مأموریت لاریجانی به كمیسیون عمران برای پیگیری حادثه سیل

رئیس مجلس شورای اسلامی به كمیسیون عمران مأموریت تا حادثه سیل اخیر در پنج استان غربی و شمال غربی كشور را پیگیری كند.

1396/01/27
|
10:34
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما آقای علی لاریجانی در جلسه علنی امروز با اشاره به سیل اخیر در استان های آذربایجان شرقی، غربی، اردبیل، كردستان، كرمانشاه و زنجان كه تخریب زیادی به دنبال داشت، گفت: به ویژه در آذربایجان شاهد تلفات زیادی بودیم و آخرین آمار حدود 41 نفر كشته را اعلام كرد كه ضایعه تأسفباری است و ما مجلس شورای اسلامی با خانواده محترم جانباختگان همدردی كرده و به آنها تسلیت عرض می كنیم.

كمیسیون عمران علت حادثه سیل آذربایجان را ریشه‌یابی و گزارش آن را به مجلس ارائه كند

رئیس مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح كرد: لازم است به دنبال این حادثه دستگاه های اجرایی همانطوری كه رهبری معظم دستور دادند با شدت و تمام قوا تلاش كنند كه آن را كنترل و به آسیب دیدگان كمك كرده و برای جبران خسارات به وجود آمده راه حلی سنجیده شود.

وی ادامه داد: همچنین در اینجا از كمیسیون عمران می خواهم هیأتی را به محل حادثه اعزام كرده و به موضوع رسیدگی كنند كه هم كمك رسانی به مردم در اسرع وقت به خوبی انجام شود و هم علت بروز حادثه به این شكل ریشه یابی شده و گزارش آن به مجلس ارائه شود.

هیأت مركزی نظارت بر انتخابات شوراها با محوریت مجلس در حال فعالیت‌ است
دكتر لاریجانی در ادامه با اشاره به برگزاری سه انتخابات ریاست جمهوری، میان دوره ای مجلس، شوراهای اسلامی شهر و روستا در این فصل، عنوان كرد: خوشبختانه در مسیر كار تا اینجا مشكلی نداشته ایم و انتخابات شوراها و نام نویسی ها انجام شده كه تقریبا به قاعده بود و هیئات اجرایی رسیدگی كردند و در حال حاضر نیز هیئات نظارت در حال كار هستند.

رئیس قوه مقننه در ادامه با تأكید بر اینكه از آنجایی كه مجلس وظیفه نظارت بر انتخابات شوراها را دارد، موضوع را با جدیت دنبال می كند، اظهار داشت: هیأت مركزی نظارت بر انتخابات شوراها در این خصوص به جدیت در حال رسیدگی است؛ نام نویسی انتخابات میان دوره ای مجلس نیز انجام شده و مسیر آن در حال طی شدن است.

كاندیدای ریاست جمهوری سوای ایرانی‌الاصل بودن باید مدیر و مدبر و از رجل سیاسی و مذهبی باشد
وی در ادامه در خصوص انتخابات ریاست جمهوری به آمار اعلام شده بیش از هزار و 600 نفر ثبت نام در این انتخابات اشاره و تصریح كرد: این تعداد ثبت نام از جهتی خوب است كه مردم قدری كه احساس وظیفه كردند حضور پیدا كردند اما در قانون اساسی شرایطی برای كاندیداهای ریاست جمهوری گذاشته شده است و جدای از ایرانی الاصل و متدین بودن شرایط دیگری همچون مدیر و مدبر و جزء رجال سیاسی و مذهبی بودن نیز آمده است.

حضور افراد در صحنه كاندیداتوری ریاست جمهوری برای هیجان، وهن كار مهم ریاست جمهوری است
رئیس مجلس شورای اسلامی به دوره های گذشته كه بحث عدم وجود قانون برای تشخیص تدبر و مدیریت و رجل سیاسی و مذهبی كاندیداهای ریاست جمهوری مطرح بود اشاره كرد و یادآور شد: حضرت آیت الله مكارم شیرازی هم بیاناتی در این زمینه داشتند كه چرا گاهی افرادی به صحنه انتخابات ریاست جمهوری می آیند كه وقتی به آنها گفته می‌شود شرایط آن را ندارید می گویند می دانیم شرایط را نداریم اما برای اینكه این هیجان را حس كنیم آمده ایم كه این وهن كار مهم ریاست جمهوری است.

مجلس شورای اسلامی ویژگی‌های رجل سیاسی و مذهبی را در قانون مشخص كرده است
وی در ادامه با تأكید بر اینكه این مشكل مربوط به مجلس نیست و قانون آن به صورت مفصل در گذشته به تصویب رسیده است، افزود: مجلس شورای اسلامی ویژگی های افراد مدیر و مدبر را در سطوح مختلف تعیین كرده و یا حدود سوابق اجرایی كاندیداهای ریاست جمهوری و افرادی كه باید این موضوع را به تأیید برسانند مشخص كرده است و حتی تعیین شده اگر فردی سابقه حضور در بخش خصوصی داشته باید دارای چه شرایطی باشد.

شورای نگهبان با رد قانون مجلس تصمیم به تدوین آیین‌نامه برای تشخیص ویژگی‌های كاندیدای ریاست جمهوری گرفت
دكتر لاریجانی در ادامه با بیان اینكه ویژگی های رجل سیاسی و مذهبی نیز در این قانون مشخص شد، عنوان كرد: این موضوعات روشن شده و قانون مفصلی دارد كه بعد از تصویب در مجلس به شورای نگهبان رفت و شورا با این استدلال كه تشخیص این ویژگی ها برعهده شورای نگهبان است، آن را رد كرد البته حتی "آیت الله جنتی" گفتند من همه اینها را قبول دارم ولی ما این موضوع را به صورت آیین نامه در شورای نگهبان تصویب می كنیم چرا كه طبق قانون اساسی، شورا مسئول این كار شده است.

شورای نگهبان نمی‌تواند آیین‌نامه‌ای تدوین كند كه نفاذ در بیرون داشته باشد
رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینكه شورای نگهبان در نهایت آیین نامه ای در این زمینه تدوین نكرد به انتقادات رسانه ها از مجلس اشاره و اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی در این زمینه قانون تصویب كرده است اما شورا آن را تأیید نكرد و قصد داشت آیین نامه ای داخلی در این زمینه تدوین كند؛البته من ملاحظاتی در این زمینه دارم مبنی براینكه اگر شورای نگهبان آیین نامه ای برای خود داشته باشد،به این معنی نیست كه موضوع می تواند نفاذ در بیرون داشته باشد و اگر نفاذ در بیرون داشته باشد باید به تصویب مجلس برسد.

شورای نگهبان قانون مجلس درخصوص تشخیص حدود ویژگی‌های كاندیداهای ریاست جمهوری را مجددا بررسی كند
وی ادامه داد: به هرحال مجلس كار خود را انجام داد ؛حال كه این بحث مجددا در جامعه مطرح شده اگر شورای نگهبان قبول كند همان قانون تأیید شود و اگر ایرادی دارد آن را به مجلس بفرستد تا دوباره آن را به شورا ارائه كنیم؛لذا جامعه به خصوص اصحاب رسانه بدانند ما كاملا این موضوع را حس كرده و با چاره اندیشی قانونی برای آن تصویب كردیم اما تشخیص شورای نگهبان اینگونه بود لذا ما نباید پاسخگو باشیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خطاب به شورای نگهبان خواستار توجه مجدد آنها به مسأله تعیین حدود ویژگی های كاندیداهای ریاست جمهوری شد و خاطرنشان كرد: از دوستان شورای نگهبان می خواهم به این موضوع رسیدگی كرده و ملاحظاتی كه در این مصوبه دارند را به مجلس ارائه كنند تا در سال های بعد دچار این مشكل نباشیم.

پرونده داوطلبان شوراها در اختیار هیئت های نظارت قرار گیرد
رئیس مجلس شورای اسلامی از وزیر كشور خواست دستور دهد تا هیئت های اجرایی، پرونده های داوطلبان شوراهای اسلامی را برای رسیدگی در اختیار هیئت های نظارت قرار دهند.

محمدعلی پورمختار نماینده كبودرآهنگ در جلسه علنی امروز طی تذكری گفت: هیئت های اجرایی و فرمانداریها پرونده های داوطلبان شورای اسلامی را در اختیار هیئت نظارت قرار نمی دهند و صرفا فهرست می فرستند كه امكان ارزیابی و احراز صلاحیت داوطلبان وجود ندارد.

علی لاریجانی كه ریاست جلسه را بر عهده داشت در پاسخ به این تذكر گفت: هیئت های اجرایی موظفند پرونده ها را بفرستند و نباید تخلف كنند.

وی افزود: از اقای رحمانی فضلی وزیر كشور می خواهم حتما دستور بدهند هیئت های اجرایی پرونده ها را به هیئت های نظارت بدهند تا رسیدگی كنند و با فهرست نمی شود نظر داد.

پورمختار نیز در پایان گفت: دو روز است كه وقت تلف شده و با این وضع كارها سخت خواهد شد.

انتخابات پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا همزمان با انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری 29 اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد و طبق قانون نظارت بر برگزاری انتخابات شوراها بر عهده مجلس شورای اسلامی است.

تعیین شرایط افزایش سالانه ظرفیت مورد نیاز برق كشور از انرژی های تجدیدپذیر
نمایندگان مردم در خانه ملت وزارت نیرو را مكلف كردند برای تولید و عرضه انرژی های تجدیدپذیر به نحوی اقدام كنند كه حداقل سی درصد ارزش سالانه ظرفیت مورد نیاز برق كشور از انرژی های تجدیدپذیر تأمین شود.

نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه هوای پاك با ماده 19 این لایحه با 163 رأی موافق، 10 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 225 نماینده حاضر در جلسه موافقت كردند.

براساس ماده 19 این لایحه؛ وزارت نیرو مكلف است نسبت به توسعه،تولید و عرضه انرژی‌های تجدیدپذیر و پاك بهینه به‌نحوی اقدام نماید كه حداقل سی‌درصد(30%) افزایش سالانه ظرفیت مورد نیاز برق كشور از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین شود.

كواكبیان : مصوبه درخصوص تعریف رجل سیاسی در مجمع تشخیص خاك می‌خورد
كواكبیان در خصوص تعریف رجل سیاسی گفت: مصوبه درباره تعریف "رجل سیاسی" در مجلس هشتم تصویب شده، اما این مصوبه در مجمع تشخیص مصلحت نظام خاك می‌خورد.

"مصطفی كواكبیان" در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه هوای پاك در اخطاری خطاب به دكتر لاریجانی گفت: شما می گویید قانونی بنویسید كه قابلیت اجرا داشته باشد؛بر اساس قانون اساسی اصل 50 در خصوص بحث محیط زیست است، باید به شرایط افزایش سالانه ظرفیت مورد نیاز برق توجه شود.

نماینده مردم تهران،ری،شمیرانات،اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با تشكر از نطق پیش از دستور دكتر لاریجانی در خصوص "رجل سیاسی" ادامه داد: با توجه به اینكه سخنگوی شورای نگهبان گفته‌اند همه ما مقصر هستیم و شما دكتر لاریجانی اظهار داشتید در مجلس هشتم براساس پیشنهادهای بنده در تعریف رجال سیاسی،مذهبی،مدیر و مدبر گفتیم شرایط به چه نحو است البته بنده درمجلس دهم نیز 5 بار دراین خصوص تذكر دادم كه دولت لایحه جامع انتخاباتی ارائه دهد.

وی افزود:مقام معظم رهبری در یكی از بندهای سیاست كلی تاكید كردند كه باید شورای نگهبان شاخص‌ها را مشخص كند،بنده می گویم اگر مجلس در این رابطه قانونی تصویب كرده؛چرا در این خصوص پیگیری انجام نشده است تا مجمع تشخیص مصلحت نظام موضوع را به جریان بیندازد.

كواكبیان ادامه داد:مصوبه‌ای درخصوص موضوع مذكور به مجمع تشخیص مصلحت نظام فرستاده شد؛اما 8 سال است این مصوبه گرد و خاك می‌خورد،با توجه به اینكه مجلس در رأس امور است باید مصوبه مذكور در مجمع به جریان بیفتد تا آنچه كه اتفاق افتاده وهن نظام نشود كه یك لشكر بخواهند تقاضای رئیس جمهور شدن داشته باشند.

دكتر لاریجانی در پاسخ به اخطار كواكبیان گفت:مصوبه در خصوص تعریف "رجل سیاسی" در مجلس هشتم وجود دارد، همچنان كه عرض كردم شورای نگهبان اعلام كرد ما همه متن را در این رابطه قبول داریم،این موضوع را آیت الله جنتی نیز به بنده گفت ما این موضوع را به صورت آیین‌نامه اعمال می‌كنیم و ما می خواستیم كار انجام شود كه انجام نشده است.

تهیه طرح‌های تفصیلی شهرها و شهرك‌های جدید براساس مسائل زیست محیطی باشد
نمایندگان مردم در خانه ملت، وزارت راه و شهرسازی را موظف كردند هنگام تهیه طرح‌های تفصیلی شهرها و شهرك‌های جدید، این طرحها با شرایط اقلیمی و معیارهای زیست محیطی متناسب باشد.

نمایندگان درنشست علنی امروز در جریان بررسی گزارش كمیسیون كشاورزی،آب و منابع طبیعی درباره لایحه هوای پاك با ماده 21 این لایحه با 141 رأی موافق، 17 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 223 نماینده حاضر در جلسه موافقت كردند.

در ماده 21 ذكر شده است كه وزارت راه و شهرسازی موظف است هنگام تهیه طرح های جامع و تفصیلی شهرها، شهركها و شهرهای جدید و طرح های هادی روستایی یا توسعه این مناطق، به‌نحوی برنامه‌ریزی نماید كه فصل ‌جداگانه‌ای از مطالعات طرح به بررسی مسائل زیست‌محیطی اختصاص یابد و طراحی شهرها و شهرك ها و مجتمع‌های مسكونی از نظر‌ فضای سبز و فضای‌باز، همجواری كاربری‌ها و رعایت حریم های قانونی،شبكه معابر و حمل ‌و نقل، ضوابط تراكم ساختمانی،با شرایط اقلیمی مورد تأیید سازمان هواشناسی، معیارهای زیست‌محیطی مورد تأیید سازمان و ضوابط و استانداردهای پیوست سلامت مورد تأیید وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشكی متناسب باشد.

شرایط توسعه فضای سبز شهرداریهای شهرهای بالای 50 هزار نفر مشخص شد
نمایندگان مردم در خانه ملت، شهرداری های شهرهای بالای 50 هزار نفر را موظف كردند تا با همكاری دستگاه های ذیربط سرانه فضای سبز خود را حداقل به 15 متر مربع برسانند.

نمایندگان در نشست علنی امروز در جریان بررسی لایحه هوای پاك با ماده 22 این لایحه با 147 رأی موافق، 22 رأی مخالف و 2 رأی ممتنع از مجموع 228 نماینده حاضر در جلسه موافقت كردند.

در ماده 22 این لایحه آمده است؛حداكثر تا 10سال پس از لازم الاجراء شدن این قانون شهرداری‌های شهرهای بالای پنجاه هزارنفر جمعیت موظفند با همكاری وزارت نیرو و ادارات منابع‌طبیعی شهرستان، سرانه فضای سبز خود را حداقل به 15 مترمربع برسانند.تولید و تأمین نهال مورد نیاز(گونه‌های با نیاز آب كم، مقاوم و بومی)، با ادارات منابع‌طبیعی و عملیات كاشت، نگهداری و بهره‌وری با شهرداری‌ها می‌باشد.وزارت نیرو موظف به تأمین منابع آب مورد نیاز از محل پساب شهر ذی‌ربط،مشروط به استفاده از روش های نوین آبیاری توسط شهرداری می‌باشد.

آیین‌نامه اجرائی این ماده ظرف مدت شش‌ماه از تاریخ ابلاغ این قانون توسط وزارت‌كشور با همكاری وزارتخانه‌های نیرو، جهادكشاورزی،‌ راه و شهرسازی و سازمان با رعایت قانون تشكیل وزارت جهاد كشاورزی مصوب 79/10/6 با اصلاحات و الحاقات بعدی تهیه می‌شود و به‌تصویب هیأت‌وزیران می‌رسد.

دولت مكلف به همكاری با نهادهای بین‌المللی برای كاهش خسارات گرد و غبار شد
نمایندگان مردم در خانه ملت دولت را مكلف به همكاری و هماهنگی با نهادهای بین‌المللی و مشاركت كشورهای موثر منطقه برای جلوگیری از ایجاد رخداد گرد و غبار و كاهش خسارات ناشی از آن در سطح كشور كردند.

نمایندگان در نشست علنی امروز در جریان بررسی گزارش كمیسیون كشاورزی، آب و منابع طبیعی درباره لایحه هوای پاك با ماده 23 این لایحه با 152 رأی موافق، 8 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 226 نماینده حاضر در جلسه موافقت كردند.

در ماده23لایحه مذكور آمده است كه دولت مكلف است با رعایت اصل 77 قانون اساسی به‌منظور ایجاد همكاری منطقه‌ای و بین‌المللی جهت جلوگیری از ایجاد رخداد گرد و غبار و نیز كاهش خسارات و پیامدهای مخرب آن درسطح كشور و منطقه با هماهنگی و همكاری نهادهای بین‌المللی ذی‌ربط و مشاركت كشورهای مؤثرو متأثر منطقه، اقدامات لازم را به‌عمل آورد.

دسترسی سریع