فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران گفت: تعداد زائران اربعین در مقایسه با سال گذشته 80 درصد افزایش داشته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سردار سرتیپ پاسدار حسین اشتری در برنامه نگاه یك شبكه یك سیما با بیان اینكه بیش از 30 هزار پلیس و 260 گیت تردد در مرزهای زمینی مستقر كرده ایم افزود: در مرز خسروی آمادگی كامل برای تردد زائران وجود دارد، اما اكنون این مرز با نظر طرف عراقی بسته شده است و بازگشایی آن بستگی به عراق دارد.
وی گفت: تعداد گیتها در مرزهای زمینی 20 درصد افزایش داشته است.
فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینكه تردد زائران اربعین از مرزهای چزابه، شلمچه و مهران بسیار روان است تصریح كرد: صدور گذرنامه نیز در مقایسه با سال گذشته بیش از صددرصد افزایش داشته و پلیس گذرنامه، شبانه روزی در حال خدمت رسانی است.
وی با بیان اینكه پلیس راه در مسیرهای حركت زائران اربعین حضور فعال دارد، افزود: از ابتدای محرم تاكنون بیش از یك میلیون و یكصد هزار زائر از مرزهای كشور خارج شده اند.
سردار اشتری گفت: آمار زائران اربعین كه سال گذشته از مرز خارج شده بودند كمتر از نصف زائرانی است كه امسال و در همان مدت از مرز خارج شده اند.
وی افزود: برگه تردد موقت برای كسانی كه اقدام به نام نویسی گذرنامه كرده اند صادر میشود و با طرف عراقی در این باره هماهنگیهای كامل وجود دارد.
فرمانده نیروی انتظامی گفت: پاركینگهای خودرو و زیرساختها افزایش داشته البته ممكن است در روزهای منتهی به اربعین مشكل پاركینگ ایجاد شود.
سردار اشتری افزود: سال گذشته 20 روز پس از اتمام اربعین، جلسات خود را برای هر چه باشكوهتر برگزار شدن خدمات رسانی به زائران اربعین امسال برگزار كردیم كه تاكنون 14 جلسه در این باره برگزار شده است.
وی گفت: نیروی انتظامی آمادگی كامل برای ارائه خدمت رسانی به زائران دارد، اما نقش مردم در تسریع كارها مهم است.
فرمانده نیروی انتظامی افزود: با توجه به اینكه در یك مرز و در یك روز حدود 300 هزار تردد وجود دارد، بنابراین همه باید همكاری كنند.
سردار اشتری درباره تمهیدات معیشتی برای كاركنان نیروی انتظامی نیز گفت: مرزبانان نیروی انتظامی در هشت هزار و 755 كیلومتر مرز آبی و خاكی كشور حضور دارند و تنوع ماموریت و گسترش وظایف نیروی انتظامی نمونهای در كشور ندارد.
وی افزود: در چند سال گذشته تلاش كرده ایم مشكلات كاركنان نیروی انتظامی را برطرف كنیم، اما عقب افتادگیهای زیادی در این باره داریم.
فرمانده نیروی انتظامی گفت: نتوانستیم خدمات و امكانات كامل در اختیار كاركنان نیروی انتظامی قرار دهیم.
سردار اشتری افزود: با راه اندازی قرارگاه جهادی مسكن قرار است در دو یا سه سال آینده بیش از یكصد هزار منزل مسكونی سازمانی یا ملكی برای كاركنان نیروی انتظامی ایجاد كنیم.
وی گفت: هوشمند سازی نیروی انتظامی به معنای استفاده خوب از فناوری، داشتن زیرساخت ها، بهره گیری از كارمندان خوب و افزایش قدرت عملیاتی است كه اینها موجب پیشگیری از جرم خواهد شد.
فرمانده نیروی انتظامی افزود: حدود چهار هزار دست افزار به كاركنان پلیس داده ایم كه بانكهای اطلاعاتی ناجا در آنها تجمیع شده است وحدود هشت هزار دست افزار دیگر نیز تا پایان سال به ماموران نیروی انتظامی داده واهد شد.
وی گفت: تا پایان سال 1400 هوشمند سازی نیروی انتظامی را به نقطه خوبی خواهیم رساند، زیرا بخشی از زیرساختهای آن فراهم شده است.
سردار اشتری افزود: به طور میانگین در دنیا به ازای هر هزار نفر، پنج تا هشت پلیس وجود دارد، اما در كشور ما به ازای هر هزار نفر كمتر از سه پلیس داریم كه برای بهبود عملكردها باید به ازای هر هزار نفر جمعیت كشور دو پلیس به كادر نیروی انتظامی اضافه شود.
وی گفت: این خلاء نیرو را با استفاده از فناوریهای روز و آموزش كاركنان پر میكنیم.
فرمانده نیروی انتظامی افزود: بیش از 90 درصد تجهیزات پلیس بومی و تجهیزات به روز است.
سردار اشتری گفت: پلیس كشورمان مقتدر و توانمند است و ابزار الكترونیكی بسیار خوبی دارد كه در منطقه رتبه نخست و توان رقابت با كشورهای قدرتمند را دارد.
وی افزود: در بخش آی تی پیشرفتهای بسیار خوبی داشته ایم و میتوانیم با كشورهای پیشرفته رقابت كنیم.
فرمانده نیروی انتظامی گفت: هر اتفاقی بیفتد پلیس كنار مردم است و مردم احساس میكنند پلیس ملجع و پناهگاه آنهاست.
سردار اشتری افزود: در سیل نوروز امسال به علت آماده باش نیرویهای پلیس، این نیرو توانست جزو نخستین امدادرسانها به مردم باشد.
وی گفت: 750 هزار تماس با سامانه 197 در 6 ماه نخست امسال گرفته شد كه 600 هزار تماس آن عملیاتی شد.
فرمانده نیروی انتظامی افزود: 30 درصد تماسها برای قدردانی از اقدامات پلیس بوده است.
سردار اشتری گفت: از نظر تعامل با مردم از رتبه هشتم به رتبه دوم كشور رسیده ایم.
وی افزود: در فضای مجازی به مسائل جامعه از جمله به تنش بین پلیس و مردم دامن زده میشود و چنان نشان میدهند كه تنش شدیدی بین مردم و پلیس وجود دارد البته برخی خارج نشینها نیز این مسائل را مطرح میكنند.
فرمانده نیروی انتظامی گفت: بر اساس آمارها هر سال تنش پلیس با مردم كمتر میشود و اكنون این عدد در پایینترین سطح خود است.
سردار اشتری افزود: مردم، ولی نعمت ما هستند و پلیس به شدت با جرائم خشن مانند تجاوز به عنف، سرقت مسلحانه و سارقان برخورد میكند.
وی گفت: كسی كه سلاح روی مردم میكشد یا باید دستگیر یا كشته شود و قوه قضاییه نیز در این باره حمایت بسیار خوبی از پلیس داشته است.
فرمانده نیروی انتظامی افزود: امنیت مردم خط قرمز ماست و در هر شرایطی كه امنیت مردم به خطر بیفتد وارد میشویم.
سردار اشتری گفت: معیار ما در كارها قانون است و با متخلفان از قانون برخورد میكنیم.
وی افزود: اخیراً در طرح رعد در تهران حدود 500 نفر از ارازل و اوباش در یك زمان دستگیر شدند و با آنها برخورد شد.
فرمانده نیروی انتظامی گفت: دغدغه پلیس تعداد جانباختگان تصادفات جادهای است كه ضربه بزرگی به كشور میزند.
سردار اشتری افزود: در 10 سال پیش حدود 27 هزار نفر در جادههای كشور سالانه كشته میشدند، اما با تلاش كاركنان نیروی انتظامی و پلیس راه و با توجه به افزایش دو برابری تعداد خودرو و موتور سیكلت و آمار سفر تعداد كشتههای جادهای به حدود 10 هزار نفر رسیده است.
وی گفت: عامل انسانی، خودرو، زیرساختها و ضعف فرهنگ ترافیك عامل تصادفات جادهای كشور است.
فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینكه چند هزار نقطه حادثه خیز در جادههای كشور وجود دارد افزود: برخی خودروها نیز ایمنی ندارند و خودرو سازان باید به این مسئله توجه كنند.
سردار اشتری با بیان اینكه بیشترین امار تصادفات جادهای كشور مربوط به خودروی پراید است گفت: اعلام كرده ایم پراید با شاخصههای كنونی را از سال آینده شماره گذاری نمیكنیم؛ و خودروسازان باید این خودرو را به حد استاندارد برسانند.
فرمانده نیروی انتظامی تصریح كرد: اگر میزان تخلفات رانندگی افزایش یابد خودرو شخص متخلف متوقف میشود.
سردار اشتری افزود: باید در قوانین راهنمایی و رانندگی تجدید نظر شود و مجلس شورای اسلامی به این موضوع ورود كند.
وی گفت: از ابتدای انقلاب اسلامی تاكنون چهار هزار شهید در راه مبارزه با مواد مخدر تقدیم كرده ایم.
فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینكه امسال 415 تن مواد مخدر كشف شد افزود: كشف مواد مخدر امسال 12 درصد افزایش داشته است.
سردار اشتری گفت: از سال 2004 میلادی و با حضور نیروهای آمریكایی و غربی در افغانستان تولید تریاك و مواد مخدر 50 برابر شده است.
وی افزود: سال گذشته 875 تن مواد مخدر در كشور كشف شد كه 850 تن از این كشفیات را نیروی انتظامی كشف كرد.