محققان یكی از شركتهای دانش بنیان با استفاده از دستورالعملهای جهانی كیتهای تشخیص مولكولی كرونا ویروس 2019 را تولید كردند كه برای تایید در اختیار آزمایشگاههای مورد تایید وزارت بهداشت قرار گرفته است.
موفقیت محققان كشور در تولید كیت تشخیص كرونا
محققان یكی از شركتهای دانش بنیان با استفاده از دستورالعملهای جهانی كیتهای تشخیص مولكولی كرونا ویروس 2019 را تولید كردند كه برای تایید در اختیار آزمایشگاههای مورد تایید وزارت بهداشت قرار گرفته است.
به گزارش رادیو پیام از ایسنا، یكی از شركتهای دانش بنیان به عنوان یكی از اولین شركتهای دانشبنیان ایران در حوزه زیست فناوری، فعالیت خود را از سال 1377 آغاز كرد و با عرضه نخستین تولیدات خود توانست جایگاه مناسبی را از لحاظ كیفی میان مصرفكنندگان داخلی پیدا كند. این شركت در حال حاضر به عنوان بزرگترین واحد تولید محصولات تشخیص آزمایشگاهی كشور، دارای 40 محصول است كه از آن جمله میتوان به تولید انواع كیتهای تشخیص ماركرهای سرطانی، بیماریهای عفونی، هورمونی و بیش از پنج نوع كیت بیوشیمی اشاره كرد.
آلمان، ایتالیا، بلژیك، برزیل، كره جنوبی، تركیه و 20 كشور دیگر، مقاصد مهم صادرات این شركت است.
ویروس كرونا از خانواده كروناویریده بوده كه دارای ساختار ینومی RNA تك رشتهای است. ذره ویروس معمولا به شكل كروی با قطر 80 تا 120 نانو متر با میخكهای تاجی روی سطح ویریون (شبیه تاج خورشید و علت نامگداری) دیده میشود. این خانواده بزرگ از ویروسها به طور معمولی در بین مهرهدارانی مانند خفاش، شتر و گربه گردش میكند.
ویروس SARS-COV-2 به عنوان جدیدترین عامل بیماریزای كرونا ویروس شناسایی شده است كه میتواند باعث ایجاد پنومونی (ذاتالریه) ویروسی و تنگی نفس در انسان شود.
به منظور تشخیص این ویروس و شناسایی بیماران، محققان این شركت دانش بنیان این كیت را برای تشخیص این ویروس با استفاده از روش Real-Time PCR به صورت تك مرحلهای طراحی كردند و نتایج حاصل از این كیت میتواند به عنوان یك عامل كمك كننده برای تشخیص بیماری كووید -19 مورد استفاده قرار گیرد.
طراحی و ساخت این كیت پس از انتشار فراخوانی از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دستور كار این شركت قرار گرفت و این محققان بر اساس دستورالعمل و تجربه جهانی برای تشخیص ویروس كرونا به ویژه در دو كشور امریكا و چین به عنوان دو كشور پیشرو در تولید كیتهای تشخیص كرونا اقدام به طراحی این كیت كردند و در حال حاضر این كیت در مراحل تولید انبوه قرار دارد.
نتایج حاصل از این كیت باید تنها برای شواهد بالینی استفاده شود و نباید به عنوان تنها استاندارد تشخیصی بیماری مورد استفاده قرار گیرد. پیشنهاد می شود كه تشخیص بیماری ازتركیب نتایج آزمایشگاهی و معاینه فیزیكی بیماری به دست آید.
مكانیزم عملكردی این كیت به این صورت است كه مخلوط پروب و پرایمر این كیت به روش Dual-Target gene طراحی شده كه توالیهای ژنومی محافظت شده ناحزه RdRp و نوكلئوكپسید پروتئین N را به صورت همزمان هدف قرار میدهد كه با استفاده از محلول واكنش PCR ارائه شده در كیت، تكثیر این الگو میتواند به صورت كمی و از طریق افزایش سیگنال فلورسانس توسط دستگاههای Real-Time PCR اندازه گیری شود.
به گفته این محققان زمان انجام تست 2 ساعت است و با عرضه و تداوم محصولات بومی و متناسب با امكانات آزمایشگاه های صلاحیتدار تحت پوشش وزارت بهداشت در زمان ارائه نتایج بهبود حاصل خواهد شد.
انتهای پیام