منابع آبی در حال ورود به نقطه بحرانی است

معاون سیاسی و امنیتی استاندار قم گفت: منابع آبی در حال ورود به نقطه بحرانی است و در این شرایط صرفه‌جویی در مصرف آب، امری حیاتی است.

1398/11/06
|
14:59
|

منابع آبی در حال ورود به نقطه بحرانی است

معاون سیاسی و امنیتی استاندار قم گفت: منابع آبی در حال ورود به نقطه بحرانی است و در این شرایط صرفه‌جویی در مصرف آب، امری حیاتی است.

بیژن سلیمان پور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قم در نشست آموزشی و توجیهی"یازدهمین جشنواره فرهنگی فراگیری نخستین واژه؛ آب" ضمن تسلیت ایام حزن و اندوه حضرت فاطمه زهرا (س)، اظهار كرد: در كلام خداوند در قرآن و در فرهنگ دینی ما به ویژگی حیات‌ بخشی آب در همه موجودات دلالت دارد لذا مسئله آب و صرفه‌جویی در مصرف آن بسیار مهم و حیاتی است.

وی افزود: در تمام طول سال باید ارتقای دانش و فرهنگ استفاده بهینه از آب در دستور برنامه‌های آموزشی به ویژه در مقاطع ابتدایی قرار گیرد.

معاون استاندار قم بحران كم آبی در سطح دنیا را مورد توجه قرار داد و افزود: طبق تحقیقات علمی در سازمان‌های جهانی مرتبط با موضوع آب، ایران جزء كشورهای در حال ورود به نقطه بحرانی منابع آبی است و لازم است با حساسیت جدی در كشور به این امر مهم توجه شود.

سلیمان پور به بارندگی‌های چند روز اخیر در استان و سایر نقاط كشور اشاره كرد و گفت: مردم با مشاهده بارندگی‌ها فكرمی كنند مشكل كم آبی حل شده است، درحالیكه با توجه به شرایط سخت و دشوار تنش آبی كشور این تعداد بارندگی‌ها هیچ‌وقت كمبودها را جبران نمی‌كند.

وی برنامه‌ریزی در زمینه بهینه‌سازی مصرف آب و حفظ منابع آبی را وظیفه ذاتی مدیران متولی آب در استان دانست و ادامه داد: همه آحاد جامعه موظف‌اند تا در زمینه صرفه‌جویی و حراست از منابع آبی با خادمان خود همكاری نمایند لازم است در این زمینه فرهنگ‌سازی شود.

معاون استاندار قم با تاكید بر اینكه برگزاری نشست‌هایی با موضوع ترویج فرهنگ مصرف بهینه آب، در بین اقشار مختلف بسیار كاربردی است، عنوان كرد: یكی از جوامع هدف تأثیر گذار در این زمینه مدارس و فرهنگیان هستند كه می‌توانند نقش موثر آموزشی را در هدایت نسل جوان و دانش‌آموزان القاء كنند.

سلیمان پور به تلاش قابل قبول مسئولین آب و فاضلاب جهت تأمین نیازهای استان در این بخش اشاره كرد و گفت: مصرف‌كنندگان باید به خوبی با تلاش‌ها و اقداماتی كه صورت می‌گیرد تا منابع آبی از مرحله استحصال آب و انتقال تا رساندن به مصرف‌كننده، آشنا شوند و قدر این نعمت الهی را به خوبی بدانند.

وی در پایان سخنان خود تاكید كرد: با افزایش ثمردهی كشاورزی با تغییر نوع كشت، اصلاح روش‌های توزیع و مصرف آب، تعین اولویت در صنایع كم آب بر و اصلاح الگوی مصرف آب با بهبود وضعیت فرهنگی جامعه می‌توان به حل بحران آب در كشور كمك كرد.

به دنبال تربیت نسلی صرفه‌جو هستیم

مدیرعامل شركت آب و فاضلاب استان قم نیز در این مراسم نقش معلمان را در پیشرفت و سعادت جامعه مهم دانست و گفت: بر اساس مطالعات صورت گرفته مهم‌ترین عامل پیشرفت در هر جامعه‌ای رشد انسانی و درك اجتماعی است كه این مهم در آموزش و پرورش رقم می‌خورد.

وی با بیان اینكه شیوه درست زندگی موجب پیشرفت خواهد شد، اظهار داشت: باید عادات و رفتارهای صحیح زندگی را از دوران ابتدایی به دانش‌آموزان آموزش دهیم تا این رفتارها به مرور در آن‌ها شكل بگیرد كه در این زمینه نقش معلمان بسیار برجسته است.

علی جان صادق پور با اشاره به كمبود آب در شهر كویری قم خاطرنشان كرد: درصد كمی از آب مورد نیاز قم از داخل استان تأمین می‌شود و مابقی آن را باید از استان‌های دیگر و فاصله‌ای دور و با هزینه سنگین به استان انتقال دهیم.

وی با بیان اینكه از دوران ابتدایی باید دانش‌آموزان با اهمیت آب و نحوه صحیح استفاده از این مایع حیاتی را فرابگیرد، ابراز داشت: در همین راستا شركت آب و فاضلاب استان برنامه‌های آموزشی و ترویجی را با همكاری صمیمانه آموزش و پرورش، مدیران و معلمان در مدارس سرلوحه فعالیت‌های خود قرار داده است.

مدیرعامل شركت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به كاهش سرانه مصرف آب در سال 97 نسبت به مدت مشابه سال قبل گفت: بخشی از این كاهش سرانه مصرف نتیجه آموزش‌های مصرف بهینه آب است كه در حوزه‌های مختلف به ویژه مدارس انجام می‌شود.

وی بر لزوم توسعه كمی و كیفی آموزش‌های فرهنگی و ترویجی تأكید و تصریح كرد: امیدواریم با همكاری متعهدانه مدیران و معلمان عزیز این آموزش‌ها به نسل آینده منتقل شود تا بتوانیم نسلی صرفه‌جو پرورش دهیم.

در ادامه این مراسم از مدیران و معلمان فعال در عرصه فرهنگ‌سازی مصرف بهینه آب در مدارس تجلیل شد.

در پایان این مراسم نیز كارگاه مدیریت مصرف آب برگزار شد و مدیران مدارس با وضعیت منابع آبی استان و روش‌های صحیح مصرف آب آشنا شدند.

انتهای پیام

دسترسی سریع