آقای روحانی در جلسه برنامه‌ریزی تحقق جهش تولید تحقق جهش تولید؛ دستوركار سال پایانی دولت

رئیس جمهور گفت: باید در سال پایانی دولت دوازدهم همه تلاش‌ها صرف ایجاد امید در جامعه و جهش تولید شود.

1399/04/04
|
08:42
|

آقای روحانی در جلسه برنامه‌ریزی تحقق جهش تولید
تحقق جهش تولید؛ دستوركار سال پایانی دولت
رئیس جمهور گفت: باید در سال پایانی دولت دوازدهم همه تلاش‌ها صرف ایجاد امید در جامعه و جهش تولید شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای روحانی عصر امروز در جلسه برنامه ریزی برای تحقق شعار جهش تولید با حضور استانداران سراسر كشور تاكید كرد: امید در سایه بیان حقایق برای مردم به وجود می‌اید و خدمات دولت باید برای مردم بیان شود.
رئیس جمهور با بیان اینكه نیازی به بیان برخی خدمات ملموس و روزمره برای مردم در سطح ملی و استانی نیست گریزی به طرح تحول سلامت و بیمه همگانی در اغاز كار دولت یازدهم زد و گفت: مردم امروز به راحتی دسترسی به پزشك، تخت عادی و ویژه بیمارستانی، دارو ودرمان را به خوبی احساس می‌كنند این درحالی است كه در سال 92 افراد هنگام مراجعه به بیمارستان باید دمپایی، ملحفه و دارو را خودشان تهیه می‌كردند ضمن اینكه كمبود تخت بیمارستانی هم وجود داشت مضافا اینكه اگر كسی فوت می‌كرد جنازه وی گروگان نگه داشته می‌شد تا تسویه حساب شود.

اقای روحانی میزان تخت بیمارستانی اضافه شده به نظام درمانی كشور طی هفت سال اخیر را معادل كل تخت بیمارستانی در تاریخ ایران عنوان كرد و افزود: وجود همین زیرساخت‌ها موجب شد تا مردم در جریان مقابله با كرونا سرافراز شوند ضمن اینكه تنها در چهار ماهه اخیر كه بیماری كرونا شیوع یافته بیش از هزار تخت بیمارستانی به نظام درمانی كشور اضافه شد.

رئیس جمهور ایجاد زیرساخت‌های لازم در حوزه ارتباطات و فضای مجازی را از دیگر دستاورد‌های دولت یازدهم و دوازدهم عنوان كرد و گفت: وجود همین زیرساخت موجب شد تا در جریان مقابله با كرونا زمینه برای غربالگری 77 میلیون نفر در كشور فراهم شد و با همین زیرساخت 22 میلیون نفر وام دریافت كردند و بسترلازم برای پرداخت بیش از 100 هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت فراهم شد.
اقای روحانی توسعه شركت‌های دانش بنیان از حدود 50 شركت به 5 هزار شركت را از دیگر دستاورد‌های دولت خود خواند و تصریح كرد: امروز اثار خدمات شركت‌های دانش بنیان برای مردم هویدا شده شركت‌های كه بستر فعالیت بسیاری از آن‌ها فضای مجازی است.

وی افزود: وجود بستر مناسب در حوزه فضای مجازی موجب شد كه در دو سه ماهه پایان سال تحصیلی امسال با وجود تعطیلی مدارس آموزش ادامه یابد و برای سال آینده هم كه قرار شد از 15 شهریور اغاز شود بخشی از فعالیت اموزشی در فضای مجازی خواهد بود.
اقای روحانی از تمامی استانداران خواست تا زمینه را برای ایجاد كارخانه‌های نوآوری همانند انچه كه سال گذشته در تهران به بهره برداری رسید فراهم كنند.

رئیس جمهور خاطرنشان كرد: برخی خدمات دولت همچون كانال كشی و زهكشی 300 هزار هكتار زمین كشاورزی در استان‌های خوزستان و ایلام ویا بهسازی 46 هزارهكتار از اراضی كشاورزی در سیستان برای مردم این مناطق عیان است، اما این خدمات باید برای مردم دیگر مناطق بیان شود.

خدمات جمهوری اسلامی در آستانه ورود به قرن پانزدهم مستندسازی شود

رئیس جمهور گفت: ما در آستانه ورود به قرن پانزدهم هستیم و باید خدمات جمهوری اسلامی ایران مستندسازی شود.
آقای روحانی در ادامه سخنانش در نشست با استانداران سراسر كشور با موضوع جهش تولید، افزود: ما تاكنون بیش از 40 سد افتتاح كرده ایم كه تا پایان این دولت 54 سد افتتاح خواهد شد و این كار عظیمی است كه باید برای سراسر مردم در سراسر كشور بیان شود.

وی گفت: ما نیاز داریم كه خدمات جمهوری اسلامی ایران مستندسازی شود و این فقط مربوط به خدمات دولت یازدهم و دوازدهم نیست و ما در آستانه ورود به قرن پانزدهم هستیم و باید ایران را قدرتمندانه برای ورود به قرن جدید آماده كنیم و دستاورد‌ها را نشان دهیم.
رئیس جمهور افزود: بخشی از قرن چهاردهم مربوط به رژیم گذشته و بخش دیگری از آن مربوط به جمهوری اسلامی ایران است و باید دستاورد‌های بخش دوم را برای جهانیان تبیین كنیم تا همگان از خدمات دولت و كارگران و كشاورزان مطلع شوند و بدانند كه با خدمات رژیم گذشته قابل مقایسه نیست.

وی گفت: ما باید تبیین كنیم كه چه تعداد مدرسه در گذشته داشتیم و چقدر اكنون مدرسه و برق و فولاد و بهداشت و درمان و راه و راه آهن داریم و هر استانی باید برای جمهوری اسلامی ایران كتاب مستندی تالیف كند و بگوید این استان در اول قرن كجا بوده و پایان قرن كجاست كه بخش بزرگی از پیشرفت‌ها مربوط به خدمات جمهوری اسلامی است كه پازل پایانی آن هم مربوط به دولت یازدهم و دوازدهم خواهد بود.
آقای روحانی گفت: باید این دستاورد‌ها را برای مردم تبیین كنیم تا روحیه پیدا كنند، چرا كه مردم نمی‌دانند روستا‌های ما چقدر آباد شده است و نمی‌دانند كه ما از اول دولت یازدهم 14 هزار روستای بهره‌مند از گاز داشتیم و امروز بیش از 30 هزار روستا گاز دارند.

رئیس جمهور افزود: در همه تاریخ ایران 900 هزار روستایی، آب پایدار سالم داشتند و امروز به 10 میلیون نفر رسیده است و این كار بزرگ باید تبیین شود.
وی گفت: اكنون همه روستا‌های ما در حال اتصال به اینترنت پرسرعت هستند و شرایط راه، بهداشت و آموزش تحول بزرگی پیدا كرده است و این فقط خدمات دولت و وزیران نیست بلكه خدمات میلیون‌ها كارگر، كشاورز و مهندس است و ما باید همه این دستاورد‌ها را بدون اغراق و مبالغه بیان كنیم.

رئیس جمهور افزود: باید روحیه امید ایجاد شود تا مردم با روحیه بلندی وارد قرن آینده شوند.
آقای روحانی گفت: دشمنان ما می‌خواستند ما را بشكنند و فكر می‌كردند در سال 97 تحریم همه جانبه شدید و بی نظیری علیه ایران وضع می‌كنند و ما حدود 5 سال تحمل می‌كنیم و بعد می‌شكنیم و به التماس می‌افتیم، اما این ملت با عظمت ایستادگی كرد و توان خود را به رخ كشید چرا كه تاب آوری ملت ایران كم نظیر است.

صادرات نفت ما دیگر متصل به تنگه هرمز نیست

رئیس جمهور گفت: صادرات نفت ما دیگر متصل به بند ناف تنگه هرمز نیست بلكه با اتصال لوله‌ای هزاركیلومتری به جاسك، نفت ما به جاسك و سپس به دریای عمان منتقل می‌شود.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود در جلسه برنامه ریزی برای تحقق شعار " جهش تولید" با اشاره به نحوه كنترل شیوع كرونا در كشورمان تصریح كرد: برخی از سران كشور‌های دنیا به من می‌گفتند كه ما دچار حیرت هستیم كه چگونه شما در تحریم كامل بهتر از اكثریت كشور‌های دنیا كرونا را اداره كردید.

رئیس جمهور به سهم همه مسئولان و مردم در مبارزه با كرونا در كشور اشاره كرد و افزود: درست است كه همه وارد عمل شدند، اما تمام دنیا نحوه عمل جمهوری اسلامی را نگاه می‌كنند؛ سیری كه ما از فاصله گذاری به فاصله گذاری هوشمند و سپس بازگشایی هوشمند و سایر اقدامات گام به گام داشتیم.
آقای روحانی ادامه داد: این قابل مقایسه است؛ وقتی حادثه‌ای در كشور رخ می‌دهد تقریبا با سایر نقاط دنیا قابل مقایسه نیست، اما در موضوع همه گیری شیوع كرونا در دنیا نحوه عمل ما قابل مقایسه است. این ملت بزرگ به خوبی توانست در مقابل كرونا بایستد.

رئیس جمهور گفت: ما باید واقعیت را برای مردم بیان كنیم و بگوییم كه چه كار بزرگی در حوزه ریلی كشور انجام گرفته است. استان‌های همدان، كرمانشاه و شهرستان ارومیه به دلیل اتصال به خطوط ریل بزرگی این اقدام را احساس می‌كنند.
آقای روحانی ادامه داد: به زودی راه آهن میانه و بستان آباد به تبریز وصل می‌شود و مردم آذربایجان به خوبی ارزش این اقدام بزرگ در حوزه ریلی كشور را احساس خواهند كرد چنانچه با اتصال راه آهن به رشت اینگونه شد و با افتتاح بخش اعظمی از راه آهن چابهار به زاهدان چنین خواهد شد.

رئیس جمهور با اشاره به اتصال گاز شهری به زاهدان و سیستان و بلوچستان گفت: مردم اقدامات دولت را مشاهده خواهند كرد، اما باید این اقدامات را برای مردم و دنیا بیان كنیم.
آقای روحانی خاطرنشان كرد: كسانی كه فكر می‌كنند جمهوری اسلامی ایران فقط شعار می‌دهد و برای مردم كاری نمی‌كند و كاری را كه در رژیم قبلی در گوشه‌ای انجام گرفته بزرگ می‌كنند، این اعداد و ارقام را در همه بخش‌ها مقایسه كنند.

رئیس جمهور با اشاره به احیای دریاچه ارومیه تصریح كرد: اگر دریاچه ارومیه احیا نشده بود، تبریز تخلیه می‌شد و كسی دیگر در این شهر سرمایه گذاری نمی‌كرد، مردم در حال خروج از تبریز بودند چرا كه گرد و غبار زندگی حدود 15 میلیون نفر را متلاشی می‌كرد لذا اقدام ملی در احیای این دریاچه كار بزرگی است گرچه احیای این دریاچه مربوط به چندین منطقه در غرب كشور می‌شود.

آقای روحانی گفت: این كه آب خلیج فارس و یا دریای عمان و یا آب دریای خزر به فلات قاره می‌رسد، تحول عظیمی در كشور است چرا كه مشكل آب كشور نه مشكلی چند روزه بلكه مشكل ده‌ها قرن است و ایران در طی هزاران سال یكی از مشكلاتش آب بوده است لذا این كار بزرگ باید برای مردم تبیین شود.
رئیس جمهور خاطرنشان كرد: اتصال ما به دنیا نیز باید برای مردم تبیین شود؛ ما از چابهار و از طریق راه آهن و جاده به دنیا متصل می‌شویم و همچنین به تمام آسیای مركزی و قفقاز از طریق اتصال راه آهن رشت به آستارا متصل می‌شویم كه بخش اعظم كار در همین دولت انجام می‌گیرد.

آقای روحانی افزود: راه آهن رشت به انزلی انشاءالله تا پایان سال به افتتاح می‌رسد یعنی ما دریای خزر را از طریق انزلی به خلیج فارس و به زودی به دریای عمان متصل كرده ایم.
رئیس جمهور تاكید كرد: هم اكنون نیز كار عظیمی شروع كرده ایم؛ ازگوره تا جاسك در طول هزار كیلومتر در حال لوله كشی بزرگی هستیم و دیگر صادرات نفت ما متصل به بند ناف تنگه هرمز نیست و این برای اولین بار در تاریخ ایران است.

آقای روحانی افزود: یك بار كه من در محضر مقام معظم رهبری بودم، ایشان گفتند كه استراتژیك‌ترین كار دولت شما همین كار است یعنی اتصال لوله‌ای كه نفت ما را به جاسك منتقل می‌كند و به دریای عمان می‌برد. این كار بزرگ و عظیم و بی نظیر در تاریخ ایران است.

باید زمین‌های دولتی را مولد كنیم

رئیس جمهور گفت: هكتار‌ها زمین آماده برای مسكن در كشور وجود دارد كه به نام وزارتخانه‌ها و شركت‌های دولتی است می‌توان آن‌ها را مولد كرد.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینكه امسال سال جهش تولید است و باید تحول بزرگی در این زمینه صورت گیرد، افزود: باتوجه به اینكه امسال سال سختی است و ما در تحریم شدید هستیم و همچنین كرونا اضافه شده، اما در عین حال اراده، وحدت و ایستادگی ما بالاتر از همه اینهاست و می‌توانیم عبور كنیم.

رئیس جمهور گفت: وظیفه همه ما این است كه سرمایه منجمد را تبدیل كنیم به سرمایه مولد.
آقای روحانی افزود: هكتار‌ها زمین آماده برای مسكن در كشور وجود دارد كه به نام وزارتخانه‌ها و شركت‌های دولتی است می‌توان آن‌ها را مولد كرد این سرمایه منجمد را بیاییم مولد كنیم همچنین معادن كشور ما بخش بزرگی از آن منجمد است و هركس كاغذی دستش گرفته و قسمتی از آن را به اسم خود ثبت كرده مهلت كوتاهی بگذاریم این معادن را آزاد كنیم و در اختیار مردم قرار دهیم.

رئیس جمهور گفت: معادن بزرگ فعال است، اما معادن كوچك را بیاوریم و فعال كنیم همچنین پروژه‌های نیمه تمام منجمد است كه 30 یا 40 درصد كار شده و كنار گذاشته شده است ما باید این پروژه‌ها را واگذار كنیم كه این موضوع را در جلسه سران سه قوه تصویب كردیم كه حتی مجانی این پروژه‌ها را واگذار كنیم.
وی افزود: همه طرح‌های نیمه تمام را باید به مولد تبدیل كنیم وقتی این طرح نیمه تمام را مجانی به یك سرمایه گذار بدهیم به شرط آنكه در یك زمان محدود بتواند آن را نهایی كند باعث می‌شود فعالیت شروع شود، كارگر بیاید و اشتغال درست و خود آن پروژه نهایی شود این تاثیرگذار در منطقه خواهد بود. شما در هر استانی می‌توانید سرمایه‌های منجمد را پیدا و تبدیل كنید به سرمایه مولد و این وظیفه بزرگی است كه بر دوش همه استانداران است.

رئیس جمهور گفت: مردم ما امروز با مشكلاتی مواجه هستند به خصوص در زمینه مسكن كه دیدیم فشاری به مستاجران وارد شد وقتی كسی مستاجر است درآمدش نسبت به سال گذشته چندان تفاوتی نداشته خیلی از این افرادی كه مستاجرند یا كارگرند و یا كارمندند كه باید اجاره منصفانه باشد.
آقای روحانی افزود: ما اكنون چندین جلسه است در این زمینه كار می‌كنیم و همین امروز صبح بخشی از جلسه اقتصادی در همین زمینه بود در حال آماده كردن طرحی هستیم كه در ستاد ملی كرونا تصویب كنیم و چندین بسته است كه در كنارهم آورده می‌شود.

وی اضافه كرد:، اما كار اصلی در زمینه مسكن این است كه زمین‌های دولتی را به قیمت ارزان و یا گاهی حتی مجانی به مولد مسكن بدهیم و یا به طور ارزان در اختیار كسی كه مبلغی برای ساخت دارد بگذاریم و این تحولی است كه قرار بود در بازسازی و بازآفرینی صورت بگیرد.

لزوم اتحاد برای ایجاد تحول بزرگ در كشور

رئیس جمهور گفت: سه قوه مقننه، مجریه و قضائیه، نیرو‌های مسلح، ائمه جمعه، ثمن ها، علما و حوزه‌های علمیه، اقشار مختلف و مذاهب و قومیت‌های گوناگون باید با یك وحدت و اتحاد از این فرصت یعنی ویروس كرونا برای یك تحول بزرگ استفاده كنیم.
آقای روحانی در ادامه سخنانش در جلسه برنامه ریزی برای تحقق شعار جهش تولید با حضور استانداران سراسر كشور با بیان اینكه باید به یكدیگر كمك كنیم اظهار داشت: به نظر من استفاده از این فرصت برای همگان امكان پذیر است، به طور مثال در بخش صنعت در دو ماهه اول سال جاری در مقایسه با دو ماه ابتدایی سال گذشته، از یك رشد خوبی برخورداریم و در برخی از صنایع با رشد 18، 15، 12 درصد برخوردار هستیم.

رئیس جمهور با اشاره به رشد برخی زمینه‌ها در بخش كشاورزی، یادآور شد: اینكه رشد كشاورزی ما 8/8 در سال گذشته اعلام شده برای ما افتخار بزرگی است.
آقای روحانی در ادامه گفت: بر اساس آمار بانك مركزی رشد بخش‌های مختلف از جمله صنعت، كشاورزی مثبت است و ما در سال گذشته كه بسیاری از اقتصاددانان پیش بینی می‌كردند، رشد اقتصادی ما منفی باشد، رشد اقتصادی بدون نفت ما 1/1 بود و مثبت شد.
رئیس جمهور موضوع نفت را جدا دانست و افزود: به دلیل تحریم و فشار‌ها در موضوع نفت، مواردی وجود دارد، چرا كه وزارت نفت ما توانایی صدور روزانه 3 میلیون نفت را دارد كه البته آمار تقریبی آن 2 میلیون و 700 تا 800 هزار بشكه نفت است.

آقای روحانی گفت: یكی از مواردی كه باید برای مردم تمام استاندار‌ها و مسئولان توضیح دهند، شرایط كشور است، مسائل كرونا را كه سختی‌هایی ایجاد شده، مردم آن را متوجه هستند، اما در بخش تحریم باید برای مردم توضیح دهیم كه چه فشاری را دولت متحمل می‌شود.
رئیس جمهور با اشاره به اینكه در برخی از موارد نامه‌ای به دست بنده می‌رسد كه شما در سخنرانی‌های خود اعلام كردید در دولت آینده برنامه و هدف خاصی را عملی می‌كنم و الان این كار را نكردی؟ گفت: من نیز در پاسخ به این مطالبه عنوان می‌كنم در شرایطی كه به طور مثال در سال 95 وعده‌ای را دادم و الان محقق نشده در آن دوران كشور در چه شرایطی بود و الان در چه شرایطی است آن شرایطی كه من در سال 95 اعلام كردم صادرات نفت ما از 900 هزار بشكه به بالای دو میلیون و 600 بشكه رسید و سرمایه داران ما برای سرمایه گذاری و گرفتن پروژه در داخل كشور اقدام كردند.

آقای روحانی ادامه داد: به طور نمونه تنها رئیس یك كشور به ما پیشنهاد اختصاص 50 میلیارد دلار اعتبار داد و یا كشوری دیگری اعلام كرد 15 میلیارد دلار اعتبار برای پروژه‌ای در اختیار ما قرار می‌دهد و به عبارتی حدود صد میلیارد دلار اعتبار به ما پیشنهاد و تحول بزرگی ایجاد شد.
رئیس جمهور افزود: در سال 95 رشد اقتصادی 12/5 است و این رشد دو رقمی موجب شد كه ما در دنیا اول باشیم و در تورم به رقم 7 و 8 درصد رسیدیم، همچنین در بخش اشتغال نیز 700 هزار اشتغال در این سال ایجاد شد همچنین در بخش صادرات غیر نفتی بعد از گذشت 60 سال به تراز مثبت تجاری دست پیدا كردیم.

آقای روحانی با اشاره به اینكه باید برای مردم فشار ظالمانه دشمن را بازگو كنیم، گفت: از سویی دیگر سه گروه بودند كه نمی‌توانستند برجام را تحمل كنند و داشتند خفه می‌شدند كه آن‌ها شامل تندرو‌های آمریكا، رژیم صهیونیستی و مرتجعان منطقه بودند.
رئیس جمهور افزود: یكی از رهبران كشور‌ها به من اعلام كرد زمانی كه كشور‌های اروپایی برای سرمایه گذاری در ایران صف كشیدند كشور‌های مرتجع منطقه از ناراحتی می‌خواهند دق و توطئه كنند و سپس فردی بی تجربه در آمریكا به روی كار آمد و الان شما كاركرد و رفتار آن را مشاهده می‌كنید، خود مردم آمریكا الان می‌توانند رفتار دولتمردان آمریكا را نسبت به خودشان قضاوت كنند.

سه اصل سلامت، معیشت و امنیت اولویت ما است

رئیس جمهور گفت: اولویت ما در همه استان‌ها سلامت، معیشت و امنیت همه مردم است.
آقای روحانی در جلسه برنامه ریزی برای تحقق شعار جهش تولید با حضور استانداران كشور، افزود: برای همه دنیا روشن است كه ملت ما با وجود همه تحریم‌ها تسلیم نشد و جالب است كه آن‌ها می‌گویند ما برای مذاكره حاضریم و این حرف عجیب را می‌زنند، اما چه كسی میز مذاكره را شكست؟ چه كسی اتاق مذاكره را آتش زد؟ این دروغ‌ها فوق دروغ است و هر روز هم تكرار می‌شود مردم ما كار بزرگی انجام دادند و با همه تحریم‌ها در مقابل ابر قدرت ظالم ایستادگی كرده اند.

آقای روحانی گفت: مسئله مهم كه از استاندار‌ها و وزرا می‌خواهیم به آن بپردازند، مسئله قیمت در برخی از كالا‌ها است، مردم ما تحت فشار هستند و هر زمانی كه به حضور آن‌ها مانند راهپیمایی 22 بهمن، روز قدس، تشییع پیكر سردار سلیمانی، مسئله كرونا و كمك در ماه مبارك رمضان پای كار بوده و به میدان آمده اند و وظیفه ما این است كه فشار را از روی مردم برداریم.
رئیس جمهور افزود: وزرا، استانداران، كارشناسان و متخصصین باید به میدان عمل بیایند و در كنار مردم باشند و برای برطرف شدن مشكلات تلاش كنند.

آقای روحانی گفت: البته در دولت تمام تلاش ما این است كه پروژه‌های مهم را تا پایان كار دولت به اتمام برسانیم و از تمام استانداران می‌خواهم كه پروژه‌های مهم خود را كه باید برای اتمام رسیدن آن كار بیشتری انجام شود به ما معرفی كرده و در دستور كار خود قرار دهند، البته ما پنجشنبه‌ها را برای افتتاح‌های بزرگ قرار داده ایم و به ویژه مردم دیدند پروژه راه اهن كه 17 سال نیمه كاره رها شده بود با تلاش‌های شبانه روزی به اتمام رسید و ما پروژه‌های عمرانی مهم دیگری مانند جاده‌ها و پتروشیمی‌های بزرگ را در دستور كار قرار داده ایم.

رئیس جمهور درباره موضوع كرونا هم افزود: در مسئله كرونا ستاد‌های استانی ما زحمات زیادی كشیدند كه با مصوبه ستاد‌های استانی در موج اول كرونا مقاومت كردیم، ولی هنوز هم نمی‌دانیم كه آیا موج دوم كرونا در راه است یا خیر به هر حال باید در كنار یكدیگر از این موضوع مهم عبور كنیم.
آقای روحانی گفت: مسافرت عامل اصلی شیوع ویروس كرونا نبود و می‌توان با رعایت نكات بهداشتی مسافرت را نیز انجام داد و این موضوع پس از بررسی‌هایی كه در مورد سه استان تهران، گیلان و مازندران انجام شد مشخص كه تغییر چندانی بعد از انجام مسافرت‌ها رخ نداده است.

رئیس جمهور افزود: بنده دیروز در خدمت مقام معظم رهبری بودم و ایشان تاكیدشان سلامت مردم بود و این موضوع را بسیار مهم دانستند و تمام تلاش ما باید این باشد كه با اتحاد در كنار یكدیگر از این شرایط سخت نیز عبور كنیم و قطعاً با اتصال و وحدت بین مردم و مسئولان و همكاری همه می‌توانیم از این روز‌های سخت نیز عبور كنیم.

دسترسی سریع