رئیس جمهور: آمریكا بارها از مردم ایران شكست خورده است، بنابراین اگر به مردم ایران احترام نگذارد بار دیگر نیز شكست خواهد خورد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، یازدهمین نشست خبری آقای روحانی رئیس جمهور منتخب دوازدهم از دقایقی پیش با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی كه به صورت زنده از شبكه های مختلف خبری پخش می شود در محل سالن اجلاس سران كشورهای اسلامی آغاز شد.
آقای روحانی در ابتدای سخنان خود ابراز خرسندی كرد كه از طریق رسانه های جمعی با ملت بزرگ ایران صحبت می كند .
وی گفت: ملت بزرگی كه بزرگ ترین حضور خود را در انتخابات به نمایش گذاشت .آقای روحانی افزود: در این انتخابات 42 میلیون نفر جمعیت اگر می توانستند همه آنهایی كه در صف بودند رأی آنها را اخذ كنند انتخابات ما به 45 میلیون نفر می رسید یك حضور بی نظیر در تاریخ ایران بود .
رئیس جمهور گفت: مردم با این حضور و با این انتخاب خواستند بگویند در كشور ما تكثر به رسیمت شناخته شده است و هیچ گروهی، هیچ جناحی، هیچ تفكری و هیچ ایده ای قابل حذف نیست همه هستند همه حضور دارند و از همه باید برای ساختن ایران پرآوازه بهره بگیریم .
آقای روحانی ادامه داد: در این انتخابات مردم در تراز بالاترین دموكراسی های جهان حضور پیدا كردند.
وی افزود: مردمی كه دارای مشكلات اقتصادی هستند مردمی كه در روستاها با مشكلات زندگی می كنند اما به پول «نه» گفتند.
رئیس جمهور ادامه داد : مردم به خوبی اعلام كردند كه ما می فهمیم آب شور عطش را كم نمی كند، مردمی كه به فكر اقتصاد بزرگ تر هستند به درآمد ملی دو و نیم برابری تخیلی «نه» گفتند.
وی گفت: «نه» مردم به فریبكاران مهم ترین بخش آن بود، تلاش كردند به مردم بگویند دین مردم در خطر است، تلاش كردند به مردم بگویند كه سند 2030 كه یك سندی است كه ریشه اش به سال 1390 باز می گردد. روحانی ادامه داد : می خواستند بگویند این سند علیه دین مردم بود، سندی كه نه ما و نه هیچ كشوری امضا نكرده است، سندی كه به عنوان اعلام عمل است و یك توصیه است، سندی كه دولت یازدهم به صراحت نوشته است با قانون، دین، اخلاق و فرهنگ ما سازگار نیست، ما نمی پذیریم.
رئیس جمهور گفت : مردم ما متدین هستند به دین و فرهنگ خودشان بسیار حساس هستند اما این دروغ ها كارگر نیفتاد.
وی در ادامه سخنان خود افزود: مردم «نه» گفتند به تخریب ، «نه» گفتند به سخنان غیردقیق و مردم «آری» گفتند به وحدت، به انتخاب، به تعادل، به تعامل، به اعتدال و به عقلانیت.
سرمایه گذاری در سایه تعامل سازنده با جهان امكان پذیر است
رئیس جمهور با اشاره به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم گفت: سرمایه گذاری در سایه امنیت ، آرامش ، آزادی و تعامل سازنده با جهان امكان پذیر است.آقای روحانی در ادامه نشست خبری خود با خبرنگاران رسانه های داخلی و خارجی تصریح كرد: بسیار مهم بود كه مردم ما در این انتخابات به همه نهادها و ارگان ها گفتند؛ هر كس به جای خود و هر كس به كار خود.
وی با بیان اینكه مردم به نیروهای مسلح ما از عمق جان عشق می ورزند، افزود: مردم ما به رسانه ها و قوای دیگر نیز علاقه مندند اما نمی پذیرند كه نهاد ملی و یا حتی به یك معنا گاهی فراملی، تبدیل به فروملی و یا یك جناح شود.
رئیس جمهور ادامه داد: مردم گفتند كه ما احترام نهادهای خودمان را حفظ خواهیم كرد و اجازه نخواهیم داد گروهی اندك از نهادی متعلق به كل ملت استفاده كنند.
آقای روحانی اصل ولایت فقیه و مقام معظم رهبری را متعلق به كل ملت ایران دانست و افزود: ولایت فقیه و مقام معظم رهبری تعلق به گروه و جناح خاصی ندارند، مردم به پایین آوردن مقام معظم رهبری، مقام سپاه ،بسیج، ارتش و نیروهای مسلح «نه» گفتند.
رئیس جمهور با بیان اینكه سپاه ،بسیج و نیروهای مسلح متعلق به كل ملت ایران است، گفت: مردم خواستند اعلام كنند كه ما یك ملت هستیم و صدای ما باید شنیده شود، همه مردم ترانه و صدای موسیقی وحدتشان یكی بود.
وی ادامه داد: همه اقوام و مذاهب، روستایی و شهری مثل یكدیگر رای دادند و همه گفتند ما یك مسیر را انتخاب كرده ایم.
رئیس جمهور با طرح این پرسش كه چرا وحدت، اعتدال و عقلانیت؟ افزود: برای پیشرفت كشور و اقتصاد كشورمان، مردم می دانند كه اقتصاد ما بدون وحدت، اتحاد ، رقابت معقول اقتصادی بر مبنای كیفیت محصول و نه قدرت سیاسی و یا امنیتی، پیشرفت نخواهد كرد.
آقای روحانی تصریح كرد: آنگاه است كه اقتصاد ما پیشرفت می كند، مردم ما به برنامه رای دادند و می دانستند كه اقتصاد و اشتغال در سایه سرمایه گذاری امكان پذیر است.
وی افزود: سرمایه گذاری نیز در سایه امنیت ، آرامش ، آزادی و تعامل سازنده با جهان امكان پذیر است.
رئیس جمهور افزود: مردم ما خواستند بگویند كه هیچ كس حق ندارد سلیقه خود را بر دیگران تحمیل كند، همه باید تابع قانون باشیم و ما هیچ فرد و نهادی را فرای قانون نمی شناسیم.
آقای روحانی خاطر نشان كرد: سلیقه ها به جای خود محترم است اما تحمیل آن معنا و مفهومی ندارد.
رئیس جمهور با اشاره به دین، فرهنگ و انقلاب مردم ، گفت: مردم انقلاب كردند و همین مردم بهتر از همه معنای انقلاب را می فهمند و این مردم ما بودند كه در انقلاب همه در كنار هم در خیابان ها گفتند؛ استقلال، آزادی جمهوری اسلامی.
آقای روحانی افزود: انقلاب غیر از این سه كلمه نیست، همه مردم ما انقلابی هستند و هیچ كس حق ندارد كه انقلاب را به درون خیمه خود بكشد چرا كه انقلاب، دین و اعتقاد، آسمانی بر سر همه ما است.
رئیس جمهور تصریح كرد: همه ملت ما به دین ، اعتقاد و فرهنگ ملی شان حساس هستند.
آقای روحانی ادامه داد: انتخابات ما یك پیام داشت و آن اینكه مردم می خواستند بگویند ؛ ای همه مسئولین مردم را باور كنید، مردم قدرت ملی هستند و مردم یعنی فرهنگ ایرانیت و اسلامیت، انقلاب اسلامی و دموكراسی.
وی گفت: جوانان ، زنان ، اقوام و مرزنشینان مان را باور كنیم، رای مرزنشینان، روستاییان و حاشیه نشینان كلان شهرها را ببینم كه با آنكه در فشار و زحمت هستند اما برای آینده و سرنوشت خود پای صندوق آرا آمدند.
رئیس جمهور تصریح كرد: مردم خواستند بگویند؛ پیشاپیش چهل سالگی انقلاب را جشن گرفتیم .
ثبات را به منطقه برمی گردانیم
رئیس جمهور گفت: به حول و قوه الهی در طول 4 سال آینده ثبات را به منطقه برمی گردانیم یعنی ملت ایران برمی گرداند.
آقای روحانی در ادامه یازدهمین نشست خبری خود افزود: مردم خواستند بگویند ما برای قرن آینده یعنی سال 1400 خود را آماده كرده ایم .
رئیس جمهور ادامه داد: مردم خواستند به ملت های منطقه بگویند ما در كنار شما هستیم، دولت دوازدهم و ملت ایران در كنار شماست، تروریسم را به حول و قوه الهی ریشه كن خواهیم كرد .
آقای روحانی با بیان اینكه ما خواستیم به جهانیان بگوییم ما با احترام متقابل و منافع مشترك حاضریم با هم تعامل كنیم اظهار داشت: خواستیم به دنیا بگوییم كه پیشرفت منطقه و جهان بدون وحدت، اتحاد و هماهنگی و همزیستی مسالمت آمیز امكان پذیر نیست.
وی گفت: پیام انتخابات ما همبستگی ملی و گفتگوی بین المللی بود .
رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری ایسنا با این مضمون كه 4 سال قبل شما خود را حقوقدان نامیدید و شاید بتوان حل مسئله هسته ای را نمادی برای آن دانست با توجه به اینكه شما در این دوره خود را وكیل ملت دانسته اید آیا می توان نماد این تعبیر را احقاق حقوق مصرح در قانون برای مردم دانست، افزود: یكی از اهداف ما در گذشته و امروز احقاق حقوق مردم در همه زمینه ها بوده و این احقاق حقوق را باید در سایه انسجام ملی و اجماع ملی به دست آوریم .
آقای روحانی گفت : اگر در زمینه هسته ای توانستیم موفق شویم همه مردم ما پشت سر رهبری جمع شدند، یك انسجام و اجماع ملی درست شد و دولت توانست از قدرت ملی مردم در صحنه بین المللی به خوبی استفاده كند و توانستیم از تحریم هسته ای عبور كنیم .
رئیس جمهور ادامه داد : برای اینكه سایر حقوق ملت را هم پاس بداریم راهش همان انسجام ملی و اجماع همه قوای داخل كشور پشت سر رهبری است كه ان شاءالله این راه را ادامه خواهیم داد.
اجتماع عربستان نمایشی بود
رئیس جمهور گفت: اجتماع در عربستان یك اجتماع نمایشی بود و هیچ ارزش سیاسی و عملی نداشت و نخواهد داشت.
آقای روحانی در ادامه نشست خبری خود در جمع خبرنگاران افزود: از این نمایش ها قبلا هم عربستان سعودی درست كرده بود.
وی گفت: برای مبارزه با تروریسم با جلسه و اینكه پول ملتی را به ابرقدرتی بدهند مسئله حل نمی شود.
رئیس جمهور افزود: آن كسی كه در این منطقه توانسته در برابر تروریستم بایستد ملت عراق، ملت سوریه و ملت لبنان بوده است و البته ملت ایران از طریق دیپلمات ها و و مستشاران نظامی خود به این ملت های بزرگ و سایر ملل كمك كرده و خواهد كرد.
آقای روحانی گفت: چه كسی باعث شد كه امروز داعش در شهرهای بزرگ عراق مستقر نباشد، جز ملت عراق؟
وی افزود: چه كسی باعث شد داعش در دمشق نباشد، جز ملت سوریه؟
رئیس جمهور با بیان اینكه ملل منطقه در برابر تروریسم ایستادگی كردند و البته ایران در كنار آنها بوده و خواهد بود افزود: چه كسی می تواند در این منطقه ادعا كند كه بدون ایران ثبات منطقه حفظ خواهد شد و امنیت كامل مستقر می شود؟
آقای روحانی با طرح این سوال كه چه كسانی با تروریست ها جنگیدند؟ گفت: سوری ها، عراقی ها، ایرانی ها (آنهایی كه لازم بود مستشاری كنند)، حزب الله لبنان و در كنار آنها روسیه.
رئیس جمهور افزود: بقیه چه كار كردند؟ چه كسانی به تروریست ها پول دادند و می دهند و از آنها حمایت كردند؟
وی گفت: آنهایی كه از تروریست ها حمایت كردند نمی توانند ادعای مبارزه با تروریسم كنند.
آقای روحانی افزود: فكر نمی كنم مردم امریكا حاضر باشند خونی كه در یازدهم سپتامبر دادند با میلیارد دلارهایی كه از طریق خرید اسلحه است معامله كنند و دربرابر تروریست های منطقه سر فرود بیاورند.
وی با بیان اینكه دولت امریكا البته هیچ وقت با تروریسم مبارزه نكرده است افزود: اما حتما مردم امریكا با تروریست ها مخالفند و می خواهند تروریسم در جهان نباشد.
رئیس جمهور گفت: حزب الله یك گروه قابل قبول و مورد اعتماد مردم لبنان است كه در مجلس و دولت لبنان با رای مردم حضور دارد و مورد احترام همه مردم لبنان حتی غیرمسلمانان و مسیحیان است بنابراین معتقدم با اتهام زدن كاری حل نمی شود و باید با تروریسم صادقانه مبارزه كرد.
خود را به برنامه ای كه ارائه كرده ام پایبند می دانم
رئیس جمهور گفت: خود را متعهد می دانم به برنامه ای كه در دوره نامزدی انتخابات ریاست جمهوری ارائه كردم ، پایبند باشم.
آقای روحانی در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم در خصوص وعده های انتخاباتی اش در دوره نامزدی ریاست جمهوری تصریح كرد : من وعده هایی داده ام و همه تلاشم این است كه به وعده هایم عمل كنم ،
وی اضافه كرد : در دولت یازدهم تلاشم این بود كه تا جایی كه می توانم به وعده هایم عمل كنم ولی در آن دوره ما به یكباره دچار كاهش قیمت نفت شدیم و الحمدلله با كمك مردم توانستیم قدمهایی برداریم.
رئیس جمهور ادامه داد: ما در خصوص صادرات غیرنفتی حتما تلاش و برنامه ریزی خواهیم كرد تا صادرات را به دو برابر برسانیم و تلاش ها بر این است كه صادرات نفتی را افزایش دهیم.
آقای روحانی گفت: ما در برنامه ششم توسعه طرح ایجاد 950 هزار شغل در سال را داریم و باید سرمایه گذاری كنیم تا بتوانیم شغل در كشور ایجاد كنیم ، در واقع در برنامه ششم توسعه آمده كه ما 770 هزار میلیارد تومان سالانه باید به ایجاد شغل اختصاص دهیم و به دنبال این هستیم كه جامعه و كشورمان را به گونه ای نگهداریم كه بتوانیم سرمایه گذاری خودمان را حفظ كنیم.
رئیس جمهور تصریح كرد: ما با كمك مردم خواهیم توانست مشكلات را حل كنیم و دنبال این هستیم كه فقر اقتصادی را ریشه كن كنیم و در دولت یازدهم تا جایی كه توانستیم مستمری مستمری بگیران را افزایش دادیم و انشاء الله طبق هدفمان تا پایان سال 1400 فقر مطلق را از بین خواهیم برد.
آقای روحانی افزود: آنچه امسال گفته ایم برنامه ای بوده و خودم را متعهد می دانم به برنامه ای كه ارائه كرده ام پایبند باشم و برای اجرای آن از همه رقبا كمك می خواهم، از كسانی كه رقیب من بوده اند ، از شخص آنان تشكر می كنم، از تمام جناح ها كمك می خواهم ، از همه آنان كه مخالف من بوده اند كمك می خواهم.
رئیس جمهور گفت: از تمامی جناح ها و رقبا خواهش می كنم برای بهبود زندگی مردم همه دست به دست هم دهیم و به كمك ما بیایند تا بتوانیم زندگی مردم را بهبود بخشیم.
امریكا اگر به مردم ایران احترام نگذارد شكست خواهد خورد
رئیس جمهور گفت: امریكا بارها از مردم ایران شكست خورده است، بنابراین اگر به مردم ایران احترام نگذارد بار دیگر نیز شكست خواهد خورد.
در ادامه یازدهمین نشست خبری رئیس جمهور، خبرنگار خبرگزاری آسوشیتدپرس پرسید سوال من درباره موازین كابینه آقای ترامپ رئیس جمهور امریكا درباره نقش داشتن در سوریه و یمن و آزمایش های موشك های بالستیك ایران است واكنش شما به این گفته ها چیست؟ آیا فكر می كنید در دوره دوم ریاست جمهوری خود امكان ایجاد فرصت برای گفتگو و مذاكره مستقیم با امریكا وجود دارد؟ و چه زمینه ای برای همكاری های مشترك بین دو كشور ممكن است وجود داشته باشد؟
آقای روحانی در پاسخ گفت: ایران و امریكا در چهل سال گذشته مسیر پرفراز و نشیبی را طی كردند، امریكایی ها از انواع شیوه ها علیه ایران استفاده كردند و همواره شكست خوردند و ناموفق بودند.
وی افزود: از داستان طبس گرفته تا مداخلاتشان در جنگ 8 ساله و فشارشان بر ملت ایران در تحریم شاید فقط در یك جا موفقیتی نسبی به دست آوردند و آن هم جایی بود كه برابر ملت ایران سرخم كردند در مذاكرات هسته ای حضور پیدا كردند و پای میز مذاكره با احترام، با نمایندگان ملت ایران حرف زدند.
رئیس جمهور ادامه داد: آنجا ما و امریكایی ها به یك نتیجه بُرد - بُرد رسیدیم كه به نفع ایران، امریكا و 5+1 و همه جهان بود، امریكا اگر راه دیگری انتخاب كند بار دیگر شكست خواهد خورد هیچ تردیدی در آن نیست .
آقای روحانی گفت: دو نكته درباره دولت جدید امریكا وجود دارد ما منتظریم این دولت از نظر فكری استقرار پیدا كند، از نظر موضع گیری و برنامه ریزی و برنامه آینده اش امیدوارم به یك استقراری برسد كه ما بتوانیم دقیق تر درباره گروه حاكم در واشنگتن قضاوت كنیم.
وی ادامه داد: امریكایی ها متاسفانه درمورد منطقه ما اشتباه كردند، آن وقت كه به افغانستان حمله كردند، به عراق حمله كردند ، ما را تحریم كردند در سوریه اشتباه كردند، در یمن اشتباه كردند ، اگر یك موردی امریكا درست عمل كرده باشد، بفرمایید، اما من سراغ ندارم، امریكایی ها منطقه ما را نمی شناسند و مشكل این است و آنهایی كه به امریكایی ها مشورت می دهند، یا امریكایی ها را منحرف می كنند یا در امریكا افرادی را می خرند.
آقای روحانی گفت: امیدوارم دولت امریكا به فكر منافع مردم امریكا باشد اگر به فكر منافع دیگران نیست.
تلاش ما برای از بین بردن فقر مطلق تا پایان دولت دوازدهم است
رئیس جمهور گفت: در بخش توسعه می خواهیم اقتصاد كشور را بزرگ تر كنیم در این زمینه نیاز به سرمایه، مدیریت، فناوری، روابط با جهان و صادرات غیرنفتی داریم كه در همه این زمینه ها دولت برنامه های خود را ادامه خواهد داد.
در ادامه نشست خبری رئیس جمهور خبرنگار خبرگزاری آریا پرسید: برای خروج از ركود كه از مهمترین بحث های مناظرات انتخاباتی بود چه برنامه جدی و اورژانسی دارید و آیا تغییراتی در دولت خود خواهید داشت؟
آقای روحانی پاسخ داد: من در یكی از مصاحبه های تلویزیونی هم گفتم كه به كار بردن ركود واژه دقیقی نیست زیرا دو فصل متوالی است كه رشد مثبت داریم و ركود معنی ندارد.
رئیس جمهور ادامه داد: سال گذشته در همه فصل ها دارای رشد مثبت اقتصادی بودیم و برای اولین بار بعد از شروع چشم انداز (سال 84) به رشد بالای 8 درصد رسیدیم، همه بخش ها به جز مسكن از ركود خارج شده است و البته مسكن نیز باید از ركود خارج شود.
آقای روحانی گفت: برای ركود هم در كتاب برنامه دولت دوازدهم نكاتی را ذكر كردم و هم برای اقتصاد دو برنامه مهم داریم كه یكی برای توسعه و برنامه دیگر برای حمایت است.
رئیس جمهور افزود: در بخش توسعه می خواهیم اقتصاد كشور را بزرگ تر كنیم در این زمینه نیاز به سرمایه، مدیریت، فناوری، روابط با جهان و صادرات غیرنفتی داریم كه در همه این زمینه ها دولت برنامه های خود را ادامه خواهد داد.
آقای روحانی گفت: همانطور كه دولت توانست در سال 93 ركود را برای اولین بار بعد از سالهای 91 و 92 بشكند و رشد اقتصادی را تا امروز ادامه دهد حتما با برنامه های خود موفق خواهد بود كه به سمت رونق اقتصادی حركت كند.
رئیس جمهور افزود: اضافه درآمدهایی را كه در سایه برجام به دست خواهیم آورد همانطور كه در مناظره گفتم تقسیم خواهیم كرد بخشی را برای بخش حمایتی و بخشی دیگر را برای توسعه خواهیم گذاشت.
آقای روحانی گفت: راه حل را در این می دانیم كه صندوق توسعه ملی، بانك ها، بودجه و سرمایه های خارجی در كنارهم قرار گیرد تا بتواند تحول بزرگ را در زمینه سرمایه گذاری و رشد اقتصادی بوجود آورد البته بخش دانش بنیان ما به طور مستقل تاكنون كار خوبی انجام داد كه آن را هم تقویت خواهیم كرد.
رئیس جمهور افزود: در زمینه حمایتی هم تلاش ما بر این است تا پایان دولت دوازدهم فقر مطلق را از بین ببریم و نگذاریم كه آنهایی كه حقوق بگیر و مستمری بگیرند حقوق یا مستمری شان كمتر از تورم سالانه باشد و تلاش خواهیم كرد كه این میزان بیش از تورم سالانه باشد.
دستیابی به سالانه 955 هزار شغل هدف ماست
رئیس جمهور ایجاد سالانه 955 هزار شغل را از اهداف بسیار مهم دولت دوازدهم دانست.
آقای روحانی در ادامه نشست خبری در پاسخ به پرسش خبرنگار برنا درباره برنامه های دولت دوازدهم برای رفع مشكلات جوانان گفت: مسئله جوانان بسیار مهم است و درست می گویید كه در این انتخابات عمدتا جوانان در سراسر كشور شور انتخاباتی آفریدند.
وی افزود: البته همه مردم در این زمینه سهیم بودند همچنانكه آن پیرمرد یا بانوی قد خمیده كه با ویلچر آمدند و كسانی كه ساعت ها در صف ماندند؛ واقعا هرچه به این مردم خدمت كنیم كم است بسیار مردم بزرگی داریم، مردمی كه اهداف و آرمان های بلندی دارند.
رئیس جمهور ابراز امیدواری كرد: دولت دوازدهم بتواند پیرو راه مردم و جوانان باشد.
آقای روحانی اشتغال جوانان به ویژه تحصیلكردگان را از مهم ترین مسائل دانست و ابراز امیدواری كرد: همان طور كه قول داده است در 100 روز نخست و شاید حتی زودتر از آن در زمینه كارورزی حتما اقدامات لازم آغاز شود همچنانكه چند طرح در این خصوص در كتاب برنامه دولت درج شده است.
وی گفت: ما همه طرح ها را یا قبل از 100 روز نخست یا داخل آن 100 روز آغاز خواهیم كرد و امیدواریم بتوانیم حركت خوبی در زمینه اشتغال جوانان آغاز كنیم.
آقای روحانی افزود: ما در این اواخر در هر استانی كه رفتیم و طرح هایی را كه افتتاح كردیم همانجا استانداران، اشتغال سال گذشته را نیز بیان كردند.
رئیس جمهور گفت: این بسیار مهم است كه بتوانیم در همه استان ها و بخش های تولیدی، اشتغال را افزایش دهیم و بتوانیم به هدف برنامه كه ایجاد 955 هزار شغل است دست یابیم و این كار را خواهیم كرد.
وی افزود: البته جوانان ما در زمینه مسكن، ازدواج ، آزادی های اجتماعی و مسائل فرهنگی نیز نیازهایی دارند كه باید برای تحقق خواست جوانان و ملت تلاش كنیم.
ایران سردمدار مبارزه با تروریسم بوده و امروز نیز هست
رئیس جمهور گفت: ایران سردمدار مبارزه با تروریسم بوده و امروز نیز هست.
آقای روحانی در پاسخ به سوال خبرنگار شبكه الان امارات در خصوص مكانیزم دولت وی برای تغییر چهره ایران كه توسط غربی ها ایجاد شده است و با توجه به تاكید رئیس جمهور بر اعتدال، افزود: از ابتدای دولت یازدهم كه كار را شروع كردیم در همان قدم اول به جهان اعلام كردیم ما جهان عاری از خشونت و افراطی گری می خواهیم و این موضوع مورد پذیرش جهانیان قرار گرفت.
وی با بیان اینكه خشونت و افراط یكی از خطرهای بزرگ برای منطقه ما و جهان است،گفت: آنهایی هم كه در عربستان جمع شده اند، ظاهراً به همین نتیجه رسیده اند كه باید مركز اعتدال درست كنند و مبارزه با افراطی گری یعنی همان شعاری كه مردم سال 92 برای اعتدال دادند آنها هم به همینجا رسیدند كه راهی جز اعتدال وجود ندارد.
روحانی افزود: دوران دخالت در امور داخلی دیگران، دوران جنگ علیه كشورهای دیگر، دوران پول دادن به گروه های تروریستی پایان پذیرفته است.
وی گفت: در طول چند سال گذشته نشان داده شده است كه چگونه تروریسم قدم به قدم در مسیر اضمحلال قرار گرفته است و البته هنوز زمان برای از بین بردن این پدیده شوم در جهان لازم است.
آقای روحانی افزود: امروز همه متوجه شده اند كه راه، راه وحدت و اتحاد در برابر تروریست هاست و ایران سردمدار مبارزه با تروریسم بوده و امروز نیز هست.
وی گفت: چهره ایران در جهان به خوبی نمایان است و ما از ابتدا گفته بودیم كه به دنبال سلاح كشتار جمعی نیستیم، اما آنها سال ها گفتند ایران راست نمی گوید و بعد معلوم شد آنچه ما گفتیم درست بوده است و همه مجامع بین المللی و آژانس بین المللی انرژی اتمی هم به این موضوع اعتراف كردند كه ما در مسیر صلح آمیز حركت می كنیم.
آقای روحانی افزود: ما گفتیم در برابر تروریسم ایستادگی می كنیم و می جنگیم و دیدند كه ما نسبت به همه در برابر تروریست ها كمك كردیم بنابراین چهره جمهوری اسلامی ایران، چهره مبارزه با تروریسم، ایجاد امنیت و ثبات در منطقه است و این راه را ما در دولت دوازدهم با قدرت بیشتر، با همكاری ملت های منطقه و كشورهای علاقه مند برای مبارزه با تروریست ادامه خواهیم داد.
ترامپ به كشوری سفر كرد كه هرگز معنی انتخابات را نمی داند
رئیس جمهور در ادامه یازدهمین نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار شبكه خبری سی بی اس امریكا كه پرسید امریكا به فروش چند ده میلیارد دلاری تسلیحات نظامی به عربستان اقدام كرده است و آیا شما می خواهید بنیه دفاعی خود را افزایش دهید و یا تسحیلات بخرید گفت: عربستان قبلا هم در زمان دفاع مقدس یك صد میلیارد دلار به صدام داد و از این تجربه ها زیاد دارد و نتیجه آن را هم دید و اكنون نیز اشكالی ندارد صد میلیارد دلار از جیب مردم عربستان را به جیب امریكا می ریزد.
آقای روحانی گفت: عربستان شاید فكر می كند كه باید سلاح بخرد ولی ما نیازی به خرید سلاح نداریم ، ما خودمان سلاح می سازیم و هر سلاحی كه مورد نیاز ما باشد قدرت ساخت آن را داریم و می سازیم ، بنابراین در این جهت مشكلی برای ما نیست.
وی افزود: به نظر من عربستان از این سلاح ها استفاده نمی تواند بكند و مجبور خواهد بود مستشاران امریكایی را به منطقه خود وارد كند.
رئیس جمهور در ادامه خطاب به دولت های منطقه و همچنین رژیم عربستان گفت: مردم عربستان دوست و همسایه ما هستند و ما همیشه آنان را دوست داشته و داریم و امیدواریم دولت عربستان نیز راه صلح را انتخاب كند.
آقای روحانی با اشاره به اینكه راه قدرت سلاح نیست، آن هم خریدن آن از دیگران گفت: حتی راه قدرت ساختن سلاح هم نیست كه ما خودمان قادریم آن را درست كنیم و درست می كنیم، البته بخشی از قدرت، قدرت نظامی است و ما حواسمان جمع است.
رئیس جمهور اساس قدرت را قدرت ملی دانست و گفت: این قدرت با انتخابات وحضور مردم پای صندوق های رأی تعیین می شود.
وی افزود: ترامپ زمانی به منطقه آمد كه حضور 45 میلیونی مردم را در پای صندوق های انتخابات دید و به كشوری رفت كه معنی انتخابات و كلمه انتخابات برای آنان هیچ وقت مفهومی ندارد و بنده های خدا تاكنون صندوق آراء را ندیده اند.
آقای روحانی ابراز امیدواری كرد: یك روزی نیز عربستان این راه را انتخاب كند و در پی قدرت ملی باشد و صندوق آراء را برای مردم بگذارد و اجازه دهد حاكمانش به صورت موروثی رأس كار قرار نگیرند و با رأی مردم انتخاب شوند و آن روز قدرت عربستان به مراتب بیشتر از امروز خواهد بود.
برای تست موشك هایمان منتظر اجازه امریكایی ها نیستیم
رئیس جمهور با بیان اینكه موشك ما برای صلح و دفاع است و نه تهاجم، گفت: مقامات امریكایی بدانند هر زمان كه به لحاظ فنی نیاز به تست موشك داشته باشیم، منتظر اجازه آنها نخواهیم ماند و موشك هایمان را تست خواهیم كرد.
آقای روحانی در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما مبنی بر اینكه "دو روز گذشته وزیرخارجه امریكا با خطاب قرار دادن رئیس جمهور ایران گفت كه انتظار این است كه در دوره جدید ریاست جمهوری ایران برنامه موشكی ایران جمع آوری شود و ایران به حمایت از تروریسم در منطقه از گروه های مقاومت پایان دهد لذا پاسخ شما به این مواضع امریكایی ها چیست؟" تصریح كرد: قرار ما با آنها این نیست كه دنبال رویاهای خود باشند چراكه اینها رویا و خیال پردازی است.
رئیس جمهور افزود: مردم ایران برای دفاع خود و همچنین تسلیحات و نیازمندی های خودشان نه از كسی سوال خواهند پرسید و نه اجازه خواهند گرفت.
آقای روحانی ادامه داد: ملت ما تصمیم خود را همیشه گرفته است كه قدرتمند و توانمند باشد لذا سلاح و موشك ما برای صلح است.
رئیس جمهور گفت: اگر ایران سلاح نداشته باشد و اگر موشك های ما ساخته نشود عده ای هستند كه باز دچار اشتباه محاسباتی می شوند، قبلا نیز از این اشتباه در محاسبات داشتند كه منطقه را به جنگ و آشوب كشاندند.
آقای روحانی افزود: موشك ما برای صلح و دفاع است و نه تهاجم لذا مقامات امریكایی بدانند هر زمان كه از لحاظ فنی ما نیاز به تست موشك داشته باشیم منتظر اجازه آنها نخواهیم ماند و موشك هایمان را تست خواهیم كرد.
رئیس جمهور گفت: ما برجام را توافق كردیم و قطعنامه 2231 را پذیرفتیم برای اینكه بتوانیم قدرت دفاعی خود را تقویت كنیم كه این قدرت دفاعی هم به صراحت و هم به اشاره به شكل های مختلف در قطعنامه 2231 آمده است.
آقای روحانی افزود: من آن آقای محترم را به قطعنامه 2231 ارجاع می دهم تا این قطعنامه را یك باردیگر بخواند.
تحریم، غلط و ظالمانه و برخلاف اصول زندگی جوامع بشری است
رئیس جمهور گفت: چون ما تحریم را نادرست می دانیم در برابر عمل غلط و نادرست همیشه آماده هستیم ایستادگی كنیم و آن عمل نادرست را از بین ببریم.
آقای روحانی در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به این سوال كه اقدام علمی دولت برای رفع تحریم های غیر هسته ای چه خواهد بود افزود: من در دولت یازدهم به مردم وعده داده بودم كه همه تلاشم را به كار خواهم گرفت تا دیوار تحریم فرو ریخته شود، این كار بحمد الله انجام گرفت، البته دولت هایی كه طرف تعهد ما هستند برخی خوب و برخی حداقلی عمل كردند اما ما در چارچوب توافق جلو می رویم و ان شاء الله به پیش خواهیم رفت.
وی گفت: نسبت به بقیه تحریم ها، من گفتم اگر خواست ملت ایران چنین باشد و اگر همه اركان قدرت به یك اجماع ملی برسند و اگر مقام معظم رهبری هدایت این امر را بر عهده بگیرند، ما همه پشت سر مقام معظم رهبری خواهیم بود و این كار را انجام می دهیم.
رئیس جمهور با بیان اینكه این اقدام سخت اما شدنی است اظهارداشت: اگر اراده همه ما باشد و حركت كنیم قدم به قدم می توانیم زیرا تحریم ، غلط و ظالمانه و برخلاف اصول زندگی جوامع بشری است چون تحریم به ضرر همه است و به نفع كسی نیست.
آقای روحانی گفت: بنابراین چون ما تحریم را نادرست می دانیم در برابر عمل غلط و نادرست همیشه آماده هستیم ایستادگی كنیم و آن عمل نادرست را از بین ببریم.
وی افزود: دولت دوازدهم این آمادگی را دارد و امیدوارم شرایط لازم برای چنین حركتی فراهم شود.
مخالفان كه باید باشند ما به آنها نیاز داریم
رئیس جمهور گفت: مخالفان كه باید باشند ما به آنها نیاز داریم، اداره كشور بر مبنای رای اكثریتی است كه رای داده اند.
آقای روحانی در ادامه یازدهمین نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزرای ای اف اسپانیا كه پرسید آقای رئیس جمهور شما در دوره اول ریاست جمهوری خود گفتید خیلی ها اجازه ندادند كه به همه وعده های خود عمل كنید در دور دوم ریاست جمهوری قول دادید مردم به آزادی های بیشتری دست یابند در حالی كه مخالفان شما وجود دارند و كارشكنی خواهند كرد چه خواهید كرد؟ افزود: مخالفان كه باید باشند ما به آنها نیاز داریم .
وی گفت : در جامعه همه افكار واحد نیست و این طبیعی است؛ انتخابات برای چیست؟ ما در زمینه مسائل اجتماعی، فرهنگی و سیاسی نظرهایمان در كشور یكی نیست.
رئیس جمهور افزود: 80 میلیون نفر جمعیت هستیم با آزادی هایی كه داریم، برخی از مسائل جزو اصول ماست جزو فرهنگ ملت ما و جزو دین و قانون اساسی ماست كه همه آنها را قبول داریم اما یك سری موارد هست كه در آن نظرها واحد نیست.
روحانی گفت: انتخابات برای همین است تا مردم سر صندوق رای بیایند و بگویند برای 4 سال آینده چه راهی را همه قبول كرده اند.
بحث 24 میلیونی كه به من رای دادند یا 4 میلیونی كه در صف بودند و نتوانستند رای بدهند نیست بحث این است كه اكثریت قاطع مردم ایران راهی را انتخاب كردند؛ این یعنی همه پذیرفتیم همانطور كه من امروز رئیس جمهور قانونی همه مردم ایران هستم همه مردم ایران هم این را پذیرفته اند نه اینكه معتقد باشند و مخالف نباشند ممكن است عقیده نداشته باشند اما اجرا بر این مبناست .
آقای روحانی تأكید كرد: یعنی باید بر مبنای رای اكثریت جامعه اداره شود البته به منافع اقلیت هم توجه می شود حتما آنها هم منافع جمعی و ملی دارند كه باید مورد توجه باشد اما اداره كشور بر مبنای رای اكثریتی است كه رای داده اند.
كابینه دوازدهم كمی جوان تر خواهد بود
رئیس جمهور با بیان اینكه ما نیاز به نیروی جوان تری برای اداره كشور داریم گفت: كابینه دوازدهم كمی جوان تر خواهد بود.
آقای روحانی در ادامه نشست خبری خود افزود : دولت یازدهم در شرایطی كار خود را آغاز كرد كه به لحاظ تحریم ها ، رشد منفی اقتصادی و خزانه و انبار خالی در شرایط سختی بودیم و نیاز بود از همه تجربه مدیریتی كشور استفاده كنیم.
وی اضافه كرد : برخی وزرا را كه با من كار كردند دو یا سه بار خواستم و از آنها خواهش كردم اما خودشان می گفتند سن مان تقاضا نمی كند و ما نمی توانیم و به شخص دیگری واگذار كنید.
آقای روحانی گفت: ولی من به خاطر تجربه آنها و تجربه ارزشمندی كه می دانستم در این شرایط حساس باید استفاده شود از آنها خواستم كار را به عهده بگیرند.
رئیس جمهور با بیان اینكه الان شرایط ما تغییر كرده است گفت: معتقدم نه در دولت بلكه كلا باید سن مدیریت كاهش یابد.
وی افزود: چند ماه پیش به سازمان اداری و استخدامی دستور دادم كه برای كاهش 5 ساله سن مدیریت در كشور برنامه ریزی كند.
آقای روحانی گفت: همچنین طرح استخدام جوانان نخبه در همه وزارتخانه ها در سطح مشاوران وزرا در دستور قرار دارد تا در آینده مسئولیت را بر عهده بگیرند.
رئیس جمهور گفت: دیروز در اولین جلسه هیات دولت پس از انتخابات به همه وزرا و معاونان توصیه كردم تا جوانان و بانوان را به كار گیری كنند.
وی گفت: انشاءالله با حضور فعال و با نشاط جوانان و حضور همه ملت بتوانیم هم دولتی كارآمدتر و هم به سمت اهداف ملت حركت پر شتاب تری داشته باشیم.
آقای روحانی خاطرنشان كرد: انشاءالله در دولت بعدی كم اشتباه تر هم باشیم.
رفتار ما با مردم در چهار سال آینده مانند هفته منتهی به انتخابات باشد
خبرنگار ایرنا در ادامه نشست خبری رئیس جمهور پرسید: برخی با اظهارنظرهای خود دنبال این هستند كه سطح انتظارات از دولت دوازدهم را افزایش دهند و عده ای هم مدعی هستند باید برنامه دیگر كاندیداها نیز در دولت دوازدهم اجرایی شود، ارزیابی شما چیست؟
آقای روحانی در پاسخ به این پرسش گفت: اولا تلاش خواهم كرد وعده هایی را كه دادم عملی كنم و برنامه هایی كه اعلام كردم نیز باید بر همین مبنا باشد البته به این معنی نیست كه ما از دیدگاه های دیگر كاندیداها، گروه ها یا احزاب دیگر استفاده نكنیم.
رئیس جمهور افزود: باید همه نظرها را مرور كنیم. حتما در میان حرف های آنها حرف هایی هست كه باید بهره برداری و استفاده كنیم آنها جمعی بودند كه نشستند و برای آینده كشور فكر كردند ما از بقیه كاندیداها، نظرها، فكر و برنامه ای اگر داشتند و ارائه كردند استفاده خواهیم كرد.
آقای روحانی گفت: درخواست می كنم همه مردم و احزاب به كشور خود كمك كنند به این فكر نباشید كه چه كسی انتخاب شده است و واقعا فرد را به عنوان منتخب ملت ایران و نه به عنوان حسن روحانی در نظر بگیریم و همه به منتخب ملت ایران و دولت آینده كمك كنیم و دست به دست هم دهیم تا بتوانیم كشورمان را سرزنده تر و آبادتر و بانشاط تر كنیم.
رئیس جمهور افزود: از همه احزاب، گروه ها و تفكرات برای این كمك كردن درخواست می كنم به خدا نشاط با انقلاب، دین و منافع ملی مخالف نیست بگذاریم مردم پرنشاط باشند.
آقای روحانی گفت: البته جمله ای می گویم كه امیدوارم سوء استفاده از آن نشود؛ همانطور كه در این هفته منتهی به انتخابات با مردم رفتار كردیم در این چهار سال هم اینگونه با مردم رفتار كنیم. ما در این هفته به این منظور با مردم رفتار خوشی داشتیم تا همه پای صندوق آراء بیایند و درست هم همین است زیرا صندوق آراء صندوق سرنوشت منافع ملی است، همین مردم باید كشور را بسازند و همین مردم باید آینده مملكت را درست كنند بنابراین همینجور با مردم رفتار و احترام كنیم.
رئیس جمهور افزود: مردم مراقب دین، كشور و اخلاق و خانواده خود هستند، مردم ما مردمی دلسوز هستند مردم را باور كنیم.
روابط تجاری ایران با آمریكای لاتین ادامه می یابد
رییس جمهور گفت: روابط تجاری با آمریكای لاتین براساس برنامه های قبلی و منافع متقابل ادامه می یابد.
در ادامه یازدهمین نشست خبری رییس جمهور، خبرنگار ام تی ان 24 كلمبیا در خصوص روابط تجاری ایران با آمریكای لاتین پرسید كه آقای روحانی در پاسخ گفت: ما می خواهیم با همه كشورهای مختلف براساس منافع متقابل كار كنیم .
رئیس جمهور افزود: در سفری كه به آمریكای لاتین داشتیم با پتانسیل های ارزشمند این منطقه آشنا شدیم و با آمریكای لاتین هم كار می كنیم .
وی با اشاره به وضعیت اعتراضات مردم در ونزوئلا گفت: در همه كشورها موافق و مخالف وجود دارد و تصمیم گیر نهایی ملت هستند .
آقای روحانی افزود: تمام حرف ما در دنیا و منطقه از جمله سوریه ، عراق و یمن این است كه می گوییم در مورد ملت های منطقه تصمیم نگیریم و بگذاریم ملت ها برای خودشان تصمیم بگیرند .
رییس جمهور ادامه داد: مردم ونزوئلا نیز همین طور هستند و هرچه كه خواست اكثریت مردم باشد باید به طور طبیعی اتفاق بیفتد .
ما در چارچوب قانون اساسی حركت می كنیم
رئیس جمهور با بیان اینكه «ما در چارچوب قانون اساسی حركت می كنیم»، گفت: من نسبت به حقوق تك تك شهروندان ایرانی و حتی ایرانیان خارج از كشور بدون استثنا مسئول هستم.
آقای روحانی در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه سیاست روز مبنی بر اینكه «شما حقوقدان هستید، حكم بر هم زدن نظم و امنیت عمومی، خسارات مادی و معنوی به كشور را نیز می دانید، چرا یك بار به طور شفاف درباره حصر صحبت نمی كنید؟» افزود: كشور دارای چارچوب و مقررات است و ما همه باید در پی اجرای مقررات در كشور باشیم.
وی گفت: قوای قضاییه، مجریه و مقننه هر كدام وظایفی دارند، ما در چارچوب قانون اساسی حركت می كنیم.
رئیس جمهور افزود: من نسبت به حقوق تك تك شهروندان ایرانی و حتی ایرانیان خارج از كشور بدون استثنا مسئول هستم لذا هر جا ببینم و حس كنم كه حق یك ایرانی در داخل و یا خارج از كشور مورد تعرض قرار گرفته است و یا اجحافی در حق او صورت گرفته است در حد توان خود كار خواهم كرد.
آقای روحانی گفت: در مواردی كه مربوط به قوه قضاییه می شود نیز از طریق وزیر دادگستری و یا مكاتبه مستقیم با دستگاه قضایی و همچنین جلسات قوای سه گانه این موضوع را دنبال می كنم و خواهم كرد.
وی افزود: یكی از اهداف ما در دولت دوازدهم اجرای منشور حقوق شهروندی است و همه باید دست به دست یكدیگر دهیم تا حقوق شهروندی مان را به خوبی اجرا كنیم.
رئیس جمهور خاطرنشان كرد: در این زمینه حق همه مردم برای ما حایز اهمیت است.
در انتخابات از موضوع سند 2030 سوء استفاده كردند
رئیس جمهور درباره موضوع برخورد دولت با سند 2030 گفت: در خصوص سند 2030 وزرای امور خارجه ، علوم و آموزش و پرورش نامه ای خدمت مقام معظم رهبری نوشتند و این موضوع را به صورت مفصل توضیح دادند .
آقای روحانی در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوال یكی از خبرنگاران در خصوص رفع دغدغه های فرهنگیان و نیز هجمه های گسترده در زمان انتخابات به فرهنگیان و نیز سند 2030 افزود: جمهوری اسلامی ایران از اول تحفظ خود را حفظ و اعلام كرده كه اگر چیزی خلاف فرهنگ ملی ما، اسلام ، مقررات و ارزش های ملی ما باشد ما به آن توجه نخواهیم كرد .
وی اضافه كرد: من پیش از این نیز گفتم كه گزارش هایی خدمت مقام معظم رهبری داده بودند كه موجب نگرانی ایشان شده بود و من در سخنرانی های خودم به ایشان در مورد این سند اطمینان دادم و الان هم اطمینان می دهم به همه ملت ایران كه نه تنها سند 2030 بلكه هرچه در دنیا به عنوان مقررات بین المللی است ، آنچه را كه باید در مجلس به تصویب برسد به مجلس خواهد رفت و آنچه كه نیاز به تصویب ندارد دولت براساس اسناد بالادستی خود تصمیم گیری خواهد كرد .
آقای روحانی گفت: فرهنگ و آموزش و پرورش برای ما بسیار مهم است چرا كه موضوع یك یا دو نفر نیست و ما همه توانمان را در این راه به كار خواهیم گرفت .
رئیس جمهور افزود: بسیار متاسفم از آنهایی كه در انتخابات از این موضوع سوء استفاده كردند.
آقای روحانی تصریح كرد: من بشخصه در انتخابات هرچقدر به من تهمت زدند را حاضرم از آن بگذرم، ولی نسبت به موضوع 2030 نمی گذرم به خاطر اینكه به معلمان و آموزش و پرورش و دین اسلام توهین كردند، رفتند در روستاها ، حاشیه شهرهای كوچك و بزرگ و با پخش اعلامیه در خانه ها دروغ گفتند.
رئیس جمهور گفت: من می دانم طلبه ها چقدر خوب هستند و حوزه علمیه یعنی چه، من خودم در حوزه زندگی كرده و بزرگ شده ام ولی یك عده ای رفتند این طلبه های جوان و عزیز ما را تحریك كردند و به عنوان رسالت اسلام به روستاها فرستادند و بلندگو به آنها دادند و تبلیغ كردند و گفتند به این دولت رای ندهید ، دین شما از دست خواهد رفت .
وی افزود: عده ای موضوع 2030 را بهانه كردند و آن را بحث دین مردم كردند و این كار كار زشتی بود و كار بدی كردند و خدا از گناهان آنها بگذرد و مردم هم از آنها بگذرند ولی من به سهم خودم از آنها نمی گذرم .
لوایحی را در زمینه شفافیت تقدیم مجلس خواهم كرد
رییس جمهور گفت: لوایحی را در زمینه شفافیت به زودی تقدیم مجلس خواهم كرد.
در ادامه یازدهمین نشست خبری رییس جمهور خبرنگار روزنامه جهان صنعت پرسید چرا دولت نهادهای فراقانونی را معرفی نمی كند؟
آقای روحانی در پاسخ گفت: ما باید دو كار اساسی انجام دهیم كه تاكنون راه ما كامل نبوده ، نخست آنكه اقتصاد را باید به مردم بدهیم البته من معتقدم فرهنگ، مسایل اجتماعی و خدمات اجتماعی را نیز باید به مردم بدهیم، دولت وظایف خودش را انجام دهد تا حدی كه قانون مقرر كرده، مردم در همه جا بهتر از دولت و بهتر از بخش های خصولتی عمل می كنند.
وی افزود: این شركت ها و بخش های اقتصادی را باید وارد میدان رقابت آزاد كنیم، در این دولت باید ایجاد شفافیت كنیم تا همه چیز شفاف و تلاش مضاعف شود.
رییس جمهور گفت: باید مشخص شود چقدر مالیات می دهیم و اگر نمی دهیم هم مشخص كنیم اگر شركتی هستیم عمومی، كه كسی باید اینها را تفسیر كند در دنیا خیلی از این چیزها نداریم ، من نمی دانم در دنیا خصولتی داریم یا نه؟ شركت عمومی غیر دولتی؟ یا اقتصاد ما تعاونی است یا خصوصی یا دولتی، یكی از این سه تا است ، رها كنیم بگذاریم در اختیار مردم ، اگر شركت عمومی غیر دولتی است آن را شفاف كنند بیایند آن را به مردم بگویند ، بگویند سودشان چیست؟كجا سرمایه گذاری كرده اند؟ بگویند حقوقشان چقدر بوده است؟
وی با بیان اینكه بساطی كه برای حقوق ها به راه انداخته بودند انتخاباتی بود، ادامه داد: البته ما از این اقدام استقبال كردیم ، اشكالی از گذشته وجود داشت، ما آنها را اصلاح كردیم. همه حقوق هایی كه گرفته شده بود، 23 میلیارد تومان بود كه ما همه آن را برگرداندیم .
آقای روحانی افزود: اما جایی باید می گفتیم كه این نهادهای غیردولتی و خصولتی حقوق شان چقدر است؟ اینها چكار كرده اند؟ خیلی از حرف ها را در چهار سال نزده ام، در دوره انتخابات نزده ام و نمی زنم و نخواهم زد ، بخاطر آرامش جامعه، تا كشورمان را به پیش ببریم ، اما خواهش می كنم همه ما بخاطر كشورمان ، دینمان، همه چیز را شفاف اعلام كنیم ، شفافیت یك اصل است.
رییس جمهور گفت: انشاء الله لوایحی را در زمینه شفافیت به زودی تقدیم مجلس خواهم كرد.
مبارزه با تروریسم تا پایان ادامه دارد
رئیس جمهور گفت: تروریسم برای همه ما خطرناك است در هر جا كه باشد و ما به مبارزه با تروریسم تا پایان ادامه می دهیم.
در ادامه یازدهمین نشست خبری ریاست جمهوری، آقای روحانی در پاسخ به سوال خبرنگاری كه پرسید تا چه زمان مبارزه با تروریسم را ادامه خواهید داد افزود: مبارزه با تروریسم را تا آخر ادامه خواهیم داد.
آقای روحانی گفت: همانطور كه اشاره می كنیم یك معضل بسیار بزرگی است نخستین ملتی كه در منطقه خودمان غیر از فلسطین گرفتار تروریسم شد ایران بود در این كشور 17 هزار و 500 نفر از مردم بی گناه ما را تروریست ها كشتند، هیچ كس مثل ما قربانی تروریسم نیست و هیچ كس مثل ما تجربه مبارزه با تروریسم را ندارد .
وی با طرح این سوال كه چرا تروریست ها نمی توانند به كشور ما نفوذ كنند گفت: علت این امر آن است كه ما تجربه بلندمدتی را از ابتدای انقلاب تاكنون داریم دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی ما تجربه بزرگی دارند و البته مردم ما در صحنه حضور دارند، زیرا تروریسم با مردم درگیر است و در جایی كه مردم بیدار باشند تروریسم جایی ندارد تا ورود پیدا كند.
رئیس جمهور گفت: براین اساس باید هشیاری و بیداری مان را حفظ كنیم، تروریسم برای همه ما خطرناك است در هر جا كه باشد و ما به مبارزه با تروریسم تا پایان ادامه می دهیم.
كالای كم كیفیت چینی مردم را آزار می دهد
رئیس جمهور گفت: مردم ما نه با چین و نه با كالای چینی مخالف نیستند، اما كالای كم كیفیت مردم را آزار می دهد.
آقای روحانی در ادامه یازدهمین نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار شبكه تلویزیونی فونیكس چین در خصوص سخنان آقای ترامپ و تعامل با جهان گفت: سیاست ما تعامل با جهان است و ما راهی برای پیشرفت و صلح و ثبات در جهان جز از طریق تعامل نداریم.
وی ادامه داد : اگر با امریكایی ها مشكل داریم، این مشكل را آنها شروع كردند زیرا در ابتدای انقلاب كه ما با امریكایی ها مشكلی نداشتیم، آنها در ایران سفارتخانه داشتند و گروه دیپلماتیك آنها در ایران فعال بود و رفت و آمد داشت و با ما تجارت داشتند، شركت های آنها از ما نفت می خریدند.
رئیس جمهور با بیان اینكه ما با آنها مشكلی نداشتیم اظهار داشت: آنها آغاز كردند، آنها در برابر ملت ما شروع به دشمنی علیه انقلاب كردند والا ما با امریكا اگر آنها دشمنی نمی كردند ، ما با ملت امریكا دشمن نیستیم ما با سیاست های دولت امریكا مخالف هستیم.
روحانی افزود: امیدواریم امریكا راهی را انتخاب كند كه به نفع خود و جهان باشد و دست از این خشونتی كه علیه ملت ها به ویژه ملت ایران از گذشته داشته است دست بردارد ، این موضوع خواست ماست.
رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به سوال دیگر این خبرنگار در خصوص انتقاد از واردات كالا از چین گفت: با چین ما روابط خوبی با این كشور داشته و داریم.
آقای روحانی ادامه داد: مردم ما نه با چین و نه با كالای چینی مخالف نیستند، اما كالای كم كیفیت مردم را آزار می دهد زیرا برخی كالاهای بی كیفیت وارد كشور ما شده و می شود كه دارای كیفیت خوبی نیست و مردم ما می خواهند كالا باكیفیت باشد.
وی افزود: به نظر من با توانمند شدن تولید ملی، ما از این مسئله نجات پیدا می كنیم و روابط ما از سطح كالاهای مصرفی به سطح روابط استراتژیك حركت می كند.
تا سال 1400 فقر مطلق را ریشه كن كنیم
رئیس جمهور گفت: دریافتی 8 تا 10 میلیون نفر از دهك های پایین جامعه از سال گذشته تاكنون بیش از سه برابر افزایش داشته است.
آقای روحانی در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه خراسان مبنی بر برنامه مكتوب دولت برای ارتقای پنج برابری معیشت كم درآمدها افزود: از سال گذشته با افزایش درآمدها در سایه برجام درآمد نفتی ما بالا رفت و ما این راه را آغاز كردیم تا دریافتی افراد دهك های پایین را بهتر كنیم.
وی گفت: قول ما این است تا درآمد دهك های پایین تا پایان دولت پنج برابر شود، این موضوع انتخاباتی نیست و یك هدف است كه تا سال 1400 فقر مطلق را ریشه كن كنیم.
روابط ما با جمهوری آذربایجان، راهبردی است
رئیس جمهور گفت: به زودی طرح راه آهن آستارا به جمهوری آذربایجان و اتصال آن به اروپا آغاز خواهد شد.
آقای روحانی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری جمهوری آذربایجان كه پرسید شما همیشه اهمیت زیادی به روابط ایران و جمهوری آذربایجان داده اید، در 4 سال پیش رو چه برنامه ای برای گسترش روابط با جمهوری آذربایجان به ویژه در بخش حمل و نقل دارید؟ افزود: آذربایجان همسایه بسیار خوب ماست ما روابط بسیار خوبی از آغاز استقلال این كشور با هم داشتیم به ویژه در دولت یازدهم همفكری و همكاری بسیار خوبی با رئیس جمهوری آذربایجان آقای علی اف داشتیم.
رئیس جمهور با اشاره به سفرهای متعدد مقامات آذربایجانی به ایران و بالعكس افزود: آقای علی اف به ایران آمد و من هم به باكو رفتم، ما روابطمان را از روابط دوجانبه به سطح بالاتر حتی روابط سه جانبه میان ایران، آذربایجان و كشورهای دیگر بردیم مانند جلسه مشترك روسای جمهور ایران، آذربایجان و روسیه و جلسه بعدی آن در تهران برگزار خواهد شد.
آقای روحانی گفت: در بخش حمل و نقل طرح بسیار مهمی وجود دارد كه با اجرای آن راه آهن ما از طریق آستارا به آذربایجان وصل خواهد شد و پس از آن به روسیه، گرجستان و كشورهای اروپایی، در این مسیر از رشت به آستارا این پروسه به صورت مشترك درحال اجراست یعنی بخشی از سرمایه گذاری به عهده آذربایجان و بخشی هم به عهده ماست.
رئیس جمهور افزود: ان شاءالله كلنگ این طرح به زودی زده خواهد شد، مقدمات آن در بخش سرمایه گذاری و تملك اراضی درحال اجراست.
آقای روحانی گفت: اتصال این خط بسیار مهم است یعنی از طریق آذربایجان، بندرعباس به مسكو به اروپا و گرجستان وصل خواهد شد و روابط ما با آذربایجان روابط راهبردی خواهد بود.
فعلا قصدی برای شكایت درباره بداخلاقی های انتخاباتی ندارم
رئیس جمهور در خصوص پیگرد قضایی برخی بداخلاقی ها در هنگامه رقابت های انتخابات گفت: فعلا قصدی برای شكایت به قوه قضاییه ندارم.
آقای روحانی در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه آرمان مبنی بر اینكه "آیا در خصوص بداخلاقی هایی كه در هفته های پایانی رقابت انتخاباتی به ویژه مناظره ها علیه شما صورت گرفت، قائل به پیگرد قضایی هستید؟ " تصریح كرد: در مناظره های انتخاباتی حرف هایی مطرح می شود و شده كه البته نسبت به بنده مواردی گفته شد كه در همانجا اعلام كردم كه این سخنان ناصحیح و تهمت است.
رئیس جمهور افزود: قضاوت به مردم واگذار شد كه آنها قضاوت كنند و البته مردم قضاوت نیز كردند .
آقای روحانی بهترین قاضی پس از خدا را وجدان عمومی مردم و جامعه ذكر كرد و ادامه داد: سومین قاضی، قوه قضاییه محسوب می شود بنابراین شكایت ما به دو جا رفته است كه یكی پیش خدا و دیگری وجدان عمومی است.
رئیس جمهور خاطرنشان كرد: خدا كه در همان زمان جواب داد و مردم نیز بعدا پای صندوق جواب دادند .
آقای روحانی گفت: در خصوص شكایت به قوه قضاییه نیز من فعلا قصدی ندارم تا ببینیم بعدا چه می شود.
یكی از آثار انتخابات 96 این بود كه همه با موسیقی صلح كردند
رئیس جمهور گفت: یكی از آثار انتخابات 96 این بود كه همه با موسیقی صلح كردند.
آقای روحانی در ادامه نشست خبری خود افزود: منتها ما خیلی هم موسیقی سطح پایین را نمی پسندیم البته برخی گفتند آنها هم خوب است.
وی گفت: به هر حال موسیقی، فرهنگ، سینما، تئاتر و همه رشته های هنری برای مردم است و مردم ایران فرهنگ دوست هستند.
رئیس جمهور افزود: حتما دولت حمایت بیشتری از اصحاب فرهنگ خواهد كرد.
آقای روحانی با بیان اینكه در دولت یازدهم شرایط رشته های مختلف فرهنگی خیلی بهتر شد گفت: در دولت دوازدهم همین مسیر را ادامه می دهیم.
وی همچنین از ملت و اصحاب هنر به خاطر حضور در انتخابات تقدیر و تشكر كرد.
راه كسب فرصت های مدیریتی بانوان را ادامه خواهیم داد
خبرنگار خبرگزاری موج در ادامه نشست خبری رئیس جمهور پرسید: برنامه های شما در دولت دوازدهم در حوزه زنان و بهبود وضع اجتماعی، سیاسی و اقتصادی شان چه خواهد بود؟
آقای روحانی در پاسخ به این پرسش گفت: در دولت یازدهم برای اشتغال جوان ها و ایجاد فرصت برای خانم ها تلاش كردیم البته خانم ها در این 40 سال خود توانستند بسیاری از فضاهای لازم را در حوزه های علم، دانش، مشاغل اجتماعی و حضور سیاسی را تصرف كنند.
رئیس جمهور افزود : در این انتخابات حضور خانم ها عین حضور آقایان بود و هیچ فرقی نمی كند بلكه بعضی جاها خانم ها پرنشاط تر حضور پیدا كردند .
وی گفت : قبل از دولت یازدهم خانم ها 860 هزار شغل را از دست دادند اما در دولت یازدهم خانم ها 750 هزار شغل به دست آوردند این تفاوت كاملا نشان می دهد كه ما نسبت به خانم ها وظیفه شهروندی، قانونی و شرعی داریم.
رئیس جمهور افزود: چرا خانم تحصیلكرده ای را كه این همه درس خوانده و زحمت كشیده و آماده برای انجام دادن كار خوب است محروم كنیم و بگوییم حقوق كمتر بگیرد و حقوق مساوی نداشته باشد؟
روحانی گفت : حتی در زمینه بخشدارها، فرماندارها و حتی سفیر زن برای اولین بار انتخاب كردم معاونت برخی وزارتخانه ها كه فنی بود از خانم ها انتخاب كردیم، از معاونت ریاست جمهوری، ریاست استاندارد و معاونت كتابخانه ملی و بسیاری از جاهای دیگر كه می توانستیم از ظرفیت بانوان استفاده كردیم .
وی ادامه داد: این راه را برای فرصت های مدیریتی خانم ها و اینكه بتوانیم از توان و استعداد آنها بهتر استفاده كنیم ادامه خواهیم داد.
رئیس جمهور گفت: این تفكر كه مرد بالاتر از زن هست، كار را بهتر از زن می تواند انجام دهد درست نیست، البته برای مشاغلی مردها و برای مشاغل دیگر بانوان مناسب ترند به هر حال خود خلقت ویژگی هایی برای مردها و زن ها قرار داده است ولی مقام زن از مقام مرد پایین تر نیست.
روحانی افزود: حبس زن در خانه با منطق اجتماعی، قانون و منافع ملی سازگار نیست.
همه تلاش ها را برای ایجاد صلح در سوریه به كار می گیریم
رئیس جمهور تاكید كرد: جمهوری اسلامی ایران همه تلاش خود را برای ایجاد صلح و ثبات در سوریه به كار خواهد بست.
آقای حسن روحانی در ادامه نشست خبری در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری سوریه درباره رویكرد دولت دوازدهم درخصوص مسایل سوریه به ویژه هماهنگی با دیگر كشورها در مبارزه با تروریسم بین الملل گفت: از ابتدای دولت یازدهم اعلام كردیم كه راه حل مسایل سوریه، نظامی نیست و سیاسی است.
رئیس جمهور افزود: در این زمینه قدم های خوبی برداشتیم و خوشحالیم كه ایران، روسیه و تركیه در این زمینه تلاش می كنند و امیدواریم این تلاش به ثمر برسد و با ایجاد آرامش، ادامه آتش بس و مبارزه با گروهك های تروریستی مانند داعش فضایی ایجاد كنیم كه مردم سوریه برای خود تصمیم بگیرند.
پاسخ نقض برجام را می دهیم
رئیس جمهور گفت: اگر طرف مقابل بخواهد برجام را نقض كند ما حتما پاسخ این تخلف را خواهیم داد.
آقای روحانی در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی در مورد رفع محدودیت های باقی مانده در حوزه تحریم های بانكی افزود: اگر كسی بخواهد در برجام تخلفی كند ما پاسخ این تخلف را خواهیم داد و آمریكایی ها در زمانی كه می توانستند برجام را تعلیق كنند علی رغم شعارهایی كه راجع به برجام می دادند این كار را نكردند.
وی گفت: در مورد مسائل بانكی تنها موضوع تحریم های هسته ای مطرح نیست و مشكلات دیگری داریم برخی از مشكلات حل و فصل شده اما هنوز برخی دیگر به روال عادی برنگشته است و ما با توجه به خواست مردم و دستور رهبری راه را ادامه می دهیم.
منطقه بدون ایران به ثبات و امنیت نمی رسد
رئیس جمهور گفت: ایران كشوری نیست كه با یك جمله تحریك شود و منطقه بدون ایران به ثبات و امنیت نخواهد رسید.
آقای روحانی در نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه الوفاق درخصوص رابطه ایران با كشورهای عربی و منطقه افزود: خواست ما توسعه روابط است.
رئیس جمهور گفت: الان می خواهیم در بحرین هم به افكارعمومی احترام گذاشته شود و به آنجا ثبات برگردد.
آقای روحانی ادامه داد: رفتاری كه امروز عمان و كویت با ما دارند رفتار و موضع گیری بهتری برای منطقه و ثبات منطقه است.
رئیس جمهور تصریح كرد: از بقیه كشورهای منطقه هم می خواهیم همین راه را انتخاب كنند و ادامه دهند اما در این راستا باید منافع منطقه و منافع مشتركمان را در منطقه درنظر بگیریم.
وی با اشاره به امكان برقراری حج در سال 96 گفت: همین قدمی كه برداشته شده است می تواند در مسیری باشد كه مشكلات و گره ها را به تدریج باز كند.
رئیس جمهور افزود: ما آمادگی داریم برای كشورهای منطقه، با همسایگانمان در دنیای عرب روابط نزدیك تر و بهتری داشته باشیم.
آقای روحانی گفت: امیدواریم آنها هم بدانند كه روابط نزدیك تر با ایران به نفع آنها و به نفع كل منطقه خواهد بود.
گفتنی است؛ وزیران امور خارجه، دفاع، فرهنگ و ارشاد اسلامی، راه و شهرسازی و اطلاعات، رئیس سازمان برنامه و بودجه و نیز معاونان اجرایی و پارلمانی رییس جمهور در این نشست خبری حضور داشتند.
حدود 300 خبرنگار داخلی و خارجی نیز پوشش این نشست را بر عهده داشتند.