خبرگزاری رسمی دولت پاكستان (APP) از اقدام مشترك این كشور با جمهوری اسلامی ایران برای تشكیل كمیته مذاكره فنی جهت تدوین و عملیاتی كردن توافق تجارت آزاد (FTA) خبر داد.
به گزارش رادیو پیام از ایرنا این مطلب را شنبه شب به نقل از «عالیه حمزه ملك» دبیر پارلمانی این كشور در امور بازرگانی عنوان كرد.
این مقام پاكستانی در پاسخ به پرسش برخی از نمایندگان مجلس ملی درخصوص سطح مناسبات بازرگانی با جمهوری اسلامی ایران و اقدامات دولت اسلام آباد برای ترویج این همكاری ها گفت: تهران و اسلام آباد ماه های اخیر مذاكراتی را برای ایجاد مكانیزم تجارت تهاتری و توسعه همكاری ها در حوزه كشاورزی، گمرك، تجارت و صنعت انجام دادند.
وی افزود: كمیته مشترك تجاری میان ایران و پاكستان به ریاست وزرای صنعت و تجارت دو كشور تشكیل شده كه هشتمین نشست آن هفت ماه پیش در اسلام آباد برگزار شد و در جریان آن مذاكرات سازنده ای درخصوص توسعه همكاری های تجاری، بازرگانی و ترویج مناسبات در حوزه كشاورزی، گمرك و صنعت صورت گرفت.
حمزه ملك گفت: وزارت بازرگانی پاكستان درصدد تمدید یادداشت تفاهم نامه میان سازمان توسعه تجارت این كشور و نهاد ایرانی است.
وی اظهار داشت: تمدید توافق توسعه تجارت میان تهران و اسلام آباد فرآیند برگزاری نمایشگاه ها، برگزاری همایش های مشترك تجاری و تعمیق مناسبات میان صنف بازرگانی و صنعت میان دو كشور همسایه را تقویت می كند.
سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران به پاكستان و برگزاری هشتمین نشست كمیته مشترك تجاری در اواسط تیرماه امسال جان تازه ای به همكاری های دو كشور در حوزه بازرگانی و فعالیت های اقتصادی بخشید و باعث شد تا فرصت های جدیدی برای تحكیم روابط فراهم شود.
اعضای هیات ایرانی علاوه بر دیدار با «عمران خان» نخست وزیر پاكستان و حضور در هشتمین نشست كمیته مشترك تجاری ایران و پاكستان، با «عبدالرزاق داود» مشاور نخست وزیر در امور صنعت و تجارت، «زبیر گیلانی» رئیس كمیته سرمایه گذاری و «سید علی زیدی» وزیر امور كشتیرانی این كشور دیدار كردند.
فعال سازی ستاد ویژه تسهیل تجارت با پاكستان و توافق دولت اسلام آباد با تشكیل میز ویژه پیگیری تصمیم های تجاری از اصلی ترین دستاوردهای این سفر محسوب می شود.
پیگیری و اجرای توافق مقام های عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران و پاكستان برای افزایش حجم تجارت دو كشور به پنج میلیارد دلار رویا نیست. خیلی به واقعیت نزدیك، و با كمی تلاش و مدیریت به راحتی قابل تحقق است. نكته و ویژگی مهم در خصوص روابط تجاری ایران و پاكستان این است كه دو كشور رقیب تجاری نیستند بلكه مكمل یكدیگرند به گونه ای كه پاكستان تولیداتی دارد كه می تواند نیازهای ایران را تامین كند و ایران هم محصولاتی تولید می كند كه پاكستان به آن نیاز دارد.