تحریم بانك مركزی، نشانه استیصال آمریكاست

پیوستن آمریكا به 1+4 چه به عنوان 5+1 چه به عنوان میهمان، ضرورتش پایان دادن به جنگ اقتصادی علیه ایران است

1398/06/30
|
09:27
|


به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از نیویورك, وزیر امورخارجه كشورمان گفت: سفر نیویورك فرصت خوبی برای دیدارهای رسانه ای و حضور در جمع اعضای اندیشكده هاست.

محمدجواد ظریف افزود: شرایط كنونی منطقه، بین الملل، پیمان شكنی های آمریكا و خطراتی كه كاخ سفید ایجاد كرده و نظرات ایران درباره امنیت منطقه از جمله محورهای اصلی سخنرانی رییس جمهور در اجلاس عمومی سازمان ملل است.
وی درباره برنامه های خود نیز گفت: روز چهارشنبه جلسه وزرای خارجه 4+1 و پس از آن دیدار با وزرای خارجه انگلیس، فرانسه و عمان را خواهم داشت.
ظریف گفت: شرایط بازگشت به میز مذاكره مشخص است و میز مذاكره برای اعضای برجام یا كسانی است كه تعهداتشان را در قبال برجام اجرا می كنند.
وزیر امورخارجه كشورمان تصریح كرد: آمریكایی ها نمی توانند همزمان تروریسم اقتصادی یا به قول ترامپ جنگ اقتصادی علیه ایران را ادامه بدهند و فشار حداكثری را دنبال كنند و در عین حال بخواهند پشت میز مذاكره قرارگیرند.
ظریف گفت : پیوستن آمریكا به 1+4 چه به عنوان 5+1 چه به عنوان میهمان، ضرورتش پایان دادن به جنگ اقتصادی علیه ایران است.
وزیر امور خارجه گفت : می بینیم خروج آمریكا از برجام باعث تنش در منطقه شده و تقریبا همه پشیمان از این خروج هستند.ناظران و تحلیلگران امریكایی تاكید می كنند دولت كنونی برای دروغ های نتانیاهو و فشارهای دیگران اشتباه بزرگی مرتكب شد.اشتباهی كه باعث شد شرایط امریكا نه تنها بهتر نشود بلكه در شرایط بسیار خطرناك تری‌ نیز قرار بگیرد .
ظریف در خصوص تحریم بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران نیز گفت : تحریم بانك مركزی نشاندهنده استیصال آمریكاست. بانك مركزی پیشتر تحریم شده بود و حالا با عنوانی دیگر دوباره تحریم شد.می خواهند مانع رسیدن غذا و دارو به مردم ایران شوند و حتما این اقدام نقض همه تعهدات بین المللی است .
وزیرامورخارجه كشورمان تصریح كرد : البته آمریكایی ها در این زمینه متعهد به مقررات بین المللی نبودند و صرفا آنها را بر اساس منافعشان تعبیر كرده اند. این اقدام خطرناك است و از یك طرف نشان دهنده عدم تعهد آمریكا به تعهدات بین المللی است و از طرف دیگر نشان دهنده این است كه سیاست فشار حداكثری به پایان خودش نزدیك شده است.
ظریف تاكید كرد : وقتی یك موسسه را چند بار و با عناوین مختلف تحریم می كنند نشان دهنده آن است كه آنچه كه فكر می كردند با سیاست فشار حداكثری می توانند در ظرف چند ماه مردم ایران را به زانو درآورند، شكست خورده است و هرچه زودتر باید به این واقعیت اعتراف كنند و با یك روش آبرومندانه به این سیاست خود پایان دهند همانطور كه مقام معظم رهبری فرمودند توبه كنند و به میز مذاكره بازگردند، حتما به نتایج بهتری می رسند تا اینكه بانك مركزی را دو یا چند بار تحریم كنند.
ظریف درباره راه حل های رییس جمهور فرانسه هم گفت : به این باور رسیدیم مكرون می خواهد به نتیجه ای برسد اما راه حل از طریق پذیرش چارچوب های امریكا شدنی نیست.باید حتما اقدام متهورانه ای انجام شود.
وزیر امور خارجه ایران گفت : امكان اینكه 4+1 به 5+1 تبدیل شود صفر درصد نیست اما خیلی كم است.
ظریف با بیان این كه به نظر نمی رسد در شرایط كنونی تمهیدات برگزاری چنین جلسه ای ظرف چند روز آینده فراهم شود گفت : البته در عالم دیپلماسی هیچ چیز غیر ممكن نیست.

دسترسی سریع