سیاست تروریست‌پروری آمریكا همچنان باقی است

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره دیدار یكی از مقامات كنگره آمریكا با سركرده منافقین گفت: این تماس ها خطایی است كه مانند دیگر خطاهای گذشته امریكایی ها در آینده دولت این كشور را حتما مجبور خواهد كرد كه تاوان آن را بپردازد.

1396/01/28
|
16:33
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، بهرام قاسمی در نشست خبری امروز خود تصریح كرد: دیدار یكی از سركردگان گروهك منافقین با یكی از اعضای حزب جمهوری خواه امریكا در چارچوب سیاست های توسعه تروریسم قابل ارزیابی است و با وجود برخی تغییرات در حاكمیت امریكا، سیاست تروریست پروری این كشور همچنان پابرجاست.

وی گفت: این نوع تماس ها جدید نیست و عمدتا برخی مقامات امریكایی در دهه های اخیر نشان داده اند كه مكررا نتوانسته اند از تاریخ عبرت بیاموزند.
وی افزود: امریكایی ها با اقدامات و رفتارهای نادرست و نیز با سیاست های غلط در مسیر توسعه تروریسم در منطقه تلاش كرده اند و اینگونه دیدارها در همین چارچوب قابل ارزیابی است.
قاسمی تصریح كرد: این تماس ها خطایی است كه مانند دیگر خطاهای گذشته امریكایی ها در آینده دولت این كشور را حتما مجبور خواهد كرد كه تاوان آن را بپردازد.

انگلیس متوجه باشد كه خلاف برجام عمل می كند
سخنگوی وزارت امور خارجه تأكید كرد: انگلیس باید متوجه باشد كه خلاف برجام عمل می كند و باید به اجرای تفاهمات با ایران و دیگر كشورهای 1+5 بازگردد.
بهرام قاسمی در ادامه نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره نشست آینده كمیسیون مشترك برجام در وین و ممانعت انگلیس از صدور 950 تن كیك زرد از قزاقستان به ایران گفت: كمیسیون مشترك برجام مرجع طرح مسائل و اختلافات این حوزه است و این جلسه برگزار خواهد شد.
وی تصریح كرد: انگلیس درخصوص صدور این محصول به كشورمان بدعهدی و بداخلاقی كرد اما مذاكرات ادامه دارد و در نهایت دولت انگلیس باید به تعهداتش در چارچوب برجام بازگردد و به تعهداتش در این باره عمل كند.
قاسمی در پاسخ به این پرسش كه اختلاف در این موضوع در چه زمینه ای است؟ گفت: اختلاف خاصی نیست، اراده سیاسی دولت انگلیس با تحلیل هایی كه داشته اند جلوگیری از صدور این محموله به كشورمان بود اما باید متوجه باشند كه خلاف برجام عمل می كنند و باید به اجرای تفاهمات و تعهداتشان با كشورمان و مجموعه 1+5 بازگردند و این مانع را از سر راه بردارند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درباره خط تبلیغی برخی رسانه های بیگانه برای القای وجود دوقطبی در انتخابات ریاست جمهوری كشورمان اظهار داشت: مردم ایران در دهه های پیش همواره نشان داده اند كه در بزنگاه های تاریخی كه انتخابات یا برنامه های حساس در كشورمان اجرا می شود آنچه را خود به نفع كشورشان می دانند انجام می دهند و فضاسازی رسانه های بیگانه و دولت های خارجی در عزم و اراده آنان تأثیری نداشته است.
وی گفت: در انتخابات آینده نیز اینگونه تبلیغات آثار خاصی نخواهد داشت و نوعی زحمت بیهوده كشیدن است زیرا مردم ایران از آنچه صلاح بدانند پیروی خواهند كرد و به راهشان در پیمودن سازندگی كشور ادامه خواهند داد.
قاسمی همچنین درباره تأثیرات همه پرسی تركیه بر مسائل منطقه ای افزود: این موضوع از موضوعات داخلی تركیه است و هرچه اتفاق افتاده است به دولت و ملت این كشور مربوط خواهد شد و هر آنچه اكثریت مردم تركیه بپذیرند و به آن رأی بدهند قابل احترام است.
وی گفت: اینكه رفراندوم تركیه در صورت تأیید نهایی چه تأثیراتی می تواند بر منطقه داشته باشد، موضوعی است كه باید كمی صبر كنیم اما امیدواریم این رفراندوم بتواند به برقراری صلح، ثبات و امنیت و نیز ایجاد اجماع در درون تركیه كمك كند.
قاسمی اضافه كرد: این رویداد باید با درایت جدی، تركیه را به سمت صلح و ثبات سوق دهد اما اینكه آثار منطقه ای آن چیست، باید صبر كنیم و آن را به زمان بسپاریم و تعجیل نكنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینكه آیا ایجاد اتاق مشترك نظامی ایران، روسیه و سوریه را تأیید می كنید، گفت: موضوع همكاری های ایران، روسیه و سوریه جدید نیست، از مدت ها پیش همكاری های گسترده ای میان سه كشور وجود دارد و تماس ها، رایزنی ها و نشست های مكرر و منظم در مقاطع لازم وجود داشته و خواهد داشت.
وی افزود: این نشست ها، رایزنی ها و همكاری ها در حوزه نظامی هم مسبوق به سابقه است و اینگونه رایزنی ها را داشته ایم و ادامه خواهد یافت.
قاسمی اضافه كرد: اینگونه رایزنی ها بر اساس ضرورت ها و نیازهایی كه شرایط سوریه ایجاب كند می تواند در سطوح و مقاطع مختلف افزایش یا كاهش داشته باشد اما اصل اینگونه رایزنی ها از قدیم وجود داشته است.
وی ادامه داد: در آینده هم تا زمان رسیدن به صلح و تثبیت آتش بس در سوریه اینگونه رایزنی ها و همكاری ها می تواند ادامه یابد صرف نظر از اینكه نامش را اتاق یا سالن بگذاریم.

تحركات نظامی اخیر آمریكا ناشی از سردرگمی و پاسخ به مشكلات داخلی است
سخنگوی وزارت امور خارجه، تحركات نظامی اخیر آمریكا را ناشی از نوعی سردرگمی و پاسخ به مشكلات داخلی این كشور دانست كه در نهایت به زیان خودشان تمام خواهد شد.
بهرام قاسمی در نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره علل اقدامات نظامی اخیر آمریكا گفت: به نظر می رسد اقدامات نظامی یكی دو هفته اخیر بیش از آنكه معنی نظامی داشته یا آثار نظامی آن اثربخش باشد ناشی از نوعی سردرگمی و ناكامی هایی است كه درون این كشور وجود دارد.
وی افزود: دولتمردان آمریكا ناچار بودند برای ایجاد اجماع حداقلی نوعی سیگنال به هم پیمانانشان در منطقه بفرستند و برخی اقدامات غلط را در شكل نظامی سامان دهند اما در نهایت اینگونه اقدامات در جامعه جهانی به ضررشان تمام می شود و آثار جدی نظامی نیز نخواهد داشت.
قاسمی اقدام اخیر آمریكا در سوریه را غیرقانونی و خلاف موازین بین الملل دانست و اضافه كرد: اقدام اخیر آمریكا در افغانستان نیز هیچ تناسبی با مسائل این كشور ندارد و پذیرفتنی نیست.
وی ادامه داد: فروریختن بزرگترین بمب غیرهسته ای در افغانستان هیچ معنی مشخصی ندارد زیرا شبكه القاعده و داعش در این كشور در حد و اندازه این نیست كه نیاز به استفاده از اینگونه سلاح ها باشد.
قاسمی گفت: از یك منظر دیگر اینگونه اقدامات در واكنش به نگاه افكار عمومی جهان به استفاده ابزاری آمریكا از تروریسم در سوریه است كه برای تغییر توازن در این كشور از آنان بهره برداری كرد به همین علت در افغانستان هم به بهانه مقابله با تروریسم تحركات نظامی اخیر را انجام داد كه البته هیچ توجیهی برای آن نیست و هیچ توجیه و معنی نظامی هم ندارد.
وی در پاسخ به این پرسش كه معنی سیاسی تحركات اخیر نظامی آمریكا چیست؟ افزود: ممكن است اینگونه اقدامات با اهداف سیاسی طراحی شده باشد اما وضع منطقه چه در سوریه و چه در افغانستان در طول سال های گذشته به خوبی نشان داد كه در این دو كشور نیاز به راهكار نظامی نخواهیم داشت و راهكار نهایی برای حل و فصل بحران در این كشورها نخواهد بود.
قاسمی گفت: حضور نظامی ناتو در افغانستان در طول سال های متمادی گذشته نشان داد كه راهكار نظامی پاسخگوی مسائل این كشور نیست و این كشورها نیاز به راهكار سیاسی دارند كه باید در چارچوب اجماع جهانی و با مشاركت كشورهای منطقه و مردم این كشورها به نتیجه مطلوب برسد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی اقدامات نظامی اخیر آمریكا را نوعی ژست دانست كه برای مسائل داخلی این كشور و نشان دادن حضور آمریكا در منطقه و همپیمانانش طراحی شده بود اما نمی توانیم بپذیریم كه اینگونه اقدامات حتی علائم سیاسی جدی در منطقه ایجاد كند.
قاسمی همچنین درباره اقدام اخیر اقلیم كردستان عراق در پافشاری بر استقلال این اقلیم تأكید كرد: سیاست كشورمان درباره مسائل عراق روشن است؛ حاكمیت ملی بر تمامیت ارضی این كشور برای ما اصلی مسلم و جدی محسوب می شود كه بر آن پافشاری خواهیم كرد.
وی گفت: همه اقوام و پیروان مذاهب در عراق حول محور حاكمیت ملی، دولت مركزی و قانون اساسی این كشور باید بتوانند زندگی مسالمت آمیزی داشته باشند.
قاسمی بار دیگر تأكید كرد: ما با هرگونه مباحثی كه بخواهد تجزیه كشورهای منطقه را مطرح كند مخالفیم و از تمامیت ارضی عراق بطور جدی دفاع خواهیم كرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره فرجام پرونده پول های بلوكه شده ایران در عمان گفت: این موضوعی فنی بود كه بخشی از وجوهات ما از جاهای دیگر به عمان منتقل شد و برای بهره برداری از آن در ماه های گذشته برخی ملاحظات و مشكلات فنی وجود داشت.
قاسمی افزود: هیئت های فنی و حتی سیاسی ایران و عمان مكرر در این باره صحبت كردند و راه حل هایی حاصل شد و مسئله تمام شده است.
وی اضافه كرد: در چارچوب ساز و كار مشخص میان مقامات ایران و عمان و گروه های فنی و بانكی دو كشور چارچوب و نحوه بازگشت این وجوهات مشخص است و ابهامی در این باره وجود ندارد.

نشست كارشناسی مذاكرات صلح سوریه ؛ فردا در تهران
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت : نشست كارشناسی مذاكرات صلح سوریه در چارچوب نشست آستانه فردا در تهران برگزار می شود .
بهرام قاسمی در نشست خبری افزود : هدف از برگزاری این نشست یك روزه گفتگو درباره استمرار مذاكرات و یافتن راهكارهایی برای تثبیت آتش بس در سوریه است و هیئت هایی از روسیه و تركیه در آن شركت دارند .
وی ابراز امیدواری كرد این نشست در ادامه نشست های قبلی تاثیرات مطلوبی در پیشبرد گفتگوهای صلح داشته باشد .
قاسمی گفت : اجلاس آستانه 4 نیز 13 و 14 اردیبهشت در آستانه برگزار می شود كه این اجلاس نیز در جای خود می تواند اهمیت داشته باشد و با توجه به تحولات اخیر تاثیرات مثبتی ایجاد كند و در محور ایران ، روسیه و تركیه استحكام بیشتری برای همكاری های مدنظر در سوریه ایجاد كند .
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درباره علت حضور نداشتن نمایندگان تركیه در اجلاس اخیر مسكو گفت : این نشست ضرورت خاص زمانه خود را داشت و پس از حوادث تلخ سوریه بویژه حادثه مشكوك و غیر مترقبه استفاده از سلاح های شیمیایی برگزار شد .
وی افزود : پیرو حمله یكجانبه ، غیر قانونی و خلاف موازین بین الملل از جانب آمریكا به سوریه نیاز بود كه در خصوص آخرین تحولات این كشور میان بازیگران و نقش آفرینان اصلی سوریه تبادل نظر شود .
قاسمی اضافه كرد : ایران در این چارچوب دیپلماسی فعالی داشت و وزیر امور خارجه تماس های تلفنی بسیاری در این باره با همتایانش در اقصی نقاط جهان برقرار و با وزرای خارجه روسیه و سوریه نیز گفتگو كرد .
وی ادامه داد : پیرو مجموع این اقدامات تفاهم شد كه نشست سه جانبه جمعه گذشته در مسكو درباره آخرین تحولات سوریه برگزار و رویدادهای اخیر مرور شود كه به خوبی انجام شد و علاوه بر اجلاس سه جانبه نشست های دو جانبه نیز برگزار شد .
قاسمی گفت : در اجلاس سه جانبه بر این موضوع تاكید مجدد شد كه حتما باید كمیته حقیقت یاب دو طرف بتواند از نزدیك وضعیت مقری كه گفته شده بود سلاح شیمیایی آنجا بوده است بررسی كند و سه كشور این موضوع را با صدای بلند تكرار كردند و از جامعه جهانی خواستند كه در این زمینه فعال شود و برای روشن شدن مسئله كمك كند .
وی افزود : همچنین در این اجلاس اعلام شد كه اگر این مسئله روشن نشود برخی از اینگونه اتفاقات قابل تكرار است و تشكیل كمیته حقیقت یاب نقطه عطف و كلیدی در این رویداد است .
قاسمی اضافه كرد : در این اجلاس بحث تركیه مطرح نبود و همان همكاری های همیشگی سه كشور كه در چارچوب اجلاس آستانه مطرح است وجود دارد و تركیه در آنجا حضور خواهد داشت و اختلالی در گفتگوهای این كشور ایجاد نمی شود .
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره اهانت به ساحت آیت الله سیستانی در اردن گفت : این خبر را شنیده ام اما از جزئیاتش اطلاعی ندارم گرچه می دانم كه دولت عراق كاردار اردن در بغداد را احضار كرد و وزیر خارجه اردن نیز در تماس تلفنی با همتای عراقیش توضیحاتی در این خصوص ارائه كرد .
وی افزود : بنابر این توضیحات اقلیتی محدود با افكاری مشخص در نقطه ای محدود در اردن دست به اقدامی زشت زدند اما در نهایت دولت اردن متعهد شد كه مسببان را بازداشت و مجازات كند و ما هم منتظر اقدام دولت این كشور خواهیم ماند .
قاسمی همچنین درباره اظهارات اخیر رئیس جمهور مبنی بر اینكه هووهایی می خواستند نوزاد برجام را بكشند گفت : این سوالی است كه باید از سخنگویان ریاست جمهوری و دولت پرسیده شود و بخشی از آن مربوط به مسائل داخلی است كه به آن ورود نمی كنم .
وی در عین حال تاكید كرد: برجام تفاهمی بین المللی و چند جانبه است و یك كشور قادر نیست آن را زیر پا بگذارد ایران نیز هرگز برای نقض آن پیشقدم نخواهد شد .
قاسمی گفت : برجام مبتنی بر عزم و اراده ملی شكل گرفت و هر فرد و دولتی كه در ایران بر سر كار بیاید به اجرای آن ادامه خواهد داد و ما در نقض آن پیشقدم نخواهیم شد مگر آنكه دیگران به تعهداتشان عمل نكنند و در آن صورت ما نیز طبعا اقدامات متناسب خواهیم كرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درباره علل اجرا نشدن تفاهم ایران و تركمنستان برای تبادل زندانیان گفت : مصوبات جای خود را دارد و اجرا هم در حوزه روابط خارجی مسائل مربوط به خود را می طلبد زیرا گاهی در حیطه اجرای مصوبات اختلال هایی ایجاد می شود و كار را با تاخیر و دشواری مواجهه می كند .
وی افزود : پرونده تبادل زندانیان ایران و تركمنستان روی میز حوزه كنسولی وزارت خارجه است و امیدواریم در دیدار امروز وزرای خارجه دو كشور گره از این مشكل باز شود و شاهد آن باشیم كه روند پیچیده و طولانی این تفاهم به نتایج لازم برسد .
قاسمی همچنین درباره آخرین تحول در مناسبات ایران و كشورهای حاشیه خلیج فارس در پی سفر دو جانبه مقامات ایران و كویت گفت : نگاه ما به همسایه ها روشن است؛ما خواهان روابط سازنده با این كشورها هستیم .
وی افزود : با آمدن وزیر خارجه كویت به تهران و سفر آقای روحانی به این كشور برخی تحولات روی داد كه یكی از آنها پاسخ كتبی وزیر خارجه كویت از جانب سفیر این كشور بود و پس از آن هم آقای ظریف به قطر رفت و تماس هایمان با بیشتر این كشورها برقرار است .
قاسمی با اشاره به وجود مشكل با یكی دو كشور حاشیه خلیج فارس ابراز امیدواری كرد : با رفع نگرانی در این كشورها ، آنها هم با گامهای بلندتر و اقدامات سازنده به بهبود مناسبات كشورهای خلیج فارس و ایران در مسیر بهتر و مثبت قدم بردارند تا بتوانیم ثبات در منطقه را به طور مشترك و با تلاش كافی و جدی برقرار كنیم .
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درباره انتشار خبری مبنی بر احضار سفیر كشورمان در باكو به علت ایفای نقش شركت ایرانی در مرمت مسجدی در منطقه شوشا در قره باغ گفت : دولت ایران در این منطقه حضوری ندارد و اقدامی انجام نداده است و از اینكه شركت ایرانی یا غیر ایرانی در آنجا فعالیت دارد اطلاعی ندارم.
وی همچنین از احضار سفیر كشورمان در باكو اظهار بی اطلاعی كرد .
قاسمی همچنین درباره صریح نبودن موضع كشورمان درباره نقش داشتن دولت سوریه در حمله شیمیایی اخیر در این كشور و سوء استفاده برخی رسانه های اروپایی از این موضوع گفت : ما سخنگوی هیچ دولتی نیستیم ، گرچه روابط خوبی با سوریه داریم؛ حادثه ای در آنجا روی داد و ما مواضع خود را شفاف اعلام و آن را به شدت محكوم كردیم .
وی افزود : ما در موضع گیری خود برای دستیابی به سندی محكمه پسند و جدی نخستین بار موضوع تشكیل كمیته حقیقت یاب را مطرح كردیم و با روسیه و برخی از كشورهای همسایه در این باره تا حدی به تفاهم رسیدیم .
قاسمی حادثه حمله شیمیایی در سوریه را مشكوك دانست و تصریح كرد : طبیعی است كه سازمان ملل متحد سالها قبل ، دولت سوریه را از داشتن سلاح شیمیایی منع كرد و خلع سلاح شیمیایی در این كشور اتفاق افتاد، این واقعیت آنقدر روشن است كه نیاز به بیان صریح نداشت .
وی گفت : چیزی كه مشكوك بود و می توانست وجود داشته باشد اینست كه با وجود خلع سلاح شیمیایی دولت سوریه گروههای تروریستی از طریق برخی كشورهای منطقه به این سلاحها دسترسی داشتند و خبرهایی وجود دارد كه سلاحهای خاص را وارد سوریه می كنند .
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود : با وجود این واقعیات به جای آنكه یك طرفه موضع گیری كنیم موضوع را به كمیته حقیقت یاب محول كردیم اگر چه برای ما روشن بود و هست كه سوریه تحت نظارت سازمان ملل خلع سلاح شیمیایی شده است و اگر چنین سلاحی وجود داشته باشد باید در منابع دیگر و نزد دیگران آن را بیابیم .
قاسمی همچنین درباره انتشار خبرهایی درباره اعلام روسیه مبنی بر به رسمیت شناختن قدس غربی به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، مواضع كشورمان را درباره فلسطین روشن دانست و تاكید كرد: فلسطین تحت اشغال صهیونیست هاست و جایی كه تماماً اشغال شده است نقطه به نقطه آن تفاوتی نمی كند كجا باشد؛ امیدوارم فلسطین با پایتختی قدس شریف آزاد شود.
وی گفت : آنچه دیگران مطرح می كنند دیدگاههای آنان است و باید از خودشان بپرسید ؛ مواضع ما در جمهوری اسلامی ایران درباره فلسطین همان مواضع روشن پیشین است .

دسترسی سریع