در پی بررسی 10 ساله محققان پزشكی ورزش سنگین، خطر ابتلا به آرتروز را كاهش می‌دهد

بررسی‌ها نشان می‌دهد ورزش سنگین و شدید به مدت یك تا سه ساعت در هفته، حتی خطر ابتلا به آرتروز را تا 30 درصد نیز كاهش می‌دهد.

1399/02/20
|
08:26
|

ورزش سنگین، خطر ابتلا به آرتروز را تا 30 درصد كاهش می‌دهد
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ، بررسی ده ساله محققان نشان می‌دهد ورزش سنگین و شدید به مدت یك تا سه ساعت در هفته، حتی خطر ابتلا به آرتروز را تا 30 درصد نیز كاهش می‌دهد.
به گزارش پایگاه خبری یورك الرت در اینترنت، محققان علوم پزشكی در دانشگاه نورت وسترن در اوانستون در ایالت ایلینوی در آمریكا اعلام كردند برای مقابله به آرتروز كه فقط در آمریكا 32 میلیون و 500 هزار نفر به آن مبتلا شده اند باید ورزش كرد.
دكتر آلیسون چانگ و همكارانش می‌گویند كسانی كه در خطر ابتلا به آرتروز زانو قرار دارند ممكن است در باره حضور در فعالیت‌های ورزشی سنگین همچون دویدن، دوچرخه سواری، تنیس و اسكی نگران باشند، ولی لازم نیست در این باره تردیدی به خود راه دهند.
محققان می‌گویند مطالعه آنها، در واقع، خبری خوب برای كسانی است كه در خطر ابتلا به آرتروز زانو قرار دارند و می‌خواهند از آن در امان باشند.
بر اساس اعلام مراكز كنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریكا، سی دی سی، اوستئو آرتریت، یا آرتروز، شایع‌ترین اختلال مفصلی در این كشور است و بالغ بر 32 میلیون و 500 هزار نفر را درگیر كرده است و مفصل زانو، درگیرترین مفصل در بیماری آرتریت است.
محققان دانشگاه نورث وسترن با بررسی بر روی یك هزار و 194 نفر كه در خطر ابتلا به آرتروز بودند، ولی هنوز شواهد رادیولوژیك دال بر ابتلا نداشتند به مدت ده سال آنان را تحت مطالعه قرار دادند. سن افراد مورد مطالعه، بین 45 تا 79 سال بود. دانشمندان دریافتند ورزش شدید، خطر ابتلا به آرتروز را تا 30 درصد در این افراد كاهش می‌دهد.
محققان می‌گویند این ورزش‌ها شامل مواردی همچون دویدن، شنا، دوچرخه سواری، تنیس، حركات ورزش هوازی و اسكی است.
اضافه وزن، سابقه جراحی یا صدمه به مفصل، بالا رفتن سن و علائم مزمن زانو، خطر ابتلای فرد را به بیماری آرتروز این مفصل افزایش می‌دهد.
محققان می‌گویند البته در كسانی كه به علت پارگی رباط‌های صلیبی، دچار آسیب دیدگی زانو شده اند باید مدتی ورزش را قطع كنند و به مداوا بپردازند.

برای مقابله با حملات قلبی، آسپیرین را بخوریم یا بجویم؟
محققان در تگزاس برای اینكه بدانند آسپیرین، در چه صورت، سریع‌تر عمل می‌كند 12 داوطلب را با دوز 325 میلی گرم از آسپیرین، با سه روش، آزمایش كردند: بلعیدن دارو، كه به صورت قرص‌های 4 اونسی بود، همراه با یك لیوان آب؛ با جویدن آسپیرین، پیش از بلعیدن، به مدت 30 ثانیه، و یا با نوشیدن آب همراه با آلكا زلستر.
هر یك از داوطلبان، هر سه روش را با معده خالی آزمایش كرد.
در نهایت مشخص شد، جویدن آسپیرین، پاسخ سریع تری ایجاد می‌كند؛ و فقط 5 دقیقه لازم دارد تا غلظت TxB2 را تا 50 درصد كاهش دهد.
در حالی كه این تاثیر، در دو روش دیگر، 8 و 12 دقیقه طول می‌كشد.
به گزارش پایگاه خبری دانشگاه هاروارد در اینترنت، آسپیرین برای كاهش خطر بروز حملات قلبی، بسیار اهمیت دارد و قرص با دوز پایین آن، یعنی قرص 81، روزانه یك عدد، برای تامین این منظور كافی است.

دسترسی سریع