اعلام وصول استیضاح وزرا پس از 3 كارت زرد


با موافقت نمایندگان طرح استیضاح وزرا پس از دریافت 3 كارت زرد از نمایندگان در اولین جلسه علنی مجلس اعلام وصول می‌شود

1398/05/06
|
12:53
|



به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، نمایندگان در نشست علنی امروز، ماده 5 طرح اصلاح موادی از قانون آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی را با 167 رأی موافق، 8 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 232 نماینده حاضر در جلسه تصویب كردند.
در متن ماده 5 آمده است: در ماده 209 قانون عبارت «و آئین نامه داخلی در دستوركار خواهد گرفت.» حذف می‌شود و عبارت (با تاكید بر موضوع سوال مطرح شده بدون ارجاع به كمیسیون در اولین جلسه علنی اعلام وصول می‌شود) جایگزین می‌شود.
بر اساس اصلاح صورت گرفته ماده 209 آئین نامه داخلی مجلس به شرح زیر تغییر می‌كند: چنانچه در هر دوره مجلس، 3 بار با رأی اكثریت نمایندگان حاضر سوالات نمایندگان از هر وزیر وارد تشخیص داده شود طرح استیضاح وزیر در صورت رعایت مفاد اصل 89 قانون اساسی با تاكید بر موضوع سوالات مطرح شده بدون ارجاع به كمیسیون در اولین جلسه علنی اعلام وصول می‌شود.
ماده 4 طرح اصلاح موادی از قانون آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی با رأی نمایندگان به كمیسیون ارجاع داده شد.

قرائت بیانیه 222 نماینده در تقدیر از وزارت اطلاعات

عضو هیئت رئیسه مجلس بیانیه 222 تن از نمایندگان را در تقدیر از نیرو‌های وزارت اطلاعات برای انهدام شبكه 17نفره جاسوسی آمریكا در ایران قرائت كرد.

احمد امیرآبادی فراهانی در نشست علنی امروز این بیانیه را به شرح زیر قرائت كرد:
در شرایطی كه بسیاری از كشور‌های جهان با مخاطرات امنیتی دست و پنجه نرم می‌كنند، حفظ و تأمین امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در فضای آكنده از تهدیدات استكبار جهانی مرهون مجاهدت‌های خاموش سربازانی است كه در كسوت گمنامی و در سنگر مقدس اطلاعاتی در جنگ پنهان با دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران پیكار می‌كنند. در این راستا مبارزه با نفوذ بیگانگان و قطع دسترسی جواسیس از مراكز مهم و حیاتی كشور یكی از مهمترین مأموریت‌ها و مصادیق اقدامات وزارت اطلاعات در این عرصه است.
ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن قدردانی از اقدامات ارزشمند و جهادی وزارت اطلاعات و سایر اعضای جامعه اطلاعاتی كشور در شناسایی و منهدم كردن شبكه 17 نفره جاسوسی سازمان اطلاعاتی سیا كه با هدف ایجاد اختلال در امنیت و معیشت مردم و وارد كردن ضربات جبران‌ناپذیر به كشور به كارگیری شده بودند، حمایت قاطع خود را از هوشمندی و اقدام موثر ضد جاسوسی كشور و قاطعیت دستگاه قضایی با خائنان را اعلام كرده و بر آمادگی مجلس شورای اسلامی برای هرگونه كمك به تأمین امنیت كشور تأكید می‌كنیم.

قرائت دو بیانیه قدردانی در مجلس

در پایان جلسه علنی امروز مجلس، دو بیانیه نمایندگان در تقدیر از وزارت اطلاعات و تیم ملی والیبال جوانان قرائت شد.
در بیانیه اول كه به امضای 222 تن از نمایندگان رسیده بود، از وزارت اطلاعات به خاطر كشف و انهدام شبكه جاسوسی امریكا تشكر شد.
در بیانیه دوم نیز كه به امضای 164 تن از نمایندگان رسید، از قهرمانی تیم ملی والیبال جوانان كشورمان تقدیر شد.

ارجاع تعیین مدت زمان اعلام اسامی وزرا پس از مراسم تحلیف به كمیسیون تدوین آیین‌نامه

نمایندگان مجلس تصمیم‌گیری درباره مدت زمان اعلام اسامی و معرفی وزرا پس از مراسم تحلیف یا سقوط دولت، سلب اعتماد و یا استعفا توسط رئیس جمهور را برای بررسی بیشتر به كمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی مجلس ارجاع دادند.
نمایندگان در نشست علنی امروز در جریان بررسی گزارش كمیسیون آیین‌نامه داخلی مجلس درباره طرح اصلاح موادی از قانون آیین‌نامه داخلی با ارجاع ماده (2) این طرح با 162 رأی موافق، 13 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع از مجموع 235 نماینده حاضر در جلسه موافقت كردند.
در ماده (2) ارجاعی به كمیسیون آمده است كه ماده 204 قانون آیین‌نامه داخلی به شرح زیر اصلاح می‌شود كه بر این اساس رئیس جمهور موظف است ظرف مدت دو هفته پس از انجام مراسم تحلیف یا سقوط دولت، سلب اعتماد، عزل، استعفاء، فوت یا كاهش بیش از نیمی از وزراء از ابتدای كار دولت، ضمن تقدیم برنامه دولت اسامی تمام وزرای پیشنهادی وزارتخانه‌ها را كه دارای تجربه و تخصص مرتبط هستند به همراه شرح حال، برنامه‌ها، سوابق و سمت‌های علمی و اجرایی و سایر امتیازات قابل استناد به مجلس تسلیم كند. رئیس مجلس مكلف است نامه معرفی هیأت وزیران و ضمائم آن را در اولین جلسه علنی اعلام وصول كند و پس از قرائت به كمیسیون تخصص ارجاع دهد.
كمیسیون ذیربط موظف است ظرف مدت یك هفته گزارش خود را پس از بررسی صلاحیت، انطباق مدارك، سوابق و برنامه‌های وزیر پیشنهادی و تطبیق آن‌ها با اسناد بالادستی به هیأت رئیسه ارائه كند تا گزارش مذكور برای اطلاع نمایندگان چاپ و توزیع شود.
گزارش كمیسیون در مورد هر وزیر قبل از صحبت مخالفان و موافقان به مدت 10 دقیقه توسط سخنگو قرائت می‌شود.
همچنین نمایندگان با اصل ماده (6) این طرح با 144 رأی موافق، 19 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 223 نماینده حاضر در جلسه مخالفت كردند كه بر این اساس این ماده به كمیسیون آیین‌نامه ارجاع شد.
در ماده (6) ارجاعی به كمیسیون آمده است كه در فراز سوم ماده 214 قانون آیین‌نامه داخلی عبارت "گزارش كمیسیون بدون بحث به رأی گذاشته خواهد شد" حذف و عبارت "و با صحبت یك مخالف و یك موافق هر كدام به مدت پنج دقیقه، ضرورت انجام تحقیق و تفحص به رأی گذاشته می‌شود. با تشخیص رئیس جلسه یا درخواست 10 نفر از نمایندگان تعداد موافقت و مخالف تا دو برابر قابل افزایش است" جایگزین می‌گردد.
همچنین نمایندگان در این نشست با حذف ماده (7) طرح اصلاح موادی از قانون آیین‌نامه داخلی با 125 رأی موافق، 41 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع از مجموع 214 نماینده حاضر در جلسه موافقت كردند.
در ماده (7) حذف شده آمده بود كه تبصره (2) ماده (214) قانون به شرح زیر اصلاح می‌شود:
تبصره 2- هیأت تحقیق و تفحص موظف است صرفاً از كارشناسان دیوان محاسبات كشور و سایر دستگاه‌های نظارتی كه توسط معاونت نظارت مجلس هماهنگ و معرفی می‌شود پس از تأیید مركز حراست استفاده كند.
شایان ذكر است نمایندگان با اصل ماده (8) طرح مذكور با 92 رأی موافق، 57 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 208 نماینده حاضر در جلسه مخالفت كردند كه بر این اساس این ماده برای بررسی بیشتر به كمیسیون آیین‌نامه ارجاع شد.
بر اساس ماده (8) ارجاعی به كمیسیون یك ماده به شرح زیر به قانون الحاق می‌شود:
ماده الحاقی- هر یك از كمیسیون‌ها، گزارش موضوع مرتبط با مواد 45، 211، 214 و 234 این قانون را با همكاری معاونت نظارت در قالب گزارش قضایی تهیه و از طریق هیأت رئیسه به قوه قضائیه ارسال می‌كند تا به صورت خارج از نوبت و بدون رعایت تشریفات دادرسی در دادسرای عمومی تهران مورد رسیدگی قرار گیرد. معاونت نظارت مجلس ملزم به اقدامات اداری و پیگیری مواد مذكور است.
تبصره- موارد مذكور در مواد 215 و 234 این قانون طبق ماده (576) قانون مجازات اسلامی (كتاب پنجم – تعزیرات) مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

اعلام وصول سوال پژمانفر درباره ساماندهی نشدن فیلترشكن‌ها
عضو هیات رئیسه مجلس اعلام وصول سوال نماینده مشهد از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره عدم ساماندهی فیلترشكن‌ها را قرائت كرد.
علی اصغر یوسف نژاد در نشست علنی امروز (یكشنبه، 6 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی موارد اعلام وصول شده هیات رئیسه مجلس را به شرح زیر قرائت كرد:

- طرح تامین منابع مالی شورا‌های اسلامی شهر، روستا و بخش، شهرستان و استان از سوی شورای عالی استان‌ها به صورت عادی اعلام وصول شد.

- سوال ملی نصرالله پژمانفر نماینده مشهد و كلات از وزیر ارتباطات در خصوص علت عدم عمل به وظایف قانونی درباره ساماندهی فیلترشكن‌ها و قطع سیم كارت‌های مجعول.

صالحی:ایران در طول برجام 24 تن اورانیوم را غنی‌سازی كرد

رئیس سازمان انرژی هسته‌ای: ایران بعد از برجام 300 كیلو اورانیوم را غنی‌سازی نكرده، بلكه بعد از توافق هسته‌ای 24 تن اورانیوم غنی سازی شده است.

غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی در تشریح نشست امروز فراكسیون مستقلین ولایی مجلس افزود: علی‌اكبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در این نشست حول 6 محور سخن گفت و در ابتدا تاكید داشت، تفاوت در دیدگاه سیاسی و ایدئولوژیك و خارج شدن ایران از مدار غرب بعد از انقلاب، مهمترین عامل اختلافات غرب با ایران است و در حوزه انرژی هسته‌ای آن‌ها اختلافی ندارند بلكه بهانه گیری می‌كنند. به طور كلی حتی اگر ایران موضوع هسته‌ای را نیز حذف كند بازهم مشكل غرب با ایران حل نمی‌شود و ادامه دار خواهد بود، زیرا آن‌ها با ایران مشكل سیاسی و ایدئولوژیك دارند.
نایب رئیس فراكسیون مستقلین ولایی مجلس اضافه كرد: صالحی متذكر شد، صنعت هسته‌ای به دلیل تضمن انرژی مطمئن، متعلق به نسل‌های آینده است یعنی هنگامی كه ذخایر فسیلی تمام شود، انرژی هسته‌ای نقش خود را ایفا می‌كند، این صنعت باعث اقتدار علمی، فناوری و صنعتی می‌شود كه نتیجه آن اقتدار و غرور ملی است.
وی افزود: صالحی در محور سوم سخنان خود اعلام كرد، سهم انرژی هسته‌ای در سبد انرژی كشور براساس محاسبات گوناگون انجام می‌شود كه سهم قابل توجهی است. هر یك هزار مگاوات برق هسته‌ای، باعث صرفه جویی در مصرف سوخت‌های فسیلی به میزان 11 میلیون بشكه نفت در سال است و سبب عدم انتشار حداقل 7 میلیون تن گاز‌های آلاینده خواهد شد.
جعفرزاده ادامه داد: رئیس سازمان انرژی هسته‌ای در محور بعدی سخنان خود اضافه كرد، برخی افراد با سوء استفاده از نبود اطلاع كافی مردم نسبت به ابعاد تكنولوژیكی صنعت هسته‌ای كشور، با ارائه عمدی اطلاعات غلط، اهداف سیاسی خود را دنبال می‌كنند كه این كار باعث تشویش و نگرانی افكار عمومی می‌شود.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی گفت: صالحی در محور پنجم سخنان خود، گزارشی از پیشرفت‌های كشور در حوزه‌های مختلف هسته‌ای مانند اكتشاف، بیمارستان‌های یون درمانی، بیمارستان‌های هسته‌ای، غنی‌سازی و تولید و توسعه ماشین‌های پیشرفته به سمع و نظر نمایندگان رساند، همچنین صالحی تاریخچه‌ای را از صنعت هسته‌ای ایران از پیش از انقلاب اسلامی تا كنون و اهمیت این صنعت در حوزه‌های مختلف انرژی را برای نمایندگان تشریح كرد.
نایب رئیس فراكسیون مستقلین ولایی مجلس شورای اسلامی بیان كرد: بنابر اعلام صالحی، ایران بعد از برجام 300 كیلو اورانیوم را غنی‌سازی نكرده، بلكه بعد از توافق هسته‌ای 24 تن اورانیوم را غنی‌سازی كرده است. هر نیروگاه هزار تنی فسیلی، گاز آلاینده فسیلی تولید می‌كند و به همین جهت باید به سمت انرژی‌های پاك، تجدید پذیر و هسته‌ای برویم و از روش‌های فسیلی باید خارج شویم.

بررسی سوال نمایندگان از وزرا فقط برای یك بار به تعویق خواهد افتاد

نمایندگان مجلس با اصلاح ماده‌ای از قانون آیین‌نامه داخلی مقرر كردند كه اگر نماینده‌ای درخواست تعویق بررسی سوال را به كمیسیون ارائه دهد این امر فقط برای یك بار حداكثر به مدت یك ماه به تعویق خواهد افتاد.
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی ماده (3) طرح اصلاح موادی از قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی با اصلاح تبصره (1) ماده (209) آیین‌نامه با 157 رأی موافق، 14 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 225 نماینده حاضر در جلسه موافقت كردند.
تبصره (1) ماده (209) اصلاحی به شرح زیر است: چنانچه نماینده یا نمایندگان سوال كننده 48 ساعت قبل از زمان حضور وزیر درخواست تعویق بررسی سوال خود را مكتوب به كمیسیون ذیربط ارائه كنند، كمیسیون می‌تواند بررسی سوال را فقط برای یك بار حداكثر به مدت یك ماه به تعویق بیندازد.

اصلاح قانون دائمی در حین بررسی بودجه سالانه به دو سوم رأی نمایندگان حاضر نیاز دارد

نمایندگان مجلس با اصلاح ماده‌ای از قانون آیین‌نامه داخلی مقرر كردند كه اصلاح قانون دائمی در حین بررسی بودجه سالانه به دو سوم رأی نمایندگان حاضر نیاز دارد.
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی ماده (1) طرح اصلاح موادی از قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی با اصلاح ماده (185) آیین‌نامه با 160 رأی موافق، 34 رأی مخالف و یك رأی ممتنع از مجموع 225 نماینده حاضر در جلسه موافقت كردند.
ماده (185) اصلاحی به شرح زیر است: اصلاح قانون دائمی و قانون برنامه توسعه در حین بررسی لایحه بودجه سالانه و اصلاح برنامه توسعه در زمان بررسی دیگر طرح‌ها و لوایح به دو سوم رأی نمایندگان حاضر نیاز دارد.

آغار جلسه علنی مجلس شورای اسلامی

جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی آغاز شد

دستور كار نمایندگان در خانه ملت به شرح ذیل است:
ادامه رسیدگی به گزارش كمیسیون آیین نامه داخلی مجلس در مورد طرح اصلاح موادی از قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، گزارش كمیسیون آیین نامه داخلی مجلس در مورد طرح الحاق یك تبصره به ماده 182 قانون آیین نامه داخلی مجلس، گزارش كمیسیون امور داخلی كشور و شورا‌ها در مورد لایحه مدیریت بحران كشور اعاده شده است.
شورای نگهبان، گزراش كمیسیون اقتصادی در مورد رد طرح یك فوریتی راه اندازی و استفاده از پیام رسان‌های مالی و انعقاد پیمان‌های پولی دو و چندجانبه در تجارت خارجی، گزارش كمیسیون عمران در مورد لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به موافقتنامه حمل و نقل بین المللی مواد غذایی فساد پذیر و تجهیزات خاص كاربردی برای اینگونه جابجایی‌ها، گزارش كمیسیون اقتصادی در مورد طرح استفساریه ماده 36 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی كشور، گزارش كمیسیون عمران در مورد لایحه تصویب پروتكل‌های مربوط به اصلاح بند الف ماده 50 و ماده 56 كنوانسیون هواپیمایی كشوری بین المللی و انتخاب یك نفر از اعضای كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به عنوان عضو شورای سیاستگذاری و برنامه ریزی مراكز آموزشی و پرورشی غیر دولتی از دستور كار نمایندگان در خانه ملت است.

دسترسی سریع