رئیس سازمان امور مالیاتی كشور گفت : محدود كردن معافیت مالیاتی و كاهش فرار مالیاتی و فساد سیستم اداری بر درآمد دولت موثر است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، پارسا در استودیو نگاه یك شبكه یك سیما افزود: همه مردم باید متناسب با ثروت، درآمد و مصرفشان مالیات پرداخت كنند در غیر این صورت جامعه به سمت عدالت نخواهد رفت،در حال حاضر چیزی حدود 8 درصد از مالیات های مردمی در اختیار دولت قرار می گیرد.در كشورهای در حال توسعه این رقم 15 درصد و در كشورهای پیشرفته بالای 30 درصد را به خود اختصاص می دهد.
او ادامه داد: می توان با بكارگیری زیر ساخت های مدیریتی و اقتصادی مناسب سهم دولت از مالیات را دو برابر كرد یكی از این زیرساخت ها محدود كردن معافیت مالیاتی باشد و همینطور فرار مالیاتی و فساد سیستم اداری باید به حداقل برسد زیرساخت مالیاتی در كشور باید به گونه ای مستقر شود كه این سه پدیده به حداقل برسد اما متاسفانه فرار مالیاتی بسیاری در كشور وجود دارد فساد اداری هم قابل كتمان نیست.
پارسا تصریح كرد: متاسفانه در كشور ما معلمی كه در دورترین نقطه كشور تدریس می كند اول مالیات پرداخت می كند و بعد حقوق می گیرد اما كسانی كه درآمد میلیاردی دارند آنگونه كه باید مالیات نمی دهند ما باید به اندازه نیازهای توسعه ای كشور درآمد مالیاتی داشته باشیم. چیزی حدود بیش از 85 درصد درآمد كشور باید از محل هایی كه در آن عدالت مالیاتی برقرار است تامین گردد.
پورابراهیمی عضو كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی هم در این برنامه گفت : برای تحقق هدف نشانه گذاری هایی شده درآمد مالیات 10 درصد دولت از تولید ناخالص داخلی نیازمند آن هستیم كه شفافیت اطلاعاتی در كشور فراهم شود.
او افزود: سازمان امور مالیاتی باید بتواند آن دسته از افرادی كه بدون كد اقتصادی، فعالیت اقتصادی دارند را شناسایی كند و این مهم نیازمند پایگاه اطلاعاتی جامعی است.
پورابراهیمی ادامه داد: طرح جامع نظام مالیاتی اشاره به وظیفه سازمان امور مالیاتی در ایجاد این پایگاه شفاف اطلاعاتی دارد، البته این امر نیازمند همكاری سایر دستگاه های كشور می باشد برخی از دستگاه ها از ارائه لینك های اطلاعاتی موثر و شفاف بر سازمان امور مالیاتی امتناع می ورزند.
پورابراهیمی به مخاطبان برنامه مژده داد: لایحه پایانه فروشگاهی كه طی دو سال اخیر در دست بررسی بود كامل و جامع گردیده و در صحن علنی مجلس تصویب شد.
او گفت: یكی از شاه بیت های مهم این لایحه به ایجاد سامانه مالیاتی مودیان مالیاتی اشاره دارد، این سامانه در تعیین میزان مالیات هر فرد در هر رده و جایگاهی از جامعه موثر و تعیین كننده خواهد بود.
پورابراهیمی افزود: راه اندازی این سامانه یك تحول و انقلاب در امر شناسایی مالیات واحدهای صنفی محسوب می شود.
او ادامه داد: باید در سیاست گذاری مالیاتی، مالیات بر بنگاه های اقتصادی و حقوق بگیران را كاهش دهیم هدف ما از مالیات چیزی به مراتب فراتر از اینه محسوب می شود اما متاسفانه در كشور، بجای اینكه از تولیدكنندگان بنگاه های اقتصادی حمایت كرده و طرح های تشویقی متنوعی در شرایط تحریمی برایشان فراهم كنیم با نرخ مالیات این افراد و بنگاه ها را افزایش داده ایم و این اقدام سبب شده تا تركیب نظام اخذ مالیات از شركت ها و بنگاه های اقتصادی در كشور برعكس شده و بهم بخورد لازم به ذكر است این اقدام دقیقاً بر عكس سایر كشورهای دنیاست.
پور ابراهیمی تصریح كرد: در همه دنیا ثروتمندان اساس تشكیل مالیات هستند در حالیكه در كشور ما تاكنون مجلس چندین بار مصوب كرده و دولت هم دستور لغو داده تا چنین روندی در كشور ما پیاده سازی نشود.
عضو كمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در كشور ما معافیت های مالیاتی پنهانی وجود دارد كه اساساً ده ها برابر معافیت های آشكار مالیاتی، حوزه نظام اقتصادی را به شدت تحت تاثیر قرار داده و می دهند. این معافیت های پنهان عبارتند از: معافیت بر مجموع درآمد، معافیت بر عایدی درآمد و واحدهای مسكونی خالی از سكنه كه به بهانه نبود اطلاعات جامع هنوز مسكوت مانده است.
پورابراهیمی افزود: در برخی موارد برای خودمان هم جای سوال است با توجه به شرایط جامعه به نظر می رسد در برخی مواقع یك لابی گری هایی در لایه های دولت وجود دارد كه ابتدا بر تصمیم دولت اثر می گذارد زیرا اگر دولت اراده پیشنهاد و اجرا نداشته باشد قانون مجلس تاریخ اجرایی نخواهد داشت.
پارسا رئیس سازمان امور مالیاتی كشور با رد مقوله وجود مافیا در پس پرده قانون گریزی های مالیاتی افزود: سازمان امور مالیاتی با هیچ كس شوخی ندارد و نسبت به دریافت مالیات هر گونه اقدام قانونی لازم را اعمال خواهد كرد و امروز هر سه قوه آمادگی لازم برای دستیابی به هر چه بهتر پیاده شدن قوانین مالیاتی و رسیدگی به وضع فراریان مالیاتی را دارند امروز اولویت سازمان امور مالیاتی ایجاد و راه اندازی پایانه های فروش است این یعنی به حداقل رساندن فساد و فرار مالیاتی.