سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح كرد: طرح تحریم كشورمان در كمیته روابط خارجی سنای امریكا از جمله ده ها طرح ابتر و ناقصی است كه در یك سال گذشته مطرح شده و به جایی نرسیده است و قابل اجرا و اعتنا نیست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، بهرام قاسمی در نشست خبری امروز خود درخصوص طرح تحریم های جدید علیه كشورمان در سنای امریكا گفت: اینها مباحثی است كه ازجانب برخی در این كمیته ها مطرح می شود اما آنچه برای ما قابل اعتناست سیاست های دولت امریكاست كه اگر این طرح ها و لوایح در این كمیته تصویب شود و نیز به تصویب دو مجلس امریكا برسد و در نهایت رئیس جمهور این كشور آن را امضا كند جنبه اجرایی خواهد یافت كه در آن صورت باید در قبال آن واكنش نشان دهیم.
وی افزود: در آن صورت برای هرگونه اقدام متناسب، آمادگی داریم و نگران هیچ نوع حركتی در این خصوص نیستیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درباره مواضع مقامات امریكایی ضد برنامه موشكی كشورمان تاكید كرد: سیاست های كشورمان در این خصوص بسیار شفاف و روشن است و این سیاست ها با هیچ قطعنامه ای منافات ندارد؛ سیاست های موشكی ما مستمر خواهد بود و تحت تاثیر القائات دیگران قرار نخواهد گرفت.
قاسمی گفت: برنامه موشكی كشورمان دفاعی و بازدارنده است كه برای دفاع از كیان كشورمان طراحی شده است و در این سیاست ها هیچ تغییری ایجاد نخواهد شد.
منتظر پاسخ دولت تركیه درباره شهادت مرزبانانمان هستیم
سخنگوی وزارت خارجه تاكید كرد: موضوع شهادت دو مرزبان كشورمان در مرز ارومیه و تركیه را با جدیت تمام پیگیری می كنیم و منتظر پاسخ مقامات تركیه در این خصوص هستیم.
بهرام قاسمی در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات بازدارنده وزارت خارجه برای جلوگیری از تكرار اینگونه رویدادها گفت: از طریق كانالهای دیپلماتیك موضوع را به دولت تركیه اعلام كرده ایم و علاقمند نیستیم مرزهای ما با این كشور شاهد بروز اینگونه اقدامات ناگوار باشد.
وی ابراز امیدواری كرد با درایت و مسئولیت پذیری دولت تركیه چنین اتفاقاتی رخ ندهد و گفت : پس از دریافت پاسخ دولت این كشور تصمیم گیری خواهیم كرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره تاكید اخیر مقام معظم رهبری بر بیان صریح تر مبانی جمهوری اسلامی در خارج از كشور گفت: بیانات رهبر معظم انقلاب برای ما بسیار مهم و شیوا است و باید بتوانیم با هوشمندی از مواضع به حق جمهوری اسلامی ، بهنگام دفاع و سیاست های خودمان را در چارچوب دستگاه دیپلماسی دقیق مطرح كنیم.
قاسمی افزود: این روند همچون گذشته ادامه خواهد یافت و منویات ایشان قطعا مد نظر ما خواهد بود و با قدرت بیشتر به آن توجه خواهیم كرد.
وی همچنین درباره اتهام اخیر رئیس جمهور آمریكا مبنی بر حمایت كشورمان از تروریسم تصریح كرد: مواضع نابجا ، بی ربط و غلط برخی كشورها علیه كشورمان در خصوص حمایت از تروریسم جدید نیست بلكه نوعی فرافكنی و غیرقابل قبول است.
قاسمی گفت: سفر آقای ترامپ به كشوری كه مأمن ، مولود و مروج تروریسم و خشونت است همین ادعای او را باطل می كند و او باید به این تناقض پاسخ دهد ، چگونه ایرانی كه همزمان با سفر او انتخاباتی شكوهمند برگزار كرد می تواند مروج تروریسم باشد و ترامپ به كشوری سفر كند كه حتی دادگاههای آمریكا نیز آن را محكوم كردند و مواضع چند دهه گذشته اش درباره تروریسم و افراط گرایی بصورت رسمی مشخص است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین درباره اسارت 8 نفر از صیادان ایرانی و مكاتبه خانواده آنان با رئیس جمهور گفت: این موضوع مربوط به سال 94 است كه 37 صیاد به اسارت درآمدند و شماری از آنان فرار كردند و تعدادی آزاد شدند و متاسفانه شماری جانشان را از دست دادند و هنوز 8 نفر از آنان در اسارت دزدان دریایی هستند.
وی افزود: این پرونده بسیار پیچیده اما همچنان مفتوح است كه آن را از مجاری و در نهادهای مختلف تحت پیگرد داریم و امیدواریم با اقداماتی كه در دستور كار است شاهد آزادی و بازگشت آنان به وطن باشیم.
قاسمی گفت: خانواده های این صیادان اخیرا نامه ای به رئیس جمهور نوشتند كه دستورات لازم صادر شد اما به هر حال پیچیدگی های این مسیر كار را از گذشته ناهموار كرده بود در عین حال تلاشها در این باره ادامه دارد و امیدواریم هرچه زودتر خبرهای خوبی دراین باره منتشر شود.
وی افزود: چند روز قبل نیز خبری درباره اسارت سرنشینان یك لنج ایرانی دیگر در آبهای سومالی منتشر شد كه موضوع در حال پیگیری است اما اكنون اطلاعات دقیق تری نمی توانم در این باره بدهم كه چند نفر از سرنشینان ایرانی بودند.
قاسمی در عین حال اضافه كرد: تصورم این است كه همه سرنشینان این لنج ایرانی نیستند و احتمالا از دو ملیت دیگر نیز در آن لنج بوده اند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره اعلام آمادگی دبیرشورای عالی امنیت ملی برای اعزام نیرو از كشورمان به سوریه گفت: در اجلاس آستانه سه كشور ایران ، روسیه و تركیه بعنوان تضمین كنندگان آتش بس در سوریه بطور دائم درحال گفتگو درباره نقاط كاهش تنش هستند و این رایزنی های كارشناسی ادامه دارد.
و ی افزود: تلاش های زیادی دراین باره صورت گرفته و اگر زمینه های لازم فراهم شود و لازم باشد كه نیروهایی برای نظارت بر آتش بس به نقاط كاهش تنش بروند احتمالا باید از جانب هر سه كشور متعهد در این مناطق اعزام شوند.
قاسمی اضافه كرد: ما آمادگی داریم كه در صورت تفاهم لازم و رسیدن به نقشه راه در این خصوص اقدام كنیم.
خبر تكمیل خواهد شد