سخنگوی قوه قضائیه : از بیان جزئیات پرونده دستگیرشدگان كانال های تلگرامی معذورم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، حجت الاسلام محسنی اژه ای در نشست خبری در پاسخ به سؤالی مبنی بر آخرین وضعیت پرونده دستگیر شدگان كانال های تلگرامی به كجا رسید؟ افزود: هنوز حكمی برای دستگیرشدگان صادر نشده و از لحاظ قانونی از بیان جزئیات آن معذور هستم.
وی گفت: اتهامات این افراد اجمالاً امنیتی است و برخی از آنها علاوه بر امنیتی بودن اتهام به انتشار تصاویر مستهجن و خلاف عفت عمومی دارند.
محسنی اژه ای با بیان اینكه در این خصوص 8 نفر بازداشت شده اند خاطرنشان كرد: 2 نفر از این افراد قرارشان تبدیل شده، 1 نفر آزاد شده، 1 نفر دیگر احتمالاً امروز آزاد می شود و بنابراین 6 نفر دیگر هنوز در بازداشت هستند.
وی با اشاره به نقل قول از رئیس جمهور مبنی بر اینكه دستگیرشدگان كانل های تلگرامی مجرم نیستند گفت: صحبت رئیس جمهور تحریف شده زیرا وی گفته اند كه بنابر گزارش اولیه وزیر اطلاعات این دستگیرشدگان مجرم نیستند.
سخنگوی قوه قضائیه تأكید كرد: مرجع صالح برای رسیدگی به اتهام فرد و اعلام مجرم بودن آن فقط قوه قضائیه است.
اژه ای گفت: عنوان اتهام دستگیرشدگان مسائل امنیتی است و برخی علاوه بر امنیتی انتشار موضوعات مستهجن و خلاف و بعضاً خلاف نظام و خلاف عفت عمومی بوده است.
وزارت اطلاعات در حال بررسی فهرست 53 نفره دو تابعیتی هاست
سخنگوی قوه قضاییه گفت : وزارت اطلاعات در حال بررسی فهرست 53 نفره دادستانی كل كشور در خصوص دو تابعیتی هاست.
غلامحسین محسنی اژه ای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه آیا به كارگیری افراد دارای گرین كارت هم مشابه دو تابعیتی ها اشكال قانونی دارد؟ افزود: مسئولان وزارت اطلاعات این گونه به ما اعلام كرده اند كه در سنوات اخیر با تعداد زیادی از دوتابعیتی ها برخورد كرده اند كه جای تشكر دارد.
وی گفت: معاونت ذیربط وزارت اطلاعات در همین خصوص گزارشی داده بود مبنی بر اینكه تعداد قابل توجهی از دو تابعیتی ها از كار منفصل شدند.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: دادستان كل كشور نامه ای در این خصوص نوشته بودند كه مسئولان وزارت اطلاعات در پاسخ گفته بودند كه برخی از این افراد قبلا مسئولیت داشته اند و برخی در حد مشاوره بوده اند و كارمند رسمی نبوده اند و در مورد برخی ها هم گفته شده بود كه دو تابعیتی هستند اما در شركت های خصوصی فعالیت دارند و اینكه آن شركتی كه وابسته به دولت است می تواند دوتابعیتی را مشغول به كار كند بحث دیگری است.
محسنی اژه ای گفت: دادستان كل كشور مجدد نامه ای دیگر با فهرست 53 نفره به وزارت اطلاعات دادند كه این وزارتخانه جواب خواهد داد و اگر چنانچه نیازمند مداركی بود این مدارك میان دادستانی كل و وزارت اطلاعات تبادل می شود و اگر دو تابعیتی بودن آنها اثبات شد طبق قانون برخورد می شود.
وی افزود: آنچه كه در قانون پیش بینی شده دو تابعیتی است و ممكن است دارندگان گرین كارت هم از لحاظ صلاحیت اشكالاتی داشته باشند كه آن بحث دیگری است و آنچه كه قانون منع كرده و ترتیباتی برای برخورد با آنها داده است دو تابعیتی ها هستند.
برخی دستگاه ها در مواجهه با تولیدگران، باج خواهی می كنند
سخنگوی قوه قضائیه افزود: برخی افراد در دستگاه ها برای دادن تسهیلات به تولیدگران به نوعی باج خواهی می كنند كه ساز و كاری برای مقابله با این افراد تدوین خواهیم كرد.
محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری موضوع قاچاق را یكی از مسائل كاهش دهنده تولید داخلی خواند و افزود: قاچاق خیلی ها را بیچاره كرده است.
وی گفت: سال گذشته جلسات متفاوتی در این خصوص برگزار شد و از ابتدای امسال هم دادستان كل كشور و مسئولان ذیربط اقتصادی و اتاق بازرگانی و بخشی از فعالان بخش خصوصی و همچنین معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه و سازمان بازرسی كل كشور جلساتی برگزار كرده اند كه امیدواریم موانع بر سر راه بخش خصوصی برطرف شود.
اژه ای افزود: گاهی اوقات برای گرفتن یك جواز یا موافقت اصولی و یا وارد كردن مواد اولیه و صادر كردن كالای تولیدی، موانع ایجاد می شود و ما در این خصوص با اتاق بازرگانی صحبت كردیم كه بررسی كنند و كمیته مشتركی به همین منظور تشكیل شود تا شاهد رفع این موانع باشیم.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: برخی افراد در دستگاه ها نوعی باج خواهی می كنند و فردی موضوعی را به من گفت كه درحال پیگیری هستم و ظاهراً این فرد برای گرفتن ضمانت بانكی هر مدركی و سندی از او خواسته اند ارائه داده است و پس از دوماه وقتیكه خواسته است ضمانت بانكی را بگیرد نوشته ای غیررسمی به او داده اند كه 5 درصد از سود را بهره مند شوند. چرا؟ چرا باید برای دادن ضمانت بانكی 5 درصد در قرارداد شریك شوند بدون آنكه آورده ای داشته باشند؟
محسنی اژه ای گفت: گاهی اوقات فردی برای گرفتن تسهیلات اقدام می كند و كسانی در بانك و یا خارج از بانك ادعا می كنند كه مثلاً 2 میلیارد تومان تسهیلات می دهیم به شرط آنكه 100 میلیون تومان را برگردانید و یا می گویند 2 میلیارد تومان تسهیلات می دهیم به شرط اینكه 500 میلیون تومان را در بانك سرمایه گذاری كنید و آن آقا از سپرده ای كه گذاشته می شود به افراد دیگر وام می دهند.
وی افزود: این مسائل باید به طور جدی دنبال شود و باید سازوكاری تدوین كنیم تا كسانیكه این جرم ها و اقدامات خلاف اخلاق و ضربه زننده به تولید را انجام می دهند، تحت تعقیب قرار گیرند.
بانك ها باید از عوامل مؤثر در رونق تولید و سرمایه گذاری باشند
سخنگوی قوه قضائیه گفت: اگر بانك ها صحیح عمل كنند و درست تسهیلات بدهند می توانند در رونق فعالیت های اقتصادی و تولید مؤثر باشند.
غلامحسین محسنی اژه ای در یكصد و دهمین نشست خبری با تبریك سال جدید و اعیاد ماه مبارك رجب افزود: همه تلاش دستگاه ها، قوا و آحاد ملت باید این باشد تا اقتصاد مقاومتی و به ویژه شعار امسال محقق شود و قوه قضائیه هم در این خصوص وظایفی دارد و باید با دولت و مجلس و به ویژه با دولت همكاری بیشتری كند.
وی گفت: قوه قضائیه سال گذشته و در روزهای آغازین امسال به دنبال تلاش مضاعف برای تحقق اقتصاد مقاومتی بوده است.
معاون اول قوه قضائیه عملكرد مناسب بانك ها در رونق تولید و سرمایه گذاری مؤثر خواند و افزود: معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در همین خصوص سال گذشته جلساتی با مسئولان بانك ها داشت و امسال هم این جلسات ادامه پیدا می كند تا قدم های مفیدی برداشته شود.
برخی عوامل فساد و روابط ناصحیح در بانك ها را احصا كرده ایم
سخنگوی قوه قضائیه گفت: برخی فسادها، رانت خواری ها و روابط ناصحیح میان كاركنان بانك با مشتریانشان در دادسرای مبارزه با جرائم پولی و بانكی احصاء شده است.
محسنی اژه ای افزود: در نیمه دوم سال گذشته سرپرست دادسرای مبارزه با جرائم پولی و بانكی جلساتی با مسئولان بانك مركزی و هفت هشت بانك بزرگ برگزار شد و آسیب ها را مطرح كردند و برخی اشكالات موجود در بانك در این جلسات احصاء شد.
وی گفت: مقرر شده است كه این آسیب ها در سال 96 تكرار نشود و مذاكره میان این دادسرا با مسئولان بانكی امسال هم ادامه خواهد یافت.
محسنی اژه ای افزود: برای رفع موانع تولید نیز قانون خوبی داریم كه سازمان بازرسی كل كشور سال گذشته و امسال برنامه مشخصی را برای پیگیری این قانون در دستور كار داشته است و دارد و اگر این قانون درست اجرا شود موانع از پیش پای تولیدگران و فعالان اقتصادی برداشته می شود.
رئیس دستگاه قضا موضوع قاچاق را رأسا پیگیری می كند
سخنگوی قوه قضاییه از پیگیری ویژه رئیس دستگاه قضا در خصوص موضوع قاچاق در همه بخش ها و صدور دستورات برای مقابله با این پدیده شوم خبر داد.
غلامحسین محسنی اژه ای در نشست خبری با اشاره به سفر دادستان كل كشور و رئیس بازرسی كل كشور به بنادر مختلف كشور و دیدار با مسئولان گمركات و بنادر افزود: این دو مسئول ارشد قوه قضاییه در بازدید از بنادر و گمركات كشور با مسئولان آنها درباره مسائل مختلف درخصوص قاچاق گفتگو كردند.
وی افزود: با تعزیرات هماهنگ شده تا آسیب شناسی شود كه هیچ روزنه ای در رسیدگی به پرونده های مرتبط با قاچاق و قاچاقچیان وجود نداشته باشد همچنین رئیس دستگاه قضا به لحاظ اهمیت مسئله قاچاق در تولید ملی كشور و مضرات دیگری كه این پدیده دارد جلسه ای نیز با وزیر اقتصاد ، وزیر صنعت ، معدن و تجارت، اعضای شورای عالی امنیت ملی، فرماندهی نیروی انتظامی ، رئیس گمركات ، اطلاعات سپاه و همه دستگاه های مرتبط داشتند.
محسنی اژه ای گفت: آیت الله آملی لاریجانی در این جلسه از همه مسئولان خواست تا با تهیه گزارشی در رابطه با روش های مبارزه و زمان رسیدگی و یا هر موضوعی كه باعث كندی پرداختن به پرونده های مرتبط با قاچاق است به اطلاع وی برساند تا اگر كمبودی در این روند وجود دارد برطرف شود.
وی گفت: همچنین به آقایان منتظری و سراج ؛ دادستان كل كشور و رئیس بازرسی كشور دستور دادند كه به جدیت پیگیر كاركردهای دستگاه ها در امر مقابله با قاچاق باشند.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: در سال95 تنها بازرسی كل كشور نه تنها در بحث قاچاق كه در كلیه مسائل حدود 800 مورد تخلف را به دولت گزارش داده است كه در این 800 مورد مشكلاتی وجود دارد و تذكراتی در این خصوص داده شده و به حمدالله هم دولت به خوبی همكاری كرده و هم رئیس جمهور و هم معاون اول رئیس جمهور دستورات پیگیری برای رفع این موارد صادر كردند.
وی گفت: من هم به آقای سراج عرض كردم صرفاً به گزارش دادن اكتفا نكنند و موظف به پیگیر كارهای انجام شده تا پایان باشید.
برخورد جدی با مفاسد ادامه دارد
سخنگوی قوه قضائیه با تاكید بر اینكه برخورد جدی با مفاسد همچنان ادامه دارد گفت: یكی از فشارهایی كه امروز بر قوه قضاییه است همین موضوع است و به جد مبارزه با مفسدان اقتصادی، امنیتی و مواد مخدر در دستور كار قرار دارد.
محسنی اژه ای در نشست خبری افزود: به خصوص با كسانی كه با سوء استفاده از قدرت، ثروت و برخی جایگاه های اجتماعی قصد دور زدن قانون را دارند مقابله خواهد شد و ضابطین، بازرسان و قاضیان ما باید در این باره هوشیار باشند.
وی با اشاره به گزارشی درباره بانك سرمایه و صندوق توسعه گفت: در این گزارش آمده است 8 هزار و 300 میلیارد تومان از معوقات این بانك فقط متعلق به 31 نفر بود كه این مبلغ در اختیارشان قرار گرفته و آنها بازپس نمی دهند كه بعضا مبلغ گرفته شده از بانك خلاف آنچه گفته اند مصرف شده است.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: مبلغ گفته شده با سود و تاخیرش محاسبه شده است .
محسنی اژه ای گفت: در همین گزارش سرپرست مجتمع اقتصادی قوه قضاییه دو نفر را بازداشت و بقیه افراد را دعوت كرده و تخلفات و اتهاماتشان را تفهیم نمودند .
وی با بیان اینكه برخی از این افراد قول داده اند تا پایان اردیبهشت حساب خود را تسویه كنند گفت: بازپرس به این افراد قول داده است كه اگر تا پایان مدت مقرر حسابهایشان تسویه شود از ارفاقات قانونی استفاده خواهند كرد و اگر تسویه نشود ممكن است منجر به بازداشت شود.
سخنگوی قوه قضاییه به گزارش دیگری كه ذیل گزارش این بانك آمده است اشاره كرد و گفت: در این گزارش آمده است كه 421 میلیارد تومان به شركت زیرمجموعه بانك تسهیلات با سود 18 درصد داده شده و این شركت به چند شركت خصوصی دیگر با سود 27 درصد داده است.
محسنی اژه ای نحوه برخورد قوه قضاییه با این مسائل را مهم دانست و گفت: آیا برخورد قوه قضاییه با كسانی كه مجرم اقتصادی هستند هیچ اشكالی ندارد؟ بله دارد. در این زمینه باید دولت كمك كند ، قانون تغییر كند و روش قوه قضاییه نیز در برخی موارد تغییر كند.
عفو 4 هزار و 621 زندانی برای سال جدید
سخنگوی قوه قضائیه گفت: برای تعطیلات نوروز سال 96، 4 هزار و 621 زندانی مشمول عفو قرار گرفتند.
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای با اشاره به برنامه های جدید سازمان زندان ها و وضعیت زندان های كشور در جمع خبرنگاران افزود: برای تعطیلات نوروز سال 96، 4 هزار و 621 زندانی مشمول عفو قرار گرفتند كه از این تعداد هزار و 78 نفر از آنان كاملاً آزاد شده و محكومیت بقیه محكومان تقلیل یافته است.
وی ادامه داد: از 16 اسفندماه تا 15 فروردین امسال 59 هزار و 346 نفر در مدت زمان 1 ماه به مرخصی رفته اند كه نسبت به قبل تعداد زندانیانی كه به مرخصی رفته اند افزایش یافته و سابق این مقدار كمتر بوده است. البته ناگفته نماند رفتار زندانیان در نتیجه عملكرد آنان نسبت به دوره محكومیت آنان در زمان مرخصی و هنگامی كه در زندان هستند می تواند مورد عفو محكومیت یا تقلیل دوران محكومیت آنان شود.
محسنی اژه ای با اشاره به تعداد كسانیكه از قصاص نجات یافته اند گفت: طبق آمارهای اعلام شده 340 نفر از كسانیكه قرار بود قصاص شوند با گذشت اولیای دم از قصاص نجات پیدا كرده و البته برخی از اولیای دم با دریافت دیه نسبت به قصاص خود گذشته كرده اند.
سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به زندانیانی كه در برنامه های فرهنگی سازمان زندان ها شركت می كنند و عملكرد خوبی نسبت به رفتارشان ایجاد می شود افزود: كسانی كه در برنامه های فرهنگی سازمان زندان ها شركت می كنند در جهت آزادی مشروط آنان بسیار مؤثر است كه از جمله می توان به برنامه های فرهنگی سازمان زندان ها به آموزش قرآن و حفظ آن در زندان ها اشاره كرد.
اژه ای ادامه داد: بعنوان مثال در زندان تبریز تعداد قابل توجهی از محكومان حبس ابد و محكوم به اعدام با روزی 4 الی 5 ساعت خواندن قرآن حافظ قرآن شدند كه در تخفیف مجازات آنان تأثیرگذار بوده است و برخی از محكومان به اعدام از اعدام به حبس ابد محكومیتشان تقلیل یافته است.
وی افزود: 10 تا 15 زندانی از زندانیان تبریز به دلیل حفظ و آموزش قرآن مورد عفو و رحمت نظام قرار گرفته و از حبس ابد و محكوم به اعدام نجات یافته اند.
سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به كمك خیران در آزادسازی زندانیان در سال گذشته گفت: 9 هزار و 143 نفر از كسانی كه با كمك خیران آزاد شده اند و بیش از 700 میلیارد تومان بدهی این افراد بوده كه با كمك خیران و بخشش بخشی از طلب های شاكیان خصوصی این افراد مورد عفو قرار گرفته اند.
اژه ای با اشاره به دستورالعمل قضایی برای جایگزین كردن مجازات برخی محكومان ادامه داد: قوه قضائیه در سال 94 و 95 مجازات جایگزین برای برخی محكومین انجام می داد كه امسال نیز یك دستورالعمل جدید به دادگاه و شعبات قضایی ارسال شده كه به جای حبس مجازات دیگری تعیین شود.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: در سال 95 بسیاری از كسانی كه مجازات خطرناكی نداشتند برای آنان تخفیف مجازات صورت می گرفت. بعنوان مثال متهم را موظف به كاشت درخت و نگهداری آن تا زمان پایان محكومیت او می كردند كه امسال نیز سازمان زندان ها یكسری برنامه مدون برای تخفیف مجازات محكومین درنظر گرفته است.
پرونده كاسپین را باید بانك مركزی حل كند
سخنگوی قوه قضائیه گفت: برای رفع مشكلات پیش آمده برای كاسپین، عمدتاً باید بانك مركزی اقدام كند.
حجت الاسلام محسنی اژه ای در نشست خبری افزود: پرونده كاسپین در قوه قضائیه مطرح شده است اما در ابتدای راه است و در مراحل اولیه بررسی است.
وی افزود: درخصوص این پرونده اختلافاتی بین بانك مركزی، كاسپین و چند شركت تعاونی وجود دارد كه باید حل شود.
اژه ای گفت: این پرونده در قوه قضائیه در ابتدای بررسی هاست و درحال حاضر نمی توانم در مورد آن چیز خاصی را مطرح كنم.
تاثیر ستاد پیشگیری قوه قضاییه در جلوگیری از وقوع جرم درانتخابات مجلس
سخنگوی قوه قضاییه گفت: ستاد پیشگیری قوه قضاییه در انتخابات مجلس شورای اسلامی در جلوگیری از وقوع جرم 40 درصد تاثیرگذار بوده است.
غلامحسین محسنی اژه ای در یكصد و دهمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال كه چه وظایفی برای دستگاه قضایی در انتخابات مطرح است، افزود: قوه قضاییه وظیفه برخورد با جرم را دارد ، در قانون پیش بینی شده شعب ویژه ای به بررسی جرایم انتخاباتی بپردازند، همچنین برای پیشگیری از جرم نیز پیش بینی هایی صورت گرفته است.
وی گفت: باتوجه به اینكه در ایام قبل از برگزاری انتخابات هستیم تنها جرمی كه گزارش شده دو مورد تبلیغات زودهنگام بوده كه دادستان تهران مدیران مسئول دو روزنامه را احضار كرده كه یكی از آنها برای پاسخگویی تا به امروز مراجعه كرده است.
اژه ای افزود: قوه قضاییه به عنوان یكی از چهار مرجع مسئول پاسخگویی به استعلامات هیاتهای نظارت و اجرایی است كه به این منظور این قوه ستادی را راه اندازی كرده و این ستاد توانسته است پاسخ استعلامات هیات های نظارت و اجرایی را تاكنون بدهد.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: وظیفه دیگر این قوه در امر برگزاری انتخابات حضور دادستان كل كشور در كمیسیون تبلیغاتی برای انتخابات ریاست جمهوری است كه دادستان به عنوان یكی از اعضا در نخستین جلسه این كمیسیون كه روز گذشته تشكیل شد ، شركت كرده است.
قوه قضاییه به پرونده هایی در زمینه سلامت مردم ورود پیدا كرد
سخنگوی دستگاه قضا گفت: قوه قضاییه در سال 95 به عنوان مدعی العموم به پرونده هایی در زمینه های سلامت، آلودگی هوا و بهداشت ورود پیدا كرده است.
غلامحسین محسنی اژه ای در یكصد و دهمین نشست خبری افزود: از سال 92 قوه قضاییه به عنوان مدعی العموم در پرونده های مربوط به زمین خواری و آب ورود پیدا كرد در سال 95 علاوه بر اینها اینكه دادستان كل و دادستان مراكز استان ها به پرونده های دیگری در زمینه حفظ سلامت مردم، آلودگی هوا و بهداشت ورود پیدا كردند و اقدامات خوبی مبنی بر رفع تصرفات زمین ها و همچنین حمایت از تعطیل نشدن كارخانه ها صورت گرفته تا هم به پرونده تخلف رسیدگی شود و هم كارخانه ها به فعالیت ادامه دهند.
گناهكار بودن یا بی گناهی بقایی هنوز مشخص نیست
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به این پرسش كه آیا این قوه از بقایی بابت اتهاماتی كه زده شده عذر خواهی كرده و آیا وی بی گناه است گفت: پرونده وی هنوز مفتوح است و عذر خواهی نیز هنوز صورت نگرفته است.
محسنی اژه ای افزود: پرونده باید در دادگاه بررسی و به نتیجه منجر شود تا پس از آن مشخص شود كه وی گناهكار است یا بی گناه.
وی درباره وضعیت پزشك شوشتری نیز گفت: در این پرونده ضارب دستگیر شده و در دادسرا هم به اقدام خود اعتراف كرده اما پرونده خصوصی است و موضوع امنیتی یا تروری در كار نبوده است.
اژه ای درباره وضعیت پرونده مرتضوی نیز خاطرنشان كرد: پرونده وی در موضوع كهریزك و شكایت تأمین اجتماعی در مرحله تجدید نظر خواهی است و باید منتظر بود.
وی با اشاره به پرونده احمدی نژاد نیز گفت: هنوز حكمی صادر نشده اما پرونده مفتوح است.
اژه ای درباره برخی خبرها مبنی بر شكایت احمدی نژاد از دادستانی و بالعكس درباره سخنرانی اش در خوزستان و احتمال برداشت توهین به مقامات گفت: موضوع را پیگیر شدم و گفتند نه شكایتی علیه احمدی نژاد و نه شكایتی از سوی وی علیه دادستانی ثبت نشده است.
سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به دستگیری دانیال زاده یكی از بدهكاران بانكی افزود: او در استان گیلان پرونده ای دیگری داشت كه برای تجمیع آن با پرونده فعلی وی به تهران فرستاده شد و در مرحله دادسرا است.
در خصوص مجرمان سازمان یافته و مافیای مواد مخدر نرمش نشان نمی دهیم
سخنگوی قوه قضائیه گفت: در خصوص مجرمان سازمان یافته، مافیای مواد مخدر، تروریست ها و آدمكش ها هیچ نرمشی نشان نخواهیم داد.
غلامحسین محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه قوه قضائیه در پاسخ به ادعاهای مدعیان حقوق بشر درباره اعدام عاملان قاچاق مواد مخدر چه واكنشی داشته است؟ افزود: امروز كسانی، مدعی دفاع از حقوق بشر هستند كه آدم وقتی حرفهای آنها را می شنود خجالت می كشد.
وی گفت : مثلا آقای ترامپ به عنوان دفاع از حقوق بشر بر خلاف همه موازین علیه یك كشور اقدام نظامی می كند و تعداد زیادی از افراد را به خاك و خون می كشد و همه دیشب دیدیم كه چه تعداد كودك و زن بی گناه در سوریه كه مدتها اسیر جریانهای تروریستی و داعش بودند و آن هم پس از مذاكره و مبادله ها كه قرار بود به خانه و كاشانه اشان برگردند چگونه به خاك و خون كشیده شدند .
سخنگوی قوه قضائیه گفت: یك نفر از مدافعان حقوق بشر صدایش در نیامد و اینها مدافعان حقوق بشر شدند و به برخی اعدامها در جمهوری اسلامی ایران اشكال وارد و سپس افرادی را به دروغ تحریم می كنند كه تو ناقض حقوق بشر هستی در حالیكه او هیچ تاثیری نداشته است .
محسنی اژه ای با اشاره به اینكه قوه قضائیه در خصوص مجرمان سازمان یافته و مافیای مواد مخدر هیچ نرمشی نشان نخواهد داد به نمونه هایی از قاچاقچیان مواد مخدر اشاره كرد و گفت: اخیرا برای دو قاچاقچی به نامهای بهروز شیرین زبان و محمد نورملاح در بندرعباس حكم اعدام اجرا شد كه این افراد 2350 كیلوگرم تریاك ، 220 كیلوگرم حشیش و 3900 كیلوگرم هروئین را جابه جا و یا حمل كرده بودند كه من وقتی این اعداد را دیدم شك كردم كه شاید اشتباه به من آمار داده اند اما دیدم همه این اعداد و ارقام درست بود .
وی افزود : واقعا می شود این قاچاقچیان را اعدام نكرد و اینها هزاران نفر و میلیون ها نفر را مستقیم و غیر مستقیم به كام مرگ برده اند و چه تعداد خانواده ها جدا شده اند ؟ آیا این افراد واین خانواده ها بشر نیستند و حقوق ندارند ؟
محسنی اژه ای گفت : دو نفر دیگر به نام های عبدالحمید حسین زهی و فرامرز كوهكن در كرمان بودند كه 1609 كیلوگرم تریاك را حمل كرده بودند كه در باند زنجیره ای بودند و فقط این مقدار از آنها كشف شده است و معلوم نیست از قبل چقدر مواد جابه جا كرده اند و در كرج هم فردی دستگیر شد كه 345 كیلوگرم تریاك و 176 كیلوگرم مورفین از او كشف شده بود .
سخنگوی قوه قضائیه گفت : اخیرا هم در استان مركزی شاهد بودیم كه فردی 8 نفر را در روز روشن به قتل رساند و ناامنی در آن استان ایجاد كرده بود كه در همین ارتباط درخواست قصاص شد و رسیدگی ها صورت گرفت .
وی افزود : ما مواردی از این دست شامل آدم ربایی ها و تجاوزات به عنف و آزار و اذیت ها را داریم كه تا كسی سرش نیاید متوجه نمی شود چه اثر مخربی دارد و آیا می توان به سادگی از سر این افراد گذشت و وقتی این افراد طبق قانون مجازات می شوند برخی مدعیان حقوق بشر ما را ناقض حقوق بشر معرفی می كنند .
محسنی اژه ای گفت : در هر حال ما با دنیای ظالمانی مواجهیم كه اینگونه اظهار نظر می كنند .
پرونده دو خبرنگار بازداشتی در مرحله دادسراست
سخنگوی قوه قضائیه گفت: پرونده دو خبرنگار بازداشتی در مرحله دادسراست و هنوز قرار مجرمیت و كیفر خواست صادر نشده است.
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری كه پرسید آخرین وضعیت رسیدگی پرونده خانم شهیدی و ریاحی به كجا رسیده است به ویژه كه آخرین اجازه دیدار با خانواده شان را نیز ندارند گفت: این دو پرونده در مرحله دادسراست و خانم شهیدی را كه خود وزارت اطلاعات دستگیر كرده و مدتی نیز برای تحقیق در اختیار این وزارتخانه بود و خبرنگار دوم نیز همینطور.
محسنی اژه ای در ادامه گفت: البته آن 12 نفری كه بازداشت شده اند همه آنها مربوط به كانال تلگرامی نیست 8 نفر از آنها مربوط به این قضیه است كه البته یكی از آنها آزاد شده است و یك نفر نیز در شرف آزادی بود كه احتمال دارد تاكنون آزاد شده باشد و سه ، چهار نفر از آنها نیز در پرونده های دیگر است كه بازداشت شده اند بنابراین همه آنها مرتبط با فعالیت تلگرامی نیست.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: همچنین احسان مازندرانی كه حكم محكومیت برایش صادر شده درحال تحمل كیفر است.
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری كه پرسید آقای احمدی نژاد قبل از ثبت نام دیداری با مقام معظم رهبری داشته است كه ایشان توصیه كردند در انتخابات داوطلب نشود این به مصلحتش نیست اما به رغم توصیه های رهبری ، ایشان داوطلب انتخابات ریاست جمهوری شده آیا این تشویش اذهان عمومی نیست و آیا قابل پیگیری است یا خیر گفت: این موضوع در مورد بحث صلاحیت ها مطرح است و شورای نگهبان باید اظهار نظر كند.