دولت برای اصلاح ساختار بودجه، جدی نیست

رئیس كمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به اینكه دولت، علت اصلی تاخیر در تقدیم لایحه اصلاح ساختاری بودجه به مجلس است‏ گفت: دولتمردان برای این اصلاح ساختار، جدی نیستند.

1398/08/14
|
09:23
|


به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، آقای غلامرضا تاجگردون با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری دوشنبه شب شبكه دو سیما با اشاره به تاكید رهبر معظم انقلاب بر اصلاح ساختار بودجه افزود: دولت در این مدت، گزارش‌های متعددی ارائه كرد و این موضوع در چندین جلسه مطرح شد.
وی اضافه كرد: برخی موارد نیاز به تصویب قانون دارد، اما برخی موارد را دولت راسا می‌تواند اجرا كند.
آقای تاجگردون با بیان اینكه اصلاحات ساختاری در بودجه هم مطرح است گفت: تاكنون چیزی به عنوان لایحه اصلاح ساختار بودجه، تصویب نشده است.
وی اضافه كرد: قوانین موجود كشور در بخش بودجه، متعارض و دستگاه‌های متولی هم زیاد هستند.
آقای تاجگردون گفت: اختیارات متعددی به دستگاه‌های اجرایی در قوانین مختلف داده شده است، اما آن‌ها به اصلاحات ساختاری و جابجایی وظایف، تن نمی‌دهند.
رئیس كمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی درباره نحوه تصمیمات شورای عالی هماهنگی اقتصادی درباره بودجه افزود: در بدو ورود، كاركرد و تصمیمات اقتصادی این شورا خوب بود، اما در بخش اصلاح ساختار بودجه، مشكلاتی وجود دارد.
وی درباره تدوین بودجه دو ساله هم گفت: بر اساس قانون، بودجه، یك ساله است و نمی‌توان آن را برای دو سال تصویب كرد، اما بودجه را می‌توان به صورت كلی و افق چشم انداز دو ساله ارائه كرد مانند برنامه‌های پنج ساله توسعه كشور.
آقای تاجگردون افزود: درباره لایحه بودجه نمی‌توان خلاف قانون اساسی عمل كرد و موارد متعارض با قانون اساسی در مجلس تصویب نخواهد شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: دولت اختیارات خوبی را به بانك مركزی داده است تا سیاست‌های بازار باز را اعمال كند و اگر شرایط را به گونه‌ای دید كه می‌تواند اوراق، منتشر و پول جمع كند و آن را به دولت بدهد و ارز برای خود بردارد، این كار را انجام می‌دهد.
آقای تاجگردون افزود: بانك مركزی در 8 ماه اخیر با تدبیر خوبی عمل و نرخ ارز و تورم را كنترل كرد.
وی با اشاره به اینكه لایحه بودجه 99، زیاد نمی‌تواند اثرات ضد ركودی داشته باشد گفت: به راحتی نمی‌توان از ركود حاكم بر جامعه خارج شد.
آقای تاجگردون با بیان اینكه كاهش بدهی دولت به بانك‌ها به سختی در حال انجام است، افزود: بازار تسویه در وزارت امور اقتصادی و دارایی و خزانه شكل گرفته است.
وی با اشاره به اینكه مجلس شورای اسلامی تا 100 هزار میلیارد تومان مجوز تسویه بدهی‌ها را داده است‏, ادامه داد: پارسال حدود 36 هزار میلیارد تومان تسویه انجام شد و امسال هم حدود 40 هزار میلیارد تومان تسویه بدهی‌ها انجام خواهد شد.
رئیس كمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: سازمان امور مالیاتی با تحقق نظام جامع مالیاتی فاصله دارد و روند، كند و آزاردهنده شده است.
آقای تاجگردون با بیان اینكه باید پایه‌های جدید مالیاتی تعریف شود، افزود: برخی‌ها فكر می‌كنند برای افزایش درآمد‌های مالیاتی، حتما باید نرخ‌های مالیاتی افزایش یابد در حالی كه این گونه نیست و معافیت‌های گسترده‌ای داریم.
وی اضافه كرد: دولت، معافیت‌های زائد مالیاتی را به مجلس شورای اسلامی اعلام كند تا حذف شوند.
آقای تاجگردون درباره دریافت مالیات از سود سپرده‌ها هم گفت: این بحث، كاملا منتفی است. در كشورمان كه نرخ تورم 40 درصد است و سود سپرده حدود 15 تا 18 درصد است اگر بخواهیم از سود سپرده‌ها در كشورمان مالیات بگیریم پول‌ها از سیستم بانكی خارج می‌شود بنابراین این كار انجام نمی‌شود.

دسترسی سریع