سخنگوی دولت گفت: براساس رصد و ارزیابی دولت، وضعیت شهرهای كم خطر یا سفید طبقه بندی و به روز میشود.
رصد شهرهای كم خطر و سفید ادامه دارد
سخنگوی دولت گفت: براساس رصد و ارزیابی دولت، وضعیت شهرهای كم خطر یا سفید طبقه بندی و به روز میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای علی ربیعی در نشست خبری هفتگی خود با اشاره به جلسه اخیر ستاد ملی مقابله با كرونا، افزود: در این جلسه 132 شهر به عنوان شهرهای كم خطر و یا سفید مشخص شد، این ثابت نیست، قطعا تغییر خواهد كرد و دولت براساس رصد و ارزیابی وضعیت این شهرها را طبقه بندی و به روز میكند.
سخنگوی دولت همچنین گفت: در این شهرها مساجد و نمازجمعه و جماعات با حفظ دستورالعملهای پزشكی بازگشایی شدند، صرفا اصناف پرریسك تعطیل هستند و باقی اصناف در این شهرها میتوانند فعالیت خودشان را ادامه دهند، حتی اصناف پرریسكی مانند ورزشگاههای بزرگ تعطیل هستند، اما مجموعههای ورزشی كه جمعیت كم در آنها حضور پیدا میكنند و انفرادی هستند را میتوانند با حفظ دستورالعملهای بهداشتی بازگشایی كنند.
وی گفت: قرار بود مدارس در این شهرها، روز 20 اردیبهشت بازگشایی شود، اما وقتی در ستاد ملی مقابله با كرونا بحث شد، رئیس جمهور برای اطمینان نهایی از اینكه همه دستورالعملهای بهداشتی رعایت شود، این تصمیم را تا 27 اردیبهشت به تاخیر انداخته اند و سه وزارت خانه بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، كشور و آموزش و پرورش موظف شدند كه این موضوع را بررسی كنند و گزارش آن را در جلسه آتی ستاد ملی مقابله با كرونا ارایه دهند.
83 درصد از ایرانیها رفتار سلامت محور دارند
سخنگوی دولت با اشاره به گزارش ستاد ملی مقابله با كرونا، گفت: 83 درصد از متوسط كل كشور رفتارهای بهداشتی و سلامت محور داشته اند، اما این عدد در میان پایتخت نشینان 63 درصد است.
آقای علی ربیعی در نشست خبری امروز دوشنبه با خبرنگاران، ماه مبارك رمضان را ماه خودسازی خواند و تصریح كرد: ما امروز در مقابله با كرونا نیازمند یك سلسله رفتارها و عادتهای جدید هستیم؛ امروز نیازمند دست كشیدن از برخی عادات نافی جامعه سلامت محور هستیم و باید قطعا بتوانیم سلامت روح و جسم را توامان با یكدیگر حفظ كنیم.
وی با اشاره به آخرین گزارش ارائه شده در ستاد ملی مقابله با كرونا گفت: 83 درصد از ایرانی ها- متوسط كل كشور- با اصول اعلامی و دستور العملها و رفتارهای بهداشتی و سلامت محور همراهی داشته اند كه این عدد خوبی است و در برخی شهرستانها نیز این همراهی به حدود 96 درصد نیز رسیده است.
سخنگوی دولت خاطرنشان كرد: پایتخت نشینان از متوسط كشورهای در رفتارهای سلامت محور پایینتر هستند و 63 درصد همراهی سلامت محور دارند.
آقای ربیعی افزود: نیازمند آن هستیم كه نزدیك به صد درصد باید رفتارها و كنشهای سلامت محورانه در جامعه نهادینه شود و با این امر میتوانیم به طور توامان برنامههای حفظ جان و كار را دنبال كنیم.
وی ادامه داد: در دنیا نیز شاهد آن هستیم كه تاب آوریها برای حفظ اقتصاد حتی در اقتصادهای مدعی و با نشاط محدود است و فرآیندهای بازگشایی را مشاهده میكنیم.
سخنگوی دولت گفت: من فكر میكنم ما در این زمینه هوشمندانه عمل كردیم؛ اگر بتوانیم در كل كشور بیش از 90 درصد رفتارهای سلامت محور داشته باشیم، هم حفظ جان كردیم و هم حفظ كار و اقتصاد، و همچنین از دور افتادن برخی افراد در طبقات پایین و فقیر نیز جلوگیری كرده ایم.
آقای ربیعی در ادامه خاطرنشان كرد: یكی از برنامههای دولت گسترش برنامههای اجتماعی و سازمانهای مردم نهاد و همچنین ایجاد زمینههای بیشتر برای مشاركت مردم در خیر جمعی و حركت همدلانه جامعه است.
وی تصریح كرد: خوشبختانه امروز ترتیبی اتخاذ شده است كه در حدود 13 الی 14 كمیته استانی نماینده سمنها حضور دارند و در تصمیم گیریها مشاركت میكنند.
سخنگوی دولت گفت: امروز تعداد تشكلهای ثبت شده در وزارت كشور به دو هزار و 281 عدد رسیده و در حوزه گروههای هدف بهزیستی نیز 9800 خیریه و ثمن ثبت شده وجود دارد كه از این تعداد پنج هزار و 935 سمن و خیریه از سال 92 تا به امروز ثبت شده اند؛ یعنی بیش از 60 درصد.
آقای ربیعی افزود: این سیاست دولت بوده است و ما امیدواریم بتوانیم در مدت زمان باقی مانده موانع پیش روی گسترش فعالیتهای مدنی در چارچوب خیریهها و سازمانهای مردم نهاد را بیش از گذشته تسهیل كنیم.
بازگشایی مدارس فقط مربوط به شهرهایی با وضعیت سفید است
سخنگوی دولت گفت: تصمیم گیری درباره بازگشایی مدارس فقط مربوط به شهرهایی با وضعیت سفید است لذا برای سایر موارد، چون برگزاری كنكور و ... متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد.
آقای علی ربیعی در ادامه نشست خبری هفتگی خود و در پاسخ به سوالی درباره امكان بازگشایی مدارس در 27 اردیبهشت ماه و چگونگی رعایت دستورالعملها و مواجهه با مخاطرات احتمالی، افزود: كشورهای درگیر با كرونا به میزان موفقیت در مهار این ویروس، موضوع بازگشایی مدارس و واحدهای آموزشی را در دستور كار خود قرار دادند، لذا تنها ما به دنبال این بازگشاییها نیستیم.
وی همچنین گفت: ما در ایران بلافاصله پس از اطلاع از شیوع كرونا و در 30 بهمن مدارس را تعطیل كردیم، اما باتوجه به اعلام برخی از شهرستانها به عنوان وضعیت سفید - یعنی در برخی از این مناطق فوتی نداشته و حتی میزان بستریها منفی و یا محدود است - ستاد ملی مقابله با كرونا تصمیم گرفت تا در این مناطق مدارس بازگشایی شوند.
آقای ربیعی خاطرنشان كرد: رئیس جمهور هنوز اطمینان خاطری درخصوص بازگشایی مدارس كسب نكرده است، لذا این تصمیم را از بیستم به بیست و هفتم اردیبهشت به تعویق انداختند تا سه وزارتخانه آموزش و پرورش، بهداشت و درمان و آموزش پزشكی و همچنین كشور تمامی ابعاد این موضوع را بررسی و پیشنهادات خود را اعلام كنند.
وی یادآور شد: در هرگونه تصمیمی رعایت دستورالعملهای وزارت بهداشت و درمان ضروری است، لذا هرگونه مجوزی برای بازگشایی نیازمند تاكید موضوع از سوی وزارت بهداشت خواهد بود.
سخنگوی دولت افزود: با فاصله نشستن، تعداد كم دانش آموزان در كلاس ها، ضدعفونی كردن مدارس در نوبتهای مختلف، ضدعفونی كردن سرویسها و همچنین اطمینان از مسیر رفت و آمد دانش آموزان به مدرسه به ویژه در شهرهای كوچك از مهمترین مسایلی است كه در دستورالعملهای بازگشایی مدارس مدنظر قرار خواهد گرفت.
آقای ربیعی گفت: تصمیم گیری درباره بازگشایی مدارس فقط مربوط به شهرهایی با وضعیت سفید است و برای سایر موارد، چون برگزاری كنكور و ... اطلاع رسانی خواهد شد.
سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره رویدادهای اخیر در عراق و به ویژه حمله اخیر داعش به نیروهای حشدالشعبی و همچنین امتناع كاخ سفید از مصوبه مجلس عراق مبنی بر خروج نظامیان آمریكایی از خاك این كشور و بازتولید داعش توسط آمریكایی ها، افزود: شواهد زیادی وجود دارد كه آمریكا در شكل گیری گروه داعش و گروههای تروریستی دیگری، چون القاعده و طالبان نقش داشته است.
وی ادامه داد: روشنترین كمك آمریكا به داعش، مبارزه با كسانی است كه نقش اصلی را در شكست این گروه تروریستی در عراق داشتند؛ این بازی آمریكایی هاست كه در این بازی حتما به زیان خودشان نیز عمل خواهد شد.
آقای ربیعی خاطرنشان كرد: اطمینان داریم كه آمریكا در این اقدام شرارت آمیز نیز شكست خواهد خورد، چراكه جریان منطقه به نفع آن چیزی كه آمریكا به دنبال آن است، نیست.
وی گفت: به آمریكاییها توصیه میكنیم كه به جای دست و پازدن در باتلاق این روشها كه چیزی جز ناامنی در منطقه و هدر دادن سرمایه مالیات دهندگان آمریكایی نیست به این اقدامات خاتمه دهند و تلاش كنند تا با واقعیات كنار آمده و به مردم منطقه احترام بگذارند.
سخنگوی دولت تاكید كرد: ایران بزرگترین كشور در زمینه حفظ ثبات و امنیت منطقه بوده و قطعا در خلیج فارس و منطقه به دنبال صلح و امنیت است.
رویكرد كلی دولت حمایت از بازار بورس است
سخنگوی دولت در خصوص رشد اخیر بازار بورس، گفت: بازار سرمایه یكی از بازارهای مالی كشور است و قطعا نقش اساسی در رشد اقتصادی كشور خواهد داشت، قطعا ما در این شرایط یا باید از بانك برداشت كنیم و یا باید تسهیل تامین مالی بنگاههای خود را از بورس برداشت كنیم.
آقای علی ربیعی در ادامه در نشست خبری خود، افزود: این روشی است كه به مردم كمك میكند و موجب میشود تورم به وجود نیاید و افزایش نقدینگی را كنترل میكند، ما از منتقدان و كسانی كه در این زمینه قلم به دست دارند میخواهیم كه ضمن هشدارهایی كه در خصوص بورس میدهند كمك كنند كه این مسیر درستی كه اتفاق افتاده بر روی ریل قرار گیرد.
آقای ربیعی افزود: این اتفاق بسیار مثبتی است كه موجب شده بورس رونق بگیرد، ما یادمان باشد كه نقد این امر موجب ایجاد شفافیت بیشتری خواهد شد و حركت راهبردی شركتها بهبود پیدا میكند و نهایت موجب رفاه اجتماعی خواهد شد و اگر ما بتوانیم مشكلات بورس را حل كنیم با پولهای خود مردم رفاه اجتماعی را افزایش خواهیم داد.
سخنگوی دولت خاطرنشان كرد: رویكرد كلی دولت، حمایت از این بازار است و كمك خواهیم كرد این بازار رونق خود را دنبال كند و ادامه داشته باشد.
آقای ربیعی با اشاره به اینكه عامل تعیین كننده قیمت، میزان عرضه و تقاضا است، گفت: ما این هدف را برای عرضه دنبال خواهیم كرد و قطعاً هدف افزایش قیمت ارز نیست، اما در كنار این موارد بهبود منابع سودآوری برخی شركتها به ویژه شركتهایی كه صادرات محور بودند، قابل توجه است و انتظارات مثبت سرمایه گذران در مورد شركتهای خصوصی سود آور عامل مهمی در افزایش قیمت برخی سهامها بوده است.
وی افزود: ما ضمن تاكید مجدد بر حمایت دولت بر اوضاع كیفی و كمی بازار سرمایه این نكته را هم میگوییم كه در هر صورت باید با مدیریت مناسب ریسك و دانش كافی نسبت به ساختار مالی و سود آوری شركت ها، به افرادی كه در بورس سرمایه گذاری میكنند، باید توجه كنیم.
سخنگوی دولت ادامه داد: غلبه بر كرونا و راه اندازی كسب و كارها موجب شد كه یك چشم انداز مثبت نیز در فعالیت كسب وكارها ایجاد شود، طبق گزارش بانك مركزی تورم انتظاری نیز كاهنده است و به نظر میرسد ارزش جایگزینی در كنار سایر مسائل مفید بوده است.
وی با اشاره به اینكه عزم دولت به واگذاریهای بیشتر است، تاكید كرد: ما كماكان این رویه را انجام خواهیم داد.
سخنگوی دولت در خصوص كسری دولت در بودجه سال 99 كه براساس نفت 50 دلار برنامه ریزی شده بود، خاطر نشان كرد: هم ركود جهانی ناشی از كرونا و هم كاهش تقاضا انرژی وجود دارد كه این امر موجب شده تا ما را در منابع حاصل از انرژی دچار مشكل كند، اما آنچه كه در بودجه پیش بینی كرده بودیم از این منابع كمتر از 50 هزار میلیارد تومان است و در این صورت تمهیداتی كه اندیشیدیم برای عدم تحقق منابع اصل صرفه جویی را اجرا كنیم.
وی افزود: انتشار اوراق نیز به عملیات بازار باز نیز برای جبران این كسری انجام خواهد گرفت، همچنین خصوصی سازی در راستای اجرای سیاست اصل 44 نیز پیاده خواهد شد كه قبل از این اتفاقات نیز در بودجه 99 پیش بینی شده بود و این تمهیدات را دنبال خواهیم كرد.
آقای ربیعی گفت: قطعا در سال آینده پروژههای عمرانی خود را ادامه خواهیم داد و پروژههای بالای 90 درصد را به بهره برداری میرسانیم و علاوه بر آن در اشتغالهای پایین دستی و اشتغالهای خود بتوانیم جذب بیشتری داشته باشیم، همچنین در پروژههای دانش بینان هدف گیری انجام دادیم و در مورد مالیات نیز وزارت اقتصاد تفاهم كرده با سازمان برنامه و نگرانی در این خصوص نیز نداریم.
آمریكا حق اظهارنظر درباره روابط تجاری ایران را ندارد
سخنگوی دولت گفت: آمریكا حق دخالت و حتی اظهارنظر درباره روابط تجاری ایران با دیگر كشورها را ندارد.
آقای علی ربیعی در ادامه نشست خبری هفتگی خود در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره انتشار برخی اخبار مبنی بر اقدام ایران در دریافت طلا در قبال ارائه خدمات فنی مهندسی به ونزوئلا، افزود: روابط ایران و ونزوئلا یك روابط قانونی بر مبنای اراده دو دولت شكل گرفته و به هیچ طرف ثالثی هم ارتباط ندارد.
سخنگوی دولت همچنین گفت: آمریكا هم در این زمینه حق دخالت و حتی اظهارنظر هم ندارد و این دخالتها برخلاف حقوق بین المللی است.
وی افزود: ایران ارتباطات تجاری و فنی خودش را در حوزههای مختلف با ونزوئلا را دارد كه براساس قواعد معمول تجارت بین الملل انجام میشود.
آقای ربیعی در پایان گفت: جزئیات این روابط تجاری متفاوت است میتواند در حوزههای مختلفی باشد كه به اعتقاد ما دخالت كشورهای دیگر در این زمینه معنا ندارد و ما دو دولت هستیم كه با هم مبادلات مختلفی را داریم.
بازگشت زندانی ایرانی دربند آمریكا، بزودی به كشور
سخنگوی دولت گفت: ما از همه ابزارهای دیپلماتیك برای آزادی زندانیان ایرانی استفاده میكنیم و یكی از زندانیان ایرانی در بند آمریكا به زودی به كشور بازخواهد گشت.
آقای علی ربیعی در ادامه نشست با خبری، با تشكر از جامعه درمانی كشور كه مردم سپاسگزار آنها خواهند بود، گفت: چرخه زندگی ما توسط كارگران و جامعه كارگری چرخیده و دولت نیز مطلع است، وضعیت مزد بگیران و جامعه كارگری در وضعیت سختی است، و ما باید از هر فرصتی استفاده كنیم تا بتوانیم به نحوی كه تولید بچرخد و منجر به اخراج كارگران نشود، تلاش كنیم.
وی افزود: به رغم همه سختی ها، این قشر متعهدانه پای چرخه اقتصاد ایستاده و خوشحالیم كه اعلام كنیم در شركتهای تولیدی كنترلهای كه صورت گرفت، تولید ما در جریان است و اتفاق ناگواری در بازگشایی تولید ما در صنعت رخ نداده است.
سخنگوی دولت با اشاره به اینكه اتفاق عظیمی در حوزه آموزش رخ داده است، تاكید كرد: گزارشی كه در دولت و ستاد كرونا درباره طرح شاد داده شد، این طرح با تمام سختیها و اشكالاتی كه در ابتدای كار داشت خوشبختانه مترقی در كشور اجرا شد.
آقای ربیعی ادامه داد: همه دانش آموزان و همه معلمان در یك حركت تعاملی در كنار هم قرار گرفتند و بدیهی است كه اشكالاتی هم در ابتدای كار داشت.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص پیگیری زندانی ایرانی در بند آمریكا كه مبتلا به كرونا شده است، گفت: دفتر نمایندگی ما پیگیر این موضوع به طوركامل بوده و معتقدیم كه ایالات متحده آمریكا در كنار ادعایی كه دارد، متاسفانه در خصوص زندانیان، رفتار غیر اخلاقی و غیر انسانی را داشته و ما پیگیر این موضوع هستیم و اگر تست این زندانی منفی شد، ما او را به ایران بازخواهیم گرداند و امیدواریم آمریكا برخلاف ادعاهایی كه دارد نگرانی ایرانیها را درباره زندانیان هموطن درك كند.
وی افزود: ما گزارشهایی را از نحوه نگهداری این افراد دریافت كردیم كه بدون امكانات بهداشتی و درمانی هستند و این شرم آور است و جمهوری اسلامی ایران خوهان این است كه هر چه زودتر و بدون قید و شرط این افراد آزاد شوند.
وی خاطرنشان كرد: ما متعهد هستیم از همه ابزارهای دیپلماتیك برای آزادی این زندانیان استفاده كنیم.
اضافه شدن هزار تخت مجهز به دستگاههای تنفس مصنوعی در كشور
سخنگوی دولت از اضافه شدن هزار تخت مجهز به دستگاههای تنفس مصنوعی در كشور خبر داد.
آقای علی ربیعی در ادامه نشست خبری هفتگی خود با اشاره به جلسه این هفته شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا، افزود: با توجه به اینكه منابع مصارف بودجه با اتفاقاتی كه در حوزه فروش نفت رخ داده و دامنگیر جهانی است تغییر كرده، علاوه بر تحریم ها، مسئله قیمت نفت هم تاثیر مضاعفی در بودجه كشور ما دارد.
وی همچنین گفت: در این جلسه تصمیم گرفته شد تا به روشی عمل شود كه هم طرحهای عمرانی در بودجه ادامه پیدا كند و هم بودجه به نحوی سازمان پیدا كند كه به هیچ عنوان حقوق، دستمزد، مستمری، یارانه و كمكهای نقدهای حمایتی هم به هیچ عنوان كاهش پیدا نكند.
سخنگوی دولت افزود: در این جلسه بحث شد كه به غیر از این موارد، دولت باید بتواند هزینههای خود را 20 درصد كاهش دهد و صرفه جویی و از سایر روشهای تامین كسری بودجه هم استفاده كند.
آقای ربیعی گفت: ما برای اصلاح ساختار بودجه اقداماتی را آغاز كرده بودیم كه یكی از اقدامات مهم در بحث اصلاح ساختار بودجه، بحث مولدسازی داراییهای دولت بود.
وی افزود: با زمینه سازیهایی كه در سالهای گذشته برای مولدسازی داراییهای دولت صورت گرفته بود، ما امروز از این فرصت استفاده میكنیم و با افزایش بهره وری وزارت خانه، بخشی از كسر بودجه تامین خواهد شد.
سخنگوی دولت گفت: امسال تلاش خواهد شد تا طرحهای عمرانی بالای 90 درصد را به بهره برداری برسانیم.
وی افزود: در دولت درباره برخی از اشتغالها كه دیگر برگشت ناپذیر هستند یا در افق نزدیك یك ساله احتمال برگشت پذیری برخی از شغلها داده نمیشود، تاكید شد كه برنامه هر وزارت خانه برای جایگزین كردن این نوع شغلها و همچنین ایجاد اشتغالهای خرد و كوچك و متوسط را دنبال كنیم.
آقای ربیعی گفت: در بخش تولید ماسك n 95، سه لایه و كیتهای تشخیص بیماری كرونا، با همكاری مردم، كارگران، مدیران و شركتهای دانش بنیان و با وجود تحریمها و تنگناهای ظالمانهای كه آمریكا ایجاد كرده است، موفق بودیم و امروز امكان صادرات این اقلام برای ما فراهم شده است.
وی افزود: مقرر شد كه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ذخیره چندماهه خودش را برداشت كند و ذخیره سازی كند و پس از آن اجازه صادرات داده شود.
سخنگوی دولت همچنین گفت: علاوه بر افزایش تولید ضدعفونی كنندهها برای دستگاههای تنفس مصنوعی نیاز به تولید بیشتری در داخل داریم.
آقای ربیعی افزود: خوشبختانه امروز هزار تخت مجهز به دستگاههای تنفس مصنوعی در كشور اضافه شده است كه در مواقع بحران به ما كمك زیادی خواهد شد و این علاوه بر چهارصد تختی است كه قبلا ایجاد شده بود.
درباره خروج از برجام تصمیمی نگرفته ایم
سخنگوی دولت گفت: تاكنون درباره خروج از برجام تصمیم گیری نشده است و با توجه به روندهای لازم تصمیمات مناسب را خواهیم گرفت.
آقای علی ربیعی در نشست خبری با خبرنگاران درباره احتمال خروج ایران از برجام، افزود: درباره خروج ایران از برجام در واكنش به احتمال تمدید تحریم تسلیحاتی هنوز تصمیم گیری نشده است و درباره نحوه واكنش و گزینههای مختلف كه در اختیار داریم، قطعا تصمیمات لازم را اتخاذ خواهیم كرد.
وی افزود: برداشت ما این است كشورهای باقی مانده در برجام و اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد به خوبی نسبت به درخواستهای زورگویانه آمریكا واقف هستند كه این ناشی از برداشتهای مختلف مقامات بوده است.
آقای ربیعی گفت: بر این اساس و گفتهها مشخص است كه آنها نمیخواهند در برهم زدن برجام و توافقهای بین المللی با آمریكا سهیم باشند، قطعا نقض برجام توسط شورای امنیت برای ایران غیرقابل تحمل است و موجب بی اعتباری این شورا میشود.
سخنگوی دولت افزود: ایران تمام سناریوها را به دقت بررسی میكند، دامنه انتخابهای ما باز است و میتوانیم پیش بینی كنیم كه ملایمترین پیامد چنین تصمیم خصمانه برای آمریكا و ثبات بین المللی بسیار سخت خواهد بود.
آقای ربیعی در ادامه گفت: ایران در صنعت دفاعی خود بی نیاز است، اما این مساله باعث نمیشود برابر رفتارهای ناسنجیده افرادی كه نقض حقوق بین الملل را مرتكب میشوند، عكس العملی نداشته باشیم.
سخنگوی دولت درباره انتخاب رئیس مجلس یازدهم و شائبه دخالت دولت و یكی از معاونان رئیس جمهور در این زمینه، اظهار داشت: دولت هیچ نظری در مورد انتخاب رئیس مجلس ندارد.
آقای ربیعی افزود: حساسیت دولت این است كه ان شاء الله مجلسی پویا برای حل مشكلات باشد و هیچ نظری در مورد انتخاب اعضای هیئت رئیسه و اعضای كمیسیونها ندارند.
وی تصریح كرد: دخالت دولت در انتخاب ریاست مجلس آینده را تكذیب میكنم و دولت هیچ دخالتی در امور سایر قوا ندارد و دخالت در امور دیگر قوا، شكاف در قوا را به مردم القا میكند.