وزیر كشور: در روزهای اخیر اخباری در مورد واردات ذرتهای آلوده منتشر شده كه خلاف واقع و دروغ است.
واردات ذرتهای آلوده، دروغ استبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ عبدالرضا رحمانی فضلی در حاشیه سی و هشتمین جلسه ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی كشور در جمع خبرنگاران افزود: از سال 92 تا 95 حدود 30 میلیون تن ذرت وارد كشور شد و در این میان یك محموله حدود صد و پنجاه هزار تنی از طریق دریا قصد ورود به كشور داشت كه دستگاههای مربوط و وزارت كشور این موضوع را به دقت رصد كردند و با همكاری دستگاههای متولی تخصصی نگذاشتند این كالا وارد شود.
وزیر كشور ادامه داد: سه فقره نامه به دولت ارسال شد و رئیس جمهور دستور محكمی در خصوص وارد نشدن این كالا به كشور داد و اكنون نیز تمهیداتی اندیشیده میشود این ذرتها مرجوع یا امحا شود.
رحمانی فضلی با یادآوری اینكه ذرتهای آلوده، ذرت علوفهای و دامی است، گفت: در برخی رسانهها این موضوع به نوعی مطرح شد كه این ذرتها خوراك انسان است، اما اینطور نیست و این محموله، ذرت علوفهای و دامی بوده و به هیچ وجه وارد كشور هم نشده است.
وی در ادامه با بیان اینكه یكی از موضوعهای بسیار مهمی كه در این جلسه مطرح شد بحث قاچاق كالا و نحوه انعكاس اخبار و اطلاع رسانی درخصوص قاچاق كالا بود، افزود: در این جلسه تأكید شد كه در خصوص اطلاع رسانی موارد قاچاق كالا، باید رسانهها در مورد محمولههایی كه با عنوان قاچاق مطرح میشود، با توجه به تعاریف خاص قانونی، دقت كنند تا مباحث به درستی مطرح شود.
وزیر كشور با بیان اینكه در ادامه این جلسه موضوع مالیات و برخی نگرانیها كه در جامعه در خصوص سپردههای بانكی مطرح شده است، بررسی شد، بیان كرد: نماینده وزارت اقتصاد این موضوع را توضیح داد و اعلام كرد نگرانی در این زمینه وجود ندارد و این موضوع كه سپردههای مردم بررسی و برای آنها مالیات تعیین میشود، درست نیست.
وی با اشاره به اینكه برخی اخبار مطرح شده در جامعه در مورد معافیتهای مالیاتی انتشارات و مطبوعات نیز بررسی شد، گفت: موضوع لغو معافیتهای مالیاتی مطبوعات در بودجه سال آینده صحت ندارد و بر اساس اعلام وزارت اقتصاد چنین مسئلهای از سوی این وزارتخانه در پیش نویسهای اولیه بودجه سال آینده به سازمان برنامه و بودجه ارائه نشده است و چنین مسئلهای نخواهیم داشت.
وزیر كشور با اعلام اینكه با توجه به انتقادها و شكایتها از گرانی بلیت هواپیما در تعطیلات اخیر، قیمت بلیت هواپیما هم بررسی شد، افزود: در این جلسه ستاد، از مدیران سازمان هواپیمایی كشوری دعوت شد كه اعلام كردند بسیاری از این موارد را پیگیری كردهاند، این پیگیریها ادامه دارد و قیمت بلیتها به صورت مداوم رصد میشود.
وی اضافه كرد: بر اساس تصمیم ستاد، سازمان حمایت از حقوق مصرف كنندگان متولی و مسئول پیگیری و رصد قیمت بلیت هواپیماست تا قیمتهای بلیت را با كمك كارشناسان سازمان هواپیمایی بررسی و قیمتی واقعی و تعادلی تعیین كنند كه هم صنعت عظیم هواپیمایی كشور را در شرایط تحریمی سرپا و زنده نگه دارد و حقوق مردم هم ضایع نشود.
وزیر كشور در بخش دیگری از سخنان خود در جمع خبرنگاران گفت: در این جلسه همچنین گزارشی از سوی قوه قضاییه درخصوص عملكرد رسانهها و مطبوعات ارائه شد و اعلام كردند روند همكاری مطبوعات، رسانهها و سایتها با ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی كشور روند خوبی است و گلایهها و شكایتهای رسیده از دستگاهها به شدت كاهش یافته است كه این امر را به همه مطبوعات و رسانه ایهای عزیز تبریك میگویم و تشكر میكنم و ان شاء الله این همكاری ادامه پیدا كند.
وزیر كشور با اشاره به 13 آبان و اینكه در سال گذشته آمریكا از یك هفته قبل اعلام كرده بود 13 آبان شرایط سیاسی جامعه ایران به هم خواهد ریخت و مردم علیه نظام راهپیمایی میكنند و 13 آبان را به عنوان یك موعدی برای هیجان، تنشها و اعتراضها تلقی كرده بود، عنوان كرد: این در حالی است كه سال گذشته شاهد راهپیمایی عظیم و بزرگ مردم در روز 13 آبان و پاسخ آنها به یاوه گوییهای دشمن بودیم و امسال نیز پس از گذشت یك سال همچنان شاهد بودیم كه مردم چگونه پای كار آمدند و از نظام دفاع میكنند و به دشمنان شان خط و نشان میكشند و به آنها تذكر میدهند و میگویند ما در صحنه حاضر هستیم.
وی افزود: ما نیز باید قدردان مردم باشیم و تلاش كنیم شرایط مطلوبی در وضع معیشتی مردم ایجاد شود.
رحمانی فضلی در ادامه به گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص روند قیمت كالاها اشاره كرد و گفت: قیمت كالاها به صورت روزانه بررسی و هر ماه گزارشی ارائه میشود. بر اساس این گزارش از 100 قلم كالا كه در سبد معیشتی مردم وجود دارد، حدود 55 قلم كالا روند كاهش قیمت در یك ماه گذشته داشته و حدود 20 تا 25 قلم كالا با ثبات قیمت مواجه بوده است. بقیه كالاها بین یك تا 5 درصد افزایش قیمت داشته است و هفت قلم كالا نیز افزایش قیمت بالای 5 درصد داشت كه دلایل این مسئله نیز توضیح داده شد.
وی افزود: قرار شد دستگاههای تخصصی حساسیتهای لازم را به این موضوع داشته باشند؛ چرا كه با توجه به كاهش قیمت ارز انتظار میرود روند قیمت كالاها نیز كاهشی باشد و اگر مواردی هم افزایشی بود، باید دلایل آن روشن شود تا در تنظیم بازار و همچنین مكانیسم اقتصادی به گونهای عمل كنیم كه شاهد كاهش قیمتها باشیم.