تصویب فوریت طرح تشكیل وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

نمایندگان مجلس یك فوریت طرح تشكیل «وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری» را تصویب كردند.

1396/01/29
|
11:19
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما،مجلس با یك فوریت رسیدگی به طرح تشكیل وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، موافقت كرد.

لاریجانی روز ارتش را تبریك گفت
رئیس مجلس شورای اسلامی روز ارتش جمهوری اسلامی ایران را تبریك گفت.

علی لاریجانی در ابتدای جلسه علنی امروز مجلس افزود: لازم می دانم روز ارتش جمهوری اسلامی را به همه عزیزان و همكاران ارتش جمهوری اسلامی تبریك عرض كنم و به همه نیروهای سه گانه ارتش به ویژه نیروی زمینی كه امروز به نام آنها ثبت شده است از جانب مجلس تبریك و تهنیت عرض كنم و آرزوی توفیق برای همه عزیزان در ارتش جمهوری اسلامی ایران دارم.

در مجلس تعیین شد؛ نقش رسانه ملی در لایحه هوای پاك
نمایندگان مجلس در ادامه بررسی لایحه هوای پاك با بررسی و تكمیل ماده 28 این لایحه موافقت كردند.

براساس این ماده سازمان صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران و سایر رسانه دولتی مكلفند برنامه های تولیدی در زمینه فرهنگ سازی، ظرفیت سازی، آموزش و اطلاع رسانی مورد تایید از سوی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص آگاهی بخشی و مقابله با پدیده آلودگی هوا و رخدادهای گرد و غبار را در صورتی كه ضوابط رسانه در آن رعایت شده باشد، در قالب برنامه های آگهی و یا آموزشی رسانه ای با اخذ 50 درصد بها اطلاع رسانی و پخش كنند.

نحوه جبران هزینه سازمان صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران و سایر رسانه های دولتی در بودجه سالانه پیش‌بینی می شود.

یكی از نمایندگان پیشنهاد كرد 50 درصد پیشنهاد شده در این ماده نیز دریافت نشود كه مجلس با آن موافقت كرد.

میزان جریمه ایجاد آلودگی صوتی مشخص شد
نمایندگان مردم در مجلس میزان جریمه ایجاد آلودگی صوتی از سوی منابع متحرك و ثابت را مشخص كردند.

نمایندگان درنشست علنی امروز در جریان بررسی لایحه هوای پاك با ماده 29 این لایحه با 155 رأی موافق، 36 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 231 نماینده حاضر در جلسه موافقت كردند.

براساس ماده 29 لایحه مذكور؛ ایجاد هرگونه آلودگی صوتی توسط منابع ثابت و متحرك، ممنوع می‌باشد. در مورد منابع‌ ثابت مرتكب به پرداخت جریمه نقدی از ده میلیون(10.000.000)تا بیست میلیون(20.000.000) ریال محكوم می‌شود.

در تبصره1 این ماده آمده است: نیروی انتظامی مكلف است راننده وسایل نقلیه موتوری را برای بار اول ملزم به جریمه نقدی معادل یك میلیون (1.000.000) ریال، درصورت تكرار برای بار دوم دو برابر جریمه مذكور و درصورت تكرار بیش از دوبار به جریمه نقدی معادل سه میلیون (3.000.000) ریال محكوم نماید.

براساس تبصره2 این ماده؛ آیین‌نامه اجرائی این ماده توسط سازمان و با همكاری دستگاههای مربوطه حداكثر ظرف مدت سه‌ماه از تاریخ ابلاغ این قانون تهیه می‌شود و به‌تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

تكالیف سازمان محیط زیست برای جلوگیری از انتشار امواج غیرمجاز رادیویی
مایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی سازمان محیط زیست را مكلف به همكاری با سازمان انرژی اتمی و وزارت ارتباطات برای جلوگیری از امواج غیرمجاز رادیویی، الكترومغناطیسی، پرتوهای یون‌ساز كردند.

نمایندگان در نشست علنی امروز در جریان بررسی لایحه هوای پاك با ماده 30 این لایحه با 161 رأی موافق، 13 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 236 نماینده حاضر در جلسه موافقت كردند.

براساس ماده 30 این لایحه؛ سازمان مكلف است با همكاری سازمان انرژی اتمی ایران و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نسبت به جلوگیری از انتشار كلیه امواج غیرمجاز رادیویی، الكترومغناطیسی، پرتوهای یون‌ساز و غیریون‌ساز اقدام و به‌منظور حصول اطمینان از عدم افزایش میزان و شدت امواج و پرتوهای یون‌ساز و غیریو‌ن‌ساز از حدود مجاز تعیین‌شده در هوای آزاد، شبكه پایش مربوط را راه‌اندازی نماید.

اشخاص حقیقی و حقوقی كه حدود مجاز انتشار امواج و پرتوهای موضوع این ماده را رعایت ننمایند؛برای اولین‌بار به پنجاه میلیون(50.000.000)تا دویست میلیون(200.000.000) ریال جریمه نقدی محكوم و درصورت تكرار علاوه بر پرداخت حداكثر جریمه نقدی، به ضبط اموال و تجهیزات مرتبط نیز محكوم می‌شوند.

در تبصره این ماده آمده است:حدود مجاز انتشار امواج و پرتوهای موضوع این ماده توسط سازمان انرژی اتمی ایران و با همكاری مشترك سازمان، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و سازمان ملی استاندارد ایران ظرف مدت شش‌ماه از تاریخ ابلاغ این قانون تعیین می‌شود و به تصویب هیأت‌وزیران می‌رسد.

ناجا و یگان حفاظت سازمان محیط زیست مكلف به برخورد با واحدهای آلوده كننده شدند
نمایندگان مردم در خانه ملت نیروی انتظامی و یگان حفاظت سازمان محیط زیست را مكلف كردند به عنوان ضابط دادگستری اقدامات لازم را در برخورد با واحدهای آلوده كننده انجام دهند.

نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه 29 فروردین) مجلس شورای اسلامی در بررسی لایحه هوای پاك با ماده 31 این لایحه با 156 رأی موافق، 14 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجموع 234 نماینده حاضر در جلسه موافقت كردند.

براساس ماده 31 این لایحه، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و یگان حفاظت سازمان مكلفند به‌عنوان ضابط دادگستری، درمورد وقوع جرایم مشهود مذكور در این قانون رأساً یا درصورت اعلام سازمان یا با اطلاع از وقوع جرایم غیرمشهود مندرج در این قانون با نظر دادستان شهرستان ذی‌ربط اقدام لازم را در برخورد با واحدهای آلوده‌كننده یا اشخاص حقیقی یا حقوقی مربوط به‌عمل آورند.

تصویب یك فوریت طرح تشكیل وزارت میراث فرهنگی و گردشگری
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تصویب یك فوریت طرح تشكیل وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی موافقت كردند.

یك فوریت این طرح با 137 رای موافق، 44 رای مخالف و 3 رای ممتنع به تصویب رسید.

شعبه تخصصی درهر حوزه قضایی برای رسیدگی به تخلفات آلودگی هوا تشكیل می شود
نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی تصویب كردند كه برای رسیدگی به تخلفات و جرایم آلودگی هوا شعبه ای تخصصی در هر حوزه قضایی به تشخیص رئیس قوه قضاییه تشكیل شود.

نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، 29 فروردین) مجلس شورای اسلامی در بررسی لایحه هوای پاك با ماده 32 این لایحه با 132رأی موافق، 34 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 226 نماینده حاضر در جلسه موافقت كردند.

براساس ماده 32 این لایحه، برای رسیدگی به تخلفات و جرایم موضوع این قانون، به تشخیص رئیس قوه‌قضاییه شعبه‌ای تخصصی در هر حوزه قضایی اختصاص می‌یابد.

در تبصره1 ماده 32 لایحه مذكور آمده است: آن دسته از كاركنان سازمان كه دوره آموزش ضابط دادگستری را زیر نظر دادستان مربوط طی كرده باشند، برای اجرای مفاد این قانون به‌عنوان ضابط دادگستری تعیین می‌شوند.

براساس تبصره2 ماده 32، وزارت جهاد كشاورزی (سازمان جنگل ها،مراتع و آبخیزداری) و سازمان، در دعاوی حقوقی و كیفری ناشی از فعالیت‌ها، وظایف و تكالیف قانونی موضوع این قانون خود، از پرداخت هرگونه هزینه دادرسی معاف هستند.

اختصاص منابع درآمدی حاصل از قانون محیط زیست برای مقابله با منابع آلوده كننده هوا
نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی با اختصاص منابع درآمدی حاصل از قانون محیط زیست برای مقابله با منابع آلوده كننده هوا موافقت كردند.

نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، 29 فروردین) مجلس شورای اسلامی در بررسی لایحه هوای پاك با ماده 33 این لایحه با 142رأی موافق، 9 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع از مجموع 225 نماینده حاضر در جلسه موافقت كردند.

براساس ماده 33 این لایحه، 100 درصد درآمدهای حاصل از اجرای این قانون به‌حساب خزانه‌داری كل كشور واریز می شود تا صرفاً در قالب بودجه سنواتی برای تكالیف این قانون و مقابله با منابع آلوده‌كننده هوا هزینه شود.

بیست درصد از وجوه مذكور از طریق موسسه عمومی غیردولتی صندوق ملی محیط زیست به منظور ارائه تسهیلات به منابع آلاینده هوا اختصاص می یابد. تعدیل میزان جریمه خسارت‌های وارد شده به محیط‌زیست مندرج در این قانون هر دو سال یك بار توسط سازمان با همكاری دستگاه های ذی‌ربط تهیه می‌شود و به‌تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.

تصویب یك فوریت طرح تعیین تكلیف معلمان حق التدریسی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تصویب یك فوریت طرح تعیین تكلیف معلمان حق التدریسی و نهضت سوادآموزی موافقت كردند.

جزئیات این طرح در جلسات بعدی بررسی و تصویب خواهد شد.

طرح یاد شده پیرو الزام برنامه ششم مبنی بر تعیین تكلیف معلمان حق التدریسی تهیه شده است.

احداث واحدهای تولیدی و صنعتی مستلزم رعایت ضوابط عدم آلایندگی ازجانب سازمان محیط زیست شد
نمایندگان مردم در خانه ملت مقرر كردند كه احداث هر گونه واحد تولیدی و صنعتی و معدنی مستلزم رعایت ضوابط عدم آلایندگی ابلاغی از سازمان حفاظت محیط زیست شود.

نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه 29 فروردین) مجلس شورای اسلامی در بررسی لایحه هوای پاك با اصلاح ماده 11 این لایحه با 140 رأی موافق، 28 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجموع 225 نماینده حاضر در جلسه موافقت كردند.

براساس این گزارش تبصره 5 این ماده با موافقت نمایندگان مرعی اعلام و بررسی آن به نشست علنی بعدی مجلس موكول شد.

براساس ماده 11 اصلاح شده لایحه مذكور، هر گونه احداث، توسعه، تغییر خط تولید و تغییر محل واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی مستلزم رعایت ضوابط عدم آلایندگی ابلاغی از سازمان است. سازمان موظف است ظرف مدت دو ماه استعلام های درخواست جواز تاسیس و بهره برداری را جواب دهد و در صورت عدم موافقت دلایل آن را به استعلام كننده به صورت كتبی ارائه كند. عدم پاسخ در مدت یادشده، به منزله تایید است.

در هر استان كمیسیونی به عضویت یكی از معاونان استاندار با تعیین استاندار (رئیس)، مدیركل محیط زیست استان (دبیر)، مدیركل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان، مدیركل صنعت، معدن و تجارت استان، رئیس سازمان جهادكشاورزی استان، فرماندار و مدیركل سازمان بازرسی استان مربوط تشكیل می شود.

درصورت اعتراض متقاضی و ادعای عدم آلایندگی، مرجع استانی فوق به اختلافات فی ما بین رسیدگی می كند و در صورت آلاینده نبودن (براساس قوانین و دستورالعمل های ابلاغی در سازمان) مجوز مقتضی را صادر و در غیر این صورت تقاضا را رد می كند. نظر كمیسیون لازم الاجراست.

دبیرخانه كمیسیون در اداره كل حفاظت محیط زیست هر استان مستقر است.

براساس تبصره 1 این ماده، كمیسیون مكلف است مبنای موارد موضوع این ماده از جمله درخصوص محدوده و حریم، فاصله با شهر و روستا را صرفا با توجه به آلایندگی آنها تعیین كند.

در تبصره 2 آمده است: متخلفان از مصوبات و تصمیمات سازمان و كمیسیون (در صورت بررسی در كمیسیون) ضمن پرداخت جریمه رفع آلایندگی مكلف به جبران خسارت وارده می باشند.

در صورت عدم جبران، موضوع در كمیسیون مطرح می شود و با تصویب كمیسیون، ضمن توقف فعالیت با شكایت اداره كل محیط زیست متخلف به مرجع قضایی معرفی می شود و با حكم این مرجع به جزای نقدی درجه 4 ، 180 میلیون ریال تا 360 میلیون ریال محكوم می شود.

همچنین در تبصره 3 ماده مذكور آمده است: واحدها و پروژه های بزرگ و متوسط در حال فعالیت یا جدید كه برحسب قوانین و مقررات مشمول ارزیابی زیست محیطی می باشند، موظف به نصب و راه اندازی سامانه های پایش بر خط لحظه ای (آنلاین) و ارسال اطلاعات روزآمد به مركز پایش سازمان می باشند. صدور و تمدید پروانه های بهره برداری آنها، منوط به اجرای این تبصره است.

طبق تبصره 4 این ماده نیز، همه مراكز، واحدهای صنعتی و تولیدی، حسب تشخیص سازمان مكلفند به نمونه برداری و اندازه گیری آلودگی هوا، در فاصله زمانی ممكن و در چارچوب خوداظهاری در پایش اقدام كنند.

در تبصره 5 نیز مطرح شده است: واحدهای تولیدی موضوع این ماده كه براساس اعلام سازمان و در چارچوب آیین نامه ای كه به پیشنهاد سازمان به تصویب هیئت وزیران می رسد، به عنوان واحد برگزیده سبز معرفی شوند، از پرداخت 10 درصد مالیات بر ارزش افزوده همان سال معاف می باشند.

شایان ذكر است در ادامه بررسی لایحه هوای پاك در نشست علنی امروز، نوبت به بررسی ماده 34 رسید كه با درخواست نادر قاضی پور و دستور رئیس مجلس شورای اسلامی مرعی اعلام شد.

براساس ماده 34 مرعی شده لایحه مذكور، از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون، قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا مصوب 1374.02.03 و اصلاحات و الحاقات بعدی آن و‌ تصمیم قانونی مربوط ‌به آیین‌نامه جلوگیری از آلودگی هوا مصوب 1354.04.29 كمیسیون‌‌های مشترك مجلسین و بند (6) ماده (18) قانون حفاظت در برابر اشعه مصوب 1368.01.20 نسخ و اصلاحات ذیل اعمال می‌شود:

ـ متن ذیل به انتهای بند(20) قانون شهرداری مصوب 1334.04.11 كمیسیون‌های مشترك مجلسین الحاق می‌شود:

این بند با رعایت قانون هوای پاك اجرایی می‌گردد.

ـ در تبصره(1) ماده(2) قانون حمایت از حقوق مصرف‌كنندگان خودرو مصوب 1386.03.23 مجلس شورای اسلامی عبارت «یك سال» به «دوسال» و «سی‌هزار كیلومتر» به «چهل هزار كیلومتر» اصلاح می‌شود.

در ماده(9) قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب 1389.12.08 مجلس شورای اسلامی عبارت «بیش از پنج‌سال» به‌عبارت «برای خودروهای شخصی و دولتی دوسال و برای وسایل نقلیه عمومی یك سال» اصلاح می‌شود.

دسترسی سریع