در همایش طرح یاریگران زندگی مطرح شد:حمایت دولت از طرح‌های مبارزه با مواد مخدر


رئیس دفتر رئیس جمهور: دولت با تمام امكانات برای تحقق هدف گذاری‌ها از ستاد مبارزه با مواد مخدر حمایت می‌كند

1398/06/23
|
12:07
|




به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس دفتر رئیس جمهور در همایش طرح یاریگران زندگی به بحث مبارزه با مواد مخدر اشاره كرد و گفت: دولت با تمام امكانات از ستاد مبارزه با مواد مخدر حمایت می‌كند تا ستاد در تحقق هدف گذاری‌ها و برنامه‌ها موفق شود.
دانلود
واعظی گفت: اولویت نخست باید پیشگیری و بعد از آن درمان باشد و كاشت و تولید، قاچاق و ترانزیت مواد مخدر در سطح عالی مد نظر قرار گیرد و در سطح عالی با كشور افغانستان همكاری كنیم.
وی افزود: تا وقتی مركز تولید و كاشت مواد مخدر این گونه فعالیت كند، كار ما هم سخت‌تر می‌شود، تلاش‌های ما در داخل كشور هم باید مضاعف شود.
واعظی گفت: بحث آموزش نیز در مبارزه با مواد مخدر به ویژه در مدارس و دانشگاه‌ها بسیار مهم است ضمن اینكه در این 10 تا 11 ماه اخیر شاهد هستیم رابطه نزدیكی بین برنامه‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر و صدا و سیما وجود دارد.
وی گفت: استفاده از فضای مجازی و شبكه‌های اجتماعی نیز می‌تواند بسیار مفید باشد به ویژه در بحث آگاهی رساندن به خانواده‌ها و جامعه، استفاده از روش‌های جدید بسیار موثر است، ضمن اینكه می‌توانیم از هنر نیز بهره بگیریم از جمله از عكس، طنز و سینما می‌توان استفاده كرد یا از موسیقی و سریال‌هایی كه ساخته می‌شود می‌توان در امر مبارزه با مواد مخدر بهره گرفت.
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: مسئله اشتغال جوانان هم یك اصل است، چون جوانان از گاهی فرط بیكاری به این سمت كشیده می‌شوند.
وی ادامه داد: امروز كه هم شرایط منطقه و هم شرایط جهان تغییر پیداكرده و تجهیزات و فناوری‌های مختلف در خدمت قاچاقچیان مواد مخدر قرار گرفته، طبیعی است كه ما نیز باید خودمان را تقویت كنیم و قوانین نیز دست ستاد مبارزه با مواد مخدر را باز بگذارد.
واعظی گفت: باید با یك پشتوانه مالی از بنیه اقتصادی خوبی برخودار باشید تا مرز‌ها را ببندید و تجهیزات و فناوری خوبی داشته باشید تا با قاچاقچیان مواد مخدر مبارزه كنید.
وی ادامه داد: وقتی قاچاقچیان خود را به تجهیزات مدرن مجهز می‌كنند، نمی‌توان با آن‌ها با ابزار و تجهیزات سنتی مبارزه كرد.
رئیس دفتر رئیس جمهور در ادامه به كاهش (67 درصدی) آمار شهدای مبارزه با مواد مخدر اشاره كرد و گفت: البته ما در این راه تاكنون شهدا و جانبازان بسیاری تقدیم كرده ایم كه عزم و اراده كشور ما را در بحث مبارزه با مواد مخدر نشان می‌دهد و ما به دلیل اعتقادات دینی و مردم خودمان هم نمی‌توانیم، بی تفاوت باشیم.
وی ادامه داد: سال گذشته طبق آمار شهدای ما به دو نفر كاهش پیداكرده است كه البته دو نفر هم زیاد است، اما این كه تعداد كشته‌های اشرار و قاچاقچیان مواد مخدر افزایش پیدا كرده است نشان می‌دهد ساماندهی و برنامه ریزی قابل توجهی صورت گرفته است.
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: علاوه بر همه دشمنی‌ها، از نظر موقعیت جغرافیایی نیز در كنار كشور افغانستان قرار داریم و با افزایش تولید مواد مخدر در این كشور مواجه هستیم و این موضوع تلاش‌های ما را مضاعف خواهد كرد.

واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور
نشست آسیب‌های اجتماعی در حضور رهبر انقلاب؛ سالانه دوبار
رئیس دفتر رئیس جمهور تاكید كرد: مقام معظم رهبری حمایت‌های لازم را از برنامه‌های مبارزه با مواد مخدر دارند و سالی دو بار نشست آسیب‌های اجتماعی در حضور مقام معظم رهبری برگزار می‌شود.
آقای واعظی در همایش طرح یاریگران زندگی گفت: در بحث مبارزه با قاچاقچیان نیز دستاورد‌های خوبی داریم و در حوزه درمان نیز اقدامات خوبی صورت گرفته و ارتباط ستاد با قوه قضاییه هم خوب است.
وی گفت: در حوزه مبارزه با مواد مخدر به تنهایی نمی‌توانیم موفق شویم و افغانستان در مجاورت كشور ما قرار دارد كه بزرگترین تولید كننده مواد مخدر صنعتی و سنتی است.
آقای واعظی گفت: ما در این راه شهدا و جانبازان زیادی را تقدیم كرده‌ایم و امروز خوشبختانه شاهد آن هستیم كه اقدامات خوبی در حوزه مبارزه با مواد مخدر صورت گرفته و هماهنگی بین دستگاه‌ها افزایش یافته است.
وی افزود: رئیس‌جمهور از ستاد مبارزه با مواد مخدر حمایت جدی می‌كند و مقام معظم رهبری نیز در این خصوص حمایت‌های لازم را داشته‌اند و سالی دو بار جلسات آسیب‌های اجتماعی در حضور مقام معظم رهبری برگزار می‌شود.

سردار مومنی، دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر
كشف حدود 400 تن مواد مخدر
دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در پنج ماه اخیر حدود 400 تن مواد مخدر كشف شده است.
سردار اسكندر مومنی نیز در همایش طرح یاریگران زندگی با بیان اینكه تمام شاخص‌های ما در بحث مبارزه با قاچاق مواد مخدر بهبود پیدا كرده است، گفت: گروه‌های منهدم شده قاچاق افزایش یافته و آمار شهدای ما 67 درصد كاهش پیدا كرده است، اما شمار كشته‌های اشرار 45 درصد افزایش نشان می‌دهد.
دبیر كل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: همچنین در بحث سلاح‌های مكشوفه افزایش داشته ایم و تنها نكته منفی افزایش ورود مواد مخدر شیشه به داخل كشور محسوب می‌شود.
سردار مومنی گفت: این ماده مخدر معروف به شیشه افغانی است و علت افزایش آن در ایران، افزایش آزمایشگاه‌های مواد مخدر در كشور افغانستان است.

غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری
در مبارزه مواد مخدر، پیشگیری به صرفه‌تر از درمان است
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: پدیده مواد مخدر در همه جای جهان وجود دارد و كشور ما هم متاسفانه درگیر این موضوع بوده، اما پیشگیری بهتر از درمان است.
آقای منصور غلامی در همایش ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار كرد: باید در بخش پیشگیری سرمایه گذاری و از شیوع این پدیده جلوگیری كنیم، سرمایه گذاری در بخش پیشگیری بسیار مقرون به صرفه‌تر از بخش درمان است و اگر تمركز خود را در حوزه آموزش و پیشگیری قرار دهیم، در مبارزه با مواد مخدر موفق خواهیم بود.
وی گفت: متاسفانه به دلیل كنجكاوی جوانان و شرایط خاص دانشجویان ما نیز در محیط‌های دانشگاهی با این پدیده شوم مواجه هستیم، اما اهداف مهمی را برای مبارزه با این مقوله دنبال می‌كنیم چرا كه جوانان و دانشجویان ما سرمایه‌های آینده كشور هستند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: شیوع مواد مخدر در بین جوانان و همچنین دانشجویان پدیده‌ای جهانی است، اما مهم، رویكرد‌هایی است كه در برخورد با این موضوع می‌تواند مطرح شود و انتقال تجارب و توان علمی دانشگاه‌ها با یكدیگر می‌تواند ما را در مسیر مبارزه با مواد مخدر یاری كند.
آقای غلامی افزود:​ دانشجویان به دلیل شرایط خاصی كه دارند و به خاطر اینكه معمولا در خانواده‌های خود با محدودیت‌هایی مواجه هستند، وقتی یكباره در محیط دانشگاهی و آزاد قرار می‌گیرند، معمولا تحت تاثیر افراد ناباب و مواد مخدر قرار می‌گیرند كه آسیب‌های جسمی و روانی دارد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود:​ مصرف هر گونه مواد مخدر در میان جوانان نه تنها به جسم و روان آن‌ها آسیب می‌زند بلكه جایگاه اجتماعی آن‌ها را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد، و البته آمار دانشجویان معتاد در كشور ما از میانگین جهانی پایین‌تر است و وزارت علوم در حال تدوین یك راهبرد جدید برای پایش و آموزش دانشجویان در محیط‌های دانشجویی است.
آقای غلامی گفت: در حوزه دانشگاهی عوامل خطر بر اساس پایش‌هایی كه انجام شده به پنج گروه و 17 عامل تقسیم شده است و مهم‌ترین عامل در مبارزه با مواد مخدر، اعتقادات مذهبی و پایبندی جوانان به دستورات شرعی و انجام وظایف دینی است، جوانان یا دانشجویانی كه اعتقادات قوی تری دارند كمتر درگیر عوامل خطرزا می‌شوند و می‌طلبد كه ما در فضا‌های علمی و دانشجویی و همچنین فرهنگی از وجود این جوانان مومن و معتقد استفاده كنیم.
وی افزود: آموزش‌های عمومی جایگاه بسیار خوبی در دانشگاه دارد تا جوانان از خطر درگیر شدن با مواد مخدر مصون بمانند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: حوزه معاونت دانشجویی وزارت علوم با راه اندازی برنامه پیام سعی كرده است جوانان را از خطر‌های مصرف مواد مخدر و مواد روان گردان آگاه كند كه این برنامه شامل گام مختلفی از جمله استقرار مشاوران است.
آقای غلامی در پایان خاطر نشان كرد:​ همكاران ما در تلاش هستند تا در دروس دانشگاهی برنامه‌هایی را برای ارتقاء مهارت‌های زندگی به دانشجویان آموزش دهند و همه دستگاه‌ها باید با نگاه حمایت از آموزش و پیشگیری اقدامات لازم را انجام دهند تا معضل مواد مخدر در كشور از بین برود.

دسترسی سریع