تعیین شاخص برای انتخاب ناظران انتخابات

كدخدایی از تعیین شاخص‌های لازم برای انتخاب اعضای استانی و شهرستانی هیئت‌های نظارت بر انتخابات خبر داد

1398/05/19
|
15:33
|


به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، عباسعلی كدخدایی امروز در نشست خبری با خبرنگاران گفت: هیئت مركزی نظارت بر انتخابات سه شنبه گذشته تشكیل جلسه داد كه دستور كار اصلی این جلسه تعیین رئیس و سخنگوی این هیئت و دیگری تعیین شاخص‌ها برای انتخاب اعضای این هیئت‌های نظارت بر انتخابات بود.
وی افزود:​در جلسه هیات مركزی نظارت بر انتخابات همچنین گزارش اداره كل انتخابات از روند اقدامات مربوط به انتخابات مجلس تاكنون ارایه شد.
كدخدایی گفت: همچنین در این جلسه تعرفه‌هایی كه از جانب وزارت كشور به شورای نگهبان ارسال شده بود از نظر شكل آن به تصویب رسید و فردای آن روز نیز تعرفه‌های انتخابات در جلسه عمومی شورای نگهبان تصویب و به وزارت كشور اعلام شد.
اطمینان می‌دهم در بررسی صلاحیت‌ها هیچ نگاه سلیقه‌ای اعمال نشود
سخنگوی شورای نگهبان ابراز اطمینان كرد: اعضای این شورا در بررسی صلاحیت داوطلبان صرفاً براساس تخصص و دانش فقهی و حقوقی خود و طبق قانون اعمال نظر خواهند كرد و هیچ نگاه سلیقه‌ای اعمال نخواهد شد.
عباسعلی كدخدایی در ادامه نشست خبری خود با خبرنگاران همچنین درباره برگزاری الكترونیكی انتخابات مجلس گفت: احراز هویت رأی دهندگان قطعاً الكترونیكی خواهد بود، اما در بخش‌های دیگر در مرحله‌ای كه وزارت كشور از نظر فنی آماده باشد ما هم آمادگی نظارت داریم.
وی همچنین درباره طرح مباحثی در خصوص منع تحصیل فرزندان مسئولان در خارج از كشور اظهار داشت: هنوز مصوبه‌ای در این خصوص برای ما ارسال نشده است و اكنون نمی‌توانم در این باره اظهارنظر كنم.
كدخدایی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر این كه آیا وقت آن نرسیده است كه شورای نگهبان رویه اش را درباره اعلام علل رد صلاحیت‌ها اعلام كند؟ تاكید كرد: هر كاری كه بخواهیم انجام دهیم نیازمند قانون هستیم و قانون مرتبط با این موضوع باید در مجلس تصویب شود.
وی افزود: درباره رفتار و رویه شورا آماده هستیم به داوطلبان گزارش دهیم چنان كه هر هفته تعدادی از افرادی كه در گذشته به صلاحیت شان ایراد وارد شد می‌آیند و به آنان اطلاعات می‌دهیم و در آینده نیز سعی می‌كنیم به همین روال عمل كنیم.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین درباره مباحث مطرح در خصوص آقای غلامی، حقوقدان معرفی شده به مجلس شورای اسلامی گفت: ترجیح می‌دهم در این باره صحبتی نكنم از خود آقای غلامی در این باره بپرسید به ویژه جز نامه‌ای كه خود وی نوشته است مطالب دیگری كه از جانب او بیان می‌كنند هنوز صحت و سقمش معلوم نیست.
وی افزود: اظهارنظر‌هایی نیز كه درباره نامه آقای غلامی شده است چندان صحیح نیست.
عضو حقوقدان شورای نگهبان همچنین درباره اعلام نشدن علل رد صلاحیت داوطلبان و شبهه اعمال سلیقه اعضای این شورا گفت: قانون به ما تاكید كرده است كه علل رد صلاحیت داوطلبان را صرفاً به خودشان بگوییم و داوطلبان می‌توانند بیایند و اطلاعات را دریافت كنند.
كدخدایی تاكید كرد: اگر بیان مسئله‌ای سبب مخدوش شدن عفت عمومی باشد كسی نمی‌تواند اعلام عمومی كند و حیثیت افراد نباید مخدوش شود.
وی همچنین درباره مصوبه تبدیل سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه و بار مالی آن گفت: این مصوبه یكی دو نوبت مطرح شده بود، اما در خصوص بار مالی آن در اصلاحیه دیگری اشاره شده است كه هزینه تغییر این سازمان از محل صرفه جویی در هزینه‌های سازمان میراث فرهنگی تأمین شود.
كدخدایی افزود: تغییر این سازمان صرفاً تغییر عنوان است و كارشناسان می‌گویند با تبدیل به وزارتخانه همان ساختار تشكیلات سابق را خواهد داشت و تغییر عنوان نیز بار مالی چندانی ندارد.
وی در پاسخ به پرسش مشابهی مبنی بر این كه طبق اعلام دولت تبدیل این سازمان به وزراتخانه 200 میلیارد تومان هزینه دارد، گفت: این موضوع محل اختلاف كارشناسی است و طبق اعلام دولت بار مالی ندارد ضمن این كه متن مصوبه برای ما مبناست كه در آن آمده است بار مالی ندارد.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین درباره فرجام قانون انتخابات مجلس و این كه آیا این قانون به انتخابات مجلس در اسفند خواهد رسید، اظهار داشت: این پرسش نیز برای ما مطرح است اگر قانون نارس باشد ممكن است سبب بروز مشكلاتی شود.
وی افزود: اگر این قانون تصویب شود بر بخش‌های اجرایی كه هنوز مهلت آن نگذشته باشد مانند نام نویسی داوطلبان در انتخابات تأثیر می‌گذارد، اما در حوزه‌هایی كه مهلت آن به اتمام رسیده مانند مسائل مرتبط با استعفای افراد، چون مهلت گذشته است دیگر قابل اجرا نیست.
كدخدایی همچنین درباره احتمال تحریم آیت الله جنتی از جانب امریكا و میزان جدی بودن این موضوع برای شورای نگهبان تاكید كرد: اصولاً ما هیچ یك از یاوه گویی‌های ترامپ و رژیم امریكا را جدی نمی‌گیریم و در تحریم دیگر مقامات به ویژه وزیر امور خارجه همبستگی خوبی میان مردم و مسئولان شكل گرفت كه پاسخی به ناكارآمدی سیاست‌های این رژیم بود.
وی افزود: مردم قطعاً پشتیبان مسئولان هستند و به ویژه در مقابله با سیاست‌های استكباری امریكا از آنان حمایت می‌كنند.
ملاك بررسی صلاحیت‌ها صرفا مر قانون است
سخنگوی شورای نگهبان تاكید كرد: ملاك شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات همچون گذشته صرفا مر قانون است و فارغ از آن هیچ معیاری نخواهیم داشت.
عباسعلی كدخدایی در نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات اخیر معاون اول رئیس جمهور مبنی بر رایزنی دولت با شورای نگهبان برای حداقلی شدن ردصلاحیت‌ها گفت: شورا با وزارت كشور در حوزه‌هایی كه مربوط به حوزه اجرای انتخابات، الكترونیكی شدن انتخابات و امور مشابه هست قطعا مذاكره و دیدار‌هایی در همه سطوح داشته و دارد.
وی تصریح كرد:، اما در مورد موضوع حداقلی شدن رد صلاحیت‌ها هیچ صحبتی نداشته ایم چرا كه ملاك شورا برای بررسی صلاحیت داوطلبان مانند گذشته فقط قانون است و فارغ از آن هیچ معیاری نداریم.
كدخدایی تاكید كرد: شورای نگهبان این اطمینان را به داوطلبان می‌دهد كه افرادی كه از وضع خود نگرانی ندارند قانون هیچ منع و محدودیتی ایجاد نكرده است و شورای نگهبان نیز به تبع قانون هیچ مانعی برای آنان ایجاد نمی‌كند.
وی افزود: كسانی كه مشكلی ندارند شورا طبق قانون به وظیفه اش عمل می‌كند و رویه شورا مانند دوره‌های گذشته انتخابات همین خواهد بود.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینكه شما برای رفع نقایص مربوط به بررسی صلاحیت داوطلبان قول‌هایی داده اید، گفت: آنچه كه ما از گذشته تا به حال گفته ایم تاكید بر اصلاح قانون انتخابات بود و این قول ما اجرا شد چنانكه در دو سال پیش همكاری بسیار نزدیكی با مجلس برای تدوین قانون انتخابات داشتیم، اما متاسفانه این قانون با طرح موضوع استانی شدن انتخابات با مشكل مواجه شد.
كدخدایی افزود: با این حال همچنان پیگیریم كه قانون انتخابات را فارغ از موضوع استانی شدن برای انتخابات امسال نیز در مواردی كه هنوز فرصت هست برسانیم و غیر از این هیچ بحث دیگری مطرح نشده است.
عضو حقوقدان شورای نگهبان همچنین درباره شفاف سازی انتخابات از جانب شورای نگهبان برای جلوگیری از زیرسوال رفتن احزاب انتخاباتی گفت: این بار در هیات مركزی نظارت بر انتخابات پیشنهادی مطرح شده تا براساس آن شاخص‌هایی برای انتخاب اعضای هیات‌های مركزی نظارت بر انتخابات مجلس در استان‌ها و شهرستان‌ها تعیین شود كه شاخص‌های خوبی تعیین شد و آن را رسانه‌ای خواهیم كرد.
وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره اعمال فشار اصلاح طلبان به شورای نگهبان در موضوع بررسی صلاحیت‌ها به بهانه مشاركت حداكثری و اینكه آیا شورا در این خصوص مصلحت اندیشی خواهد كرد، تاكید كرد: شورای نگهبان مصلحت اندیشی نخواهد كرد و اجرای مر قانون دستوركار شورا در انتخابات است.
كدخدایی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اصرار اصلاح طلبان برای مذاكره با شورای نگهبان و اینكه آیا از این پیشنهاد استقبال می‌كنید: تصریح كرد: درِ شورای نگهبان به روی همه فارغ از جناح، گروه و حزبش و هر كسی كه حرفی برای گفتن داشته باشد و ما بتوانیم از آن استفاده كنیم باز است و از آن استقبال می‌كنیم.
وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره ادعای اصلاح طلبان مبنی بر اینكه ناكارآمدی این جریان در مجلس و دولت ناشی از عملكرد شورای نگهبان است، گفت: شورا شرایط حداكثری كه در قانون وجود دارد درنظر می‌گیرد و معرفی افراد شایسته مربوط به جناح هاست و این بحث را باید در جای دیگری جستجو كنند نه در شورای نگهبان.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین درباره این پرسش كه آیا شورا مشروح مذاكرات و مصوباتش را منتشر می‌كند، اظهارداشت: مشروح مصوبات در سایت پژوهشكده شورای نگهبان منتشر شده و در اختیار مردم هست.
كدخدایی افزود:، اما درباره انتشار محتوای مربوط به انتخابات هنوز تصمیمی گرفته نشده است، چون جهات مختلفی دارد ضمن اینكه قانون تاكید كرده است كه اطلاعات مربوط به بررسی صلاحیت افراد باید محرمانه باشد.
وی همچنین درباره اینكه آیا شورای نگهبان در بررسی صلاحیت داوطلبان از اطلاعات سپاه نیز استفاده خواهد كرد، گفت: چهار مرجع مربوط به كسب اطلاعات در قانون مشخص شده، اما استفاده از اطلاعات مراجع دیگر منع نشده است بنابراین شورا همچنانكه از تحقیقات عمومی و محلی می‌تواند استفاده كند از هر مرجع دیگری نیز مجاز به استفاده است.
كدخدایی همچنین درباره انتشار اسناد فساد برخی نمایندگان مجلس در برخی رسانه‌ها و انتظار افكارعمومی از شورای نگهبان مبنی بر جلوگیری از ورود این افراد به مجلس اظهارداشت: همه این اسناد كه از جانب مراكز مختلف منتشر می‌شود به دست ما می‌رسد، اما نیازمند راستی آزمایی است و اگر صحت و سقم آن مشخص شود در بررسی صلاحیت داوطلبان موثر است.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به پرسش دیگری درباره اعمال فشار برخی افراد برای فرستادن كاندیدا‌های مدنظر به مجلس و اعمال فشار به شورای نگهبان تاكید كرد: این شورا معمولا تحت هیچ فشاری قرار نخواهد گرفت و ملاك ما قانون است.
وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره اظهارات یكی از نمایندگان مجلس درباره اعطای آپارتمان به برخی نمایندگان برای تاثیرگذاری بر آرای آنان، تاكید كرد: گزارش‌های متعددی درباره این موضوعات به دست ما می‌رسد، اما نمی‌دانم كه آیا اطلاعات مربوط به این موضوع به بخش‌های ذی ربط ما رسیده است یا خیر و، چون اكنون موعد رسیدگی به صلاحیت‌ها نیست اطلاع ندارم، اما در فصل بررسی صلاحیت‌ها رسیدگی می‌كنیم و اگر كسی تخلف كرده باشد در بررسی صلاحیت‌ها موثر خواهد بود.
كدخدایی همچنین درباره دلایل اعلام عمومی نشدن رد صلاحیت داوطلبان و تاثیر این موضوع بر مخدوش شدن اعتماد مردم به مسئولان گفت: تغییر در موضوع اعلام عمومی علل رد صلاحیت داوطلبان نیازمند تغییر در قانون است و اگر قانون تكلیف كند اقدام خواهیم كرد.

رونمایی از پوستر همایش 40 سال قانون اساسی
سخنگوی شورای نگهبان در حاشیه نشست خبری با اصحاب رسانه كه به مناسبت روز خبرنگار برگزار شد از پوستر همایش چهل سال قانون اساسی، دستاوردها، ظرفیت‌ها و چشم انداز‌ها رونمایی كرد.
ترویج و تقویت نظریه‌پردازی در خصوص قانون اساسی، زمینه‌سازی برای طرح نظریات اندیشمندان و متفكران در حوزه قانون اساسی، ارائه راهبرد‌های كلان در خصوص اجرایی شدن همه ظرفیت‌های قانون اساسی، تبیین جایگاه قانون اساسی در نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران و بررسی ظرفیت‌های مغفول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران از جمله اهداف این همایش است.
این همایش به همت پژوهشكده شورای نگهبان در 12 آذر سال برگزار می‌شود.
محور‌های این همایش عبارتند از:
مبانی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
حق حاكمیت در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
حقوق ملت در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
نظام مالی و اقتصادی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
اصول حاكم بر سیاست خارجی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
جایگاه حقوقی و حدود صلاحیت‌های، ولی فقیه در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
جایگاه حقوقی و حدود صلاحیت‌های قوه مقننه در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
جایگاه حقوقی و حدود صلاحیت‌های شورای نگهبان در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
جایگاه حقوقی و حدود صلاحیت‌های شورا‌های اسلامی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
جایگاه حقوقی و حدود صلاحیت‌های قوه مجریه در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
جایگاه حقوقی و حدود صلاحیت‌های قوه قضائیه در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
جایگاه حقوقی و حدود صلاحیت‌های مجمع تشخیص مصلحت نظام در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
مهلت ارسال چكیده مقالات از 1 مهر و مهلت ارسال مقاله از 1 آبان است و مقالات برگزیده این همایش در نشریه علمی _ پژوهشی دانش حقوق عمومی به چاپ خواهد رسید.
علاقه‌مندان به شركت در این همایش به آدرس www.shoraconf.ir و صفحه اینستاگرام و بله به آدرس @SHORACONF مراجعه كنند.

دسترسی سریع