مدیر عامل شركت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (اویك): هم اكنون تمامی تجهیزات مورد نیاز صنایع بالادستی نفت، در داخل تولید میشود
غلامرضا منوچهری در حاشیه مراسم امضا قرارداد تامین تجهیزات مورد نیاز برای توسعه میادین نفتی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: هر چند هم اكنون مشكلی برای برداشت از میادین نفتی نداریم و نیازهای داخلی و صادراتی در حال تامین شدن هست، اما اجرای طرح اضافه برداشت از میادین نفتی، نشانه حفاظت از حقوق ملت ایران آن هم در میادین مشترك است.
وی با تاكید بر اینكه با وجود تحریمها ایران برنامههای توسعهای خود را در صنعت نفت همچنان ادامه میدهد، گفت: این طرحها علاوه بر دستاورهای اقتصادی، باعث تحرك بخشی به شركتهای داخلی و ایجاد اشتغال خواهد شد.
منوچهری با بیان اینكه پیش از این تصور بر این بود كه طرحهای بالادستی نفت چه از نظر تامین برنامه و چه از نظر تامین تجهیزات، وابسته به مشاركت شركتهای خارجی است، افزود: اما اكنون با حمایتهای وزارت نفت، شركتهای داخلی وارد این عرصهها شده اند و پروژههای ازدیاد برداشت از میادین نفتی، با مشاركت شركتها و سازندگان متعدد داخلی در حال انجام است.
مدیر عامل اویك با بیان اینكه برخی از تجهیزات مورد استفاده در این طرحها برای نخستین بار است كه در ایران ساخته میشود، گفت: در صورت ادامه یافتن این روند، میتوانیم از این پس همه تجهیزات مورد نیاز صنایع بالادستی نفت را خودمان در داخل تولید كنیم.
وی اجرای 32 پروژه نگهداشت و اضافه برداشت نفت با استفاده از منابع داخلی و همچنین استفاده از سازندگان داخلی را باعث رشد صنعت كشور دانست و افزود: اجرای این طرحها ایجاد اشتغال میكند و نیز همه زنجیرههای اقتصاد داخلی را فعال خواهد كرد.
خرید تجهیزات صنعت نفت از شركتهای داخلی
قرارداد تأمین تجهیزات مورد نیاز برای توسعه دو میدان نفتی با یك شركت داخلی امضا شد.
براساس این قرارداد كه بین شركت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (اویك) و یك شركت داخلی امضا شد بخشی از تجهیزات مورد نیاز برای توسعه میادین نفتی منصوری و رامشیر در مناطق نفت خیز جنوب با اتكا به توان داخلی تأمین خواهد شد.
معاون شركت ملی نفت ایران در امور توسعه و مهندسی در حاشیه این مراسم در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به این كه این قرارداد بخشی از زیرمجموعه طرح نگه داشت و ازدیاد برداشت نفت است، گفت: این یك طرح 6 و 2 دهم میلیارد دلاری است كه نزدیك به 40 درصدش مربوط به تأمین تجهیزات و كالاهاست كه حدود 2 و نیم میلیارد دلار میشود.
رضا دهقان افزود: از این 2 و نیم میلیارد دلار پیش بینی میكنیم 80 درصد از تجهیزات مورد نیاز این طرح از داخل تأمین شود كه رقم آن چیزی حدود 2 میلیارد دلار میشود.
وی با تاكید بر این كه طی دو سه سال آینده 2 میلیارد دلار تجهیزات از شركتهای سازنده داخلی خریداری خواهد شد، گفت: امیدواریم با اجرای این سیاست نقش مهمی در فعال سازی پیمانكاران و شركتهای داخلی ایفا كنیم.
معاون شركت ملی نفت ایران در امور توسعه و مهندسی با بیان این كه در طرح نگهداشت و ازدیاد برداشت نفت، 32 طرح تعریف شده است، افزود: از این 32 طرح قرارداد 10 پروژه امضا شده و در راستای اجرای این طرحها و تأمین تجهیزات مورد نیاز این طرحها قراردادهای متعددی با شركتهای داخلی امضا شده و این روند همچنان ادامه دارد.
دهقان گفت: هدف اصلی این طرح ایجاد اشتغال برای پیمانكاران داخلی و سازندگان تجهیزات بوده است و برای این كه این 2 میلیارد دلار پیمانكاران بیشتری را در طرحها مشاركت دهد سقفی تعیین شده تا هر پیمانكار بیشتر از 400 میلیون دلار قرارداد امضا نكند و اگر شركتی به این سقف برسد دیگر در مناقصات شركت داده نمیشود.
وی افزود: حدود 25 پیمانكار در این طرحها مشغول به كار شده اند كه هر پیمانكار اصلی در حدود 20 الی 30 سازنده داخلی را فعال خواهد كرد.
معاون شركت ملی نفت ایران در امور توسعه و مهندسی، اجرای این طرح در شرایط تحریم را از نظر سیاسی مهم عنوان كرد و گفت: با اجرای این طرح آن هم در دوران تحریم نشان داده ایم ما نه تنها به فروش نفت ادامه میدهیم بلكه در پی ازدیاد برداشت نیز هستیم و این نشان دهنده این واقعیت مهم است كه هیچ چیز نمیتواند صنعت نفت ما را متوقف كند و شركتهای ایرانی دست در دست هم حلقههای زنجیره اقتصادی و تولید در صنعت نفت را كامل خواهند كرد.