دیدار رئیس‌جمهور و هیئت دولت با رهبر انقلاب

رئیس‌جمهور و اعضای هیئت دولت، پیش از ظهر امروز با رهبر معظم انقلاب دیدار كردند

1398/05/30
|
15:22
|


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری؛ حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیأت دولت، با اشاره به لزوم قدرشناسی مسئولین از فرصت خدمت به مردم و ضرورت همكاری و هم افزایی قوای سه گانه، «اقتصاد» و «فرهنگ» را دو مسئله مهم كشور خواندند و با تأكید بر توجه كامل مسئولان به «تولید داخلی» به عنوان «كلید اصلی حل مشكلات موجود» نكات مهمی را درباره «رهایی كشور از وابستگی به درآمد نفت»، «توجه ویژه به بخش‌های پیشران اقتصادی نظیر مسكن، كشاورزی و شركت‌های دانش بنیان»، «ضرورت تغییر نگاه به تولید كننده به‌عنوان رزمنده جنگ اقتصادی» و «لزوم جهت گیری و هدفگذاری پیشرفت اقتصادی به سمت تأمین عدالت و ریشه كن كردن فقر» بیان كردند و مسئولان وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مرتبط با مقوله فرهنگ را به حساسیت بیشتر و مقابله جدی و هوشمندانه با هجوم همه جانبه دشمن به مبانی دینی، انقلابی و اخلاقی فراخواندند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در ابتدای این دیدار با تبریك عید سعید غدیرخم و سالروز ولادت حضرت امام موسی بن جعفر علیه‌السلام و همچنین هفته دولت، و گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر گفتند: هفته دولت شاخص و نشانه‌ای است كه با یادآوری خدمات و تلاش‌های یك‌سال گذشته، از یك طرف می‌تواند مایه دلگرمی باشد و از طرف دیگر، چنانچه این تلاش‌ها با دو شرط مهم «حركت جهادی» و «نیت الهی» همراه شود، زمینه ساز بركات زیادی در جامعه خواهد شد.
حضرت آیت الله خامنه‌ای یكی دیگر از بركات هفته دولت را «ارزیابی اعضای دولت از عملكرد یك‌ساله خود و نقاط قوت و ضعف آن» برشمردند و افزودند: مسئولان باید دوران مسئولیت را كه یك لطف الهی برای خدمت به مردم است، قدر بدانند و از این طریق، برای عرصه بسیار دشوار آخرت زاد و توشه فراهم كنند.
ایشان با اشاره به گذشت شش سال از عمر دولت، تأكید كردند: دو سال باقیمانده از دوران دولت، مدت زمان كمی نیست و باید به دور از گرفتار شدن در برخی آفات، مسائل مهم كشور را «اولویت بندی»، و اولویت‌ها را یك به یك پیگیری كرد.
رهبر انقلاب اسلامی یكی دیگر از آفات دولت‌ها در طول سال‌های مختلف را «گرفتار شدن به فروع و حواشی» دانستند و گفتند: دولت در این دو سال باقیمانده، از حواشی و مسائل فرعی كه متأسفانه با ظهور فضای مجازی، امكان آن بیشتر هم شده است، فاصله بگیرد و مسائل اصلی را در اولویت كاری خود قرار دهد.
رهبر انقلاب دو اولویت اصلی كشور را «اقتصاد» و «فرهنگ» برشمردند و در سخنانشان درباره موضوع اقتصاد با اشاره به تأثیرگذاری مشكلات موجود برطبقات ضعیف و متوسط، تولید داخلی را كلید اصلی حل این مشكلات خواندند و افزودند: البته به‌دست آوردن و چرخاندن این كلید در قفل مشكلات اقتصادی آسان نیست، اما باید این كار را انجام داد.
حضرت آیت الله خامنه‌ای علت نامگذاری امسال به نام «رونق تولید» را توجه به پیش‌بینی‌ها درباره افزایش كارشكنی‌های بیگانگان برشمردند و خاطرنشان كردند: بهترین مقابله با این دشمنی‌ها، رونق تولید است كه به فضل الهی در این زمینه حركتی در بخش‌های مختلف دیده می‌شود كه به نوبه خود نشان دهنده ظرفیت‌های بالقوه در سراسر كشور است، بنابراین مسئولان باید تولید داخلی را اساس كار قرار دهند.
ایشان سپس در تبیین اولویت‌ها در زمینه اقتصاد، بر سه مسئله تمركز كردند: «قطع وابستگی به صادرات نفت خام»، «توجه به پیشران‌های اقتصادی كه می‌توانند موتور محركه دیگر بخش‌ها قرار گیرند» و «ضرورت تغییر نگاه مسئولان و دستگاه‌ها به تولید كنندگان».
رهبر انقلاب، درآمد آسان صدور نفت خام را بلایی بزرگ دانستند و یادآور شدند: این مشكل دیرینه واقعاً به ضرر پیشرفت كشور تمام شده است.
حضرت آیت الله خامنه‌ای با اشاره به كشور‌هایی كه بدون تولید یك قطره نفت، به پیشرفت چشمگیری دست یافته اند، گفتند: حتی در شرایط غیرتحریمی نیز كنترل بازار نفت از جمله قیمت گذاری و میزان خرید، دست مصرف كننده‌های بزرگ دنیا یعنی كشور‌های غربی است و آن‌ها می‌توانند براساس منافع خود و جهت گیری‌های سیاسی تولیدكنندگان را تحت فشار بگذارند.
ایشان تبدیل نفت خام به فرآورده‌های مختلف را راه اصلی رهایی از وابستگی به صادرات نفت خام برشمردند و افزودند: همچنان كه بار‌ها گفته شده است، می‌توانیم با استفاده از اندیشمندان و صنعتگران، علاوه بر فرآورده‌های فعلی نظیر گاز و بنزین، در آینده به تركیبات و تولیدات دیگری دست یابیم كه ارزش صادراتی آن‌ها چندین برابر نفت خام باشد.
رهبر انقلاب اسلامی، توجه ویژه رئیس جمهور، وزارت نفت و دیگر دستگاه‌ها را به ساخت پالایشگاه ضروری دانستند و افزودند: مشكل هزینه تولید پالایشگاه را نیز می‌توان با نقدینگی موجود در كشور و مدیریت قوی حل كرد.
حضرت آیت الله خامنه‌ای در زمینه رونق تولید، برخی بخش‌های اقتصادی را دارای قدرت تحریك و فعال كردن بخش‌های دیگر خواندند و گفتند: باید به بخش‌های پیشران نظیر مسكن، كشاورزی، خودرو، لوازم خانگی و همچنین اقتصاد دانش‌بنیان توجه ویژه كرد چرا كه فعال شدن هر كدام از این‌ها می‌تواند بخش‌های مختلف دیگر را به حركت وا دارد و حركت عمومی اقتصادی كشور را به كلی متحول كند.
حضرت آیت الله خامنه‌ای در نكته مهم دیگری، تغییر نگاه مجموعه دولت، مسئولان و دستگاه‌ها به تولید كنندگان را ضروری خواندند و با مقایسه تولیدكنندگان با رزمندگان سال‌های دفاع مقدس تأكید كردند: تولیدكنندگان رزمندگان جنگ اقتصادی با دشمنان هستند و باید با این چشم به آن‌ها نگاه كرد.
ایشان با انتقاد مجدد از مشكلات موجود بر سر راه ایجاد واحد‌های تولیدی گفتند: گاهی برای فعالیت یك واحد تولیدی باید نه از 7 خوان بلكه از 70 خوان عبور كرد كه مسئولان باید این مشكل جدی را حل كنند و مقررات زائد و موانع تولید را رفع كرد.
رهبر انقلاب در همین زمینه، نگاه ویژه دولت به بنگاه‌های متوسط و كوچك را خواستار شدند و افزودند: این نگاه ویژه، ركن اصلی در اقتصاد مقاومتی است كه همه مسئولان آن را پسندیده اند و قول اجرا داده اند كه البته كار‌هایی هم شده است.
حضرت آیت الله خامنه‌ای خاطرنشان كردند: اگر به نكات گفته شده اهتمام جدی شود، تحریم‌ها واقعاً به فرصت تبدیل می‌شود، همانگونه كه در ماه‌های اخیر نیز، چون واردات برخی كالا‌ها دشوار شده، برخی مسئولان به شركت‌های دانش بنیان مراجعه كرده اند و مقداری از ظرفیت‌های جوانان، شركت‌های دانش بنیان، جهاد دانشگاهی و مجموعه‌های تولیدی به كار گرفته شده است.
رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنانشان رونق تولید را نیازمند چهار نهاده دانستند: «نیروی انسانی»، «سرمایه»، «فناوری» و «مدیریت اقتصادی».
ایشان نیروی انسانی ایرانی را انصافاً بی نظیربرشمردند و گفتند: این واقعیت امروز مورد اذعان اندیشمندان برخی كشور‌های دیگر نیز قرار دارد.
رهبر انقلاب اسلامی، نقدینگی حداقل 1800 هزار میلیاردی و نیز فناوری قابل قبول در بسیاری از زمینه‌ها را دو نهاده قابل قبول دیگر خواندند و افزودند:، اما در بخش مدیریت اقتصادی با وجود تلاش‌های قابل تقدیر، باید با حساسیت بیشتر برنامه ریزی و عمل كرد تا مشكلات موجود در روند رونق تولید كاهش محسوس یابد.
حضرت آیت الله خامنه‌ای شكل گیری نوعی تحرك در سال جاری در زمینه‌های تولید صنعتی، كشاورزی، انرژی، پتروشیمی و لوازم خانگی را امری مبارك خواندند و با تأكید بر لزوم تقویت كامل این حركت افزودند: این واقعیت نشان می‌دهد كسانی كه از بن بست در كشور حرف می‌زنند، كاملاً اشتباه می‌كنند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به اینكه این واقعیات باید انگیزه و امید و تلاش مدیران را افزون‌تر كند، یك نكته بسیار مهم را درباره هدف رونق و پیشرفت اقتصادی كشور بیان كردند.
ایشان گفتند: از نظر اسلام، صِرفِ ثروتمند شدن كشور، مطلوب نیست بلكه هدفِ پیشرفت اقتصادی، تأمین عدالت اجتماعی و ریشه كن كردن فقر است وگرنه مانند كشور‌های پیشرفته‌ای مثل آمریكا می‌شویم كه طبقات ضعیف همچنان مشكلات عمیقی دارند.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه سخنان خود با اشاره به «فرهنگ» به عنوان اولویت دیگر كشور، گفتند: در موضوع فرهنگ با حمله همه جانبه و جبهه وسیع بیگانگان مواجه هستیم و همه مسئولانی كه با مسائل فرهنگ مرتبط هستند، باید به این موضوع توجه جدی داشته باشند.
حضرت آیت الله خامنه‌ای افزودند: دشمنان نظام اسلامی صراحتاً می‌گویند كه غلبه بر جمهوری اسلامی و حاكمیت اسلام با جنگ نظامی و تحریم اقتصادی امكان پذیر نیست و باید با نفوذ فرهنگی و تأثیرگذاری بر ذهن‌ها و مغز‌ها و تحریك هوس‌ها به این هدف رسید.
ایشان با اشاره به اقدامات سازمان‌یافته ضد فرهنگی و ضد ارزشی خاطرنشان كردند: باید مانع نفوذ این اقدامات سازمان‌یافته در تولیدات فرهنگی همچون هنر، سینما، كتاب و تئاتر شد.
رهبر انقلاب اسلامی با تأكید بر اینكه «ما معتقد به بستن فضای فرهنگی كشور نیستیم، اما با ولنگاری فرهنگی به‌شدت مخالفیم» گفتند: ما در شرایطی هستیم كه جبهه مقابل ما و دستگاه‌های استكباری، همه امكانات فرهنگی و هنری خود را برای ضربه زدن به نظام اسلامی، به‌كار گرفته اند و ما باید برنامه‌ریزی جدی در مقابل این جبهه داشته باشیم.
حضرت آیت الله خامنه‌ای همچنین با اشاره به برخی اقدامات ضدفرهنگی سازمان یافته، اما پنهان در جامعه، افزودند: باید دستگاه‌های فرهنگی اعم از وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم و صداوسیما و حتی دستگاه‌های اطلاعاتی بر روی این مسائل به شدت حساس باشند.
ایشان یكی از نكات مهم در عرصه امور فرهنگی را نقش مدیران ارشد و مدیران میانی دستگاه‌ها برشمردند و تأكید كردند: اگر مدیران در خصوص مسائل دینی، فرهنگی و اعتقادی دستگاه‌های تحت مدیریت خود، علناً مراقبت و نقش آفرینی كنند، قطعاً تأثیرگذار خواهد بود.
رهبر انقلاب اسلامی ابراز نگرانی نسبت به مسئله حجاب در جامعه را، بجا و صحیح دانستند و خاطرنشان كردند: حجاب یك حكم شرعی و یك مسئله قانونی است و در این زمینه باید در درجه اول دستگاه‌های دولتی و حكومتی و مدیران آن‌ها مراقبت كنند تا براساس قانون عمل شود.
حضرت آیت الله خامنه ای، رعایت موازین دینی و ظواهر مذهبی را از جانب مدیران در بدنه دستگاه‌ها تأثیرگذار دانستند و گفتند: باید حركت دینی در كشور تقویت شود كه این موضوع به پیشرفت‌های مادی نیز كمك خواهد كرد.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود به لزوم تعامل، همكاری و هم جهتی قوای سه گانه اشاره كردند و با تأیید سخنان رئیس جمهور مبنی بر ضرورت هم افزا بودن سه قوه، افزودند: در برخورد با متخلفان باید منصفانه و عاقلانه و هوشمندانه عمل شود و دستگاه‌های نظارتی به‌گونه‌ای عمل كنند كه از اقدامات آن‌ها برداشت‌های تبعیض‌آمیز و غرض‌آلود و مچ‌گیری صورت نگیرد.
رهبر انقلاب اسلامی با تأكید بر اینكه قوه مجریه میاندار و عهده دار وظیفه سنگین اداره كشور است، خاطرنشان كردند: همه باید به این واقعیت توجه كنند البته مسئولان دولتی نیز باید صبر و تحمل خود را افزایش دهند و برای كوچكترین موضوع یا مشكلی، بی تابی نكنند.
«نترسیدن از دشمن» توصیه دیگر حضرت آیت الله خامنه‌ای به مسئولان دولت بود كه گفتند: برخی اوقات سخنانی را می‌شنوم كه نشانه بیمناك بودن از دشمن است، در حالیكه از دشمن، واقعاً نباید ترسید، زیرا این دشمن از ابتدای انقلاب اسلامی وجود داشته و هر كاری هم كه توانسته كرده، اما به موفقیت نرسیده است.
ایشان افزودند: امریكا، اروپا و حتی شوروی سابق در این چهل سال هر اقدامی را كه می‌توانستند علیه جمهوری اسلامی انجام دادند، اما به نتیجه نرسیدند. البته آزار و اذیت و زحمت بوجود آورده اند، ولی نتوانسته اند مانع از حركت و پیشرفت نظام اسلامی شوند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به پیشرفت‌ها و افزایش توانایی‌های جمهوری اسلامی در عرصه‌های سیاسی، دفاعی و اقتصادی تأكید كردند: دشمن هیچ غلطی نمی‌تواند بكند و چهل سال دوم جمهوری اسلامی قطعاً از چهل سال اول، برای ما بهتر و برای دشمنان بدتر خواهد بود.
ایشان در بخش پایانی سخنان خود به موضوع كشمیر اشاره كردند و با ابراز ناراحتی از وضع مسلمانان این منطقه گفتند: ما با دولت هند روابط خوبی داریم، اما انتظار و توقع از دولت هند این است كه سیاستی منصفانه در قبال مردم نجیب كشمیر در پیش بگیرد و به مردم مسلمان این منطقه زور گفته نشود.
رهبر انقلاب اسلامی وضعیت كنونی منطقه كشمیر و اختلافات هند و پاكستان در این زمینه را نتیجه اقدامات انگلیس خبیث به هنگام خروج از شبه قاره هند دانستند و گفتند: انگلیسی‌ها برای استمرار درگیری در كشمیر، تعمداً این زخم را در این منطقه برجای گذاشتند.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، آقای روحانی رئیس جمهور در سخنانی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در كمك به آسیب‌دیدگان زلزله كرمانشاه در سال 96 و سیل سال 98، از استمرار خودكفایی در برخی بخش‌ها از جمله در تولید گندم خبر داد و خاطرنشان كرد: به‌رغم تحریمها، در ذخیره و تأمین كالا‌های اساسی در شرایط خوب و اطمینان بخشی قرار داریم.
آقای روحانی با اشاره به نوسانات در بازار كالا و ارز در سال گذشته، گفت: با وجود تلاش‌های همه‌جانبه آمریكا برای جلوگیری از صادرات و واردات كالا، توانستیم در بازار تعادل و ثبات ایجاد كنیم.
رئیس‌جمهور با تجلیل از صبر و مقاومت ملت ایران در برابر فشار‌ها گفت: امروز در سطح جهانی امریكا به عنوان یك پیمان‌شكن منزوی شناخته می‌شود و از لحاظ حقوقی، اولین بار در دو نوبت امریكا را در مجامع حقوقی جهانی محكوم كردیم.
رئیس‌جمهور، تحریم‌های آمریكا را اقدامی تروریستی دانست و خاطرنشان كرد: امروز امریكا دست به تروریسم اقتصادی علیه همه ملت ایران و كودكان و زنان و مردان ایرانی زده است.
آقای روحانی با اشاره به گام‌های متقابل ایران در كاهش تعهدات برجامی گفت: مسیر صحیح و درستی را در كاهش تعهدات انتخاب، و تأكید كرده‌ایم صبر ما حدی دارد و در برابر بی‌تعهدی آن‌ها نمی‌توانیم تعهد كامل بپذیریم.
رئیس‌جمهور با بیان اینكه اگر مذاكرات با 1+4 موفق باشد می‌تواند شرایط را عوض كند، گفت: اگر گفتگو‌ها ناموفق باشد، به مسیر خود ادامه خواهیم داد.
آقای روحانی افزود: قدرت‌های جهانی می‌دانند كه در صورت تحریم كامل نفت و به صفر رساندن صادرات نفت ایران، آبراه‌های بین المللی نمی‌تواند امنیت سابق را داشته باشد، بنابراین فشار یكجانبه علیه ایران نمی‌تواند به نفع آن‌ها باشد و امنیت‌شان را در منطقه و جهان تضمین نمی‌كند.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات بانك مركزی و بخش اقتصادی دولت برای ایجاد آرامش در بازار گفت: قیمت ارز تا حدی متعادل شده، ضمن اینكه نسبت به تأمین كالا‌های اساسی و ضروریات زندگی مردم اطمینان داریم.
آقای روحانی افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد از اردیبهشت ماه امسال، تورم نقطه به نقطه و ماهانه رو به كاهش است.
رئیس‌جمهور سیاست دولت را فروش فرآورده‌های نفتی به جای فروش نفت خام اعلام كرد و افزود: برای این كار پالایشگاه‌های موجود را توسعه داده و پالایشگاه‌های جدید ایجاد خواهیم كرد.
رئیس‌جمهور گفت: در قدم اول توانستیم در زمینه نفت گاز و گازوییل خودكفا شویم و به صادرات برسیم و امروز هم در زمینه بنزین خودكفا شده و بنزین صادر می‌كنیم.
آقای روحانی ادامه داد: باید مصرف بی رویه بنزین را كاهش دهیم كه چارچوب مناسبی را در شورای عالی هماهنگی اقتصادی برای این هدف، تصویب كرده‌ایم.
رئیس‌جمهور با اشاره به دستور رهبر انقلاب درباره تغییر و اصلاح ساختار بودجه خاطرنشان كرد: هر چند در این مورد مقداری تأخیر داریم، اما تحریم فرصتی برای تغییر ساختار بودجه به وجود آورده است.
آقای روحانی از كاهش بیكاری خبر داد و با اشاره به توسعه نقش‌آفرینی شركت‌های دانش‌بنیان گفت: گردشگری نیز 43 درصد نسبت به سال قبل بیشتر و حدود 300 هزار اشتغال در این حوزه ایجاد شده است.
رئیس‌جمهور با اشاره به تحول در روستا‌ها در زمینه آب، برق، راه، بهداشت و درمان و ارتباطات خاطرنشان كرد: روزانه 20 روستا به شبكه ملی اطلاعات و 10 روستا به گاز وصل می‌شود، ضمن اینكه هر هفته 30 روستا به آب اشامیدنی متصل می‌شود.
آقای روحانی با اشاره به توجه ویژه دولت به قشر ضعیف و تحت پوشش كمیته امداد و بهزیستی گفت: همه موفقیت‌های دولت تا امروز در سایه لطف خدا، هدایت رهبری و حضور و حمایت مردم بوده و اگر این سه نبود، ناتوان‌تر از آن بودیم كه در برابر یك توطئه عظیم جهانی كشور را اداره، و نیاز‌های مردم را تأمین كنیم.
رئیس‌جمهور با اشاره به ضرورت هم‌افزایی هر سه قوه تأكید كرد: اگر همه دستگاه‌ها در كنار هم قرار بگیریم و همدیگر را یاری كنیم، با شتاب بیشتر از تحریم‌ها عبور می‌كنیم، حل مشكلات مردم سریع‌تر می‌شود و آمریكا را به زانو در خواهیم آورد.

دسترسی سریع