دبیركل هلال احمر: آنچه امسال را درمقایسه با پارسال متمایز میكند افزایش زائران ایرانی اربعین است كه پیشبینی میشود از 4 میلیون نفر عبور كند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمود رضا پیروی در استودیو گفتگوی ویژه خبری شبكه دوم سیما افزود: فزونی جمعیت زائرین اربعین حسینی در مرزها بی شك سبب دشواری هایی هم شده كه بر سختی چنین سفری می افزاید بدین دلیل در بحث اسكان، غذا و بهداشت زائرین دقت دو چندان شود.
او ادامه داد : توصیه می شود افراد سالخورده، كودكان و بیمارانی كه زمینه ای از بیماری های سخت دارند در این ایام اقدام به پیاده روی نكنند اما روی هم رفته همكاران ما در فواصل معین آماده سرویس دهی و تیمار این عزیزان می باشد. خدمات ما به مراجعین به چهار زمینه مربوط می شود بهداشت و درمان كه شامل تزریقات و پانسمان تا بستری و گچ گیری و انتقال بیماران را می توان از جمله خدمات قابل ارائه جمعیت هلال احمر در این ایام عنوان كرد.
پیروی تصریح كرد: امسال در خدمتی جدید به حدود 100 نفر خدمت باز پیوند یا همان یافتن و باز گرداندن افرادی كه گم شده بودند و یا جا مانده بودند ارائه خدمت شده است.
حسین پُلارك مسئول كمیته مشاركت های مردمی اربعین درسوی دیگر این برنامه گفت: میزبانی عراقی ها در مراسم اربعین از روی عشق و علاقه خالص و قلبی است زیرا میزبانی زائرین اربعین را یك افتخار می دانند. موكب داران عراقی با همه وجود پا به میدان میزبانی می گذارند. البته افتخار میزبانی زائرین حسینی بصورت مكانیزه نصیب آندسته از متقاضیانی می شود كه در سامانه ثبت نامه كرده و اعلام آمادگی نموده اند. آنچه امسال را نسبت به سال قبل متمایز می كند افزایش جمعیت زائرین ایرانی است سال قبل جمعیت به 2 میلیون هم نرسید اما پیش بینی می شود این آمار امسال از 4 میلیون نفر هم عبور كند.
او ادامه داد: موكب داری در عراق حق عراقی هاست، تا جایی كه موكب های عراقی حدود 10 هزار عدد و موكب های ایرانی حدود 1500 عدد می باشد حضور موكب داران ایرانی بیشتر جنبه كمك به عراقیهاست.
مهران قربانی معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در ارتباط تصویری از دیگر استودیو با این برنامه گفت: واقعه اربعین حسینی را می توان واقعه بی نظیر در دنیا عنوان كرد خروج 3 میلیون نفر ازكشور در دوره ای 15 روزه و ورود این جمعیت به كشوری دیگر بی نظیر است. در 11 روز گذشته عملكرد راهداری و حمل نقل جاده ای نسبت به دوره مشابه سال قبل 2/4 برابر بوده است امروز تا این لحظه هم مشكل خاصی در شبكه راههای منتهی به 4 مرز میان ایران و عراق وجود ندارد.
پیروی در استودیو به وقوع 35 هزار اسكان اضطراری در مسیر زیارت اربعین خبر داد و افزود: اسكان های اضطراری اعم از یك شب یا بیشتر، در مدارس یا ورزشگاه ها صورت می پذیرد، در مرز خسروی حدود 500 چادر بنا شده شبهایی بوده كه همه چادرها پر بوده است.
حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ارتباط زنده تصویری از كربلا معلی با این برنامه گفت: وجه تمایز ایام اربعین امسال نسبت به سال قبل، افزایش جمعیت زائرین حسینی است بگونه ای كه از زائرین خواسته می شود پس از زیارت بازگشته رخصت زیارت را به هیئت های بعدی بسپارند.
پُلارك دراستودیو گفت: نظر به پیش بینی های انجام شده درخصوص افزایش جمعیت و گرمای هوا، اقدامات لازم جهت ارائه بهتر خدمات و حتی آبرسانی در موكب ها صورت گرفته اطمینان خاطر می دهیم كه خدمات موكب داران با انتقال 70 تن جنس درقالب 6 هزار نوع كالا، حدود 2 برابر شده است. براساس تجارت پیشین، حدود 3 هزار موكب از سراسر كشور تدارك دیده شده و در مسیرهای لازم استقرار یافته اند.
قربانی معاون ستاد راهداری و حمل و نقل جاده ای در روند برنامه گفت: حدود هزارو دویست و پنجاه دستگاه اتوبوس جهت كمك به سیستم حمل و نقل جاده ای عراق، وارد این كشور شده اند و بصورت متناسب میان چهار مرز شلمچه، خسروی، چذابه و مهران تقسیم شده اند البته حدود 200 دستگاه اتوبوس برون شهری هم به این تعداد اضافه خواهد شد. هدف از تزریق خودرو مسافربری به عراق كنترل قیمت های سامانه حمل و نقل در عراق و جلو گیری از گرانی جابجایی در این كشور است.
پُلارك از اقدامات پیگیرانه و رصدهای لحظه به لحظه دستگاه های ایرانی بر روی ایام اربعین خبر داد و افزود: طبق رصدهای صورت گرفته و از آنجا كه عراق بدلیل كمبود برق ،قادر به تولید یخ مورد نیاز زائرین نیست، از 4 استان كشورمان روزانه 20 تریلی یخچال دار یخ وارد عراق می كنیم.