برخورد قاطع قوه قضاییه با متخلفان در عرصه منابع طبیعی و محیط زیست

معاون قضایی دادستان كل كشور گفت: قوه قضاییه با قاطعیت با متخلفان در عرصه منابع طبیعی و محیط زیست برخورد می كند.

1398/04/23
|
08:08
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمدجواد حشمتی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبكه دو سیما افزود: پس از وقوع سیل در اواخر اسفند پارسال و فروردین امسال، پرونده هایی برای برخی از مسئولان به اتهام سهل انگاری و كوتاهی، در تعدادی از استان های كشور تشكیل شد و این پرونده ها در حال رسیدگی است.
وی گفت: در 40 سال گذشته سلیقه های مختلفی بر محیط زیست، منابع ملی و طبیعی حاكم بود كه این شیوه در تخریب آنها موثر بوده است.
حشمتی افزود: در منطقه دماوند، به زمینهای باغی به طور گسترده تعدی شده است و اگر با آن مقابله نشود در آینده آبی در این منطقه وجود نخواهد داشت.
وی گفت: باغهای مناطق دماوند و شهریار در چند سال گذشته نصف شده اند كه این، نشان دهنده دست اندازی به زمینهای ملی و طبیعی است.
حشمتی افزود: برای مقابله با زمین خواری و تخریب اراضی ملی و باغی، قوه قضاییه فعال است و به طور مثال تنها در یك روز در منطقه ای در اطراف تهران 900 تخریب دیوار انجام شد.
وی گفت: هر سال 12 هزار هكتار از اراضی كشاورزی و باغی كشور تغییر كاربردی داده می شود.
حشمتی افزود: برای حفاظت از اراضی ملی، منابع طبیعی و محیط زیست قوانین خوبی وجود دارد اما مهم تر از آن، ضمانت اجرای این قوانین است.
مدیركل دفتر حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست هم در این برنامه گفت: بسیاری از طرح ها آثار زیست محیطی اش دیده نشده است اما اجرا می شوند.
معصومه حسین پور افزود: برخی از مسائل و مشكلات در محیط زیست كشور به علت نقص قوانین است.
یك عضو هیأت علمی مؤسسه پژوهش ها و برنامه ریزی اقتصادی هم در این برنامه گفت: شاهد تغییر كاربری یك میلیون هكتار از اراضی كشور هستیم.
مهران برادران نصیری افزود: صرف صدور احكام قضایی و اجرای آنها برای نجات منابع طبیعی و محیط زیست كافی نیست و این مسئله نیازمند عزم ملی و فرهنگ سازی است.

دسترسی سریع