افزایش واحد‌های فعال قطعه سازی در شهرك‌های صنعتی

رئیس سازمان صنایع كوچك و شهرك‌های صنعتی از افزایش واحد‌های تولید قطعات خودرو و لوازم خانگی در شهرك‌های صنعتی خبر داد

1398/05/19
|
15:21
|


به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ محسن صالحی نیا در نشست خبری به مناسبت روز 21 مرداد روز صنایع كوچك گفت: تعداد واحد‌های فعال در زمینه تولید قطعه و مجموعه سازی در شهرك‌های صنعتی در ماه‌های گذشته، افزایش یافته كه دلیل آن تأكید بر تقویت داخلی سازی و همچنین روش‌های حمایتی وزارت صنعت در مورد ممنوعیت واردات برخی كالا‌ها و توجه شركت‌های تولیدكننده به كاهش قیمت تمام شده تولید، از محل داخلی سازی قطعات است.
وی افزود: انگیزه بیشتری برای ساخت واحد‌های قطعه سازی در كشور ایجاد شده و بسیاری از واحد‌های تولیدی سعی دارند زنجیره تأمین قطعات شان را احداث كنند. ­
صالحی نیا همچنین از تامین سرمایه برای اس. ام. ای‌ها (بنگاه‌های كوچك و متوسط) از منابع مختلف از جمله صندوق‌های سرمایه گذاری خبرداد و گفت: تاكنون از 33 هزار و 700 واحد برای شركت در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی حمایت شده و بیش از سه هزار و 500 تور صنعتی برای مدیران واحد‌ها برگزار شده است.
وی با اشاره به برداشته شدن كفایت سرمایه برای واحد‌های زیر100 نفر افزود: سال 97 حدود 293 ضمانت با 2 هزار و 140 میلیارد تومان اعتبار برای واحد‌های صنعتی صادر و در اختیار آن‌ها قرار داده شد، از ابتدای امسال نیز تاكنون 70 فقره ضمانت با 70 میلیارد تومان اعتبار صادر شده است.
صالحی نیا درباره وجود مشكلات زیرساختی در شهرك‌های صنعتی از جمله تامین آب و برق گفت: بر اساس برنامه پنجم توسعه، سازمان‌های آب و توانیر موظف هستند آب و برق مورد نیاز شهرك‌های صنعتی را حداقل تا ورودی شهرك‌ها تحویل دهند، اما به مرور زمان و با توسعه شهرك‌ها و همچنین كاهش منابع زیرزمینی آب، تامین آب و برق برای شهرك‌های صنعتی با مشكل مواجه شده كه هم اكنون در حال تلاش برای رفع این مشكل هستیم.
وی افزود: برای تامین آب شهرك صنعتی عباس آباد قرار شد این مشكل با استفاده از آب سد ماملو رفع شود و برای تامین كافی برق آن نیز تمهیداتی اندیشیده شده، اما در این بین دستگاه‌ها به ویژه سازمان برنامه و بودجه و سازمان‌های تامین كننده آب وبرق در سال رونق تولید باید با اقدامات ما هماهنگ‌تر باشند و بیشتر تلاش كنند.

محسن صالحی نیا
77 درصد واحد‌های شهرك‌های صنعتی، فعال است
رئیس سازمان صنایع كوچك و شهرك‌های صنعتی گفت: 43 هزار 650 واحد در شهرك‌های صنعتی وجود دارد كه از این میزان 77.5 درصد با اشتغال 710 هزار نفر فعال است.
محسن صالحی نیا در نشست خبری به مناسبت روز 21 مرداد به نام روز صنایع كوچك افزود: 9850 واحد، معادل بیست و دو و نیم درصد از واحد‌های موجود در شهرك‌های صنعتی، غیر فعال است كه اگر این واحد‌ها هم فعال بود صد و هشتاد هزار نفر به اشتغال موجود در شهرك‌های صنعتی افزوده می‌شد به نوعی كه اشتغال موجود در شهرك‌های صنعتی به 890 هزار نفر افزایش می‌یافت.
وی اضافه كرد: 78700 قرارداد منعقد شده در شهرك‌های صنعتی داریم كه از این میزان 44 هزار واحد به بهره برداری رسیده و 34 هزار واحد نیز در حال احداث است كه از واحد‌های در حال احداث، 16 هزار واحد در مرحله تخصیص زمین، چهار هزار واحد در مرحله تسطیح و دیوار كشی، ده هزار واحد در مرحله نصب سوله و 3200 واحد در مرحله نصب ماشین آلات است.
صالحی نیا گفت: 811 شهرك و ناحیه صنعتی فعال در كشور داریم كه از این میزان 500 شهرك صنعتی و حدود 310 ناحیه صنعتی است.
وی ادامه داد: برای 9850 واحد راكد و غیر فعال در شهرك‌های صنعتی برنامه ریزی كردیم تا به چرخه تولید بازگردند كه در این باره بنا داریم در سال جاری، 1350 واحد وارد مدار تولید شود كه تاكنون 200 واحد از این میزان به چرخه تولید بازگشت است.
رئیس سازمان شهرك‌های صنعتی گفت: از مجموع 43 هزار و 650 واحد در شهرك‌های صنعتی، 33 هزار و 750 واحد فعال است كه از این میزان 13 هزار و 800 واحد تا 50 درصد ظرفیت، ده هزار واحد 50 تا 70 درصد ظرفیت و 10 هزار واحد دیگر نیز با بیش از 70 درصد ظرفیت خود مشغول فعالیت هستند.
صالحی نیا افزود: از واحد‌های موجود در شهرك‌های صنعتی، 17 درصد در بخش غذایی و آشامیدنی ها، 22 درصد در بخش شیمیایی، 12 درصد در بخش كانی‌های غیر فلزی، 7 درصد در بخش سلولزی، 5 درصد در بخش نساجی، 4 درصد در بخش برق و الكترونیك، 27 درصد در بخش فلزی، مصنوعات فلزی، ماشین آلات و تجهیزات و 6 درصد در بخش خدمات فعالیت می‌كنند.
وی درباره تامین زیر ساختار در شهرك‌های صنعتی گفت: برای شهرك‌ها و نواحی صنعتی، 15 هزار و 600 لیتر آب در ثانیه و 9 هزار و 250 مگاوات برق به همراه 115 پست و 6020 كیلومتر شبكه توزیع فراهم شده است ضمن اینكه 613 شهرك و ناحیه صنعتی دارای گاز و 380 شهرك و ناحیه صنعتی نیز دارای فیبر نوری است.
صالحی نیا با اشاره به اینكه تاكنون 466 خوشه در شهرك‌های صنعتی شناسایی شده افزود: تاكنون حدود نود و هفت طرح خوشه‌های صنعتی از جمله خوشه زعفران در خراسان رضوی و خوشه عسل در آذربایجان شرقی به پایان رسیده و 40 طرح خوشه صنعتی نیز در مرحله اجرا است.
رئیس سازمان صنایع كوچك و شهرك‌های صنعتی ایران همچنین گفت: سرمایه فعلی صندوق ضمانت صنایع كوچك برای تضمین تسهیلات دریافتی صنایع كوچك، حدود 110 میلیارد تومان است كه به زودی به دو برابر افزایش می‌یابد كه می‌تواند تا شش برابر میزان این سرمایه را برای دریافت تسهیلات صنایع كوچك تضمین كند.
وی اضافه كرد: اگر نظام بانكی، سهم 30 درصدی خود را در اعطای تسهیلات به تولید به 40 درصد افزایش دهد این تسهیلات شامل واحد‌های فعال در صنایع كوچك هم خواهد شد.

محسن صالحی نیا
هزار و 100 واحد صنعتی در شهرك‌های صنعتی با صادرات چهار میلیارد دلاری
رئیس سازمان شهرك‌های صنعتی گفت: هزار و 100 واحد صنعتی صادراتی در شهرك‌ها و ناحیه‌های صنعتی داریم كه 4 میلیارد دلار صادرات داشته اند.
محسن صالحی نیا در نشست خبری افزود: حدود 210 سرمایه‌گذار خارجی با سرمایه‌گذاری 2 میلیارد دلاری در شهرك‌های صنعتی برای 17 هزار نفر اشتغال ایجاد كرده اند.
وی با بیان اینكه 60 شركت مدیریت صادرات در شهرك‌های صنعتی ایجاد كرده‌ایم اضافه كرد: در 77 شهرك و ناحیه صنعتی، برنامه‌های توسعه‌ای وجود دارد ضمن اینكه ایجاد 438 شهرك صنعتی در مناطق روستایی هدف‌گذاری شده است.
صالحی ادامه داد: ایجاد 96 شهرك صنعتی دولتی در دست اجرا بود كه هم اكنون 51 شهرك به بهره‌برداری رسیده و 45 شهرك دیگر نیز در دست ساخت ساز است.
وی گفت: 7 هزار 940 هكتار از فضای شهرك‌های صنعتی به فضای سبز اختصاص یافته كه در آن 8 میلیون و 500 هزار درخت كاشته شده است.

محمدحسین مقیسه
ضمانت 214 میلیارد تومان تسهیلات صنایع كوچك، در سال گذشته
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع كوچك گفت: در سال 97 و در مجموع 293 فقره ضمانت نامه صادره تسهیلات صنعتی بالغ بر 2 هزار و 140 میلیارد ریال كه مورد درخواست واحد‌های كوچك و متوسط صنعتی در سطح كشور بوده است را ضمانت كرده ایم.
محمدحسین مقیسه در نشست خبری مدیر عامل صنایع كوچك و شهرك‌های صنعتی ایران به مناسبت روز 21 مرداد" روز صنایع كوچك" افزود: هم اكنون و به تبع صدور 6 برابری ضمانت نامه در قبال سرمایه اولیه صندوق، تا حدودی ظرفیت صدور ضمانت نامه تكمیل شده و در حال رایزنی برای افزایش سرمایه هستیم.
وی به سرمایه 110 میلیارد تومانی فعلی صندوق اشاره كرد و گفت: پیشنهاد این صندوق، افزایش سرمایه آن به 500 میلیارد تومان بود تا بتواند دست كم، پنج برابر این رقم ضمانت نامه صادر كند.
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع كوچك اضافه كرد: از 4 ماه ابتدایی امسال و در قالب صدور 70 فقره ضمانت نامه، بیش از 70 میلیارد تومان تسهیلات درخواستی را مورد ضمانت قرار دادیم.
به گفته وی برپایه رویه‌های حاكم بر صندوق‌های ضمات سرمایه گذاری در جهان، در شرایط نرمال اقتصادی می‌توان بین پنج تا 6 برابر سرمایه موجود، ضمانت نامه صادر كرد.

دسترسی سریع