افزایش 10 میلیون تنی تولید محصولات كشاورزی

قائم مقام وزیر جهاد كشاورزی: تولید محصولات كشاورزی كشورمان در سال 95 حدود 10 میلیون تن افزایش یافت.

1396/01/15
|
09:01
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، علی اكبر مهرفرد در ارتباط تلفنی با بخش خبری 21 شبكه یك سیما افزود: عملكرد وزارت كشاورزی متكی بر تولید داخلی و مداخله نكردن در بازار است مگر در مواردی كه مشكلی پیش بیاید .

وی ادامه داد: در دو سال گذشته همواره قیمت كالا های آشامیدنی و خوراكی زیر نرخ تورم بوده است و در برخی از كالاها مانند مرغ، ثبات بسیار خوبی داشتیم و داریم .

مهرفرد گفت: قیمت شیر خام توسط دامداری ها تغییری نداشته است و از آنجایی كه قیمت در خرده فروشی ها توسط سازمان حمایت از مصرف كنندگان و تولید كنندگان، كنترل و تعیین می شود این سازمان افزایش قیمتی را تصویب نكرده است بنابراین احتمالاً افزایش قیمتی كه یكی دو شركت خاص در محصولات لبنی داده اند، غیر مجاز است.

وی افزود: وزارت جهاد كشاورزی به تعیین قیمت ورود نمی كند و تعیین قیمت بصورت انحصاری در اختیار سازمان حمایت از مصرف كنندگان و تولید كنندگان است.

مهرفرد ادامه داد: براساس قاعده به علت اینكه قیمت شیرخام تغییری نكرده است بنابراین فكر نمی كنم قیمت محصولات لبنی رشد مصوبی داشته است.

وی با اشاره به اینكه ایران دوازدهمین تولید كننده تخم مرغ در جهان است، گفت: حدود 950 هزار تن تولید سالانه تخم مرغ داریم و تولید سرانه تخم مرغ در كشور ما حدود 12 و نیم و مصرف سرانه ما حدود 11 و نیم كیلوگرم است.

قائم مقام وزیر جهاد كشاورزی در امور بازرگانی ادامه داد: قیمت تخم مرغ در درب مرغداری ها حدود 4 هزار و 400 تومان بود اما در اسفند ، تقاضای تخم مرغ به علت افزایش تقاضا برای شیرینی و شكلات، افزایش داشته است سپس در فروردین با كاهش تقاضای تخم مرغ مواجه می شویم و در بهار افزایش تولید تخم مرغ داریم.
در ادامه وحید شقاقی شهری استاد دانشگاه و اقتصاد دان هم با حضور در بخش خبری 21 شبكه یك سیما گفت: در اقتصاد های آزاد جهان هم دولت در مواقعی كه تعادل بازار به هم می خورد ورود پیدا می كند.

وی ادامه داد: در كشورهایی مانند كره جنوبی ، ژاپن و نروژ كه اقتصاد آزاد دارند از ابزارهایی مانند ذخایر احتیاطی ، صندوق تثبیت ، پرداخت های جبرانی و كنترل توزیع دولتی استفاده می شود.

این اقتصاددان گفت: عرضه و تقاضا همیشه نمی تواند تعادل را ایجاد كند بنابراین دولت حتماً باید سیاستگذاری بهینه و در برخی مواقع ، كنترل و پایش و مداخله كند.

شقاقی با اشاره به اینكه تنظیم بازار دارای مراحل، فرآیند و زنجیره به هم متصل است، افزود: برآورد تقاضای مصرف ، هماهنگی میان سازمان ها ، تامین به موقع و ذخیره سازی ، توزیع مناسب و نظارت و پایش و جرایم بازدارنده بهینه از جمله این مراحل و فرایند است.

وی اضافه كرد: متاسفانه در دولت های مختلف بخشی از این زنجیره به درستی كار نكرده است.

دسترسی سریع