سوء استفاده از واردات مسافری گوشی همراه

37 هزار گوشی كه اخیرا پیامك قطع دریافت كرده اند با سوء استفاده از نام مسافران ثبت شده اند.

1398/07/07
|
15:13
|


سوء استفاده از واردات مسافری گوشی همراهسخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز گفت : 37 هزار گوشی كه اخیرا پیامك قطع دریافت كرده اند گوشی هایی هستند كه بدون اطلاع افراد و با سوء استفاده از نام مسافران ثبت شده اند.
حمیدرضا دهقانی نیا در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت : بعد از اتصال گمرك به سامانه استعلام نیروی انتظامی و مشخص شدن این مسئله كه مسافر واقعا مسافر بوده و گوشی تلفن همراه خود را توسط خودش وارد كشور كرده بر اساس آمار سامانه همتا مشخص شد كه از ابتدای سال 98 تاكنون واردات رسمی رشد چشمگیری داشته و واردات مسافری به شدت در حال كاهش است .
وی گفت : برای مثال در مرداد و شهریور امسال یك میلیون و 100 هزار گوشی تلفن همراه به صورت رسمی وارد كشور شده است و كمتر از 230 هزار واردات مسافری گوشی هم در حال انجام است كه البته این عدد در فروردین سال 98 بیش از 750 هزار گوشی تلفن همراه بود .
دهقانی نیا گفت : شركت های رسمی در حال حاضر به طرح ریجستری اعتماد كرده اند و واردات خود را افزایش داده اند اما هنوز عده ای تلاش می كنند كه از رویه مسافری واردات گوشی سوءاستفاده كنند و كالای قاچاق خود را وارد كشور كنند كه بر اساس قانون هر گونه سوء استفاده از معافیت های مختلف وارداتی قاچاق محسوب می شود .
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز افزود: در آخرین اقدامی كه برای مبارزه با قاچاقچیان گوشی تلفن همراه در هفته پیش صورت گرفت از طریق سامانه همتا برای 37 هزار گوشی پیامك قطع، ارسال شد كه از این عدد 30 هزار گوشی حتی روشن هم نشده اند و 7 هزار گوشی دیگر هم طی یك هفته قبل از ارسال پیامك روشن شده و سیم كارت گرفته بودند .
وی ادامه داد : این به این معنی است كه این 7 هزار گوشی كه همگی با سوء استفاده از اطلاعات مسافران ثبت شده اند در حال حاضر یا دست عمده فروش هستند و یا خریدارانی كه به تازگی گوشی را خریداری كرده اند و امكان پس دادن آن به فروشنده را دارند .
دهقانی نیا گفت : اگر هر كدام از این 7 هزار گوشی روشن متعلق به مسافر واقعی باشد و یا حتی از اطلاعات پاسپورت مسافران واقعی استفاده شده باشد صاحب گوشی كافی است با مدارك مسافرت خود از قبیل گذرنامه و كارت ملی به اداره صنعت، معدن استان خود مراجعه كنند و جلوی قطع شدن گوشی خود را بگیرد .
وی افزود : ما در حالت عادی هر ماه بین دو تا 12 هزار گوشی را به دلیل قاچاق بودن شناسایی و قطع ارتباط می كردیم اما حالا با انتشار خبر ارسال پیامك به 37 هزار گوشی و با اینكه این گوشی ها هنوز قطع نشده اند قاچاقچیان سعی می كنند برای به هم ریختن بازار قطعی های عادی و ماهیانه گوشی های غیر مجاز را به این 37 هزار گوشی ارتباط دهند تا به نوعی مانعی بر سر راه طرح ریجستری ایجاد كنند .
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز گفت : باید تاكید كنم كه این 37 هزار گوشی فقط مربوط به یكی دو ماه اخیر است و هیچ گوشی پیش از این زمان به این 37 هزار گوشی كه البته هنوز قطع هم نشده اند ارتباطی ندارد .
دهقانی نیا تاكید كرد : مطلع هستیم كه از زمان اجرای طرح ریجستری قاچاقچیان سود بسیاری را از دست داده اند و به تبع آن تلاش می كنند كه این سیستم را دور بزنند اما ما به كمك سامانه های مختلفی كه به هم متصل كردیم براحتی آنها را شناسایی می كنیم و گاهی ماهانه 12 هزار گوشی را هم غیر فعال كردیم .
وی ادامه داد : اما این بار برخی سعی كردند از این آب گل آلود ماهی بگیرند و گوشی های قاچاق خود را جزء این 37 هزار گوشی جا بزنند و تاكید می كنم كه قصدشان از این عمل بهم ریختن بازار است اما وقتی اطلاعات گوشی خود را ارائه می كنند مشخص می شود كه گفته آنها درست نیست .

دسترسی سریع