كه افراد حدی دارند و حتی پدر ومادر كه برای همه عزیز هستند اگر به فرزندانشان زیاد تذكر بدهند ممكن است باعث ناراحتی او شوند به هر حال افراد حدی دارند و نباید زیاد در زندگی مردم مداخله كرد.
رئیس جمهور با تاكید بر اینكه مسئله نشاط و سرزندگی مردم بسیار مهم است، گفت: البته این بدان معنا نیست كه اگر خطری یا مشكلی بود به مردم نگوییم، اما باید واقعیتها را به مردم گفت.
آقای روحانی رسانه ها، نویسندگان و مولفان را امانت داران جامعه دانست و افزود: همه باید مراقبت كنند تا در امانت خیانت نكنیم و نباید در واقعیتها دخل و تصرف كرد.
رئیس جمهور با انتقاد از برخی كم كاریها در انعكاس دستاوردهای دولت یازدهم و دوازدهم گفت: البته این مسئله فقط برای همین 8 ساله بوده چرا كه قبل از این دولت این اتفاقات نمیافتاد و انشاالله بعد از این هم نیفتد.
وی افزود: به هر حال توصیه میكنم همه مقداری حوصله و تلاش كنیم تا واقعیتها را به مردم بگوییم.
نجات دریاچه ارومیه نقش بزرگی در سلامت مردم دارد
رئیس جمهور گفت: كار بزرگ و بسیار عظیمی در زمینه محیط زیست انجام شد كه آن هم نجات دریاچه ارومیه بود.
آقای روحانی افزود: مصرف بنزین در زمانهای گذشته بسیار برای كشور و مردم آلوده بود و ضرر داشت، اما با تولید بنزینهای یورو 4 و یورو 5 كه درحال حاضر تحویل مردم میشود وضعیت آب و هوا و محیط زیست بسیار بهتر شده است.
وی گفت: در بحث بهداشت و درمان كار بزرگی انجام دادیم و با طرح سلامت الكترونیك كرامت و شخصیت به مردم بازگشت
آقای روحانی افزود: در زمان اجرای طرح سلامت در كشور به وزیر وقت گفتم كه حتماً عزت و كرامت و شخصیت مردم باید حفظ شود زمانی در بیمارستانها با مردم برخوردهای بدی میشد و بحث اول پول بود.
رئیس جمهور گفت: مردم در زمینه اجرای طرح نظام سلامت شاهد هستند كه تحول بزرگی داشته ایم و زمانی رئیس یكی از بیمارستانهای تهران میگفت پس از اجرای این طرح مردم باور نمیكردند هزینههای كمی را كه باید پرداخت كنند و بسیاری از آنها از خوشحالی گریه میكردند.
وی افزود: همه وزارتخانهها باید دست به دست هم بدهند و كمك كنند تا طرح سلامت با موفقیت انجام شود.
آقای روحانی گفت: بسیاری از پزشكان متخصص ما در شهرها و روستاهای كم برخوردار میمانند و شرایط زندگی بسیار سخت را تحمل میكنند و همه چیز را در پول و مادیات نمیبینند مسئله پزشكی وظیفه انسانی و حتی از دین هم بالاتر است.
وی افزود: تمام معیارهای دین همان معیارها و مسائل انسانی است و به گفته پیامبر اكرم (ص) هر انسانی كه از شما كمك خواست حتی غیرمسلمان وظیفه دارید تا به او كمك كنید.
آقای روحانی درخصوص تحریمهای دولت یازدهم و دوازدهم افزود: در دولت یازدهم از سال 92 تا دی 94 چند سال در فشار قیمت نفت بودیم به طوری كه نفت 112 دلاری را به 30 دلار رساندند و بودجه كشور به یك چهارم كاهش یافت.
وی گفت: دولت با تلاش فراوانی كه كرد باعث شد تا مشكلات برای مردم آشكار نشود.
مسئله تحول نظام سلامت از خدمات مهم دولت است
رئیس جمهور با اشاره به موضوع برجام و مخالفتهایی كه در داخل با آن صورت گرفت گفت: زمانی كه شركتهای خارجی وارد كشور میشدند میگفتند كه چرا این شركتها آمده اند و وقتی آنها میرفتند میگفتند چرا رفتند، زمانی كه قرارداد میبستیم میگفتند خیانت به بشریت شد و زمانی كه قرارداد نمیبستیم باز خیانت با بشریت میشد.
آقای روحانی افزود: واقعا نگذاشتند كه مردم حس كنند و لذت ببرند از این قرارداد.
رئیس جمهور گفت: زمانی كه ما 15، 16 هواپیمای نو وارد كردیم هر هواپیمایی كه وارد كشور شد عدهای غر زدند و ما ناچار شدیم به مردم بگوییم كه ما از پول خزانه برای خرید این هواپیماها نمیدهیم، از بودجه عمومی نمیدهیم این هواپیما هزینه خود را خودش در میآورد.
وی افزود: شركت ایرباس خودش اعتبار برای این كار گذاشت و رئیس این شركت به من گفت: اولین بار است كه خودمان اعتبار گذاشتیم و به اعتبار خودمان به شما هواپیما میدهیم و میگفت این كار در تاریخ سابقه ندارد.
آقای روحانی این موضوع را به لج بودن فردی در یك خانواده در یك عروسی تشبیه كرد و گفت: مادر شوهر زمانی كه با عروس لج است انقدر غر میزد و او را اذیت میكند همان شب عروسی هم نمیگذارد كه عروس لذت ببرد و از اول میگوید این عروس نكبت بود، و ما بیچاره شدیم این آمد خانه.
وی افزود: واقعا بعضیها یك حالت مادر شوهری میگرفتند و مردم را خیلی اذیت كردند ما كه به اذیت شدن عادت داریم برای ما به هر حال مشكلی نیست.
رئیس جمهور گفت: به نظر من یكی از خدمات غیر قابل انكار در دولت یازدهم و دوازدهم مسئله تحول نظام سلامت است.
آقای روحانی با اشاره به اظهارات بیش از 30، 40 رهبر دنیا در ملاقاتهایی كه با وی داشت و سوال آنها از اینكه شما چگونه موفق به اجرای این طرح شدید افزود: آنها دچار حیرت بودند حتی رهبران اروپایی و میپرسیدند شما چگونه این طرح را پیاده كردید.
وی گفت: یك طرح خوب و بزرگی پیاده شد و امروز گام دوم برداشته شد و این گام مكمل گام اول است.
رئیس جمهور افزود: الكترونیكی شدن برای ما بسیار مهم است و موجب سهولت كار میشود.
آقای روحانی الكترونیكی شدن بیمه سلامت را موجب سهولت در امر پزشكان، بیماران، داروخانه و مسائل مربوط به نسخه نویسی و نسخه خوانی و پیش نیامدن مشكلات احتمالی ناشی از ناخوانا بودن نسخ دانست و گفت: با الكترونیكی شدن همه بخش سلامت، 11 هزار داروخانه، 25 هزار مركز بهداشتی درمانی امروز به هم متصل میشوند و در نتیجه كار رسیدگی به امر بهداشت و درمان در كشور راحتتر و با دقتتر انجام میشود.
نقش افرینی حوزه سلامت درعرصه بین الملل برای رفع تحریمهای این بخش
رئیس جمهور افزود: در بخش پزشكی و درمان وظایف زیادی بر عهده جامعه سلامت است و از آنجا كه پزشكان قشر فرهیخته جامعه به حساب میآیند میتوانند تاثیرگذار باشند و حتی جامعه را در راستای رسیدن به اهداف والا حمایت كنند.
آقای روحانی گفت: چون پزشكان، معلمان و اساتید دانشگاه از قشرهای مرجع جامعه به حساب میآیند مهم است كه در حین انجام وظایف خود در بالا بردن روحیه مردم نیز كمك شایانی داشته باشند همان طور كه قشر پزشكی در انتخابات مردم را تشویق به حضور در این امر میكنند.
وی افزود: در حال حاضر و در این شرایط تحریمی كه قرار گرفته ایم قشر پزشكی میتواند اقدامات شایسته زیادی را از جمله نامهها و اعتراضاتی را در بخش بین الملل ارائه دهد.
رئیس جمهور گفت: بخش درمان و بهداشت ما در حال حاضر یكی از مهمترین بخشهایی است كه تحت فشار و تاثیر این تحریمها میباشد، اما با بكارگرفتن سیاستهای مناسب میتوانند از این مشكل به خوبی خارج شوند.
وی افزود: خوشبختانه حركت و كاری كه امروزه آمریكا انجام میدهد نشان دهنده شكست قطعی اوست.
پرونده الكترونیك؛ گام دوم طرح تحول سلامت
رئیس جمهور گفت: پرونده الكترونیك سلامت از قولهای دولت در زمینه حقوق شهروندی و گام دوم تحول در نظام سلامت كشور است
روحانی با اشاره به یكی از سفرهای خارجی در سال 78-77 خود افزود: در آن سفر توضیحاتی در جلسه چند ساعته درباره نظام سلامت الكترونیك كشور ارائه شد و من این كار را برای مقام معظم رهبری در ملاقاتی توضیح دادم.
وی گفت: مقام معظم رهبری به بنده فرمودند شما به مقامات دولتی بفرمایید كه این كار را در ایران دنبال كنند و من هم مسئولان آن دوره در سال 78-78 را خواستم و برایشان توضیح دادم و لذا از آغاز دولت هم یكی از اهداف من تحقق دولت الكترونیك بود مخصوصاً در بخش سلامت.
رئیس جمهور افزود: آرزوی من این بود پایان دولت یازدهم به سلامت الكترونیك برسیم، اما تأخیر افتاد.
وی گفت: در آغاز دولت به همه دستگاهها تأكید داشتم ما به این نظام دست پیدا كنیم البته آن موقع قول داده شد در سال 97 این موضوع تحقق پیدا میكند و در جلسات اعلام شد در اوایل سال 98 این موضوع محقق خواهد شد.
رئیس جمهور افزود: از جدیت و تلاش دست اندركاران این طرح تشكر میكنم.
وی گفت: این یكی از قولهای دولت در زمینه حقوق شهروندی است و این گام دوم تحول در نظام سلامت كشور است.
رئیس جمهور افزود: بسیار خوشحالم كه این كار امروز انجام شد و میدانم رفاه بسیار زیادی را در شهروندان ایرانی بوجود خواهد آورد.
آقای روحانی گفت: رفاه مردم و وقت مردم صرفه جویی خواهد شد و هزینه درمان نیز كاهش پیدا خواهد كرد و یك كار بسیار ارزشمندی خواهد بود هم برای پزشك كه دقت لازم را در نسخه پیچی خود انجام بدهد و هم برای تحقیقات ما در آینده و هم برای پیشگیری از مواردی كه احتمالاً موارد بحران سلامت خواهد بود.