معاون رسانهای دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب: با توجه به مردم نهاد بودن نظام جمهوری اسلامی، توجه به آحاد مردم موضوعی مهم به شمار میرود.
یكپارچگی مردم در حمایت از امنیت كشور
معاون رسانهای دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب: با توجه به مردم نهاد بودن نظام جمهوری اسلامی، توجه به آحاد مردم موضوعی مهم به شمار میرود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای مهدی فضائلی در استودیوی گفتگوی ویژه خبری شبكه دو سیما افزود: رویداد امروز تهران و دیگر شهرهای بزرگ، موضوعی بی سابقه نیست، بلكه در وقایع مختلف پس از انقلاب اسلامی هر زمان كه حضور مردم تعیین كننده بوده است حضوری پرشور داشته اند.
وی با اشاره به وقوع چند فتنه در دهه گذشته از جمله فتنه 88 و حادثه 9 دی 96 و آشوبهای اخیر ادامه داد: پس از چنین اتفاقاتی، نكات مشتركی در حضور مردم وجود دارد و آن دفاع از رهبری و اساس جمهوری اسلامی است.
آقای فضائلی تصریح كرد: در حوادث اخیر كه معمولاَ هم قشر ضعیف جامعه و كسانی را كه از درآمد پایین برخوردار هستند آزرد طبیعی بود كه مردم واكنشهای جدی داشته باشند.
وی گفت: مردمی با درآمدهای 1/5 تا 2 میلیون تومان حق دارند به اصلاح قیمت یك شبه نرخ سوخت بدون هر گونه مقدمهای معترض باشند.
معاون رسانهای دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری تصریح كرد: در پس چنین اعتراضی، بیگانگان سوء استفادههایی كردند و طمع آنها به كشور ما تحریك شد.
وی افزود: حضور مردم در تهران و دیگر شهرهای بزرگ حاوی پیامی مهم بود و ان اینكه مردم باوجود همه مشكلات و اعتراضاتشان در پی تفكیك اصل نظام از دلیل مشكلاتشان هستند، به این سبب دشمن نباید درباره مردم ما دچار اشتباه محاسباتی شود.
آقای مهدی فضائلی همچنین با اشاره به حضور رسانهها در حاشیه و بطن راهپیمایی امروز تهران گفت: رسانههای خارجی معمولاَ نگاهی كلیشهای به راهپیمای گوناگون در كشور ما دارند.
این كارشناس مسائل سیاسی افزود: رسانههای بیگانه به كیفیت انعكاس ابعاد حضور مردم نگاهی سانسور گرایانه دارند و یا حضور مردم را جهت دار و غیر خودجوش عنوان میكنند.
وی با بیان اینكه اگر نظام جمهوری اسلامی پشتوانه مردمی خود را از دست دهد دچار مشكلات جدی خواهد شد گفت: این موضوعی است كه بیگانگان به خوبی از آن آگاهند.
آقای هادی محمدی دیگر كارشناس مسائل سیاسی و میهمان برنامه، شفافیت و آگاهی از زوایای حق اعتراض را حق مردم عنوان كرد و افزود: مردم مشكلات را تحمل میكنند و گاهی به مسئولان یاد میدهند كه میان مسائل اصلی نظام و هر آنچه كه ارتباط با نظام ندارد و بی تدبیری داخل است فرق وجود دارد، لذا این مردم در خور تعظیم و تكریم و احترام هستند.
وی ادامه داد: آنچه در 11 روز اخیر روی داد حاوی سه سرفصل اصلی است آنچه در صبح میلاد پیامبر (ص) بجای خبری خوش، مردم را با بنزین سه هزار تومانی مواجه كرد حاصل یك پیام و تصمیم نبود بلكه مملو از سیاستهای مشخص و اقدامات معین دولت بود كه به افزایش نرخ بنزین انجامید.
آقای محمدی گفت: مردم میفهمند كه دولت میتواند براساس قانون هدفمندی یارانهها سالی 20 درصد نرخ سوخت را افزایش دهد، حال چرا دولت بدون اطلاع قبلی یك شبه 300 درصد نرخ بنزین را افزایش میدهد؟ لذا مطالبه مردم كاملاَ درست است.
این كارشناس مسائل سیاسی بخشی از علل پیامدهای اخیر را وجود ایراداتی در ساختار دولت عنوان كرد و افزود: بخشی از تصمیم دولت در روند افزایش یك شبه نرخ بنزین، نوع نگاهی بود كه به صادرات و جلوگیری از قاچاق سوخت دارد میباشد.
وی تصریح كرد: به عنوان سومین سرفصل از رویدادهای اخیر میتوان به وجود دشمنانی كه همیشه در كمین و در صدد بر هم زدن نظم و آرامش و امنیت كشورمان هستند اشاره كرد.
آقای محمدی گفت: دستگاههای مختلف باید به تفصیل در خصوص این سه سرفصل پاسخگوی مردم باشند، زیرا مردم میبینند و آگاهند كه دولت پس از اخذ مجموعه تصمیمات گوناگون هنوز نتوانسته است چارهای برای گران نشدن گوجه فرنگی بیندیشد و قیمت این محصول یك شبه به 12 هزار تومان میرسد سپس دولت میگوید تصمیماتی در این باره خواهیم گرفت و آنرا به قیمت قبل بر میگردانیم.
وی تصریح كرد: مردم حق دارند به بی اعتمادسازی دولت معترض باشند و مسئولان نباید خواسته مردم را نادیده بگیرند.
این كارشناس مسائل سیاسی با اشاره به استعفای امروز وزیر جهاد كشاورزی گفت: آقای وزیر بجای استعفا باید پاسخگو باشد، شنیدن پاسخ حق مردم است.
آقای فرشاد مهدی پور عضو هیات علمی دانشگاه در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: آنچه به عنوان كاهش سرمایه اجتماعی از آن یاد میشود ناشی از موضوعی است كه در جامعه هراس و نگرانی ایجاد میكند مثل اینكه مردم نگران آینده خود هستند یا در مثالی دیگر خشونتهای چند هفته پیش را میتوان به نگرانیهای اجتماعی مردم نسبت داد.
وی با اشاره به اغتشاشات سال 96 ادامه داد: جنس اغتشاشات 96 را میتوان در نگرانی بیكاری برآمده از خشكسالی پهنه آبی مركز كشور جای داد و میتوان به طور مثال این نگرانی را در بخشهای جنوبی كوهرنگ مشاهده كرد.
آقای مهدی پور تصریح كرد: در اغتشاشات 98 همین نگرانی به نوعی دیگر باز تولید شد به نوعی كه اجرای یك تصمیم در سیاست گذاری ناقص موجب ضربه زدن به اوضاع مردم شد.
این كارشناس، اعتماد را اصل سرمایه اجتماعی عنوان كرد و افزود: اگر اعتماد میان طرفین شكل نگیرد، پدیدههایی از این دست رشد خواهند كرد و تنها راه حل هم بازگشت به اعتماد است و ابزار آن هم شفافیت، صداقت، راستگویی و وفای به عهد میباشد.
عضو هیات علمی دانشگاه گفت: با گذشت 11 روز از شروع اتفاقات اخیر، هنوز مسئولان ارشد اجرایی كشور حتی یكبار هم با مردم بصورت مستقیم صحبت نكرده و همراهی مردم را طلب نكرده اند و صدای مردم در سخنرانیهای مسئولان بازتاب داده نشده است.
آقای مهدی پور در ادامه با اشاره به تاثیر حضور پررنگ رسانههای بیگانه بر شدت بخشیدن به اتفاقات اخیر گفت: شبكه هایی، چون ایران اینترنشنال، بی بی سی فارسی و منوتو هر سه در لندن مستقر هستند و این شبكهها یك آرایش رسانهای روشن داشتند و اقدام به اطلاع رسانی و اخبار نادرست و فیك میكردند و یك دولت اروپایی مركزیت ایجاد تنش رسانهای علیه ایران را عهده دار شده بود.
وی ادامه داد: تصویرسازی، صداگذاری و خبرسازیهای نادرست از جمله اقدامات رسانههای بیگانه بود كه در قبال عراق و سوریه هم بارها استفاده كرده بودند لذا در این باره به یك اقدام رمزگشایی نیاز است.