رییس مركز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت:

تفاوتی بین مردم و مسئولان برای انجام آزمایش كرونا وجود ندارد

1398/12/10
|
09:05
|

تفاوتی بین مردم و مسئولان برای انجام آزمایش كرونا وجود ندارد
به گزارش رادیو پیام از ایرنا - رییس مركز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت كه هیچ تفاوتی بین مردم و مسئولان برای استفاده از كیت‌های تشخیصی ویروس كرونا و انجام آزمایش آن وجود ندارد.

كیانوش جهانپور روز شنبه در گفت‌ وگو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره مباحث مطرح شده مبنی بر انجام آزمایش اختصاصی ویروس كرونا برای برخی مسئولان بیان كرد: هیچ تفاوتی بین مردم و مسئولان برای انجام آزمایش تشخیص كرونا وجود ندارد. افرادی كه علائم ابتلا به ویروس كرونا داشته باشند در مراكز درمانی تریاژ شده و بر اساس پروتكل، آزمایش برای این افراد انجام شده و اگر پاسخ آزمایش مثبت باشد، اقدامات درمانی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: از هیچ مسئول یا فردی كه علائم ندارد، تست كرونا گرفته نمی‌شود. این در شرایطی است كه همه مسئولانی كه از آنها تست كرونا گرفته شده، علائم داشته و آزمایش آنها نیز مثبت شده و این نشان می‌دهد كه تست بیهوده گرفته نشده است. در وزارت بهداشت فقط تست دكتر حریرچی مثبت شده و تست خانم ابتكار نیز در دولت مثبت اعلام شده است.

رییس مركز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر با توجه به افزایش آزمایشگاه‌های تشخیص كرونا، دیگر هیچ تفاوتی حتی بین ساكنان مناطق مختلف كشور هم وجود ندارد.

همه كیت‌های كرونا تحویل وزارت بهداشت می‌شود

جهانپور گفت: همه كیت‌های تشخیصی كرونا كه به صورت اهدایی از طرف چین یا از طرف سازمان جهانی بهداشت وارد كشور شده، تحویل وزارت بهداشت می‌شود.

وی ادامه داد: آنچه تاكنون از چین برای كمك به ایران جهت مبارزه با ویروس كرونا وارد شده، 15 هزار كیت تشخیصی اهدایی دولت چین و تعدادی وسایل حفاظتی و درمانی برای آی سی یو است كه این مورد امروز وارد كشور می‌شود.

كیف ماسك و ژل را وزارت بهداشت به نمایندگان نداده است

جهانپور درباره كیف‌های حاوی ماسك و ژل ضد عفونی كه در مجلس به نمایندگان داده شده نیز بیان كرد: كیف‌هایی كه محتوی ماسك و ژل ضد عفونی بوده و به نمایندگان مجلس شورای اسلامی تحویل داده شده نیز از طرف وزارت بهداشت نبوده و هر ارگانی ممكن است این كار را انجام دهد و بین كاركنان خود توزیع كند و این موضوع ارتباطی به وزارت بهداشت ندارد.

وی افزود: نمایندگان مجلس جزو گروه‌های در معرض خطر ویروس كرونا هستند و در تجمعات مختلف در روزهای اخیر حضور داشتند. افرادی كه علائم ابتلا به ویروس كرونا داشته باشند نیز از آنها آزمایش كرونا گرفته شده است.

لوازم حفاظتی بر اساس ارزیابی خطر داده می‌شود

رییس مركز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت درباره لوازم و تجهیزات حفاظتی برای كادر بهداشت و درمان نیز اظهار كرد: لوازم و تجهیزات حفاظتی بر اساس سطح حفاظتی و ارزیابی خطر داده می‌شود. به طور مثال سطح حفاظتی فردی كه در یك درمانگاه معمولی كار می‌كند با كسی كه در آی سی یو بیمارستان شهدای یافت آباد مشغول مراقبت از بیمار مبتلا به كروناست، تفاوت دارد. سطح حفاظت بر اساس میزان مواجهه و ارزیابی خطر انجام می‌شود و وسایل حفاظتی هم بر همین اساس داده می‌شود.

احتمال احداث بیمارستان سیار در گیلان

جهانپور درباره احتمال نیاز برخی استان‌ها مانند گیلان به بیمارستان سیار بیان كرد: در همه استان‌ها و به خصوص استان‌هایی كه بیشتر درگیر ویروس كرونا هستند، مطالعه اولیه و امكان سنجی برای برقراری بیمارستان سیار انجام شده است و آمادگی احداث از طرف دانشگاه‌های علوم پزشكی و نیروهای مسلح و وزارت دفاع وجود دارد. در برخی استان‌ها در صورت نیاز امكان دارد كه این كار انجام شود.

وی اظهار كرد: ممكن است در استان گیلان اقدامات پیش بینانه برای احداث بیمارستان سیار انجام شود، اما در كل كشور 27 هزار تخت بیمارستانی برای بیماران مبتلا به كرونا در نظر گرفته شده كه در حال حاضر حتی یك سوم آن هم پر نشده است. در نتیجه فعلا نیازی به احداث بیمارستان سیار وجود ندارد.

به گزارش ایرنا، آخرین آمار ابتلای قطعی به ویروس كرونا در كشور تا روز گذشته (جمعه) 388 نفر است كه 73 نفر ظرف روزهای گذشته بهبود یافته و 34 نفر فوت كرده‌اند.

دسترسی سریع