حضور تیم دانشگاه امیركبیر در مسابقات كمیكار

تیم دانشگاه صنعتی امیركبیر به عنوان تنها نماینده ایران و آسیا در رقابت‌های جهانی كمیكار در آلمان حضور خواهد یافت.

1398/08/08
|
12:22
|



حضور تیم دانشگاه امیركبیر در مسابقات جهانی كمیكاربه گزارش خبرگزاری صدا وسیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیركبیر، مصطفی كشاورز مروجی استاد راهنما و مسئول تیم كمیكار دانشگاه صنعتی امیركبیر گفت: تیم این دانشگاه تنها نماینده جمهوری اسلامی ایران و آسیا در رقابت‌های جهانی كمیكار است.
وی افزود: تیم دانشگاه صنعتی امیركبیر پس از 3 مرحله آزمون نظری و كسب حداكثر امتیازات لازم مجوز حضور در این رقابت‌ها را اخذ كرده است و 13 و 14 آبان 98 با تیم‌هایی از اروپا رقابت می‌كند.
وی اضافه كرد: این مسابقات در دو بخش طراحی پوستر و عملكرد برگزار می‌شود كه دانشجویان باید ماشینی در ابعاد كوچك طراحی كنند كه بوسیله واكنش‌های شیمیایی (غیر احتراقی) پیش رانش و كنترل می‌شود؛ این ماشین باید مسافتی معین (10 تا 30 متر) را با حمل مقدار مشخصی وزنه (بین 0 تا 30 درصد وزن ماشین) كه این مقادیر از پیش كمیته برگزاری مسابقات انرا تعیین كرده و متراژ و وزن دقیق آن در روز مسابقه از طریق قرعه‌كشی، تعیین خواهد شد طی كنند و بدون استفاده از هیچگونه وسیله كنترل از راه دور و صرفا با استفاده از واكنش‌های شیمیایی متوقف شود.
مسئول تیم كمیكار دانشگاه صنعتی امیركبیر تاكید كرد: كمیكار مسابقات دانشجویان مهندسی شیمی است كه با هدف بهره گیری از اصول نظری مهندسی راهكاری برای استفاده از سوخت‌های زیست سازگار به عنوان جایگزینی مناسب برای سوخت‌های فسیلی استفاده می‌شود.
آقای كشاورز اظهار داشت: این مسابقات همه ساله در سطح ملی و جهانی میان دانشجویان رشته مهندسی شیمی و همچنین شیمی، مهندسی مكانیك و پلیمر برگزار می‌شود.
وی اظهار داشت: در اواخر قرن بیستم به منظور شكوفایی خلاقیت‌ها و توانمندی‌های علمی دانشجویان مهندسی شیمی، مسئولان انجمن مهندسی شیمی آمریكا یك رویداد سالانه رقابتی، علمی و جذاب را در قالب مسابقات كمیكار پیشنهاد دادند كه هدف این مسابقه فراهم آوردن زمینه‌ای برای مشاركت دانشجویان برای طراحی و ساخت ماشین كوچك است كه نیروی محركه آن به وسیله واكنشی شیمیایی تأمین شود.
وی درخصوص ویژگی تیم كمیكار دانشگاه صنعتی امیركبیر گفت: این تیم اقدام به استفاده از سیستم الكتروشیمیایی كه در مقایسه با سیستم فشاری امكان كنترل بهتری دارد و در برابر تغییرات رطوبت و دما حساسیت كمتری دارند پیگیری می‌كند.
مسئول تیم كمیكار دانشگاه صنعتی امیركبیر اضافه كرد: باتری ماشین این تیم از پیش ساخته نیست و این قابلیت را دارد كه در محل Assemble شود. سیستم ترمز ماشین مبتنی بر سیستم شارژ و دشارژ باتری است.
كشاورز تاكید كرد: در اثر واكنش الكتروشیمیایی درون باتری هیچگونه آلودگی زیست محیطی ایجاد نمی‌شود.
وی گفت: اخیرا مسابقات جهانی سه مرحله در سال و به میزبانی كشور‌های صاحب سبك علم مهندسی شیمی برگزار می‌شود كه امسال نیز همانند سال‌های گذشته به میزبانی آلمان و شهر دورتموند برگزار می‌شود.
مسئول تیم كمیكار دانشگاه صنعتی امیركبیرافزود: در طی سالیانی كه این مسابقات در كشور آلمان برگزار شده است، تیم‌ها اطلاعات ماشین را به صورت برخط آنلاین در اختیار تیم داوری قرار می‌دهند و پس از سه مرحله داوری بخش نظری ماشین، بهترین تیم‌ها از سراسر جهان برای تعیین بهترین عملكرد به رقابت با یكدیگر می‌پردازند و تیمی كه در مجموع پوستر و عملكرد بیشترین امتیاز را كسب كند به عنوان قهرمان شناخته می‌شود.
كشاورز خاطرنشان كرد: اعضای تیم دانشگاه صنعتی امیركبیر متشكل از مصطفی كشاورز مروجی به عنوان استاد راهنما و مسئول تیم، سید محمد امین اجاق سرپرست تیم، فرامرز دهدار مسئول فنی تیم است.
وی اظهار داشت: حسین فاضلیان، آرش نمائی قاسمی، علی سلیمی، امیرحسین فیسلوف و محمد مهدی كشاورز مروجی نیز از اعضای این تیم هستند.
مسئول تیم كمیكار دانشگاه صنعتی امیركبیر افزود: اولین دوره مسابقات جهانی در سال 2005 در گلاسكو اسكاتلند همزمان با هفتمین كنگره جهانی مهندسی شیمی برگزار شد.
كشاورز تاكید كرد: اولین دوره مسابقات كمیكار ایران نیز همزمان با نهمین كنگره ملی مهندسی شیمی ایران تحت نظارت انجمن مهندسی شیمی ایران در دانشكده مهندسی شیمی دانشگاه علم و صنعت ایران با شركت 50 تیم در روز چهاردهم آذر 83 برگزار شد.

معرفی افراد برتر مسابقه سخنرانی تربیون دانشگاه امیركبیر
مسابقه سخنرانی تریبون در دانشگاه صنعتی امیركبیر برگزار شد و افراد برتر در دو بخش دانش آموزی و بزرگسال معرفی شدند.
مسابقه سخنرانی تریبون با هدف ارتقای مهارت‌های سخنوری، فن بیان و ارتباط موثر، برای هفتمین سال پیاپی در دانشگاه صنعتی امیركبیر برگزار شد كه در این مسابقه آموزشی - رقابتی 1315 نفر از سراسر كشور در دو بخش دانش‌آموزی و بزرگسال شركت كردند.
شركت كنندگان این مسابقه در بازه زمانی خرداد تا مهر 98 طی سه مرحله، مهارت‌های سخنوری و فن بیان را در كارگاه‌های آموزشی آموختند و سپس با یكدیگر به رقابت پرداختند.
در روز پایانی این مسابقه 10 فینالیست بزرگسال و 5 فینالیست بخش دانش‌آموزی سخنرانی خود را ارائه دادند. این مسابقه با حضور بیش از 700 تماشاگر و داورانی، چون نیما كرمی، منصور ضابطیان، فرزانه سادات معصومیان، دكتر یحیی علوی، ژان بقوسیان، مهدی صادقلو و علیرضا سخنوران برگزار شد.
در این مسابقه براساس تجمیع آرای داوران و تماشاگران افراد برتر بخش بزرگسال به ترتیب بتول ناصری، محمدحسین لریجانی و پریسا خان محمدی بودند و نفرات برتر بخش دانش‌آموزی نیز به ترتیب علیرضا سرفرازیان، فروغ سادات حجازیان و مهدیس آفَرد معرفی شدند.
همچنین بنا به سنت چندساله در این مسابقه، برترین شركت‌كنندگان در حوزه‌های تخصصی نیز معرفی شدند كه در بخش بهترین محتوا رضا پورمحمدی در بخش بهترین اسلایدسازی محمدحسین مالكی، در بخش خلاقانه‌ترین سخنرانی یاسر كشكولی و در بخش شجاع‌ترین سخنران سعیده دشتبانی معرفی شدند.
در ابتدای این مراسم آقای اصفهانی پور رییس دانشكده مهندسی صنایع و سیستم‌های مدیریت دانشگاه صنعتی امیركبیر خاطر نشان كرد: مهارت‌های ارتباطی موضوعی بسیار مهم است كه كمتر در مدارس و دانشگاه‌ها به آن پرداخته می‌شود و مهارت سخنوری با وجود تأثیر زیادی كه بر زندگی انسان‌ها دارد، آموزش اصولی و صحیحی برای آن وجود ندارد.
وی تاكید كرد: در مهندسی صنایع نیز این مهارت بسیار كاربردی است، زیرا مهندس صنایع با توانایی سخنوری مناسب می‌تواند بسیار كارآمدتر از سایر مهندسین صنایع باشد.

دسترسی سریع