رئیسی در همایش نقش امنیت در اقتصاد ملی و رونق تولید:

نباید اقتصادمان را شرطی كنیم كه دیگران تصمیم بگیرند

1398/11/01
|
14:29
|

رئیسی در همایش نقش امنیت در اقتصاد ملی و رونق تولید:
نباید اقتصادمان را شرطی كنیم كه دیگران تصمیم بگیرند
رئیس قوه قضاییه: اقتصاد باید در تعامل با همه كشور‌ها باشد، البته نباید اقتصادمان را شرطی كنیم كه دیگران تصمیم بگیرند.

»»» اولویت نظام، حمایت از كارآفرینی و تولید
»»» پیشرفت 50 درصدی برخورد با پرونده‌های كلان اقتصادی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی در همایش «نقش پلیس در امنیت اقتصادی و رونق تولید»، با بیان اینكه امنیت و اقتصاد دوگانه‌ای انفكاك ناپذیر است، گفت: امكان تفكیك بین امنیت و اقتصاد وجود ندارد و رونق تولید و اقتصاد باید همراه با امنیت اقتصادی باشد.
وی افزود: تولید كننده و كارآفرین باید با آرامش و امنیت، نقش مجاهدانه خود را در رونق تولید و در عرصه اقتصاد ایفا كند.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی ادامه داد: نیروی انتظامی با سه شرط اساسی مهربانی، اقتدار و تدبیر كارش را انجام می‌دهد كه این سه اصل نه فقط برای نیروی انتظامی بلكه برای قضات هم ضروری است و باید كار آن‌ها همراه با مهربانی، قانونمداری و قوت و اقتدار و تدبیر صورت گیرد.

وی با بیان اینكه حتما تلاش‌های ایجابی مقدم بر اقدامات سلبی است، شرط موفقیت در ایجاد امنیت اقتصادی را همكاری و همراهی همه بخش‌ها برای ایجاد امنیت دانست.
رئیس قوه قضاییه خاطرنشان كرد: همه اجزای اقتصادی در حوزه‌های مختلف، مجریان، دست اندركاران و فعالان اقتصادی باید نقش ایفا كنند تا امنیت اقتصادی ایجاد شود و تنها با یك بخش كار صورت نمی‌گیرد و همه بخش‌ها باید در این رابطه نقش ایفا نمایند.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی افزود: جرائم اقتصادی، پولشویی، جرائم مالیاتی، قاچاق كالا و نوعی از جرائم كه از آن‌ها تحت عنوان فساد اقتصادی یاد می‌كنیم، برای رونق اقتصادی مضر است و حساسیت نسبت به هرگونه كجی و امر نادرست كه فضای اقتصادی را آلوده می‌كند، ضرورت دارد.

وی یادآور شد: نیروی انتظامی باید در این قضیه هم از ناحیه كارآفرینان و فعالان اقتصادی، هم از ناحیه دستگاه قضایی و هم از طرف همه بخش‌ها حمایت شود تا بتواند فضا را با همكاری خود فعالان اقتصادی به فضای امن و فضای فعالیت و تحرك، تبدیل كند.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با اشاره به فرمایش‌های مقام معظم رهبری در نماز جمعه هفته گذشته كه فرمودند همه تلاش كنند تا كشور قوی شود، گفت: قوت در اقتصاد به دو امر مهم برطرف كردن موانع تولید و حمایت از تولید بستگی دارد.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینكه حمایت از تولید با سخن میسر نیست، تصریح كرد: حمایت از تولید، حمایت قانونی و حمایت مالی و پولی و بانكی است. اگر در كشور پولی و تسهیلاتی وجود دارد اولویت با تولید است و باید به تولید تسهیلات تعلق بگیرد نه به دلالی؛ دلالی و سوداگری، فضای تولید را دچار آسیب می‌كند.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی افزود: در مواردی حق العمل كاری امری ضروری است. در روند انتقال كالا از جایی به جای دیگر و از مبدا تولید به مصرف طبیعتا باید كار‌هایی صورت گیرد، در همه جای دنیا هم اینگونه است و در شرایط اقتصادی نیز تعریف شده است، ولی منظور از حمایت از تولید در بعد اقتصادی اعطای تسهیلات بانكی به تولید كننده و فعال اقتصادی است.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به حمایت قضایی از تولید، تصریح كرد: اگر به هر دلیلی فعال اقتصادی دچار مشكل یا با مانع مواجه شد، باید به دستگاه نظارتی مراجعه كند و دستگاه نظارتی از او حمایت و موانع را برطرف كند.
وی با تاكید بر اینكه موانع تولید را باید برطرف كرد، بیان داشت: امروز با منشوری كه مقام معظم رهبری در دیدار با فعالان اقتصادی ارائه داشتند، تمام ابعاد ضروری برای فعال شدن حوزه اقتصاد را بیان كردند. اگر همه بخش‌های كشور خودشان را به همان منشور و باید‌ها و نباید‌هایی كه رهبر معظم انقلاب فرمودند ملتزم بدانند و به آن عمل كنند به یقین اقتصاد و تولید رونق می‌گیرد و قوت اقتصادی كه دنبال آن هستیم، اتفاق می‌افتد.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با بیان اینكه قوت اقتصادی یك امر جدی است، خاطرنشان كرد: یكسری از موانع، مانع شناختن سرمایه‌ها است، سرمایه‌های مادی و طبیعی بسیار و سرمایه انسانی و نیروی متراكم جوان در كشور داریم كه باید شناخته شوند و شناخت این سرمایه‌های مادی و نیروی انسانی متراكم به ویژه نیروی جوان و كارآمد می‌تواند در رونق تولید بسیار موثر باشد.
وی تصریح كرد: نكته دوم كه می‌توان به آن اشاره كرد نگاه به دست دیگران، به خارج و بیگانه برای گره گشایی از اقتصاد و مشكلات كشور است. نگاه به بیگانه داشتن و منتظر اقدام او شدن و اقتصاد را شرطی كردن؛ به شرطی كه او امضا كند، به شرطی كه او موافقت كند، به شرطی كه او لبخند بزند، خطاست.

رئیس قوه قضاییه با تاكید براینكه اقتصاد باید در تعامل با همه كشور‌ها باشد، گفت: رویه ما تعامل با دنیاست، مگر كشور‌هایی كه با ما دشمنی می‌ورزند. در اقتصاد هم همینطور است؛ باید با همه تعامل كرد، اما منتظر لبخند دیگران نباید شد. منتظر اقدام و اراده دیگران نباید شد؛ نباید اقتصادمان را شرطی كنیم كه دیگران تصمیم بگیرند. تجربه نشان داده است كه نباید به دیگران اعتماد كرد و باید روی پای خود بایستیم.
وی با اشاره به هشدار مقام معظم رهبری در مورد متكی بودن اقتصاد به نفت، گفت: این موضوع نمی‌گذارد فعالیت بایسته در كشور صورت گیرد، باید با توجه به امكانات، تمهیدات اقتصادی صورت گیرد تا مشكلات توسط بازوان توانایی كه در این میدان می‌توانند كارآفرینی و فعالیت كنند، حل شود.

حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی با اشاره به موضوع جذابیت سرمایه گذاری در اقدامات سوداگرانه به جای سرمایه گذاری در كار‌های مولد و اقتصادی كه ایجاد سرمایه برای كشور می‌كند، بیان داشت: اگر سرمایه و نقدینگی به سمت تولید برود، نگرانی وجود نخواهد داشت، ولی اگر به سمت دلالی برود حتما برای كشور دچار مشكل می‌كند.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینكه واردات بی رویه و قاچاق كالا، تولید كننده را بی انگیزه می‌كند، به موضوع مبارزه با فساد اشاره كرد و گفت: در جلسه‌ای در تبریز تاكید كردم كه اگر بروكراسی اداری دادن مجوز‌های لازم را تسهیل كند، هیچ كارآفرین، سرمایه گذار و فعال اقتصادی آماده برای رشوه دادن نیست.
وی ادامه داد: تسهیل و شفاف كردن امور، جلوی بسیاری از مفاسد اقتصادی را می‌گیرد. ما نمی‌خواهیم هر روز در دستگاه قضایی شاهد ایجاد یك پرونده باشیم.

رئیس دستگاه قضا تصریح كرد: باید به داشته‌های بسیاری كه در این كشور وجود دارد و به دستان توانای فعالان اقتصادی اعتماد كرد. در عرصه‌های پیچیده‌ای كه دشمن تصور نمی‌كرد این افراد در عرصه‌های مختلف وارد شدند و موفقیت كسب كردند.
وی با بیان اینكه مردم از رشوه و روابط ناسالم اداری گله‌مند هستند، ادامه داد: تسهیل و شفاف كردن امور، جلوی بسیاری از مفاسد اقتصادی را می‌گیرد، نظام اداری سالم و كارآمدی كه كارآفرین به راحتی درآن كارش را حل كند مورد پسند است.
حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی با بیان اینكه نظام اداری اگر سالم باشد كار به سهولت انجام می‌شود و زمینه فساد اقتصادی از بین می‌رود، گفت: در نظام اداری سالم، فعال اقتصادی می‌تواند بدون دغدغه و مشكل، كار خود را انجام دهد.
حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی تصریح كرد: در مسئله جنگ اقتصادی، آمریكایی‌ها نمی‌خواهند اقتصاد ما روی پای خود بایستد؛ نمی‌خواهند از فناوری استفاده كنیم؛ درحالی كه باید از این فناوری‌ها استفاده كرد و تولید از آن بهره‌مند شود.
وی ادامه داد: باید نسبت به مسایل اقتصادی در دنیا ابتكار عمل داشته باشیم، ایران اسلامی می‌خواهد اقتصادی مبتنی بر مسائل خود داشته باشد و روی پای خود بایستد؛ این همان نقطه‌ای است كه من از نخبگان اقتصادی می‌خواهم امروز مساله شناسی كنند.
وی افزود: قطعا ما می‌توانیم؛ در هر عرصه‌ای كه جوانان و زنان و مردان ما وارد شدند موفق عمل كردیم و این شعار نیست؛ در هر عرصه‌ای كه ملت ما با اراده تصمیم وارد شد آن عرصه، عرصه موفقیت بوده است، اما زمانی كه با تزلزل وارد شدیم و اعتقاد و باور عمیق وجود نداشت با مشكل روبرو بودیم.

وی افزود: امروز كشورمان در یك جنگ اقتصادی، رسانه‌ای و روانی قرار دارد، ولی ما از طریق توانایی‌هایی كه خداوند به كشورمان عطا كرده است می‌توانیم با كمك فعالان اقتصادی در عرصه تولید و فناوری شرایط را كاملا متفاوت كنیم.
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: این روزنه امید برغم همه دشمنی‌ها و مشكلات كاملا وجود دارد، امیدواریم كه هم فعالان اقتصادی و هم مسئولان در حوزه‌های مختلف اجرایی، تقنینی و قضایی و عزیزانمان در حوزه انتظامی و با همكاری و مساعدت همگان، بتوان در این رابطه گام‌های بلندی را برداشت.
حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی ادامه داد: برخی‌ها عنوان می‌كنند، برخورد با تعدادی در حوزه مبارزه با فساد اقتصادی، نمی‌تواند تلقی كننده برخورد با فساد باشد، در حالی كه ما بار‌ها تاكید كرده‌ایم، باید ساختار‌های فسادزا حذف شود.
وی تاكید كرد: لازم است تولید پرونده‌ها كاهش یابد؛ كاهش تولید پرونده در كشور در گرو اصلاح ساختار‌های فسادزا است.
حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی ادامه داد: اگر ساختار‌های فساد اصلاح شود، حتماً شاهد كاهش ورودی پرونده و فساد اقتصادی خواهیم بود.
وی خطاب به فعالان اقتصادی گفت: بسیاری از اختلافات در بازار را خودتان حل كنید، ریش‌سفیدان بازار و تولید كنندگان خودشان مسائل درون صنف خود را حل كنند. اگر اختلافی درون صنف و مجموعه تولیدی وجود دارد توسط هیئت منصفه اقتصادی حل شود.
رئیس قوه قضاییه افزود: هر چه پرونده كمتر به دستگاه قضایی وارد شود ما از شما تشكر خواهیم كرد، لذا اختلافات مالی مربوط به چك، سفته و اختلافات مربوط به تولید كالا، استانداردسازی و سایر مسائل، درون خود اصناف حل شود و از طرفی پلیس نیز همین را می‌خواهد.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی گفت: تولید سالم و كار سالم اقتصادی در گرو مبارزه با فساد اقتصادی و ایجاد امنیت اقتصادی است. رونق اقتصادی نیازمند امنیت اقتصادی است، در این رابطه بیش از همیشه و پیش از همه خود فعالان اقتصادی باید مدعی مبارزه با فساد وزمینه‌های فساد و انحراف و كژی باشند.
وی با اشاره به نقش و مشاركت مردم در مبارزه با ناهنجاری‌ها در حوزه اقتصادی گفت: كشور ما مبتنی بر رای، نگاه، انتخاب و نظر مردم است، در رابطه با مبارزه با پولشویی، قاچاق كالا و مبارزه با فرار مالیاتی و ناهنجاری‌ها نقش مردم و فعالان، نقش اول است و دستگاه‌های دیگر در منتها الیه هستند، این نگاه می‌تواند گره‌ها را بگشاید.
رئیس قوه‌قضاییه ضمن تشكر از فرماندهی نیروی انتظامی و سایر همكاران در عرصه مسائل اقتصادی گفت: امیدوارم آنچه در این جلسه مطرح شد برای رضای خدا باشد و موجب گره‌گشایی از مسائل اقتصادی و كشور شود.

دسترسی سریع