كودكان قربانیان تروریسم اقتصادی آمریكا


حسنی‌نژاد: تهدید جان كودكان به منظور دستیابی به اغراض سیاسی چیزی جز تروریسم اقتصادی نیست

1398/07/20
|
10:09
|



به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از نیویورك؛ رایزن نمایندگی كشورمان در سازمان ملل تاكید كرد كودكان ایرانی قربانیان نخستِ قتل‌عام اقتصادی ناشی از اقدامات یكجانبه‌ قهرآمیزی هستند كه آمریكا با نقض همه‌ اصول حقوقی بین‌المللی و هنجار‌های پذیرفته شده‌ اخلاقی و انسانی، علیه آنان بكار گرفته است.
«محمد حسنی‌نژاد پیركوهی» در نشست كمیته سوم مجمع عمومی این سازمان با موضوع "ارتقا و پاسداری از حقوق كودكان" تاكید كرد: با وجود گام‌هایی كه برای اجرای كنوانسیون حقوق كودك برداشته شده، هنوز هم میلیون‌ها كودك در سرتاسر جهان، زندگی خود را در منازعات مسلحانه، جنگ‌ها و اشغال خارجی سپری می‌كنند. این واقعیتِ تلخی است كه كسانی كه عموما كودكان را هدف حملات خود قرار می‌دهند، در تهیه‌ سلاح و تجهیز زرادخانه‌های خود با هیچ مشكلی مواجه نیستند. به علاوه نزدیك به 420 میلیون كودك كه تقریبا یك پنجم جمعیت كودكان جهان را تشكیل می‌دهند، در بحبوحه‌ منازعات زندگی می‌كنند و هیچ اطمینانی به فردای خود ندارند.

رایزن كشورمان این موضوع را كه یك سوم جمعیت جهان در كشور‌هایی زندگی می‌كنند كه آماج اقدامات یكجانبه‌ قهرآمیز نامشروع یا محاصره‌ غیرانسانی قرار دارند، واقعیتی دردآور و بسیار نگران‌كننده دانست و گفت: در شرایط سكوت و بی‌تفاوتی جهانی نسبت به این اقدامات نامشروع، آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه به ویژه كودكان و افراد نیازمند به مراقبت‌های حیاتی پزشكی مانند كودكانی كه از سرطان خون یا سایر انواع سرطان‌ها و بیماری‌های نادر، رنج می‌برند، قربانیان اصلی اقدامات یكجانبه‌ قهرآمیز آمریكا هستند. تهدید جان كودكان به منظور دستیابی به اغراض سیاسی چیزی جز تروریسم اقتصادی نبوده و نظر به عواقب حاد اقدامات قهرآمیز بر زندگی كودكان، ضرورت دارد كه سازمان ملل، تاثیر اقدامات مزبور بر وضعیت كودكان را مورد ارزیابی و بررسی عمیق و جدی قرار دهد.

نماینده كشورمان در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت كه جمهوری اسلامی ایران برغم چهار دهه شرایط ناعادلانه و نابهنجار محیط خارجی، پیشرفت‌های قابل توجهی در بهبود شرایط زندگی كودكان داشته‌است و برخی از اقدامات اخیر دولت جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌ پاسداری و ارتقای حقوق كودك را به شرح ذیل برشمرد و از جمله به ابتكار وزارت دادگستری به عنوان مرجع ملی هماهنگی و نظارت بر اجرای كنوانسیون حقوق كودك در نامگذاری سال 1398 به عنوان سال "تحول در حقوق كودك" اشاره كرد.

وی افزود: تحت شعار تحول در حقوق كودك و به منظور ارتقای آگاهی و ارائه‌ مشاوره و ترویج و پاسداری از حقوق كودكان، تاكنون یازده "كلینیك تخصصی حقوق كودك" در مراكز استانی دایر شده و براساس برنامه‌ریزی‌ها، این مراكز به زودی در سطح ملی و در همه‌ استان‌ها راه اندازی خواهد شد. بعلاوه در سطوح تقنینی و سیاست‌گذاری، اصلاحیه‌ قانون ملی به تصویب رسید و از اوایل اكتبر 2019 اجرایی شد و به موجب آن مقرر گردید به فرزندانِ مادران ایرانی كه با مردان غیرایرانی ازدواج كرده‌اند، تابعیت اعطا شود. وی، این اقدام را گام مهمی در جهت تعیین تكلیف بسیاری از كودكان به لحاظ تابعیت، دانست.

رایزن نمایندگی كشورمان در نیویورك، تصویب "سند ملی كار شایسته و سیاست‌های اشتغال مبتنی بر سند ملی كار شایسته" در ماه مه 2019، كه در آن راهبرد‌های موثری در رابطه با "محو كار كودكانِ كار، به ویژه بدترین اشكالِ كارِ كودك" پیش‌بینی شده است را بسیار مهم قلمداد كرد و ضمن اشاره به انتشار دستورالعمل حفظ كرامت و ارزش‌های انسانی توسط قوه قضائیه، تاكید كرد كه مواد متعددی از این دستورالعمل، به حقوق كودكان مربوط می‌شود.

وی با اشاره به تصویب لایحه‌ جامعی با عنوان "حمایت از كودكان و نوجوانان" از طی مراحل قانونی این لایحه خبر داد و دسترسی كودكان به خدمات و مراقبت‌های بهداشتی و آموزش كیفی را دو پایه‌ اصلی سیاست‌های ملی توسعه‌ ایران دانست و دستیابی به اهداف مورد توافق بین المللی درخصوص مرگ و میر كودكان و مادران باردار از طریق اختصاص پوشش ملی زایمان بی‌خطر، واكسیناسیون و بهبود تغذیه‌ كودك را از موارد قابل ذكر در اقدامات كشورمان معرفی كرد.

رایزن كشورمان در پایان، اظهار داشت كه پوشش تحصیلات در ایران برای رده‌ ابتدایی 99 درصد، دو سال نخست دبیرستان 94 درصد و دو سال آخر دبیرستان، 84 درصد می‌باشد. در حال حاضر، نزدیك به 500 هزار نفر دانش‌آموز تبعه‌ خارجی فارغ از وضعیت پناهندگی، در مدارس سرتاسر كشور مشغول به تحصیلند كه این وجه از كمك ایران به جامعه‌ جهانی به اندازه‌ای كه باید، مورد توجه قرار نگرفته است.

دسترسی سریع