سیركاهشی مطالبات غیرجاری در شبكه بانكی

مدیرعامل بانك توسعه صادرات ایران در چهارمین همایش تجاری و بانكی ایران و اروپا از سیركاهشی مطالبات غیرجاری یا معوقه در شبكه بانكی خبرداد.

1396/02/10
|
13:35
|

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ علی صالح ابادی گفت: بالا بودن مطالبات معوق كه البته روند كاهشی دارد از نقاط ضعف ماست و همچنین تامین مالی در اقتصاد ما بانك محور و ظرفیت‌های بازار سرمایه ما خالی است.
وی افزود: ایجاد دفاتر صادراتی در كشورهای اروپایی برای رصد بازارهای اروپا، ترمیم، استحكام و توسعه روابط كارگزاری با بانك‌های اروپایی برای ارائه خدمات تامین مالی سندیكایی و ضمانت نامه مشترك برنامه ریزی به منظور تطبیق با استانداردهای بین المللی، جذب سرمایه‌های خارجی برای تامین مالی پروژه‌ها و بیمه موسسات اعتبار صادراتی برای بازپرداخت‌ها مجموعه پیشنهادهایی است كه امیدواریم بتوان با همكاری طرف اروپایی در خصوص آن به نتیجه برسیم.
صالح ابادی در میزگرد بررسی وضعیت صنعت بانكداری در حال حاضر؛ به شرح شرایط صنعت بانكداری در ایران پرداخت و گفت: صنعت بانكداری ایران با قدمتی 92 ساله 14. 5 درصد بازار سرمایه را از آن خود كرده است. تعداد شعب برون مرزی بانكهای تجاری ایرانی 51 شعبه است و سهم از ارزش كلی دارایی بانكهای اسلامی دنیا 40 درصد و سهمشان از تامین مالی بخش واقعی اقتصاد 79 درصد است.
مدیر عامل بانك توسعه صادرات در ادامه گفت: بانك‌های ایرانی به لحاظ ضریب نفوذ بین بانكهای منطقه مقام دوم را داراست. كل دارایی بانكهای ایرانی 500 میلیارد دلار است و بزرگترین بانك به لحاظ سرمایه بانك ملت با 51. 1 میلیارد دلار و بزرگترین بانك به لحاظ اندازه بانك ملی با 3230 شعبه و 45 هزار نفر نیروی انسانی است و چهار بانك جذب كننده نیمی از كل سپرده ها، صادرات، ملی، ملت و تجارت هستند.
وی افزود: در مجموع سی بانك در كشور فعال هستند كه بیست بانك خصوصی، سه بانك تجاری با مالكیت دولتی، پنج موسسه مالی اعتباری، دو بانك قرض الحسنه و پنج بانك دولتی تخصصی می‌شوند.
صالح آبادی در ادامه به مقایسه نرخ سپرده‌ها و نرخ تورم پرداخت و گفت: با تك رقمی شدن نرخ تورم و رسیدن آن به زیر ده درصد نرخ سپرده‌های یكساله در بانك‌ها به 15 درصد رسید كه نشانه مثبت بودن بازده واقعی برای كسانی است كه در بانك‌ها سپرده گذاری می‌كنند. حجم كل سپرده‌های شبكه بانكی 202 میلیارد دلار سپرده مدت دار و 26 میلیارد دلار سپرده دیداری است. نسبت وام به سپرده‌ها نزدیك به 90 درصد است كه نشان می‌دهد شبكه بانكی در كمك به بخش واقعی اقتصاد نقش مهمی ایفا می‌كند و در منطقه هم رتبه دوم را بعد از قطر به خود اختصاص داده است.
صالح آبادی خاطر نشان كرد: از نظر مطالبات غیر جاری در شبكه بانكی از سال 2009 و 2010 سیر كاهشی را شاهد بوده ایم و این روند كاهشی ادامه دارد اتفاق خوبی است كه در شبكه بانكی در جریان است.
وی گفت: بعد از برجام اتفاقهای مهمی در سیستم بانكی افتاده از جمله اینكه بانك مركزی بانك‌ها را ملزم كرده كه صورتهای مالی خود را بر اساس IFRS تعیین كنند و از سال گذشته بانك‌ها به این سمت حركت می‌كنند. همچنین امروز سامانه‌های مبارزه با پولشویی مثل CTR و سایر سامانه‌های مربوطه در سیستم بانكی پیاده سازی شده و الزام وجود واحد مستقل مدیریت ریسك و كانفلاینس در شبكه بانكی حس می‌شود و خوشبختانه بانكهای ما به سرعت در حال تطبیق خود با مقررات بین المللی در این زمینه هستند.
صالح آبادی اعلام كرد: پروژه‌های متعدد اعتبار سنجی مشتریان حقیقی مبتنی بر توصیه‌های كمیته بال در جهت مدیریت ریسك اعتباری و اجرای پروژه مدیریت دارایی و بدهی منطبق با كمیته بال در شبكه بانكی كشور در جریان است.
مدیر عامل بانك توسعه صادرات اذعان داشت: در پساتحریم بانكهای ما ارتباط كارگزاری با بانكهای مختلف برقرار كردند. برخی از بانك‌ها تلاش كردند شعبی در خارج از كشور داشته باشند و همكاری‌ها و یادداشت تفاهم هایی با موسسات مالی خارجی صورت گرفت كه قابل توجه هستند.
به گفته وی حجم مبادلات تجاری ایران با اروپا مثبت است و به سمت بهتر شدن هم پیش می‌رود. رابطه تجاری بین ایران و اروپا همواره بالا بوده و در سالهای اخیر تحریم‌ها روند آن را كاهش دارد و در حال حاضر روند رو به جلویی را طی می‌كند و طبعا پیش نیاز توسعه روابط تجاری، گسترش روابط بانكی با اروپاست.
وی در ادامه به نقاط قوت روابط تجاری با اروپا اشاره كرد و گفت: فرصت‌های سرمایه گذاری در حوزه نفت و گاز و زیر ساخت برای شركت‌های اروپایی در ایران فراهم است. ایران كشوری با ثبات و قدرتمند در منطقه و گزینه مناسبی برای توسعه همكاری با كشورهای اروپایی است و دارای سابقه مثبت در روابط تجاری است و همواره ایران قبل از تحریم جزو شركای اصلی ایران بوده است.
صالح آبادی سفر هیات‌های تجاری به ایران و امضای موافقت نامه‌های همكاری را بیانگر وجود پتانسیل بالای توسعه روابط تجاری دانست و گفت: امكان به كار اندازی ظرفیت‌های اقتصادی بلااستفاده ایران با توسعه روابط تجاری فراهم می‌شود.
وی گفت: در حوزه نقل و انتقال ارز و صدور ضمانت نامه‌های ارزی انتظار داریم روابط كارگزاری كه برقرار شده به بانكهای بزرگ هم سرایت كند تا سرعت فعالیت‌ها به حد مطلوب برگردد. از طرفی عدم تطابق مقررات بانكداری با استاندارد‌های جهانی منجر به بروز مشكلاتی در این زمینه شده كه البته اقدامات خوبی برای رفع این مشكلات در سیستم بانكی شروع شده است.
صالح آبادی در ادامه به عدم رعایت و استقرار استانداردهای لازم برای كالای صادراتی مورد نیاز اروپا اشاره كرد و گفت كه لازم است در این زمینه قدم هایی برداشته شود.
این همایش دو روزه امروز پایان می‌یابد

دسترسی سریع