وزیر كشور با بیان اینكه انتخابات امری مبارك و میراث شهدا و امام (ره) است، گفت: برای حفظ امنیت، صحت و سلامت انتخابات همه تمهیدات قانونی را انجام داده ایم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، عبدالرضا رحمانی فضلی در برنامه نگاه یك شبكه یك سیما افزود: سپردن سرنوشت یك ملت بدست خودش كار بسیار مهمی است.
وی گفت: ما ملتی هستیم كه هزاران سال استبداد فرصتی برای اظهار نظر مردم ایجاد نكرد، بزرگترین افتخار این ملت این بود كه رعیت شاهان بودند، ولی الان خودشان مسئولانشان را در ردههای مختلف انتخاب میكنند.
وزیر كشور افزود: ما سه انتخابات شوراهای شهر و روستا، ریاست جمهوری و در چهار استان انتخابات میان دورهای مجلس شورای اسلامی را پیش رو و به تناسب آن سه قانون برای این انتخابات داریم، برای این سه انتخابات به همین نسبت سه هیئت اجرایی و نظارت تشكیل میشود، حجم كار در سراسر كشور بسیار بالاست ما فقط هزار و 100 هیئت اجرایی داریم متشكل از 11 نفر، كه انتخاب اینها هم فرایند دقیقی دارد كه باید 30 نفر را به هیئتهای نظارت معرفی كنیم.
رحمانی فضلی افزود: از این تعداد 8 نفر انتخاب میشوند بعلاوه فرماندار، استاندار و رئیس آموزش و پرورش و ... كه این تعداد به 11 نفر میرسد.
وزیر كشور گفت: حدود یك میلیون و 500 هزار نفر عاملین اجرایی و نظارتی انتخابات در سراسر كشور داریم، این تعداد در سراسر كشور حدود 64 نفر دارند، در هر شعبه 17 نفر مستقر هستند كه امر نظارت را انجام میدهند، بجز نماینده نامزدها كه آنها هم در ریاست جمهوری 6 نفر و در شوراها هم بیشتر هستند.
وی افزود: ما حدود یك سال است كه هزار و 700 نفر را تحت آموزش داریم، در كنار این آموزش مباحثی را داریم كه به شدت تحت مسائل امنیتی هستند مثل برگه ها، تعرفهها و مهرها و ... كه اگر یكی از آنها درز كند تخلف ایجاد میشود.
رحمانی فضلی گفت: بخش انتظامات انتخابات را 160 هزار نفر عهده دارند بجز بحث امنیت كه حدود 300 هزار نفر را در برمی گیرد از لب مرز تا شوراهای انتخاباتی.
وزیر كشور افزود: در كنار اینها موضوع تبلیغات است كه صدا و سیما در بخشی از تبلیغات مشاركت دارد آن هم در برنامه نامزدها، اما سطح تبلیغات بسیار وسیع است.
وی گفت: در كنار تبلیغات هم بحث اخذ آراء، شمارش و اعلام نتایج آراء را داریم و هماهنگی كه بین بخشهای گوناگون انتخابات است تحت نظارت وزارت كشور است كه صحت و سلامت انتخابات از حیث قانونی بر عهده وزیر كشور است.
رحمانی فضلی افزود: تاكنون توانسته ایم همه زمینهها و بسترهای مناسب را برای برگزاری انتخاباتی سالم، قانونی و با شكوه را فراهم كنیم.
وزیر كشور گفت: در انتخابات امسال 56 ونیم میلیون نفر حائز شرایط رای دادن هستند كه تقریبا هر 50 نفر یك نماینده صندوق دارند
عبدالرضا رحمانی فضلی افزود: این اولین بار است كه انتخابات شوراها با ریاست جمهوری یكی شده است
وی گفت: در تبلیغات با توجه به هماهنگی كه در كمیسیون تبلیغات انجام شده شرایط برای نامزدها مشخص است و در كنار آن فضای مجازی در حال حاضر بعنوان یكی از محورهای مهم تبلیغات محسوب میشود
وزیر كشور افزود: شورای عالی فضای مجازی هم تشكیل شده كه وزارت كشور را موظف كرده تا دستورالعمل تهیه كند مبنی بر چگونگی كار و تبلیغ در فضای مجازی، آن هم انجام دادیم، در كنار آن برای اولین بار سامانهای به نام بی تاك مخفف بحث تبلیغات انتخاباتی را با كمك مخابرات تشكیل داده ایم كه همه نامزدها در این فضا جا و مكانی دارند كه مشخصات و شرایطشان را درج میكنند
رحمانی فضلی گفت: از سوی دیگر همه دستگاه هایی كه برای این امر هستند مراجعه میكنند به بی تاك و عرضه كننده و متقاضی خود را آنجا میبینند و مردم هم میتوانند برای اطلاع گیری به این سامانه مراجعه كنند
وی افزود: از حیث تبلیغاتی در فضای مناسبی هستیم، از نظر تخلفات هم این بار یك سوم دور قبل تا این لحظه شكایت داشته ایم كه این شكایتها در وزارت كشور بررسی وبه قوه قضاییه ارجاع میشود
وزیر كشورگفت: تا این لحظه حدود 200 مورد پرونده تشكیل شده كه این پروندهها مربوط به شوراها و بدلیل تبلیغات زود رس است یا عدم دارا بودن مدارك لازم برای درج در تبلیغات مانند مدرك و عناوین تحصیلی یا كاری
رحمانی فضلی افزود: این روزها اتهامات و شائبههای گوناگونی مطرح میشود كه بیشتر هم بخاطر مدیریت فضا یا ایجاد جنگ روانی در روزهای قبل از انتخابات است
وی گفت: در وزارت كشور طبق قانون بنا را گذاشته ایم بر عدم دخالت و بی طرفی كامل همه مدیران و كاركنان وزارت كشور، زیرا كسی كه بخواهد تبلیغ كند باید مرخصی بگیرد و كارش را انجام دهد مانعی هم ندارد
وزیر كشور افزود: این امر را خودمان و شورای نگهبان و كاندیداها نظارت میكنند، مردم هم گاهی ما را مطلع میكنند.
رحمانی فضلی گفت:حدود 50 هزار مدیر در وزارت كشور در سراسر كشور داریم كه از این تعداد ممكن است حدود 5 نفر هم تخلفی كرده باشند كه به آنها حتما رسیدگی شده است
وی افزود: باید بدانیم كه اصلا مردم ما تهدید پذیر نیستند و دوره تهدید هم گذشته و تهدید توهین به شعور مردم است
وزیر كشور گفت: در روستاها و دهیاران مامورینی هستند كه توسط شوراها انتخاب میشوند و این دهیاران حاكمیتی ندارند كه بتوانند با تكیه بر آن كسی را تهدید كنند دیگر اینكه نمایندگان شهرهای دیگر هم تا بحال چنین مواردی را ندیده و نشنیده اند
رحمانی فضلی افزود: تاكنون درخواست هایی برای راه اندازی كارناوال تبلیغاتی به ما شده كه مجوزی داده نشده، اما برای تجمع در فضاهای قابل كنترل مجوز داده شده است
وی گفت: در ستادها این امكان وجود دارد كه طرفداران نامزدها تجمع كنند و ما هم مانعی برای چنین تجمعی ایجاد نمیكنیم، اما اگر بخواهند فراخوان بدهند برای یك ستاد خاص و تجمع مردم، نیازمند این هستند از ما مجوز بگیرند كه در اسرع وقت هم مجوز دریافت خواهند كرد
وزیر كشور افزود:، اما در قانون انتخابات مصوب مجلس، راه اندازی كارناوال و راهپیماییهای انتخاباتی ممنوع است
رحمانی فضلی افزود: توصیه ما به ستادهای انتخاباتی این است كه در فضاهای عمومی مانند میادین شهر تجمع ایجاد نكنند، زیرا باعث مزاحمت عمومی میشودوزیر كشور گفت: مسئولیت ستادهای انتخاباتی با شخص نامزدهاست و بعد رئیس ستاد انتخاباتی پس همه باید رعایت كنند تا از قانون تخطی صورت نپذیرد.
عبدالرضا رحمانی فضلی افزود: باید بدانیم كه انتخابات یك راه و روش است حتی قدرت برای ما وسیله است برای تقویت دین خدا و نظام جمهوری اسلامی و خدمت به مردم، نباید در طریق گیر كرد و كاری كنیم كه طریق با هدف مقدس همخوانی داشته باشد.
وی گفت: مردم این روزها همه حرفها را میشنوند، به فهم مردم ایمان دارم كه این فهم و شعور در انتخابات بسیار موثر خواهد بود.
وزیر كشور افزود: اگر در هر حوزهای تخلفی صورت پذیرد گزارشها را روزانه جمع آوری میكنیم و به قوه قضاییه و سپس شورای نگهبان ارجاع میدهیم تا به آن رسیدگی شود.
رحمانی فضلی گفت: در فضای مجازی با این همه گستردگی واقعا تخلفات كمی داریم آنقدر كه حتی قابل چشم پوشی هم هستند.
وی افزود: باید به سمتی برویم كه با ارزان سازی تبلیغات، نقش پول در تبلیغات انتخاباتی را كم كنیم و بهترین وسیله برای اینكار سامانه بی تاك است.
وزیر كشور گفت: كاندیداها از ظرفیت صدا و سیما استفاده كنند شاید موثرتر از سفرهای استانی آنها باشد.
رحمانی فضلی افزود: تعداد 64 هزار شعبه در سراسر كشور حاوی 117 یا 118 هزار صندوق رای گیری خواهیم داشت.
وی گفت: برای ریاست جمهوری از یك سال قبل با شورای نگهبان وارد مذاكره شدیم كه رای گیری الكترونیكی را انجام دهیم، اما به دلایلی این اتفاق نیفتاد.
وزیر كشور افزود: انتخابات شوراها فرصت خوبی بود برای آغاز این اتفاق و بنا شد این اتفاق در 141 شهر انجام پذیرد، حدود 35 هزار صندوق الكترونیك خواهیم داشت.
رحمانی فضلی گفت: به علت نداشتن سفارتخانه در كانادا، صندوق رای گیری در این كشور را نتوانستیم تعبیه كنیم، زیرا كانادا سفارت هیچ كشور دیگری را به نمایندگی نمیشناسد، البته برای این كار مشكل قانونی دارد و از عمد نیست.
وی افزود:، اما حدود 102 كشور هستند كه ما میتوانیم انتخابات را انجام دهیم و برای این كار همه مشكلات را رفع خواهیم كرد.
وزیر كشور گفت: نظر سنجی هایی كه در كشور ما انجام میشود عموماً درست نیست برخی از این نظر سنجیها نظر سازی است و حاشیه سازی میكنند.
رحمانی فضلی افزود: تا زمانی كه اعلام نتایج تهران حاصل نشود نتیجه دیگر شهرها را اعلام نخواهیم كرد.
وزیر كشور گفت: برای حفظ امنیت، صحت و سلامت انتخابات همه تمهیدات قانونی را انجام داده ایم.
عبدالرضا رحمانی فضلی افزود: در تعرفههای ما تقریبا 14 نوع رمز گذاری بكار رفته كه به هیچ كس اجازه تخلف را نمیدهد.
وی گفت: با روش جدید شورای نگهبان در مورد صحت و سلامت شناسنامه ها، اینبار تشخیص هویت در انتخابات هم الكترونیكی شده و قانون هم میگوید ملاك شماره ملی است و ما اطلاعات 80 میلیون ایرانی را داریم كه اگر شماره ملی درست نباشد فرد اجازه رای دادن ندارد.
وزیر كشور افزود: برای نظارت بر شمارش آراء در مرحله شمارش آراء 64 هزار بازرس را در همه شعبهها مستقر كرده ایم كه دقت رابالا ببریم.
رحمانی فضلی گفت: 64 هزار نماینده از شورای نگهبان همراه نمایندگان نامزدها تا لحظه آخر جمع بندی آراء حضور خواهند داشت.
وی افزود: چنانچه برخی بعد از اعلام نتایج، نسبت به آراء اعتراض داشته باشند قانون میگوید تا سه روز فرصت دارند اعتراض یا شكایت خود را به شورای نظارت ارسال كنند تا به آن رسیدگی شود.
وزیر كشور گفت: تخطی از قانون میتواند سبب شكستن اخلاق و قانون شود، پس باید از قانون تمكین كرد.
رحمانی فضلی افزود: برای نظارت هر چه دقیقتر بر روند انتخابات، كمیته امنیتی داریم كه اطلاعات مختلف را از همه دستگاهها برای كنترل كاملتر دریافت میكند و بعد از نتیجه گیری دستور اجرا میدهد.