تلویزیون الجزیره: راهبرد ایران در بحران دو تنگه هرمز و جبل الطارق منطقی و موفقیت آمیز بوده است
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، تلویزیون الجزیره گزارش داد: راهبرد ایران در برابر تلاشهای آمریكا برای تشكیل ائتلاف بین المللی در تنگه هرمز موفقیت آمیز بوده است.
براساس این گزارش ، دولت آمریكا به تلاشهای خود برای تشكیل ائتلاف بین المللی ادامه میدهد و مدعی است هدف آن تضمین حمایت كشتیرانی است. این در حالی است كه ایران تحولات مربوط به كشتی توقیف شده این كشور در جبل الطارق وابسته به انگلیس را زیر نظر دارد.
احتمالا ماهیت راه حل مناسب برای تنش بین تهران و لندن، دیپلماتیك است. سخنگوی دولت انگلیس در این باره آنچه را فعالیتهای برهم زننده ثبات در منطقه خواند، محكوم و بر پایبندی كشورش به توافقنامه هستهای با تهران تاكید كرد. به نظر میرسد این موضع گیری حامل پیام دوگانه انگلیس برای ایران و آمریكاست. ارسال این پیام همزمان با ورود جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریكا به انگلیس صورت گرفت.
در ادامه این گزارش آمده است: گاردین فاش كرد جان بولتون بود كه انگلیس را به توقیف نفتكش ایرانی در جبل الطارق تشویق كرد و این اقدام سرآغاز تنش بین تهران و لندن بود.
ایران با قاطعیت میگوید تشكیل این ائتلاف شكست خواهد خورد. فایننشال تایمز بعید دانست نخست وزیر انگلیس بر اساس تمایل دونالد ترامپ عمل كند، زیرا لندن به سه اصل آزادی كشتیرانی، باز ماندن تنگه هرمز و ترجیح دادن راه حل دیپلماتیك بر راه حل نظامی پایبند است.
گزارشگر الجزیره خاطر نشان كرد: اینجا راهبرد ایران در بحران دو تنگه هرمز و جبل الطارق در حد منطقی، موفقیت آمیز به نظر میرسد. راهبرد ایران با تاكید بر نفتكش در برابر نفتكش است. آنطور كه معاون رئیس سازمان دریانوردی و بنادر ایران پیش بینی كرد، دست كم در بحران دو نفتكش، به نظر میرسد مسئله در حال حل شدن است. به طور خلاصه به نظر میرسد كه موضع خصمانه دیپلماتیك در خلیج فارس آرام كردن خطر تحركات نظامی است، زیرا كشورهایی كه برابر ایران ایستاده اند، هر چند هم با یكدیگر اختلاف داشته باشند، درباره یك نكته توافق نظر دارند كه كشمكشها در تنگه هرمز نباید به سطحی برسد كه نتوان آن را كنترل كرد. جلوگیری از رسیدن به این سطح، مستلزم آن است كه همه طرفها امتیاز بدهند، موضوعی كه در شرایط فعلی و در میان مدت بعید به نظر میسد.