یارانه معیشتی 60 میلیون نفر واریز شد رئیس سازمان برنامه و بودجه: حمایت معیشتی را كمتر از 10 روز به حساب مردم واریز نمودیم.

محمدباقر نوبخت در استودیو نگاه یك شبكه اول سیما افزود: همانطور كه پیشتر هم اعلام كرده بودیم، مبالغ حاصله از فروش و صادرات بنزین در سه مرحله به حساب 60 میلیون نفر تحت 18 میلیون خانوار واریز خواهد شد و امشب مرحله سوم این اتفاق انجام می‌پذیرد

1398/09/03
|
08:39
|

یارانه معیشتی 60 میلیون نفر واریز شد
رئیس سازمان برنامه و بودجه: حمایت معیشتی را كمتر از 10 روز به حساب مردم واریز نمودیم.

محمدباقر نوبخت در استودیو نگاه یك شبكه اول سیما افزود: همانطور كه پیشتر هم اعلام كرده بودیم، مبالغ حاصله از فروش و صادرات بنزین در سه مرحله به حساب 60 میلیون نفر تحت 18 میلیون خانوار واریز خواهد شد و امشب مرحله سوم این اتفاق انجام می‌پذیرد.
او ادامه داد: طرح واریز یارانه سوخت (بنزین) برای 60 میلیون نفر (18 میلیون خانوار) بود، اما با تاكید آقای رئیس جمهور قرار شد هر كسی كه از 60 میلیون تا حدود 84 میلیون جمعیت كشور متقاضی دریافت این یارانه بنزین باشند با توجه به ساز و كار تعریف شده از سوی متولی این امر یعنی وزارت كار می‌توانند به صورت سامانه‌ای و غیر حضوری درخواست خود را اعلام كنند پس از بررسی‌ها و كمتر از یك ماه نتیجه به سازمان برنامه و بودجه اعلام می‌شود و واجدین شرایط مشمول دریافت یارانه خواهند بود.


رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح كرد: برای آن دسته افرادی كه پس از بررسی مجدد مشمول دریافت یارانه بنزین می‌شوند در ماه آینده دو نوبت واریز صورت می‌پذیرد تا با دریافت كنندگان قبلی در یك سطح قرار بگیرند.
آقای نوبخت گفت: در نظر داریم برای ایجاد نظم در پرداخت‌های یارانه‌ای و حقوق به مردم، ماه را به سه بخش تقسیم و در 10 روز اول یارانه‌های حمایتی معیشتی را پرداخت كنیم، 20 هر ماه یارانه‌های هدفمندی را پرداخت كنیم و حقوق‌ها را هم 28 هر ماه بپردازیم البته زمان دقیق پرداخت‌ها به مردم اعلام خواهد شد.
او با بیان اینكه به حمدالله تورم كاهش یافته است ادامه داد: این جمله بدان معناست كه روند افزایش تورم كند و آهسته شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: اگر درآمد دولت از محل آزاد سازی نرخ سوخت بیشتر از 31 هزار میلیارد تومان شد بدون آنكه ریالی از آن به بودجه وارد شود مستقیم به حساب مردم واریز خواهد شد.
آقای نوبخت با بیان اینكه مصرف روزانه بنزین در كشور حدود 89 میلیون لیتر است افزود: حدود 63 میلیون لیتر روزانه به صورت سهمیه‌ای با نرخ هزار و 500 تومان عرضه می‌گردد آنچه باقی می‌ماند و با نرخ 3 هزار تومان آزاد عرضه می‌شود 25 میلیون لیتر می‌باشد كه با اجرای طرح سوخت یارانه‌ای می‌توانیم روزانه 6 میلیون لیتر صرفه جویی كنیم.
او تصریح كرد: در حال حاضر مصرف بنزین در كشور به صورت تصاعدی رو به افزایش است در سال 95 مصرف روزانه بنزین 74 میلیون لیتر بود كه در سال 96 به 77 میلیون لیتر افزایش یافت، سال 97 هم به 88 میلیون لیتر و امسال هم به بیش از 90 میلیون لیتر رسیده است پیش بینی می‌شود این رقم تا پایان سال به 96 میلیون لیتر هم برسد.


رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: مردم باید بدانند كه انگیزه دولت از اجرای طرح بنزین یارانه ای، جبران كسری بودجه نبود، زیرا آقای روحانی به این شرط طرح را پذیرفت كه ریالی از درآمد طرح به بودجه واریز نشود.
او ادامه داد: اگر با همین روند افزایش مصرف روزانه بنزین پیش برویم سال 1400 به وارد كننده بنزین تبدیل می‌شویم تا آن زمان هم كه دیگر دولت فعلی به انتهای خود رسیده است، اما دولت بعدی هم برادران ما هستند و نباید كار را برایشان دشوار سازیم.
آقای نوبخت ادامه داد: دشمن خبیث ما (آمریكا) بعد از سال 1400 اجازه واردات بنزین به ما نمی‌دهد تصور كنید اگر دشمنان ما به همین شدت كه گوشت و دارو را تحریم كرده اند بنزین را هم تحریم می‌كردند چه اتفاقی رخ می‌داد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: ما اگر بنزین را 50 سنت بفروشیم درآمد حاصله را به حساب مردم واریز می‌كنیم، ولی دیگر وارد كننده نخواهیم بود به این ترتیب كشور را هم از عوارض واردات بنزین نجات داده ایم.
وی افزود: آنچه كه در راستای افزایش نرخ سوخت در كشور عملی شد اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها بود در ضمن به قدر كافی هم رسانه‌ها از جمله رسانه ملی از ضرورت و چگونگی افزایش نرخ بنزین صحبت كردند ضمناَ این طرح دوباره در برنامه ششم توسعه تكرار شد و طی آن نمایندگان مردم به دولت اجازه دادند قانون هدفمندی در سال‌های برنامه ششم توسعه اجرایی كند.
گفتنی است نمایندگان طبق قانون هدفمندی یارانه‌ها اجازه افزایش دیگر حامل‌های انرژی مانند برق و آب و ... را هم داده اند ما فعلا این قانون را در قیمت بنزین اعمال كرده ایم.
آقای نوبخت گفت: دولت آقای روحانی در دو نوبت و در سال‌های 93 و 94 افزایش قیمت‌ها را انجام داد دولت قبل نرخ بنزین را از 100 تومان به 400 تومان و دولت ما این رقم را یكبار به 700 و سپس به 1000 تومان افزایش داد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: وقتی دولت قبلی نرخ بنزین را از 100 به 400 تومان رساند حدود 30 هزار میلیارد تومان درآمد نصیب دولت كرد كه باید در سیستم هدفمندی یارانه‌ها توزیع می‌نمود، اما طبق قانون 50 درصد این رقم می‌بایست میان مردم توزیع شود، 30 درصد به كار و اشتغال اختصاص یابد و 20 درصد هم نصیب خزانه دولت گردد، اما دولت نهم و دهم هر سال 12 هزار میلیارد تومان از خزانه دولت برداشت كرد و به این 30 هزار میلیارد تومان افزود و حدود 42 هزار میلیارد تومان به عنوان یارانه میان مردم تقسیم كرد به این ترتیب ما هم فكر كردیم باید سالانه 12 هزار میلیارد تومان از خزانه دولت برداریم و به مردم بدهیم.
او افزود: دولت 11 و 12، برای بحث یارانه ها، عمده تمركز خود را بر روی خانواده‌های تحت پوشش كمیته امداد و بهزیستی قرار داد و حتی سعی كرد كه یارانه این دهك از جامعه را افزایش دهد.
آقای نوبخت تصریح كرد: پس از دومین مرحله افزایش نرخ بنزین به 1000 تومان در سال 95، مجلس در سال 96 اجازه افزایش دوباره را به دولت نداد سال 97 هم وضع و اوضاع واردات و صادرات و تامین كالا‌های ضروری با مشكلات و ناهماهنگی‌هایی همراه بود، چنین شد كه امسال را برای اصلاح قیمت مناسب دیدیم.

اگر به یكدیگر رحم كنیم مشكلات حل می شود

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: اگر در كشورمان به یكدیگر رحم كنیم دیگر نیازی نیست بالا سر هر فرد یك مامور و بازرس قرار دهیم.
محمدباقر نوبخت افزود: در كشورمان به اندازه كافی ظرفیت و توان نظارتی وجود دارد، دولت هم به قدر كافی برای جلوگیری از تورم و افزایش قیمت‌ها اراده منسجم دارد.
او ادامه داد: برخی معتقدند دولت با اجرای فلان كار می‌خواهد كسری بودجه خود را جبران كند، حقیقت این است كه دولت هیچ نیازی به ریالی ندارد و رقمی عاید دولت نمی‌شود و هر آنچه هست به مردم بر می‌گرداند حال چه در طرح‌های عمرانی‏، چه طرح‌های تولیدی یا حقوق و درآمد‌های كارمندی، یكی از عوامل موثر بر افزایش حقوق و دستمزد كارمندان افزایش درآمد دولت از طریق مالیات است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینكه از ابتدای سال تاكنون 29 هزار میلیارد تومان از بودجه صرف طرح‌های عمرانی شده است افزود: اگر درآمد دولت از مالیات بیشتر می‌شد می‌توانست ارقام بالاتری را به بخش‌های عمرانی و آبادانی كشور اختصاص دهد تا افراد بیشتری مشغول به كار و اشتغال شوند پس یكی از درآمد‌های سالم دولت، مالیات است.
آقای نوبخت با بیان اینكه تا پایان سال امسال كسری بودجه نخواهیم داشت عنوان كرد: امروز پیش نویس بودجه سال 99 را تقدیم دولت كردیم.
او با اشاره به اوضاع ارز و ثبات بازار افزود: با توجه به همت دوستان ما در بانك مركزی امید می‌رود كه باز هم بتوان نرخ ارز را كنترل و ثبات بازار ارز را حفظ نمود خوشبختانه از حیث ارزی وضع خوبی داریم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح كرد‌: آنچه گفته شد كه قرار است با تك نرخی كردن ارز، رقم ارز 4 هزار و 200 تومانی را بالا ببریم صحت ندارد، آقای رئیس جمهور دستور داد كه سال آینده هم همه اقلام اساسی كشور با ارز 4 هزار و 200 تومانی وارد گردد.

دسترسی سریع