جهانگیری در اجلاسیه دومین همایش ملی ایثار اجتماعی: آمریكا از همه توانش برای زمین‌گیر كردن اقتصاد ما استفاده كرد

معاون اول رئیس جمهور گفت: به عنوان مسئول اقتصاد مقاومتی اعلام می‌كنم كه آمریكایی‌ها از همه توان خود برای زمینگیر كردن اقتصاد ما استفاده كردند و هیچ كاری نبود كه می‌توانستند، اما نكردند.

1398/09/26
|
10:57
|

جهانگیری در اجلاسیه دومین همایش ملی ایثار اجتماعی:
آمریكا از همه توانش برای زمین‌گیر كردن اقتصاد ما استفاده كرد
معاون اول رئیس جمهور گفت: به عنوان مسئول اقتصاد مقاومتی اعلام می‌كنم كه آمریكایی‌ها از همه توان خود برای زمینگیر كردن اقتصاد ما استفاده كردند و هیچ كاری نبود كه می‌توانستند، اما نكردند.

آمریكا از همه توانش برای زمین‌گیر كردن اقتصاد ما استفاده كردبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، اسحاق جهانگیری در اجلاسیه دومین همایش ملی «ایثار اجتماعی» افزود: در این دو سال به كشور‌های دوست ما مانند چین و روسیه و تركیه هم فشار آوردند و این‌ها هم باور كردند كه نمی‌توانند در مقابل آمریكا مقابله كنند و از كار اقتصادی با ما طفره رفتند.

وی گفت: فكر نمی‌كردم كشور مستقلی مانند هند نیز نفت از ایران نخرد.

معاون اول رئیس جمهور افزود: آمریكایی‌ها رسما اعلام كردند كه خرید نفت از ایران را به صفر می‌رسانند، اما عده‌ای از مدیران جوان و ایثارگران ایستادند و نگذاشتند آمریكایی‌ها به اهدافشان برسند و اكنون این روش‌ها قابل گفتن نیست و اگر آمریكای‌ها بشنوند راه را می‌بندند.

جهانگیری گفت: آن‌ها كشتیرانی را تحریم كردند و ما در همین هشت ماه تاكنون بیش از صد میلیون تن كالا را یا از بنادرمان به بنادر دیگر دنیا فرستادیم یا از بنادر دیگر دنیا به ایران وارد كردیم و آمریكا همین طور مانده است.

وی افزود: آمریكایی‌ها موضوع را به گونه‌ای تعقیب كردند و كشتی نفتكش را در جبل الطارق پیدا كردند و گفتند ایرانی است و ناخدای هندی این نفتكش را تحت فشار قرار دادند و مقامات بالای آمریكا به او ایمیل زدند كه میلیون‌ها دلار می‌دهیم كه فلان نفتكش را به فلان بندر ببری.

معاون اول رئیس جمهور گفت: در شرایطی كه اگر در برخی كشور‌ها 10 هزار دلار پول همراه داشته باشیم از ما سوال و جواب می‌كنند، گفتند باید سیستم بانكی جهان با اقتصاد ایران كار نكند و اكنون در بدترین شرایط تحریمی اقتصادی ایران بیش از 100 میلیارد دلار سالانه حجم مبادله اقتصادی و تجاری داریم و این در شرایطی است كه آمریكایی‌ها فشار وارد كردند و گلوگاه‌ها را بستند.

جهانگیری افزود: در این شرایط اقتصاد ایران به جز شوك روانی كه وارد شد، روی پایش ایستاد و البته این به این معنا نیست كه اقتصاد ما سرحال است یا اینكه ما هیچ خبری از اقتصاد نداریم، اما قرار بود كه اقتصاد ایران از هم بپاشد، اما سرپا ایستاد.

وی با اشاره به ایثارگری بخش خصوصی در شرایط سخت اقتصادی كشور گفت: برخی اوقات ما در خصوص بخش خصوصی قضاوت ناحق می‌كنیم در حالی كه آن‌ها پا به میدان گذاشتند و با خطر‌های فراوان پول را جابه‌جا و كالای مورد نیاز مردم را وارد ایران كردند.

معاون اول رئیس جمهور افزود: آمریكایی‌ها فكر می‌كردند در سال 98 قطعا در ایران قحطی كالا رخ می‌دهد، اما خداوند سرمایه‌های زیادی به ما داده كه یكی از این سرمایه‌ها موقعیت جغرافیایی ایران است و ما 15 كشور در اطراف ایران داریم كه روابط خوبی میان ما و آن‌ها برقرار است.

دسترسی سریع