نمایندگان مردم در خانه ملت دولت را مجاز به تدوین سیاست های انگیزشی جهت استفاده از كارت هوشمند سوخت از سوی مصرف كنندگان كردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه 20 اردیبهشت)مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات طرح یك فوریتی اصلاح ماده یك قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت، با ماده یك و 2 این طرح موافقت كردند.
گفتنی است نمایندگان با 121 رأی موافق، 52 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجموع 221 نماینده حاضر در مجلس با این دو ماده موافقت كردند.
براساس ماده یك این طرح؛ در ماده 1 قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت مصوب 18 آذر 1386 عبارت "از طریق عرضه بنزین و گازوئیل در بخش حمل و نقل با استفاده از كارت هوشمند سوخت" جایگزین عبارت "از طریق عرضه بنزین و گازوئیل در بخش های حمل و نقل و صنعت كشاورزی با اولویت كارت هوشمند سوخت" شود.
همچنین در ماده 2 این طرح آمده است؛ یك تبصره به شرح زیر به ماده 1 قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت الحاق می شود:
تبصره: دولت مجاز است به منظور ترغیب مصرف كننده به استفاده از كارت هوشمند سوخت مختص هر خودرو از سیاست های انگیزشی در چارچوب قوانین و مقررات استفاده كند.
مخالفت مجلس با تحقیق و تفحص از طرح تحول سلامت
نمایندگان مردم در خانه ملت با طرح تحقیق و تفحص از طرح تحول سلامت مخالفت كردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در بررسی طرح تحقیق و تفحص از طرح تحول سلامت، با 114 رأی موافق، 66 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 213 نماینده حاضر در صحن با رد طرح مذكور موافقت كردند.
گفتنی است كمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز با تحقیق و تفحص از طرح تحول سلامت مخالفت كرده بود.
تصویب لایحه موافقتنامه انتقال محكومان بین ایران و جمهوری قزاقستان
نمایندگان مجلس شورای اسلامی لایحه موافقتنامه انتقال محكومان بین ایران و جمهوری قزاقستان را تصویب كردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه، 20 اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی در بررسی لایحه موافقتنامه انتقال محكومان بین ایران و جمهوری قزاقستان این لایحه را با 114 رای موافق، 4 رای مخالف و 5 رای ممتنع از مجموع 199 نماینده حاضر در جلسه تصویب كردند.
در ماده واحده این لایحه آمده است: موافقتنامه انتقال محكومین بین ایران و جمهوری قزاقستان مشتمل بر یك مقدمه و 20 ماده به شرح پیوست تصویب و اجازه مبادله اسناد آن داده می شود.
در تبصره این ماده واحده آمده است: در اجرای مفاد این موافقتنامه رعایت اصل 77 و 139 قانون جمهوری اسلامی ایران الزامی است.
تصویب لایحه موافقتنامه حمل و نقل دریایی بین ایران و كره جنوبی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی لایحه موافقتنامه حمل و نقل دریایی بین ایران و كره جنوبی را تصویب كردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه، 20 اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی در بررسی لایحه موافقتنامه حمل و نقل دریایی بین ایران و كره جنوبی، این لایحه را با 136 رای موافق، 7 رای مخالف و 2 رای ممتنع از مجموع 201 نماینده حاضر در جلسه تصویب كردند.
در ماده واحده این لایحه آمده است: موافقتنامه حمل و نقل دریایی بین جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری كره جنوبی مشتمل بر یك مقدمه و 19 ماده به شرح پیوست تصویب و اجازه مبادله اسناد آن داده می شود.
در تبصره این ماده واحده آمده است: در اجرای مفاد این موافقتنامه و اصلاحات بعدی آن رعایت اصل 77 و 139 قانون جمهوری اسلامی ایران الزامی است.
عبدالرضا مصری به عنوان ناظر مجلس در شورای رقابت انتخاب شد
نمایندگان مردم در خانه ملت، عبدالرضا مصری را به عنوان ناظر مجلس در شورای رقابت انتخاب كردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه، 20 اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی، عبدالرضا مصری را به عنوان ناظر مجلس در شورای رقابت قانون اجرای سیاست های كلی اصل 44 قانون اساسی انتخاب كردند.
از 166 رای اخذ شده، نمایندگان با 131 رأی عبدالرضا مصری را كه تنها كاندیدای عضو ناظر برای حضور در این شورا ازجانب كمیسیون برنامه و بودجه مجلس معرفی شده بود انتخاب كردند.
در این جلسه كه به ریاست آقای لاریجانی تشكیل شده است، گزارش كمیسیون عمران در خصوص سیل های اخیر در استان های سیستان و بلوچستان و آذربایجان غربی و شرقی نیز ارائه خواهد شد.
اعلام وصول سوالات ملی 6 نماینده از وزیر ارشاد
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی سوالات برخی نمایندگان نهاد قانونگذاری از وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و علوم، تحقیقات و فناوری را اعلام وصول كرد.
غلامرضا كاتب در نشست علنی امروز (چهارشنبه 20 اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی، موارد اعلام وصولی را به این شرح قرائت كرد:
- لایحه موافقتنامه اقتصادی میان جمهوری اسلامی ایران و اسلوونی
- سوال ملی 5 نماینده مجلس از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص علت عدم اجرای كامل مفاد تكلیفی مندرج در قانون برنامه پنجم توسعه
- سوال ملی علی مطهری از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص علت عدم اجرای قانون منع استفاده از كلمات بیگانه
- سوال ملی نادر قاضی پور از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص علت عدم توزیع برابر امكانات و تجهیزات جهت گسترش فضاهای آموزشی و علمی در دانشگاه های سراسر كشور
- سوال ملی جبار كوچكی نژاد از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص علت تبعیض در ارتقای استادان و جهت گیری سیاسی مسئولان دانشگاه ها.
قرائت گزارش رد تحقیق و تفحص از طرح تحول سلامت در مجلس
سخنگوی كمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاكید بر اینكه ضرورتی در تحقیق و تفحص از طرح تحول سلامت و نحوه هزینه كرد منابع آن وجود ندارد گفت: باید شرایط را برای رفع مشكلات این طرح فراهم كرد.
محمدنعیم امینی فرد در نشست علنی امروز در جریان بررسی گزارش رد تحقیق و تفحص از طرح تحول سلامت و نحوه هزینه كرد منابع آن گفت: پس از ارجاع سه درخواست تحقیق و تفحص از سوی هیأت رئیسه مجلس در طول یك ماه به كمیسیون بهداشت و درمان با موضوعات مشترك با توجه به نظر رئیس مجلس شورای اسلامی مبنی بر تجمیع سه موضوع مورد درخواست، این سه تحقیق و تفحص تجمیع شد.
نماینده مردم ایرانشهر در مجلس شورای اسلامی افزود: پس از تجمیع این سه درخواست كمیته ای در كمیسیون بهداشت به ریاست آقای قاضی پور تشكیل شد و مسئولیت بررسی محورهای این تحقیق و تفحص به وی واگذار شد. در اجرای ماده 214 آیین نامه داخلی مجلس پس از ارجاع پاسخ های واصله از دستگاه های مذكور و كمیته مورد نظر گزارش تحقیق و تفحص مورد موافقت نمایندگان قرار نگرفت.
وی تاكید كرد: سه تحقیق و تفحص مربوط به وزارت بهداشت و درمان بود كه از این سه درخواست یك موضوع مربوط به سازمان غذا و دارو است كه ذیل این وزارتخانه قرار دارد بنابراین پس از بررسی های بسیار در جلسات مختلف اعضای كمیسیون بهداشت و درمان به این نتیجه رسیدند كه انجام این سه تحقیق و تفحص هیچ ضرورتی نداشته و باید فضای قبل از اجرای طرح تحول سلامت و فضای درمانی و بهداشتی پس از اجرا را مورد بررسی قرار داد.
امینی فرد گفت: در سه سال گذشته و تا پیش از اجرای این طرح شرایط نابسامانی در حوزه بهداشت و درمان كشور وجود داشت اما با توجه به اینكه یكی از دغدغه های جدی این دولت حوزه بهداشت و درمان بود با اجرای این طرح تا كنون مشكلات بسیاری در حوزه بهداشت و درمان رفع شده است.
این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به اینكه دولت قبل منابع حوزه سلامت را در زمان خود هزینه نكرد گفت: متاسفانه منابع مورد نظر برای طرح تحول سلامت نیز در دولت گذشته مورد مصرف قرار نگرفت بنابراین این طرح توفیقات قابل قبولی را میان مردم كسب كرده است.
امینی فرد با اشاره به اینكه با اجرای این طرح حدود 10 میلیون نفر بیمه شدند تصریح كرد: هرچند كه طرح تحول سلامت دارای اشكالات و مشكلاتی نیز می باشد كه منكر آن نیستیم اما باید زیرساخت ها را برای رفع این مشكلات فراهم كرد ضمن اینكه باید تاكید كرد با اجرای این طرح پرداخت مردم از جیب كاهش پیدا كرد و دارو و تجهیزات پزشكی به شكل مناسب تری در اختیار مردم قرار گرفت.
وی با بیان اینكه متقاضیان تحقیق و تفحص از طرح تحول سلامت به موارد مختلفی اشاره كردند افزود: یكی از این موارد عدم شفافیت منابع مالی ونحوه هزینه كرد طرح تحول سلامت است كه بایدكمیسیون بهداشت و درمان مجلس به این موضوع ورود جدی داشته و در تصویر برنامه ششم توسعه نمایندگان به بسیاری از این مشكلات ساختاری توجه كرده و راهكار برای ادامه اجرای این طرح مشخص شده است بنابراین بسیاری از مشكلات طرح تحول سلامت ساختاری بوده و در طول سه سال گذشته در خصوص رفع این مشكلات اقدامات قابل قبول و كارهای بزرگی صورت گرفته است.
امینی فرد با اشاره به اینكه طبق گزارش دیوان محاسبات سه درصد انحراف در بودجه وزارت بهداشت در سال 94 وجود دارد تصریح كرد: حدود 97 درصد طبق موازین بودجه مصرف شده است بنابراین باید به این نكته تاكید كرد كه توسعه بیمه همگانی یكی از اقدامات مهم این طرح در طول سه سال گذشته بود و در حال حاضر هر ایرانی از پوشش بیمه همگانی برخوردار است.
سخنگوی كمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: باید نمایندگان مجلس كمك كنند تا اجرای این طرح با قدرت بیشتری ادامه پیدا كند و شرایط را برای رفع مشكلات آن فراهم كرد.