معاون وزیر صمت: برای رونق تولید به عوامل متعدد و بسترسازی لازم بهبود فضای كسب و كار نیاز است تا با تعمیق بخشیدن به تولید داخل بتوانیم به رونق برسیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، فرشاد مقیمی معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت در برنامه تیتر امشب شبكه خبر سیما گفت: نقطه نهایی قوانین وضع شده به تولید كشور برمی گردد و اثرات آن در بخش هایی از تولید نشان داده می شود بنابراین برای رونق تولید در كنار اقدامات انجام شده نیاز به عوامل متعددی نیاز است تا كنار هم قرار گیرد.
وی افزود: وقتی قوانین و مقررات وضع می شود ممكن است برخی مسائل حل شود اما مسائلی جدید را نیز به وجود می آورد. تعداد زیادی از مجوزهای صادره و استعلام هایی كه باید انجام شود به سمت الكترونیكی كردن خدمات برای بالابردن كیفیت خدمات لازم است بنابراین با توجه به شرایط خاص امروز باید رویه ها نیز خاص این شرایط باشد.
مقیمی افزود: قوانینی و مقرراتی كه امروز كشور در بخش صنعت تولید نیاز دارد رفع موانع موجود از طریق ستاد تسهیل است كه برای برخی قوانین نیاز به توقف دارند، مصوباتی در این زمینه وضع شده است،
برای راه اندازی واحدهای متوقف به دلیل بدهی های مالیاتی و تعهدات به سازمان های خدمات رسان مجوزی به ستاد تسهیل و رفع موانع تولید تفویض شده است كه در صورتی كه واحد صنعتی در برنامه رونق قرار بگیرد بتوان مالیات ها و بدهی های این واحدهای صنعتی را به تعویق انداخت.
مقیمی افزود: برخی قوانین كه لازمه اجرایی آن به تصویب رسیده و لازم الاجراست نیز نیاز به بسترهایی دارد به طور مثال در بحث مالیات برای اجرای قانون به دلیل نبود زیرساخت ها موجب شده است كه مالیاتها برای اجرای تكلیف از بخش تولید گرفته شود كه این خود یك معضل است بنابراین این اشكالات بعد از جمع بندی در قالب لایحه ای به مجلس ارائه شد كه برای بررسی مجدد به كمیسیون مربوطه رفته است تا با هدف رفع موانع تولید، بررسی و بعد به صحن ارائه شود.
مقیمی گفت: یكی از دغدغه های تولید، تامین مواد اولیه است كه چالش ها در بخشی كه در داخل كشور است بررسی شده است و با توجه به افزایش 2 برابری میزان مصرف نسبت به سال قبل با نشست هایی كه انجام شد به راهكارهایی رسیدم و با مدیریت عرضه و تقاضا به آرامش رسیده ایم. در بخش تامین مواد اولیه از خارج نیز با سازوكار اهمیت دادن به تولید داخل به جایی رسیده ایم كه تحریم را تهدید نمی دانیم بلكه تحریم برای ما فرصتی بوده است تا با تعمیق بخشیدن به تولید داخل بتوانیم به رونق بخشی تولید داخل برسیم.
مقیمی افزود: توفیقاتی كه در بخش صنعت بدست آمده است به تحریم ها برمی گردد بنابراین با استفاده از فرصت ها و استفاده از فضای موجود حتما موفق خواهیم شد.
سیدمحمدرضا مرتضوی دبیركل خانه صنعت، معدن و تجارت دیگر مهمان برنامه درباره حفظ صنعت تولید در شرایط تحریم گفت: در شرایط عادی اقتصادی ،كندی ها قابل تحمل است اما در شرایطی كه در محاصره اقتصادی قرار داریم و تمام گروهها در كشورهای دیگر سعی می كنند اقتصاد ایران را متوقف كنند نیاز به توجه بیشتر به بخش تولید است.
وی افزود: راه كسب درآمدهای مالیاتی جلوگیری از فرار مالیاتی است و بخش تولید، كارمندی و كارگری كشور مالیات خود را به موقع پرداخت می كنند پس باید در اقتصاد 400 میلیارد دلار فرار مالیاتی را پیدا كرد چون بیش از 200 میلیارد دلار از اقتصاد ایران فرار مالیاتی دارد.
دبیركل خانه صنعت، معدن و تجارت گفت: برای اداره واحد تولیدی و برگشت به وضع قبل از این برای رفع اشكال نیاز به تجدید نظر در خطوط اعتباری در بانكهاست تا نیاز واحدهای تولیدی در سرمایه در گردش برطرف شود.
مرتضوی افزود: رونق تولید نیاز به برنامه جامع دارد بنابراین باید اختیارارت در شرایط خاص به استان ها داده شود و شبانه روز تولید را پدافند اقتصادی كنیم و با تجدید نظر در خطوط اعتباری بانكها مشكلات تولید را برطرف كنیم.
دبیركل خانه صنعت، معدن و تجارت افزود: واگذاری بخش های غیرحاكمینی تصمیمات به انجمن ها، ایجاد خانه های صنعت و معدن، تجدید نظر در روابط بانكی و اعتبار محور كردن بانكها، برداشتن موانع از سر راه تولید و جلوگیری از نشست كالا در گمركات كشور از مهمترین راهكارها برای رونق بخشیدن به تولید است.
مرتضوی گفت: رونق تولید با حرف حل نمی شود بنابراین نیاز است كه دولت و بانك مركزی به تولید آرامش دهند.