به مناسبت ماه رمضان بیانیه‌ی ستاد حقوق بشر ایران

ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران به مناسبت فرارسیدن ماه مبارك رمضان بیانیه‌ای صادر كرد.

1399/02/10
|
10:10
|

ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران به مناسبت فرارسیدن ماه مبارك رمضان بیانیه‌ای صادر كرد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، متن كامل بیانیه به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
«یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَیْكُمُ الصِّیامُ كَما كُتِبَ عَلَی الَّذینَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ» (آیه 183 سوره بقره)
(ای افرادی كه ایمان آورده‌اید! روزه بر شما نوشته شده، همانگونه كه بر كسانی كه قبل از شما بودند، نوشته شد تا پرهیزكار شوید)
در كوران غلبه‌ی همه‌ی جلوه‌های اغواگرایانه‌ی خداگریزی و خدافراموشی در دنیای امروز، ماه رمضان میانبر نزدیكی با خدا است كه انسان را به زیور تقوا می‌آراید و از این طریق بیش از پیش او را به دریافت خلعت كرامت ویژه‌ی الهی نزدیك می‌كند كه «ان اكرمكم عندالله اتقیكم».
آخرین ماه مبارك رمضان در قرن 14 هجری شمسی در حالی فرا رسید كه جهان و جهانیان بیش از هر زمان دیگری به فقر و تنگدستی خود در برابر قدرت الهی اذعان نموده و به این باور نزدیكتر شده‌اند كه دوری از خدا و دین خدا، نه تنها نمی‌تواند امنیت و ایمنی و آرامش و آسایش را برای انسان به ارمغان بیاورد، بلكه تشویش، دغدغه، نگرانی، یأس و تباهی را بر همه‌ عرصه‌ زندگی فردی و اجتماعی انسان تحمیل می‌كند.
زیور تقوا كه هدف غایی روزه و رمضان است، فقط منحصر به شهروندان عادی نیست، بلكه در حكومت دینی، جریان‌یافتن تقوا در همه‌ی اركان و سطوح مسئولیت و مسئولان یك ضرورت تردیدناپذیر است. از آنجا كه تقوا مهمترین ركنِ حكمرانیِ دینی به منظور تأمین حقوق مردم و تضمین حقوق ملت است، برای كسی كه در سلسله مراتب حكومت اسلامی جای می‌گیرد، تقوا هم شرط احراز مسئولیت و هم شرط استمرار آن است. بدیهی است تراز تقوای مسئولان (تقوای سیاسی) و معیار تقوای دستگاه‌ها (تقوای حاكمیتی)، فراتر و دقیق‌تر از تراز و معیار تقوای شهروندان است.
حقوق مردم در تفكر دینی آنقدر اهمیت دارد كه حتی در صورت بخشیده شدن حق خدا، همان خدا اجازه‌ی چشم‌پوشی از حقوق مردم را نمی‌دهد و این همان موهبتی است كه حكومت‌های غیردینی از داشتن آن محروم هستند. فجایع انسانی در امریكا و بسیاری از كشور‌های اروپایی پس از شیوع ویروس كرونا از جمله تصریح رئیس جمهور امریكا مبنی بر تقدم منافع صاحبان سرمایه و ثروت بر جان شهروندان امریكایی بار دیگر ثابت كرد كه با حذف دین از حاكمیت نه تنها حقوقی برای بشر باقی نمی‌ماند، بلكه جان انسان‌ها هم هیچ ارزشی ندارد.
بنابراین، پایبندی حاكمیت و كارگزاران حكومتی به دین نه تنها موجب تنزل جایگاه حقوق شهروندان نمی‌شود، بلكه باور به مبانی و التزام به احكام دینی مقوّم و ضامن حقوق مردم است. از اینرو تقوا مهمترین عامل درونزا و فریضه‌ی امر به معروف و نهی از منكر مهمترین عامل برونزا برای صیانت از حقوق آحاد شهروندان در عرصه‌ی داخلی (آزادی‌های مشروع) و پاسداری از حقوق ملت در عرصه‌ی خارجی (استقلال همه‌جانبه) است.
تقوای مسئولان كه در كلام رهبر انقلاب اسلامی به "تقوای سیاسی" تعبیر شده‌است، علاوه بر آثار و پیامد‌های معنوی فردی، موجب می‌شود تا اهتمام و جدیت آن مسئول در پاسداری از حقوق آحاد ملت و صیانت از كرامت انسانی همه‌ی شهروندان به حدی باشد كه اهمال در قبال تضییع حقوق حتی یك شهروند در داخل كشور و خدشه به حقوق ملت در عرصه‌ی جهانی را تحت هیچ شرایطی تحمل نكرده و از هیچ اقدامی برای احقاق حقوق قانونی شهروندان در داخل یعنی گسترش آزادی‌های مشروع و استیفای حقوق ملت در خارج یعنی تضمین استقلال ملی دریغ نكند.
تقوای دستگاه‌ها یا همان تقوای حاكمیتی موجب می‌شود تا هر بخش از نظام بنا بر مسئولیت خود اهتمام جدی و وسواس دقیق برای عدم رسوخ آلودگی‌های اقتصادی، سیاسی و اخلاقی به ساحت تقنین، اجرا و قضا داشته باشد و با ایجاد سازوكار‌های هوشمند و اصلاح ساختار‌های معیوب عرصه‌های مختلف حكمرانی را مكلف به تأمین حقوق آحاد مردم در داخل و تضمین حقوق ملت در مواجهه با بیگانگان و دشمنان نماید.
ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با تبریك آغاز ضیافت الهی و ضمن دعوت همه‌ی مسئولان، مدیران و كارگزاران نظام اسلامی به بازخوانیِ مفاهیمِ درخشانِ دینی و انقلابیِ بیانیه‌یِ گام دوم انقلاب اسلامی، "طهارت اقتصادی" را مهمترین سپر تقوای سیاسی در برابر وسوسه‌های بی‌توجهی به حقوق مردم و سست‌انگاری حقوق ملت دانسته و لذا از آن‌ها می‌خواهد تا با بهره‌گیری از فرصت‌های معنوی این ماه عزیز و عظیم، در مسابقه‌ی "زهد انقلابی و ساده‌زیستی" حضور مؤثر داشته تا در عمل خود را در برابر تأثیرپذیری از وسوسه‌های درونی و تهدید‌های بیرونی بیمه نموده و كارآیی حكمرانی در صیانت از حقوق شهروندان (آزادی‌های مشروع) و پاسداری از حقوق ملّت (استقلال) را تضمین نمایند.

دسترسی سریع