معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با تاكید بر اینكه برنامه های ویژه ای برای كاهش تنش آبی در شهرها در سال آینده داریم گفت:برای كاهش تنش آبی نیازمند اعتبارات صندوق توسعه هستیم.
برنامه های ویژه كاهش تنش آبی شهرها در سال آینده/كاهش میزان بارش ها نسبت به پارسال
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با تاكید بر اینكه برنامه های ویژه ای برای كاهش تنش آبی در شهرها در سال آینده داریم گفت:برای كاهش تنش آبی نیازمند اعتبارات صندوق توسعه هستیم.
برنامه های ویژه كاهش تنش آبی شهرها در سال آینده/كاهش میزان بارش ها نسبت به پارسال
قاسم تقی زاده خامسی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در پاسخ به این سئوال كه آیا بارش های اخیر این نگرانی را در خصوص سیلاب افزایش نداده است گفت:ابتدا باید در خصوص بارش ها و پیش بینی هایی كه در این خصوص شده مواردی را اعلام كنم كه آنهم در این راستا است كه اتفاقا در سال آبی جاری نسبت به سال گذشته میزان بارش ها 10 درصد كاهش دارد.
وی افزود:كاهش بارش ها در استانها متفاوت است بطوریكه در ایلام 54 درصد،در كرمانشاه 47 درصد،در لرستان 45 درصد،در خوزستان 50 درصد،در اصفهان 30 درصد و در تهران 15 درصد بارش ها نسبت به سال آبی گذشته كاهش نشان می دهد.
*كاهش 40 درصدی حجم ورودی آب به سدها
تقی زاده خامسی با بیان اینكه حجم موجود مخازن سدها نیز نسبت به سال گذشته 11 درصد كاهش دارد و ورودی سدها نیز 40 درصد افت كرده است اظهار داشت:بر اساس گزارش هواشناسی قرار بود از دیروز تا پایان هفته جاری بین 50 تا 200 میلی متر بارندگی صورت بگیرد اما بجز منطقه كوهرنگ كه 100 میلی متر بارندگی داشت اكثر استانها زیر 40 میلی متر بارش داشتند.
به گفته وی،در استان تهران بارش ها 13 میلی متر و در لرستان 30 میلی متر بارش داشتیم.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا ادامه داد:رودخانه خرم آباد با این بارشهای اخیر سیلابی می شود چرا كه دبی رودخانه از 7 متر مكعب بر ثانیه به 120 متر مكعب بر ثانیه افزایش یافته است.
*حجم مخازن سدها به طور متوسط 47 درصد خالی است
وی با اشاره به اینكه حجم مخازن سدها به طور متوسط 47 درصد خالی است گفت:این خالی بودن مخازن سدها به ما اجازه می دهد كه سیلاب را مدیریت كنیم و در مجموع پیش بینی می شود كه اواخر اسفند نیز بارش های خوبی داشت باشیم.
* رشد مصرف آب در تهران
تقی زاده خامسی در پاسخ به این سئوال كه مصرف آب در تهران این روزها به شدت بالا رفته و از مرز 3 میلیون متر مكعب نیز عبور كرده است آیا این افزایش مصرف اب شرب در تمام كشور رخ داده است اضافه كرد:افزایش مصرف آب منوط به تهران است و به هر حال با نزدیك شدن به روزهای پایانی سال و خانه تكانی این رشد مصرف تا حدودی می تواند به این دلیل باشد.
معاون وزیر نیرو در پاسخ به این سئوال كه آیا با یكپارچه شدن شركت های آب و فاضلاب برنامه ای برای كاهش تعداد شهرهای دارای تنش آبی و استفاده از اعتبارات صندوق توسعه دارید؟ گفت:تنش آبی تنها به دلیل كاهش بارش ها نیست چرا كه در برخی استانها تامین آب مشكل ندارد اما در انتقال نیازمند سرمایه گذاری و اجرای پروژه هستیم تا آب شرب به مقصد برسد.
وی ادامه داد:پس برای اینكه آب به مقصد برسد باید پروژه های نیمه تمام به پایان برسد.برای این برنامه ها در تلاش هستیم تا 50 میلیون دلار از صندوق توسعه تحویل بگیریم و پیگیر این موضوع هستیم تا هر چه سریعتر این مبلغ اختصاص یابد.
به گفته وی،اگر این اعتبار تخصیص پیدا نكند در تكمیل پروژه های نیمه تمام به مشكل خواهیم خورد.
انتهای پیام/