روایت انقلاب دوم ...

چند ماهی از انقلاب می‌گذشت، انقلابی كه البته دستخوش فتنه‌ها شده بود.

1398/08/13
|
15:51
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ حركت‌های جدایی‌طلبانه در برخی استان‌های مرزی و درگیری و اغتشاش در برخی شهر‌های مركزی. 25 سال توطئه موجب شد كه دانشجویان در پس این فتنه‌ها سایه آمریكایی‌ها را ببینند. چه از پستو و چه پیش رو آمریكایی‌ها مقابل انقلابی‌ها سنگ اندازی می‌كردند.

سنای آمریكا به دلیل مجازات ضد انقلاب‌ها در ایران قطعنامه صادر و تحریم ایران را آغاز می‌كند. 30 مهر ماه 58 بود كه رسانه‌ها اعلام كردند، محمدرضا پهلوی به بهانه معالجه پزشكی به آمریكا و نیویورك می‌رود. حالا دیگر خشم مردم ایران در سراسر جهان برانگیخته می‌شود. با رفتن شاه به آمریكا دانشجویان در این تصمیم تصویری از كودتای آمریكایی می‌دیدند. آمریكا در كودتا بخصوص در ایران سابقه دار بود چند روز قبل از انقلاب هم ژنرال هایزر به ایران آمده بود تا با كمك بختیار 28 مرداد را برای ایران تكرار كند.
امام خمینی (ره) حالا صریح‌تر علیه سیاست‌های آمریكا هشدار می‌دهد و به طلبه‌ها، دانشجویان و دانش‌آموزان اعلام می‌كند، حملات خود را نسبت به آمریكا زیاد كنندو این كشور را وادار به استرداد شاه كنند.
اما آمریكایی‌ها ترجیح دادند خواسته مردم ایران را ندید بگیرند. خبر‌هایی نیز به گوش می‌رسید كه سفارت آمریكا ارتباط مخفی با اعضای دولت موقت بازرگان دارد. 10 آبان 85 دیدار محرمانه وزیر خارجه دولت بازرگان با برژینسكی مشاور امنیت ملی كاخ سفید انجام می‌شود.
دقیقا در زمانی كه امام خمینی (ره) در تمامی‌سخنرانی‌ها و اعلام مواضع خودشان، طلاب و دانشجویان و جوانان را به هوشیاری در برابر آمریكا و ضرورت مقابله با توطئه‌های این دولت، فرامی‌خواندند. همین هم شد تا اعضای انجمن‌های اسلامی دانشگاه تهران، صنعتی شریف، پلی‌تكنیك و دانشجویان مسلمان دانشگاه شهید بهشتی تصمیم می‌گیرند مركز ارتباط آمریكا با داخل ایران یعنی سفارت این كشور را تسخیر كنند.
با تسخیر سفارت آشكار می‌شود كه ابزار‌های مورد استفاده كاركنان آمریكایی وسایل دیپلمات‌ها نبوده بلكه ابزار جاسوس‌ها بوده از فلزیاب تا گاز‌های سمی و پودر محو كننده، اتاق مخصوص جلسات محرمانه كه با ایجاد نویز اجازه خروج صدا از آن نبود، نقشه‌های محرمانه از مناطق مورد مناقشه استفاده از پلاك‌های ماشین برای تعقیب و مراقبت و یا جاسوسی، دستگاه‌های مخابراتی و ارسال پیام به كشتی‌ها و هواپیما، همه نشان می‌داد اینجا دیپلماسی در روابط با ایران جایی ندارد. دانشجویان كه بعد‌ها نام خود را پیرو خط امام گذاشتند، اما نگران بودند.
نگران از اینكه تسخیر سفارت مورد تایید امام (ره) واقع نشود، چرا كه چند ماه قبل از آن گروهك موسوم به مجاهدین خلق با اهدافی خاص، دست به چنین كاری زدند، اما امام (ره) با هوشیاری، با این اقدام مخالفت كرده بودند به همین خاطر بلافاصله با حاج احمد آقا فرزند امام (ره) تماس گرفته می‌شود. 14 آبان امام خمینی (ره) با لقب شیطان بزرگ برای آمریكا در سخنرانی خود در تاریخ انقلاب این جمله را تا امروز پرتكرارترین جمله برای آمریكا می‌كند. 16 آبان هم امام خمینی (ره) نام سفارت آمریكا را مركز فساد می‌گذارد. با تایید امام (ره) دانشجویان سراسر كشور از این اقدام حمایت می‌كنند و مردم گروه گروه به صف دانشجویان می‌پیوندند. یك ماه بعد وقتی روزنامه نگار و نویسنده مشهور مصری حسنین هیكل از امام می‌پرسد شما در جریان بودید و یا موافق آن امام اینگونه پاسخ می‌دهد: 444 روز 52 آمریكایی در سفارت آمریكا كه حالا نامش لانه جاسوسی است نگه داشته شدن تا بسیاری از راز‌های پشت پرده آمریكایی‌ها افشا شود. آمریكایی‌ها محمدرضا پهلوی را به ایران ندادند، اما خودشان هم آن را نگه نداشتند تا ثابت كنند مهره‌های آمریكایی تاریخ مصرف دارند.
سفارت خانه آمریكا در واقع پایگاه سرویس‌های اطلاعاتی بود برای ایجاد جو نا امنی و نا آرامی در كشور. در این مدت دست‌های چدنی آمریكا از دستكش مخملی بیرون آمد تا تحریم و تهدید نظامی، طراحی كودتا از پایگاه شهید نوژه در همدان، عملیات نظامی از طریق طبس برای آزادسازی جاسوسان آمریكایی. همه این‌ها نشان داد كه آمریكا حامی هیچ ملتی نیست بلكه به دنبال منافع خود در هر اقلیمی است.

دسترسی سریع